Šta je novo?

9800GTX+ official thread

Chinaski

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
795
vecina ljudi koja prati stanje na GPU sceni zna o cemu se radi: die shrink G92-400 cipa iz 65 u 55nm + blago klokovan cip i SP-ovi uz netaknutu memoriju. preporucena maloprodajna cena u svetu je 229$ (kod nas se ocekuje uskoro). njen konkurent je svezi 4850 (199$ u svetu, kod nas vec od 160e) protiv koga ce se 9800GTX+ ponajvise boriti dobrim kulerom koji garantuje nizu T od konkurenta i veci OC. vreme ce pokazati da li je ovo dosta da se nadomesti razlika u ceni izmedju 4850 i 9800GTX+.
znate sta treba da radite (utisci, isqstva, misljenja, linkovi, prognoze i flejm (sala))...
evo par testova:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3340
ovo je test 4850 ali ima i 9800GTX+ u njemu pa je upotrebljiv i za ovu priliku:
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-4850,1957.html
ovo je test 4870 ali su tu i 4850 i XFX 9800GTX XXX koji simulira 9800GTX+:
http://www.techreport.com/articles.x/14990/1
navalite
:wave:

Mislim da nema potrebe za temom,ali ajd.

9800GTX+ je brzi od 4850 za 5-10% i trenutno ima malo bolje hladjenje i kad se clockuje na negde 850-860 za gpu brzi je u proseku oko 10-15% u odnosu na svoje default taktove.
Ne zaboravimo da je taj isti GTX+ skuplji od 4850 radeona.

zasto mislis da nema potrebe za temom? 🙂
i zasto mislis da je brzi? koliko sam ja gledao, uglavnom je isti ili sporiji, a tek je ponegde brzi za toliko koliko si ti naveo (recimo taj famozni Crysis). tesko da je overall toliko brzi!
istina je da se dobro klokuje i da tada dobija 15-ak% na performansama, mada i iz 4850 je moguce iscediti makar 7-8% cak i sa referentnim kulerom...

Poslednja izmena:
Vidim da se DAS uhvatio za 9800GTX+,pa onda neka ipak ostane tema posto ce biti prepirke 9800GTX+ vs 4850 🙂

9800GTX ima isti ili sporiji fps od 4850,dok 9800GTX+ nema,gledao sam 2-3 review-a po netu i tako ljudi rekose u zakljucku.Nvidija mu je taman stavila cenu koliko je i brzi od 4850 (199$), 9800GTX+(229$) jer da je isti ili sporiji ne bi imao tu cenu.

Mada svi mi zaboravljamo da 9800GTX+ ne postoji trenutno,jer ce doci tek za mesec dana na trziste sa tom cenom,dok 4850 radeon imas da kupis odmah ako hoces,mnogo bitan faktor + za cenu od 160-170 evra,a verujem da ce 9800GTX+ biti oko 200 eura.

Vidim da se DAS uhvatio za 9800GTX+,pa onda neka ipak ostane tema posto ce biti prepirke 9800GTX+ vs 4850 🙂
zato sam i otvorio temu 😀 zao mi da spamujemo tamo 🙂 a i jos neko ce mozda uzeti 9800GTX+ u razmatranje za kupovinu pa neka piskara ovde 🙂
9800GTX ima isti ili sporiji fps od 4850, dok 9800GTX+ nema,gledao sam 2-3 review-a po netu i tako ljudi rekose u zakljucku.Nvidija mu je taman stavila cenu koliko je i brzi od 4850 (199$), 9800GTX+(229$) jer da je isti ili sporiji ne bi imao tu cenu.
ah, ako tako gledas ni GT200 karte ne bi imale tu cenu da ne vrede toliko, pa je imaju 😉 ja sam bas nailazio na zakljucke tipa: "ako spuste 30$ pa jos i da razmislimo"...
Mada svi mi zaboravljamo da 9800GTX+ ne postoji trenutno,jer ce doci tek za mesec dana na trziste sa tom cenom,dok 4850 radeon imas da kupis odmah ako hoces,mnogo bitan faktor + za cenu od 160-170 evra,a verujem da ce 9800GTX+ biti oko 200 eura.
to je tacno, mada verujem da ce najkasnije za mesec dana karta stici, ali sam bas zato i rekao da je pitanje da li bolji kuler i OC mogu da nadomeste razliku u ceni, obzirom da ce tada Gigabyte sa Zalmanom biti 150e...

Poslednja izmena:
Opet sam sve upropastio 🙂

Iz GT200 teme,@Chinaski: naravno da ne mislim da si *****. :wave:

ma naravno, opusteno 🙂
ne bi bilo lose da modovi iseku tih par postova iz te teme i da pejstuju ovde cisto da se ne bi zagadjivalo tamo ako sada vec postoji tema o GTX+...

Spekulacije o ceni gtx+ su samo spekulacije. Mozda nvidia jos spusti cenu za gtx+ u narednih mesec dana, taman pre nego sto se pojavi uveliko na trzistu.

Meni se gtx+ svidja, ako bude 20-tak, maksimalno 30-tak evra vise od 4850 ipak bih se za njega odlucio (za gtx+).

Ona varijanta 4850+ zalman kuler za 150e, odakle vam to ? To je jeftinije nego reference kartica ?
Ako tako bude, onda super. (taman da ostane 50e za Nedju 😛 ) Mada, do sada je sve sa boljim kulerom kostalo vise.

Poslednja izmena:
za mesec dana ce biti toliko, sto da ne? do sada Gigabyte sa Zalmanom nije bio nesto sqplji od obicne verzije. videcemo...a bas da GTX+ startuje sa 180e - cisto sumnjam. videcemo i to...

Znas kako, ne verujem da ce nVidia tek tako prepustiti poveci, ako ne i najveci deo trzista konkurenciji.

za mesec dana ce biti toliko, sto da ne? do sada Gigabyte sa Zalmanom nije bio nesto sqplji od obicne verzije. videcemo...a bas da GTX+ startuje sa 180e - cisto sumnjam. videcemo i to...
Otkud znas koliko ce biti za mesec dana? Jel' ATI najavio neko snizenje cena?
Znas kako, ne verujem da ce nVidia tek tako prepustiti poveci, ako ne i najveci deo trzista konkurenciji.
Bas tako. Uostalom, G92 u 55nm nije nista skuplji od RV770.

Poslednja izmena:
kojoj mojoj prici?

cena nekih 4850 modela je vec otisla na 195$ 😀 sa besplatnom posiljkom

Cene AMD/ATI-jevih kartica su sjajne! :smash: Izgleda da ću opet da pređem na ATI. Naravno sačekaću još malo na neke karte sa boljim kulerima pa ću videti.

Kako nisu, 9800GTX+ nema nikakvog smisla po ceni od 200 evra, kad 150 evra košta 4850!

A jos su identicne brzine. Bila je negde tabela gde je 4850 imao "index" 100, a 9800GTX+ citavih 100,2. Ispade 9800GTX+ "neverovatnih" 0,2% brzi.

Heh, Nvidija cilja na one ljude kojima je svaki promil brzine vredan, znaci 50 eur za Nvidijinih 0.2% prednosti u odnosu na ATI vredi HC fanovima.

Nemoj da zaboravis PhysX 🙂

pa nije... rekao je 0.2% prednosti 🙂

ma... moracu da menjam zbog diablo3 😀

nigde sobzirom da kartica jos uvek ni NEMA cenu jer nije izasla...

mozda toliko bude kod nas kada se pojavi, a mozda i koju desetinu evra ispod (180-190e)...sto pre stigne pre ce joj i pasti cena i bice konkurentnija...

Bice jeftinija. Nece ljudi hteti da je kupuju po 180e pored ovako niskih cena 4850, zna i nVidia to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno