Šta je novo?

9800GTX+ official thread

ovi su neki putnici kroz vreme ili sta ? :trust: Sta je tu u kom segmentu ?

@GoranM:

Puno ti mislis druze. Sve sto si reko za 4850/3850 vazi i za 9800gtx+/9800gtx/ostale g80/g90 karte. Po tebi duplo vise tranzistora ne kosta nista dodatno, pa ako tako gledas, onda ni nvidiu 9800gtx ne kosta nista vise od 9600gt :wave:

Ja ne mislim, ja znam.

@GoranM:
gresis onda. Videces. Trenutno si samo nalozen. Za dva meseca cu te podsetiti.

@Spaad:

ako je tako kao sto si napisao (preneo) grafikon je skroz pogresan. 50-150 segment je mnogo veci, ali mnogo. Obrazlozenje: 8600, 9600 (svi derivati) 3850, 3870, 4850...Bice to malo vise od 35% u tom segmentu do 150...

@gx-x
Ovo se odnosi na predvidjenu proizvodnju i prodaju istih u ovoj godini (ne ukupna prodaja). Sto se tice Ati cena verovatno kad je radjeno istrazivanje nisu racunali na ovakve cene pa se sve pomerilo nize.

Terace ga i LC 550W, znaci bilo shta od 50+ eura.

Ja u kuciste ne bih ni stavio budzevine tipa 9800 GTX i GTX 260, kada naprave nesto kompaktno kao sto je 4850 sa slicnim pefromansama dolaze u obzir.

9800GTX nije budzevina, a ima slicne performanse kao 4850.😉
Ima i bolje hlađenje, a to kod mene može da napravi presudnu razliku. Uopšte ne razmatram 4850 dok se ne pojave karte sa dobrim dual slot coolerom.

Ima i bolje hlađenje, a to kod mene može da napravi presudnu razliku. Uopšte ne razmatram 4850 dok se ne pojave karte sa dobrim dual slot coolerom.

Ni ja ne razmišljam o single slot varijanti, jer ipak je to koliko para toliko hladnjenja/buke. Nije to to. Nadam se samo da 4850-ke sa dobrim hladjenjem neće biti previše skuplje od običnih.

ps- mada možda bi bilo najbolje da odem kod nekog ko ima single slot kartu pa da se uverim "on the face of the place" 🙂 koliko zagreva/greje i koliko se čuje vent.

Evo mozes kod mene da dodjes da vidis koliko se greje i koliko cuje 9600gt radi na 700/2000

Ni ja ne razmišljam o single slot varijanti, jer ipak je to koliko para toliko hladnjenja/buke. Nije to to. Nadam se samo da 4850-ke sa dobrim hladjenjem neće biti previše skuplje od običnih.

ps- mada možda bi bilo najbolje da odem kod nekog ko ima single slot kartu pa da se uverim "on the face of the place" 🙂 koliko zagreva/greje i koliko se čuje vent.

Dodji kod mene, ionako mi svaki dan prolazis pored zgrade banditu nijedan 🙂
:wave:

@S22 pa kad bi imao da biras dual slot koji radi na ~80C i single slot koji radi na ~100C ti bi izgleda pre uzeo tu single slot jel lepse izgleda a i fit je 😛

@S22 pa kad bi imao da biras dual slot koji radi na ~80C i single slot koji radi na ~100C ti bi izgleda pre uzeo tu single slot jel lepse izgleda a i fit je 😛
Dobro znam sta pricam jer sam imao obe karte u kucistu, ATI 4850 ima maksimalnu temperaturu nesto preko 80 °C kao i GTX.

Poslednja izmena:
S22 mislis na 9800GTX?, nema sanse 4850 po grejanju se jedino moze porediti sa 8800GT sa single slot kulerima prve generacije... i njena temeratura u loadu ide ~95C

S22 mislis na 9800GTX?, nema sanse 4850 po grejanju se jedino moze porediti sa 8800GT sa single slot kulerima prve generacije... i njena temeratura u loadu ide ~95C

Jel' si je testirao? Nisam video 95°C temperatura u stanu dok sam je testirao je bila oko 28°C 9800 GTX i 260 GTX kog sam takodje probao su toliko vreli da mozes jaja da ispeces na njima:d

Jel' si je testirao? Nisam video 95°C temperatura u stanu dok sam je testirao je bila oko 28°C 9800 GTX i 260 GTX kog sam takodje probao su toliko vreli da mozes jaja da ispeces na njima:d
Na bench testu je u loadu ishla na preko 100C u idle oko 80C.😛
A i mozda nisi dovoljno objektivan pa da predjes na ATija 😀.

Rekao si da cekas ovu generaciju i kad je izasla opet ne valja .A znam te cekes ipak nesto trece ali od nV 😀.
Nisam objektivan? Pogledaj moj profil.😉

Rekao sam da cu sacekati novu generaciju, sacekao sam , ali cu sacekati GTX+.

Gde sam rekao da ne valja? :trust: Svakako 4850 sa single slot kulerom necu uzimati, karta jeste best buy, ali ja zelim kartu sa boljim hladjenjem a da u isto vreme bude vrlo tiha. A takav ce izgleda biti GTX+.😛

sto da testiram ima milion testova i svi kazu isto, single slot kartice se greju ko lude blizu 100C... a ti ako si istestirao 80C ili nemas pojma ili si zaslepljen crvenom bojom 😉

Nisam objektivan? Pogledaj moj profil.😉

Rekao sam da cu sacekati novu generaciju, sacekao sam , ali cu sacekati GTX+.

Gde sam rekao da ne valja? :trust: Svakako 4850 sa single slot kulerom necu uzimati, karta jeste best buy, ali ja zelim kartu sa boljim hladjenjem a da u isto vreme bude vrlo tiha. A takav ce izgleda biti GTX+.😛

Pa kad je toliko kostala cudo nisi uzeo i 3 komada.

Pa izlazi i 4850 sa visim klokovima pa opet ne vidim neku svrhu ni 9800GTX+. Po meni iskreno bi bacio pare, a razlika je sve samo ne mala u novcu. Ustvari tvoj je novac ali shvatam ja tebe, ti oces nV i to ti je :d .

Pa kad je toliko kostala cudo nisi uzeo i 3 komada.

Pa izlazi i 4850 sa visim klokovima pa opet ne vidim neku svrhu ni 9800GTX+. Po meni iskreno bi bacio pare, a razlika je sve samo ne mala u novcu. Ustvari tvoj je novac ali shvatam ja tebe, ti oces nV i to ti je :d .
Ja cekam i cenu GTX+, za koju ti kao ATI fan znash da ce biti mnogo veca od 4850.:smash: Na 4850 mi nije primarno da li su klokovi veci, vec hladjenje.😉

sto da testiram ima milion testova i svi kazu isto, single slot kartice se greju ko lude blizu 100C... a ti ako si istestirao 80C ili nemas pojma ili si zaslepljen crvenom bojom 😉

Da zaslepljen je, mozda 😀 A ti si nam bas merilo objektivnosti, ili sta? :smash:

Evo ti S.Shot samo sto sam izasao iz Krize, single slot karta je u pitanju 😉

I sta je zapravo 9800GTX, imao sam isto to, samo mnogo toplije pre 20 meseci, pa sta ,) sve sam karte imao sem ovih revizija G80-ke :smoke: Da GTX280 vredi kupiti u ovom trenutku, veruj mi imao bih ga odavno, bar to nije problem :trust:

Kome valja i isplati se da ide naATI/ nV neka kupuje sta mu srce zeli, ili razum ukaze 🙂

Eto i yooyo/ Jugoslav vise ne postuje, strava, svaka vam cast fanboy-evi :whip:

Poslednja izmena:
ehh pa ne mere se temperature tako, lepo riva tuner pa ti prati grafikom pa da se tacno vide temperature u igri 🙂
GPU se za 1-2 sekunde ohladi bar za 20C 😛

Koliko je 4850....150e + imas da kupis after market za ajde 30e sto je mozda i mnogo i to je opet koliko jeftinije od najjeftinijeg 9800GTX.

Koliko je 4850....150e + imas da kupis after market za ajde 30e sto je mozda i mnogo i to je opet koliko jeftinije od najjeftinijeg 9800GTX.

Sve vreme pricam o GTX+ (izlazi 16.jula-najavljena cena 30$ veca od 4850) a ne o GTXu.😉

Poslednja izmena:
ehh pa ne mere se temperature tako, lepo riva tuner pa ti prati grafikom pa da se tacno vide temperature u igri 🙂
GPU se za 1-2 sekunde ohladi bar za 20C 😛
Imas histogram i u GPU-Z-u i nemoj se pravis Tosa molim te :smash: Bitno je da teras pravdu :S:
Prava je steta sto imam warm :-devil-:

Poslednja izmena:
Pa dobro ali eto izlazi i 4850 sa visim klokovima koji ce mozda i imati drugacije hladjenje.....

Nazad
Vrh Dno