A po cemu je ona BOLJA? Sta podrazumevate pod bolja? Brza/lepsa...
Inace, imao sam u masini MSI 5900SP, koja se jako lepo o/c; imao sam i MSI 9800Pro sa XT cipom, takodje jaako lep o/c.
Licni[subjektivni] zakljucci: 9800PRO/XT jeste jako brza, brza od 5900 serije, mnogo vise struje trosi, pravi probleme na nekim starijim plocama. Inace, 5900 radi i na "budjavim" kung-fu napajanjima, i na P3 plocama...
Drugi subjektivni utisak, gledano na Samsung 957P u visim rezolucijama i sa AA i AF: Lepsa slika na NV-u i tacka. Neznam, mozda se nekima svidja kolorit koji daje Ati, ali meni je mnogo neprirodan. Takodje, drajveri bitna stavka i kod jedne i kod druge kartice, ali mnooogo vise kod Ati-ja.
I, jedna ne tako bitna stavka ali veoma bode oci: imam neku 2D igricu koju zena cesto igra(Zuma). I jos neke iz starijeg perioda. Pa to na (pra)staroj MX400 izgleda zilion puta bolje nego na doticnom 9800XT, sa neverovatno vise detalja. U cemu je stos? Nemam pojma.
Jedna zamerka sa strane mojih prijatelja koji su gradjevinci i masinci: "*b*m ti Ati"! Njihova recenica kada su posle NV 5600 uboli 9600 pa 9800! Sada je jedan kupio 6600 a drugi 6800. Vole ljudi da se igraju, ali i RADE. U njima bitnim programima.
Rezultati u igrama, gledani po netu? Sa kojim konfiguracijama, koje igrice i u kojim rezolucijama? I koliko iznose te razlike u % ? Uzmite sve u obzir, uzmite razliku u ceni, uzmite u obzir Vase potrebe. Pa, odlucite sami.