Šta je novo?

9000Pro ili 9100 ???

pa pazi ovako i ja imam isto

A7V266-c ali procesor 1700+ pa pogledaj moje rezultate! Imas ih u postovima od ranije!

Doduse moja kartica je 9100 ali opet! Morao bi imati bar 8000! Mnogo je malo to! Ali mnogo!

Pozdrav!

koje drajvere da stavim? Catalyst 2.5??

ili nove 3.1 ili neke druge??

3dmark lozaci :))),
vodite racuna da je kod Falcona i ddr i cpu na 133 MHz magistrali.
I dalje mislim da je rezultat ok.

Santa je napisao(la):
.

Ja imam izmedju 6700-6800 na obicnom R9000 (zavisi od drajvera, trenutno jedva 6700 na cat 3.0). Procesor ti je u signaturi, pa ti sam vidi... Po meni to je los rezultat. Moja ne moze da se klokuje pa radi stalno na 250/200.:boom:

Jazzo, prodao si karticu, jesi li nasao 9500?
:wave; Pozdrav svima

Hvala svima sto ste se trudili, ali ja necu da je kupim sada jer idem u vojsku i nema smisla da je uzimam za 15 dana. Skupljam parice kada se budem vratio da kupim azdaju... :beat:

jazza je napisao(la):
Hvala svima sto ste se trudili, ali ja necu da je kupim sada jer idem u vojsku i nema smisla da je uzimam za 15 dana. Skupljam parice kada se budem vratio da kupim azdaju... :beat:

A, sad mi je jasno otkud je odjednom na prodaju i p4 i tt7+ i radeon...:)
Pamentno, pametno, nema sta.
ajd srecno

ATI fanovi...

...ala ste zahukali ovaj tred :) svaka cast. Nisam stigao sve da procitam, ali sam testirao pre par dana ovaj 9100 (niskoprofilni) i mogu reci - zaobidjete ga ako mozete... Ako se setim da su pravi built by ATI 8500 modeli isli na 275/275, a da je i 8500LE sa 128MB imao i BGA memoriju (bilo je ovde ljudi koji su dobijali iz USA) od 3.6ns, onda ovaj 9100 (ja bih dodao i LE na kvadrat) ne moze da se poredi sa full 8500, niti sa 9000Pro. Drugi revjuovi pokazuju da je full 9100 druga prica, ali ovaj... ima nize klokove... trebalo bi da idu na 250/500, a ustvari core je na 185... i nece preko 210 - 215. Memorija ni da mrdne preko... Slika je daleko od dobre, vec je na nivou mozda prvih GTS kartica... itd itd...

Auuuhhhhh

brate sta da ti kazem BRZO NAM SE VRATI!

PS.
Sto mi sada stade na muku! Uhhh 'bem ti zivot!

Re: ATI fanovi...

byMaX je napisao(la):
...ala ste zahukali ovaj tred :) svaka cast. Nisam stigao sve da procitam, ali sam testirao pre par dana ovaj 9100 (niskoprofilni) i mogu reci - zaobidjete ga ako mozete... Ako se setim da su pravi built by ATI 8500 modeli isli na 275/275, a da je i 8500LE sa 128MB imao i BGA memoriju (bilo je ovde ljudi koji su dobijali iz USA) od 3.6ns, onda ovaj 9100 (ja bih dodao i LE na kvadrat) ne moze da se poredi sa full 8500, niti sa 9000Pro. Drugi revjuovi pokazuju da je full 9100 druga prica, ali ovaj... ima nize klokove... trebalo bi da idu na 250/500, a ustvari core je na 185... i nece preko 210 - 215. Memorija ni da mrdne preko... Slika je daleko od dobre, vec je na nivou mozda prvih GTS kartica... itd itd...

Izgleda da bi mogao da se izvuce i jedan generalni zakljucak da niskoprofilne powered by ATI kartice nevaljaju.
Ni niskoprofilni Club3D Radeon 7500 nema dobru sliku.

Znaci ja kao starter ovog dela foruma, mogu svecano da priznam DA SAM SE *****O U KUPOVINI! :) hahahahahahaha

E ono tako ti je to u zivotu! :)

Salim se, kartica je u svakom slucaju BRZA od 9000 modela ali nije ono sto sam ocekivao! :)

Pozdrav

Re: Re: ATI fanovi...

jaksa je napisao(la):
Izgleda da bi mogao da se izvuce i jedan generalni zakljucak da niskoprofilne powered by ATI kartice nevaljaju.
Ni niskoprofilni Club3D Radeon 7500 nema dobru sliku.

Tripujem da je do kabla kojim je izveden D-Sub, a koji nije zasticen od interferencije... Strasno!

Da li se u YU negde mogu kupiti 9100 modeli a da nisu Low Profile? Da li neko mozda zna? I naravno koja je realna cena za takvu karticu?

A sta fali Radeon 9000 Pro!? Uzmi to i ne brini! Ili - 9500 :) :)

ha ha ha, e max dobar si majke mi!

Pa ko je rekao da radetu 9000 nesto fali! A sto se tice radeta 9500 za njega mi je isto kao i za 9700 :) Ono druga meta, isto odstojanje! (citaj: Koji bubreg da prodam pa da sakupim kintu za te kartice) :)

Pozdrav!

Znaci ti si definitivno za Radeta 9000Pro u duelu izmedju njega i 9100 varijante???

Broz je napisao(la):
Nabavljam 9700pro za 265eura ali mislim da sam se *****ao trebalo je da uzmem ne-pro za 210eura....

COVECE GDE NADJE TO ZA TE PARE ????????????

PA TO NEMA NIGDE U EVROPI !!!

ATI 9500 128MB tesko da u OEM pakovanju u Evropi mozes da nadjes za manje od 190 Eura (Retail 200E do 230E).

GDE TO IMA 9700 ZA 210 ???????????

Sale_Nis je napisao(la):
... Znaci ti si definitivno za Radeta 9000Pro u duelu izmedju njega i 9100 varijante???

Nemoj da se salis da kupujes 9100.
9000 Pro je za nju BABAROGA !!!

Evo ti samo jedan primer:
Sapphire ATI Radeon 9000 Atlantis Pro 64MB DDR - ima: 275MHz / 275MHz
Sapphire ATI Radeon 9100 Atlantis 128MB - ima: 250MHz / 200MHz

i CENA IM JE ISTA (61 funta, Retaill pakovanje)

PAZI na razliku u Memoriji za ISTE PARE !!!

KUPI LEPO 9000 Pro i da te glava ne boli

P.S.
Kod PinSofta je bilo Losih primeraka 9000Pro ... znam konkretan primer.

Cika Broz nabavlja direktno iz Amerike, a tamo maltene sto ne poklanjaju
tehnicku robu,benzin,hranu.....

Calibra 4WD je napisao(la):
Cika Broz nabavlja direktno iz Amerike, a tamo maltene sto ne poklanjaju
tehnicku robu,benzin,hranu.....

:beat: :beat: :beat: Ova ti je dobra, svaka cast cheers

maxer je napisao(la):
COVECE GDE NADJE TO ZA TE PARE ????????????

PA TO NEMA NIGDE U EVROPI !!!

ATI 9500 128MB tesko da u OEM pakovanju u Evropi mozes da nadjes za manje od 190 Eura (Retail 200E do 230E).

GDE TO IMA 9700 ZA 210 ???????????

Ako ti kazem moracu da te likvidiram:) Salim se ima upravo u USA, dolar je pao, postoje rebate ponude kada racun predje 20k$ i tome slicno i rezultat svega toga su ove dve cene koje sam naveo. Bez toga rade9700pro ima za 295 a bez pro za 236...pa preracunaj u eure i dobices malo manje od ovog iznosa u dolarima...

Broz je napisao(la):
Ako ti kazem moracu da te likvidiram:) Salim se ima upravo u USA, dolar je pao, postoje rebate ponude kada racun predje 20k$ i tome slicno i rezultat svega toga su ove dve cene koje sam naveo. Bez toga rade9700pro ima za 295 a bez pro za 236...pa preracunaj u eure i dobices malo manje od ovog iznosa u dolarima...

Pa kao i da toga nema, jer vidim da na Amer. forumima kazu da je dobra cena (kod njih) za 9700 (non-Pro) 240 $ ali retko gde ima tj. kad se pojavi za te pare - odmah se proda ... a badava mi da preracunavam u Euro jer bi mogao samo da je kupim za malopre pomenutu cenu ako bi imao srece da je nadjem za slanje van USA, + trosak za slanje + carina (nasa) = BOLI GLAVA.
Nego videcu kako sam prosao za 205 E kad mi sutra stigne 9500 128MB ... ako se uspesno moduje u 9700 ... ;)

A za sve koji bi zeleli da vide performanse 9000Pro evo fajla
(veoma se dobro zipovao, skidate ga za 1sec.)

Nazad
Vrh Dno