Šta je novo?

9000Pro ili 9100 ???

Mnooooogo mi je drago sto ovo sto sam ja rekao i sto mislim nisi shvatio licno jer se neki ljudi veoma sentimentalno vezuju za svoj hardver i ovakve izjave shvataju licno, a ovo sto sam rekao zaista nema veze sa tobom licno nego sa kartom.
Ja mislim da su klokovi na kojima radi ta karta - skandal!
9000pro radi na 275 gpu a memorija mislim na isto toliko, i verujem da ce pre ili kasnije to doci do izrazaja...
Ne znam koliko si platio tu kartu ali ne bi trebalo preko 80eura...
Mislim da bi trebalo da zamenis tu kartu.
NFSHP2 je generalno cudna igra. meni na gf4 secka kao nenormalna, a problem je isti i na 9700pro...definitivno je problem u igri.

pozdrav
:wave;

pa sto da se ljutim.. Nisi meni rekao bre! :) pazi neznam sta je u pitanju sa NFSPD jer mi je kazem ti na radetu 9000 radela kao luda! Ono bas bas ubijala! A sada ku.... neznam sta da radim.. uhh a sto se tice kartice?? Da li se ti slazes da je trenutno ( ponavljam trenutno) Ona brza od 9000 Pro!??

mislim evo pogledaj nju sam digao na 200/300

procesor sam podigao na 1,7 Ghz (okvirno) a on je ono 1,46 (1700+)

i dobio sam sledece rezultate!

neznam zaista koliko treba da se ima ali ovo je najvise sto sam uspeo jer ako jos dizem karticu 3D mark koci! i blokira

Ajde reci sta ti mislis jer to valja nesto ili ne? ja neznam koliko treba da se ima! rezolucija je 1024x768 32b paleta boja

ma ono klasika default podesavanja za 3d mark 2001

Pisi sta da radim sa NDFSPD ?? :(

Odlican rezultat tu nema price. Ipak mene zabrinjava sto se toliko stedelo na kartici da je to strashno nesto. Sa NFSHP2 ne znam sta da ti kazem, meni secka ali ne onako kao da fali snage nego kao da preskace frejmove, veoma cudno....
Ne znam koliko ti je pametno da je drzis tako nasviranu, mislim ok je oc-ovati probati i onda vratiti nazad. Koliko imas ne defaultu sa njom?

Ovo je na default-u

Ono malocas je iz 98 posto ne volim da dizem XP sa O/C masinicom, desi mi se da mi Apache server u XP-u onda rokne, tako da je o/c samo za 98

dakle ovo je default

Znaci mrka kapa za NFSPD :(

uhhh, a igra je opaka! Uhh.. A da probam da stavim Catalyst 2.5 ???

Probaj. Jos ako mozes na cist sistem, bilo bi najbolje. Ako ne, imas na Rage forumu detaljno uputstvo za pravilnu deinstalaciju ATI drajvera. Udari na search.

Ja bi to na cistu masinu. Stoga kreni ponovo da instaliras sistem.:wave;

Dobro, cini mi mi se da sam prvi ovde provalio da je kartica prilican krs (mislim na low profile model) tako uzana i neugledna sa onim kablom za VGA izlaz . Bilo bi lepo kada bi neko poslao i svoja iskustva sa drugom verzijom iste karte ,no low profile:). Ima li takvih karti uiopste u Srbiji?
Licno, mislim da ta karta i ne moze biti nesto mnogo bolja jer se izgleda sve 9100 kartice prave od zaostalih R200 cipova (citaj krseva koji nisu ugradjivani na 8500 modele koji su do nedavno bili aktuelni). Ostalo viska, niko nece da kupi Radeon 8500 jer je manji broj od 9000 pa jos pro u nazivu i to je to: nakace oznaku 9100 i sklope je od krsa pa ko voli nek izvoli.

To je zato sto ne znaju sta znaci 8500 kartica. I svi bi sto veci broj, ali to ne znaci da i bolja.:wave;

Slazem se sa jezzom.. nemoj porediti 8500 i 9000 modele jer neznam sta da uradis 9000-ci neces iz nje dobiti nikada ono sto ces sa 8500. pa zato ne pricaj tako. Ova kartica jeste kantica ( NE KAZEM DA NIJE) ali ipak je po testovima brza od 9000 modela ( BILO KOJEG).

Probacu da postavim drivere na cistu masinu, mada mi se najradije ceka nova verzija OMEGE. Ostale igre rade super. Nista zivo ne secka, TV izlaz je stvarno super i tako dalje. Neznam samo sta to smara Need For Speed ali polako pocinjem da dobijam feeling da je mozda i igrica nesto neprijateljski nastrojena prema 8500 odnosno 9100 modelima!

Sta mislite o tome gospodo?

Pozdrav :)

Mislim da mi burazer zadnjih mesec dana non-stop visi na NFS6 i da mi se ni jednom nije pozalio na nekakav problem. Inace u pitanju je ATI Radeon 8500 u kombinaciji sa 2.5 Catalystima i DX 8.1 na XP-u.

Korisna informacija. Probacu pa cu da javim. Uhhh nocas se blago meni REINSTALIRA SYSTEM! :) E da jos jedna stvar, recimo pod LINUXOM nemam nikakvih problema! Sve sto je radilo pre, radi i sada!

Videcemo doduse. Probacu sa 2.5 i Direct X koji ide uz XP (8.1) pa cemo videti!

Pozdrav.

za jazzu:

Koliki je tebi skor u 3dmark-u na default vrednostima? koliko sam provalio ti imas 8500. Mozes li da bacis slicicu na post?

Jedan moj prijatelj ima BBA Radeon 8500, imao je dosta muka sa NFS6. Tek sa poslednjim catalistima i novim BIOS-om za plocu(!!!, EPoX KHA+) problemi reseni.

BokiPK je napisao(la):
Jedan moj prijatelj ima BBA Radeon 8500, imao je dosta muka sa NFS6. Tek sa poslednjim catalistima i novim BIOS-om za plocu(!!!, EPoX KHA+) problemi reseni.

Biosom za plocu? Spooky:)

Nije prosla ni ona fora sa reinstalacijom sistema. Doduse nemam Catalyst 2.5 vec samo 3.0 ali sam stavio DX 8.1 i Catalyst 2. medjutim igra se ponasa skroz isto! krene i stane, onda krene da "guta" frejmove i tako pokaze jos koji simptom decijih bolesti i onda se naprasno UKOCI! :) Videcemo na sta ce sve ovo ispasti, ali vec pocinjem da sumnjam da ni oni tamu u EA neznaju bas sta rade!

Citao sam na nekom forumu malopre, tip ima Radeta 9700 Pro i za divno cudo i njemu ne radi NFSPD, simptomatika mu je ista kao moja! :) Znaci ima nade za mene!

Sta ti imas BROZ koju karticu?

Pozdrav

Hahahahaha, ma sve da ne fleshujem BIOS na ploci, ako me smara jos malo lepo cu je SHIFL+DELETE i gotovo. Ne moram bas Need da igram! Briga me, nego me samo smara to malkice, a inace je sve ok. No hvala na savetu! Uzgred neznam ni zasto bih fleskao BIOS kada mi je sve u najboljem redu!

Ja imam onaj klasican ASUS A7V266-c i mogu ti reci da sam prezadovoljan njome. I overkloka se fino i stabilna je i sve. Tako da i da hocu zabavu, radije bih menjao igru nego da cackam PLOCU :)

Pozdrav

Sale_Nis je napisao(la):
Sta ti imas BROZ koju karticu?

trenutno GeForce2mx400 by Hercules:) Meni je NFSHP2 pravio te simptome na gf4ti4200...a i sad mi pravi te iste sa istim drajverima a mrzi me da pravim akrobacije sa detonatorima...

Aaauuuu, zar i ti sine brute? :)

ja mislio ti zakleti ATI-jevac :) hahaha, e sve sam proverio od igara sto imam i sve radi super i mnogo brze nago na 9000 sem NFS6 sta da radim.. Sace ona blago meni da dozivi SHIFT+DELETE :)

Reci mi Broz da li koristis mozda onaj TV tool za gledanje Divx-ova na TV sa tvoje graficke posto moj ortak sada uze Nvidia graficku pa me pita da li postoji neki specializovani program kojim se ono podesavanje po driverima izbegava! da je uzeo ATI :)) Sve bi bilo jednostavno kao KLIKTAJ MISEM!

Hahahaha

Aj u zdravlje

Dragi Sale hercules je tu jer cekam radeta 9700;)
ne koristim tv aut jer mi je monitor 19" a tv u sobi mi je 37cm:)

A pa vidim sve ti je lose ;)

Moj sto ne krasi 19" valjda mi je zato i bitan TV-Out :) hahahah..

E pazi ti kad mi se cak dopada ovaj Radisa 9100 :) Za koju kintu ti nabavljas ATI 9700?

Nabavljam 9700pro za 265eura ali mislim da sam se *****ao trebalo je da uzmem ne-pro za 210eura....

Pa i ja mislim.. Gledam ovaj forum na Rage 3d i vidim ljudi lepo nauce 9700 (non-pro) model da se ponasa kao 9700Pro, cak sta vise nekome ide od ruke a nekome ne da i od 9500 naprave 9700 :)

Posle citanja takvih testova dobijam blagu zelju da kupim 9500 mislim da je 140 evrica za nju pristojna parica!

Uzgred, malocas sam dosao od druga koji ima istu masinicu kao ja (osim plce koja je neki Gigabyte model takodje DDR) i naravno ima Ti4200 karticu. Pa ono je ljudi moji djubre! kartica je MSI model (necu vas lagati koji jer neznam oznaku napamet) ali je nesto u fazonu fabricki overklokovan. Platio je 180 evra!!!!

PLJACKA!

A za te parice sto mi je najsmesnije bilo u 3D marku 2001 puca samo 9400 bodova! TV izlaz seta kako mu je volja! Slika kad god naidju jako SVETLI SEGMENTI dobije neke sparkove i tako! Prema tome, Broz, tako valja da te cujem! ATI i samo gazi napred

Predlazem da mi zapalimo po svecu za zdravlje Nvidia "aspiratora"

:)

Hvala na podrsci:) Ne staj mi na muku molim te:), vidim da sam puk`o 50eura za dzabe. Ipak nikad ne bih uzeo 9500 pa da ga modujem ali mislim da je bilo bolje da uzmem 9700 da mu unlock-ujem bio i da ga sibnem na 325-310 opusteno ali to samo sa sapphire modelom jer oni imaju i dalje 2.8ns memoriju dok drugi imaju 3.3ns...
I ja sam video tv-aut na 9000pro i doslo mi je da sutnem bivsi ti4200:) ali odlucio je kvalitet prikaza koji je kod atija dve klase ispred kako 3D tako i dvd i divX...

Cuj njega za 2 klase! brate mili kada se sa ATI-a pogleda TV izlaz na nekom Nvidia "kvazi" 3D akceleratoru, imas osecaj kao da se sa Color TV-a presao na one LAMPASE AMBASADOR crno bele Televizore! :)

Nije subjektivno misljenje! Zaista je tako!

Sale_Nis je napisao(la):
Pa i ja mislim.. Gledam ovaj forum na Rage 3d i vidim ljudi lepo nauce 9700 (non-pro) model da se ponasa kao 9700Pro, cak sta vise nekome ide od ruke a nekome ne da i od 9500 naprave 9700 :)

Posle citanja takvih testova dobijam blagu zelju da kupim 9500 mislim da je 140 evrica za nju pristojna parica!

Uzgred, malocas sam dosao od druga koji ima istu masinicu kao ja (osim plce koja je neki Gigabyte model takodje DDR) i naravno ima Ti4200 karticu. Pa ono je ljudi moji djubre! kartica je MSI model (necu vas lagati koji jer neznam oznaku napamet) ali je nesto u fazonu fabricki overklokovan. Platio je 180 evra!!!!

PLJACKA!

A za te parice sto mi je najsmesnije bilo u 3D marku 2001 puca samo 9400 bodova! TV izlaz seta kako mu je volja! Slika kad god naidju jako SVETLI SEGMENTI dobije neke sparkove i tako! Prema tome, Broz, tako valja da te cujem! ATI i samo gazi napred

Predlazem da mi zapalimo po svecu za zdravlje Nvidia "aspiratora"

:)

Evo ga ortak kupio u Nemackoj 9700 Sapphire bez pro i na XP-eu 1700 i on puca nesto oko 9500 3d markica. Naravno kako on kaze necu da ga budzim sve mi sljaka ok. Ja bi se ubio da ga namsetim da radi na pro, a on nista. Sve u svemu ATI RULEZ

Bas sam za sutra planirao da kupim gigabyte radeon 9000PRO, ali ste me pokolebali. Na kraju, sta uzeti?? GigaByte 9000PRO ili 9100 (koji i nisam vidjao u ponudi)???

Gde ima da se nadje 9100 i za koje pare??

Nasao sam 9000 pro za 99 eura

PS. U Beogradu sam :confused:

Mislim da Club-3D Radeon 9100 ima u NOVA computers za 5000 dinara.

Uzmi 9100 od Club3d ali NE low profile model. Postoji i normalan model (vidi sliku). Na sebi ima Etrontech memoriju sto je prilicno dobar znak kvaliteta. Pitanje je vremena kada ce ga neko (valjda Pin) konacno uvesti.

Minja je napisao(la):
Uzmi 9100 od Club3d ali NE low profile model. Postoji i normalan model (vidi sliku). Na sebi ima Etrontech memoriju sto je prilicno dobar znak kvaliteta. Pitanje je vremena kada ce ga neko (valjda Pin) konacno uvesti.

U Pinsoftu imaju low profile modele sto ti nikako ne bih preporucio da uzmes. :wave;

Falcon je napisao(la):
Bas sam za sutra planirao da kupim gigabyte radeon 9000PRO, ali ste me pokolebali. Na kraju, sta uzeti?? GigaByte 9000PRO ili 9100 (koji i nisam vidjao u ponudi)???

Gde ima da se nadje 9100 i za koje pare??

Nasao sam 9000 pro za 99 eura

PS. U Beogradu sam :confused:

Ako si zainteresovan ja sam juce kupio R9000 pro Powered by Ati Full Pack TV/DVI hynix memorija 275/275 u Antu ( www.ant.co.yu ) za 95 evrica nije firmiran ali radi kao blesav ....

mb: 6Oxt
cpu: tualatin [email protected]
mem: 256MB
vk : R9000 pro

3DBenchmark 6653 bodova

Probacu da ga klokujem pa davidimo koji je skor

Nazad
Vrh Dno