Šta je novo?

9000Pro ili 9100 ???

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Ovo je onaj deo od koga poludim.. bas kada sam se odlucio uzeti karticu, dobijem ponudu za istu cenu Radeta sa oznakom 9100. Posto sam vise pojma nemam sta da kupim, sta mi preporucujete? 9000Pro ili 9100.. Hvala..

Pozdrav

:confused:

9100 to je kartica zasnovana na R200 procesoru ili to je slicno ko i 8500. Po mom misljenu bi trebalo da uzmes 9100.
:wave;

Radeon 8500 je isto sto i 9100. Radeon 9100 je stariji cip i teoretski je znatno brzi. Radeon 9000 je noviji i nesto moderniji.
Kad se pojavio Radeon 9000, njegov predhodnik 8500 je bio znatno brzi. Medjutim od tada je ATI-jev rad na driverima bio vise usmeren na 9000 tako da su sada te dve kartice poprilicno izjednacene. Ja bih se ipak pre odlucio za 9100 (ili 8500).

Zanimljivo da je 9100 jeftiniji i od 9000-ke i od Pro varijante.
Po brzini je jaci.

Da, jedan je kod mene... i ako se odlucis, idi na ove Club3D varijante (cena se krece od 75 evra) - klokuju se odlicno, i garantovano ces imati vise fps po ulozenom dinaru, ako te to interesuje, naravno.... a sta bi drugo? :)

Hvala puno, idem u lov na 9100 :) Imam izbor izmedju 3d Cluba i Safircica, pa cu na zivo da vidim koja je brza.. naravno juri se veci FPS u 3d2001 :) Pomogli ste mi jako. POZDRAV!

Sale_Nis je napisao(la):
Hvala puno, idem u lov na 9100 :) Imam izbor izmedju 3d Cluba i Safircica, pa cu na zivo da vidim koja je brza.. naravno juri se veci FPS u 3d2001 :) Pomogli ste mi jako. POZDRAV!

Uzmi Klub3D. Saphire su crkavale. Narocito kod o/c-a, sto srecom ne moze da se dokaze:D

BokiPK je napisao(la):
Zanimljivo da je 9100 jeftiniji i od 9000-ke i od Pro varijante.
Po brzini je jaci.
Da, ali taj 9100 Club 3d je nekakav low profile model. Moze se proveriti uporedjivanjem slika na sajtu pomenute firme i slika koje je okacio Pinsoft na svoj sajt. Postoje jos dve verzije ove karte u izvedbi firme Club 3d:
1. radeon 9100 64 MB
2. radeon 9100 128 MB
Ako neko zna u cemu je razlika izmedju low profile karte sa 64 MB i obicne sa isto toliko memorije neka se javi.

Imene je zacudilo kada sam je vide na sajtu Pinsofta da je tako mala ,skoro ko ovi novi modemi!
MAx jel si je dobio na test,ako jesi kad ce?

E ja sam dobio tu Low Profile i evo rezultata sa 3d marka (nisu bas bajni) Pihh..

1024 x 768

PS. rezultat se ne menja i kad na desktop stavim bolju ribu.. Cudno ali istinito..

Driveri su catalyst 3.0 (NE OMEGA)
Win XP + SP1

XP 1700+
ASUS A7V266-C
256 DDR Kingmax 2700

Koliko bih trebao da imam inace?

To je dobar rezultat. Moj ortak je identican broj dobio sam 8500le i P42GHz...

Calibra 4WD je napisao(la):
Imene je zacudilo kada sam je vide na sajtu Pinsofta da je tako mala ,skoro ko ovi novi modemi!
MAx jel si je dobio na test,ako jesi kad ce?

ici ce na prvi pogled,a test ce biti u digitalu... ocekujte prvo Radeon 9500 i Ti4800, ...

byMaX je napisao(la):
Da, jedan je kod mene... i ako se odlucis, idi na ove Club3D varijante (cena se krece od 75 evra) - klokuju se odlicno, i garantovano ces imati vise fps po ulozenom dinaru, ako te to interesuje, naravno.... a sta bi drugo? :)

Max, kada si ovo sve napisao, mislio si na LOW PROFILE varijantu? Ovu od 4cm visine? Sto je kuler veci od nje same?

Jer je dizes onim V-Tunerom ili imas neki svoj carobni stapic od kojeg polude?

Pitanje za Saleta iz Nisa: Gde si kupio tu karticu (ATI Radeon 9100) u Nisu?

Da li je kartica o/c ili ne?
Uporedjenje sa Ti200, posto sam se dvoumio izmedju te dve, nabio sam 10K([email protected], XP, Ti200@240/540).

U Nisu kartice mogu da se nadju kod mene, i ja ih dobijam od Pina, on je uvoznik na kraju krajeva. Trenutno ih nema, nova tura stize krajem sledece nedelje.

Sale_Nis je napisao(la):
Max, kada si ovo sve napisao, mislio si na LOW PROFILE varijantu? Ovu od 4cm visine? Sto je kuler veci od nje same?

Jer je dizes onim V-Tunerom ili imas neki svoj carobni stapic od kojeg polude?

Da, na low profile varijantu... Nisam mislio na neki ludacki OC... vec u rangu SGRAM-a od 5ns... Nisam je dugo testirao jer imam mnogo kartica, ali za tu cenu, karta je sasvim dobra!

PS. klokujes cime hoces... Radeon Tweaker, Rage Tweaker.. imas 4-5 njih na rage3d.com/files

Imam ja 3 komada doneo sam iz Beograda, pa mi jedna ostaje visak, javi se na mail ako hoces da ti prodam. U Nisu nema niko nazalost, bar ne koliko ja znam :( ( A trazio sam kao mutav) U Quantis-u je imalo samo Gigabyte 9000 i poneki 9000 Pro, ja sam imao 9000 obicnu, ali je ova prilicno bolja kartica.

Pozdrav

Max, ajde posto si ih ti imao 1000, daj mi reci sta je ovo? kada pokusam da updateujem drivere (OMEGA ili ATI Original) javlja mi ovu poruku:

INF error, VIDEO DRIVER NOT FOUND!

I naravno instalacija ode u k.... Sta to moze biti? kartica je Low Profile, i sva sreca sto sam imao pre nje instaliran Catalyst 3.0 pa je on prepoznao i povukao svoje drivere.. Zaista neznam sta to moze biti.. U tempu se brisu fajlovi koji se extractuju prilikom instalacije! malo je cudno uhh, ali pojma nemam sta moze to biti.. Mislio sam da je problem samo u 98 ali izgleda da je frkica i u XP takodje! Daj neki predlog?? Pozdravljam te!

PS. Cim pokusam staviti neki drugi driver sem onog koji je dosao na instalacionom disku on mi javi tu porukicu!

NEMOJ da apdejtujes nego one deinstaliraj pa pregazi oni standard VGD drajverm, dakle sve samo ne update..
Probaj u add/remove programs i tamo deinstaliraj te bivse drajvere...

Sto se tice Omega drajvera njih necete moci da instalirate zato sto 9100 kartice nisu podrzane. Ali postoji fora kako da se preprave ti drajveri i sve radi ok. Ja sam Omegi poslao email i on mi je odgovorio da ce u sledecim drajverima biti podrzana i 9100 kartica...

A ovde mozete videti kako se prepravljaju drajveri da rade sa omegom.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=20980&highlight=8500+into+9100

Procitajte sta je Shagrath rekao kako prepraviti Omegine drajvere.

Ok uradicu tako, ali sada razmisljam, ako je istina sto jazza kaze, da Omega mora da se "precuka" da bi radila, neznam da li mi je to pametno uopste?

Pa drage volje bih ga ja kloknuo toliko da on hoce! :)) Meni je ipak ona Low Profile verzija dopala u ruke a proizvodjac je Club 3D, Meni je default 185/250 Hoce da se overklokuje do 200/300 ali nakon toga vec pocinje da se blesavi. Ipak je memorija koju ja posedujem od 5 ns i to neki sugavi Winbond cipovi! :) Neki predlog?

Sale_Nis je napisao(la):
Pa drage volje bih ga ja kloknuo toliko da on hoce! :)) Meni je ipak ona Low Profile verzija dopala u ruke a proizvodjac je Club 3D, Meni je default 185/250 Hoce da se overklokuje do 200/300 ali nakon toga vec pocinje da se blesavi. Ipak je memorija koju ja posedujem od 5 ns i to neki sugavi Winbond cipovi! :) Neki predlog?

Kako samo 185!? Zar ne treba da bude 250/250 za 8500LE?

Kakav je to kastrat od karte pa to je strashno. Pa ovaj radeon 9000pro Gigabyte-ov sto se prodaje za 99eura je cudoviste za tu kartu....Pogledaj bre na sta samo lici ta karta sa onim plasticnim kablom za vga izlaz?!

Kartica je Rade 9100 Low profile, driveri su Catalyst 3.0 a problem je sledeci.. U igrama Need For Speed Hot Persuit 2 desava mi se da se nakon par sekundi voznje igra samo smrzne i nista ne pomaze sem reseta (na dugmence) Takodje je ista simptomatika i u igrici Medal of Honor gde se nakon 30 sekundi igranja sve SMRZNE! kartica nije o/c vec je na default vrednostima! Da li imate neki predlog sta moze da bude uzrok problema?

Pre ove kartice sam imao Radeon 9000 i on je bez problema pustao obe igre.. Dobio sam savat kako da postavim OMEGA drivere (sa malom prevarom istih posto omegini driveri jos nemaju podrsku za Radeon 9100) pa ako je do drivera mogu da probam i to.. Ne iskljucujem mogucnost da je do njih, medjutim bas me nervira malo. Pozdrav svima i hvala na pomoci koja nadam se sledi.. :)

PS.

Odusevljen sam karticom jer za tu cenu tesko da se moze uzeti nesto bolje i brze, ali eto ovakve sitnice jednostavno izbace svo ono pocetno odusevljenje i sta da se prica dalje..

Broz je napisao(la):
Kakav je to kastrat od karte pa to je strashno. Pa ovaj radeon 9000pro Gigabyte-ov sto se prodaje za 99eura je cudoviste za tu kartu....Pogledaj bre na sta samo lici ta karta sa onim plasticnim kablom za vga izlaz?!

Slazem se sa tobom ali jebi ga sta ra di kazem.. :( Posle J.. nema kajanja.. :) Probacu je zameniti u svakom slucaju ono u fazonu.. evo vam ova kartica pa da ja doplatim jos malo kinte i uzmem 9000Pro :)) Slusaj to je tacno za Radeta 9000Pro slazem se, ali nikako mi ne ide u glavu da je 9000Pro brzi posto je po testovima sporiji.. ja onako subjektivno mogu reci da je ovo kartica sa vise potencijala (Doom 3 alpha manje secka i to prilicno, 3D mark ima oko 900 markova vise i da ne nabrajam) ali recimo, stvarno je na prvi pogled malo bljutava :))

Onda se ubaci u komp i kao sve sljaka super.. O/c ide onako fino i tako dalje medjutim, kako sam ukljucio Need For Speed tako je moje odusevljenje splasnulo :( Sta to moze da bude pojma nemam, li jako iritira! Uhhh..

Pozdrav i uvazavam tvoj stav broz iako je negativan po moj izbor, ali to ti je zivot :) U svakom slucaju ne mislim da sam se presao sto sam je uzeo, ali me eto tako iritira uhhh da je to za pricu! Sta mislite? ima li leka tu?

Vrh Dno