Šta je novo?

8800GTS u igrama

Sad sam malo cackao google 😉 Istina je da ce 8800GT 512mb imati 112SP (8800GTS 96, a 8800GTX 118 valjda) i radi ce na 600/(1500)/1800mhz i bice 256bit. E sad oni je u startu poziciniraju negde izmedju 8800GTS 320 i 8800GTS 640 sto je malo diskutabilno, svi znamo da je razlika izmedju te dve karte gotovo neprimetna u rezolucijama koje nas vecina koristi. Mislim da sirina magistrale nece mnogo uticati na brzinu jer 8800GTS ionako nije zagusen memory bandwith-om. Cena se prognozira negde izmedju 200 i 250USD, a datum izlaska je 29. oktobar. E sad, nisam siguran neki kazu da ce podrzavati directX 10.1 sto bi po meni bilo jedino vredno cekanja ove karte. Takodje, mislim da ce joj prednost biti i 512mb memorije, sto joj moze dati prednost u odnosu na 8800GTS 320mb u igrama koje dolaze. U januaru je najavljen i izlazak 8800GT 256mb ali ne vidim neku njegovu svrhu osim verovatno povoljne cene, tj cene ispod 200e

Oba "stara" GTS-a imaju 96 SP, a GT i novi GTS640 ce imati po 112. Kako pise The Inq, GT ce dolaziti sa 256 i 512MB mem, a nije iskljuceno da ce neki partneri izaci i sa 1GB modelom.
Proday je mislio da ce malo zaostajati GTS320 u odnosu na GT 😉

To sam i mislio, ali rek'o da proverim...

U januaru je najavljen i izlazak 8800GT 256mb ali ne vidim neku njegovu svrhu osim verovatno povoljne cene, tj cene ispod 200e

Logistika je utvrdila gde ima jos nafte, bushilice se okrecu u tom pravcu i to je to. Sam smisao izlaska GT kartica je cedjenje dzepova pozamasnog broja tvrdih oraja koji ce dugo izludjivani najavama raznih igara, konacno popustiti na ovu ponudu i odresiti kesu.
Nema tu plemenitih otkrica i novih horizonata. Kesh burazeru.

Nema razloga da cekas novembar, 8800gts 320 je trenutno apsolutni best nuy u tom segmentu a neka nova kartica koja ce imati +/- 10% razlicite performanse imace vecu cenu samo zato sto je nova

Vecu cenu ne bi trebal da ima zbog konkurencije, ne zaboravi AMD R670 koji izlazi novembra. Neka bude i ista imace DX10.1, SM 4.1 i PV3 podrsku.

Na kraju krajeva, ako mozes da sacekas, kakva god da bude, moci ces da biras izmedju 8800gt i 8800gts 320 koji ce tada valjda morati da padne na 220e

pa izracunaj koliko ce kostati 2900Pro u radnjama pa onda mozesh da izrachunash cenu 8800GTS 320Mb i 8800GT i eto..uglavnom mislim da GTS 320Mb nece mnogo pojeftiniti prvenstveno jer ga povlache iz prodaje..

joooj, koje loooodilo od teme, i prepucavanje na istu, uzmi, mojne da uzmes, uzmi, mojne da uzmes...... 😀

ma bre za iste pare uzmi 2x2600XT od safireta i to ti je 2x512RAM-a, minus 4 sarme i dve tegle turshija... :d:smoke:

ma bre... UZNI ti lepo tu 8800GTS, nakrivi kapche na glavche i lagano zivzzdutji, ima sve da sljaka, ki podmazano... nema da brinesh... 😀

ma bre... UZNI ti lepo tu 8800GTS, nakrivi kapche na glavche i lagano zivzzdutji, ima sve da sljaka, ki podmazano... nema da brinesh... 😀

Slazem se, cekanje i maltretiranje za +-5% se ne isplati. U svakom slucaju uzmi 8800GTS i koristi je sve dok si zadovoljan sa njom, a bice to jos duugoo sigurno

ako nista, vecina 8800GTS moze da se klokuje, 320Mb pogotovu i mozes tu da izvuces makar 15ak % dobitka, mozda i vise ja sam izvukao skoro 30% i imas sebi jednu finu kartu za igranje Crysis-a u 12x10 🙂

320MB za Crysis u 12x10 mislim da je malo, ali mozda ce pokrpiti u 10x7 ili ako ne igra na max.

ja sam mislio fazon vecina na medium a neshto na high..makar toliko

ma dajte bre ljudi, sta vam je....

Oko svake igre neka euforija, ocemo li moci da je igramo ili ne....
na kraju ce se desiti da ces Crysis moci da igras i sa 6600GT...

Ma klasicna navlakusa od strane velikih proizvodjaca grafickih karti...

ma dajte bre ljudi, sta vam je....

Oko svake igre neka euforija, ocemo li moci da je igramo ili ne....
na kraju ce se desiti da ces Crysis moci da igras i sa 6600GT...

Ma klasicna navlakusa od strane velikih proizvodjaca grafickih karti...

I ja mislim da oni nas lože ko magarce.

Nije sve u broju ps i vs..

..ima nesto i u broju TMU-ova,ROP-ova.. 🙂

sami 7900gt i gs su dobar dokaz za to 😉

Izmedju 7900GT i GS nema mnogo razlike na default clockovima ali kada se obe odvrnu preko 600Mhz pocinje da se oseti manjak ona 4 pipeline-a(pixel shader+TMU).Nije to preterana razlika jer je u pitanju samo 4 pipeline-a razlike(i jedan VS),ROP-ovi i magistrala nisu dirani tako da je tu sve ok.

Jeli moguce da mi se restartuje komp kada ne igram igricu zbog klokovane graficke?

E sorry, sad sam tek video da si napisao dok ne igras igru...
Ne verujem da se zbog graficke desava restart

Jeli moguce da mi se restartuje komp kada ne igram igricu zbog klokovane graficke?

Meni se komp restartovao kad pokrenem neku aplikaciju (3d mark, everest, itd...), a u igrama nikad. Sve sam probao, reinstalirao xp nekoliko puta i nista. Mjenjao ram, HD, i opet nista. Na kraju sam skinuo asus smardoc i problem je nestao. Od tada nisam ni jednom dozivio restart. Mada je moguce da se restartuje zbog slabog napajanja, ukoliko je graficka overklokovana.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno