Šta je novo?

8800GTS u igrama

Stvarno gde nađe hdd od 20gb u muzeju 😀

Jok ja sam mu prodao 😛

Pa ako ne uklljucujem AA i Af a ukljucim HDR i soft shadows na rezoluciji 1024 ili 1280 da li ce onda raditi ok9odnosi se na 8800GTS 320MB?

PA meni recimo u splinter cellu AA frameratew padne na 20 povremeno sa tim podesavanjem (cisto da znas). Jednostavno, pojedini ljudi su prehvalili 8xxx seriju grafickih kartica, a one i nisu bvas toliko svemoguće (doduse mozda nekom na 4+ ghz i 8800ultra ovo normalno i radi u to već nezalazim) :wave:

Hteo ne hteo, zbog prirode posla, CRT ja ne menjam!

Kao sto kaze komsija Proday nebi ja nista cekao uzeo bi taj 8800 GTS ovako mozes da cekas godinama uvek ce nesto novo napraviti pa onda mozes o5 da cekas...

PS. HDD je od 40GB i ovaj sporet od 17" super radi...

PA meni recimo u splinter cellu AA frameratew padne na 20 povremeno sa tim podesavanjem (cisto da znas). Jednostavno, pojedini ljudi su prehvalili 8xxx seriju grafickih kartica, a one i nisu bvas toliko svemoguće (doduse mozda nekom na 4+ ghz i 8800ultra ovo normalno i radi u to već nezalazim) :wave:

Za to sto SCDA radi lose na 8800 seriji je kriv Ubi Soft. Dugo vremena ta igra nije uopce htjela raditi na 8800 seriji. Neke zahtjevnije igre rade puno bolje od SCDA.

Zao mi sto mi fear nije tu da probam da slikam. I tamo sam svojevremeno sa soft shadovs imao malo jako frejmova, doduse sa 8800gtx!!

Poslednja izmena:
Jel mogu da teram DIRT i tako jos neke zahtevne igre sa detlaljima maximalnim ali da je iskljucen
AA i Af a ukjljuceni sodt shadows i HDR ,rezolucija 1280 ili 1024?

Jel mogu da teram DIRT i tako jos neke zahtevne igre sa detlaljima maximalnim ali da je iskljucen

Ma mozhesh bre sve na maximum, sa svim ukljuchenim ... 😉:wave:

Sacekaj sa kupovinom. Uskoro izlazi 8800Gt, bice za oko 10% brza od Gts, a za cenu oko 320€.

Koliko ja znam trebalo bi da bude 10% sporija, za oko 220 evara 🙂

Zao mi sto mi fear nije tu da probam da slikam. I tamo sam svojevremeno sa soft shadovs imao malo jako frejmova, doduse sa 8800gtx!!

Pa to je najzahtevnija opcija u F.E.A.R.-u i u drugim igrama, a zasta sluzi, da senke budu "mekane", stvarno ljudi znaju da preteruju, ja u bilo kojoj igri da postoji ta opcija uvek iskljucujem, mislim zahtevno a debilno... ,).

Pa mislim da sam ti vec DETALJNO odgovorio o DIRT-u, ali je tebi ocigledno tesko da procitas... :wall:.
Sada sam probao Medal Of Honor Airborne, sve na max u 1280x1024, nema opcije AA, tako da to treba ukljucivati u Control Panelu, sto ja nikad ne radim, ako nema opcija AA u igri, onda igram bez nje...

Znaci moci ces da se igras u svim igrama (sem DIRT-a, to sam igrao na 1024) na 1280x1024 sve na maximum uz ukljucen AA (tu treba malo experimentisati koliko moze da se izgura: 2x, 4x ili vise), naravno uz ukljucen HDR (to i ne moze u skoro svim igrama da se iskljucuje), i naravno uz iskljucen soft shadows (mada to nema bas u svim igrama, ima u DIRTu i Fear-u), ali govorimo o hebenim senkama, to je baaaas mnogo bitno jel tako...
Mada u nekim igram nije moguce istovremeno da bude ukljuceno HDR i AA, ali to cini mi se ne vazi za 8800 graficke...

Poslednja izmena:
Pa, sad, ja imam 8800GTS i wide monitor od 22"... Splinter Cell Double Agent radi na 1680x1050 na maksimumu bez ikakvih problema. A što se tiče Dirt-a, namestio sam native rezoluciju i sve na HIGH. Probao sam ULTRA podešavanja (smanji na 1280x1024 i razvuče sliku) ali nisam video neku veću razliku. Moj predlog je da uzmeš to i da ne brineš neko vreme.
Ako sad budeš čekao da vidiš šta će ATI da izbaci, onda sačekaš 8700GT ili 8800GT (zašto bi 8800 GT bio bolji od GTS, kad je 8600GT slabija od 8600GTS??), pa onda se pojavi da ATI sa novim R670 šije 8800 ultra u DX10 igrama, pa da sačekaš to, a ono najave Nvidia 9800GTX...pa tako u nedogled. Ako imaš para uzmi 8800GTS...:trust:

Kakva je Gainward 8800GTS 320MB Golden sample i da li ce izdrzati CoolerMaster 430w 12cm
sledecu konfu?
Gigabyte 965-DS3v3.3
2x1GB kongson HyperX
C2D 4400
1HDD
1DVD/RW
i graficka gore navedena
I jos nesto.
Sa 2giga rama i C2D 4400 2.0Ghz da li bi mogao da cepam double agenta i DIRT 1280x1024 sa detaljima podesenim na maximum sa HDR i AA

Kakva je Gainward 8800GTS 320MB Golden sample i da li ce izdrzati CoolerMaster 430w 12cm
sledecu konfu?
Gigabyte 965-DS3v3.3
2x1GB kongson HyperX
C2D 4400
1HDD
1DVD/RW
i graficka gore navedena
I jos nesto.
Sa 2giga rama i C2D 4400 2.0Ghz da li bi mogao da cepam double agenta i DIRT 1280x1024 sa detaljima podesenim na maximum sa HDR i AA

Za splinter cell sam ti vec rekao da pada ispod 20fps i na jacoj masini od te koju planiras, ako neverujes, poslacu ti i shotove!

sledecu konfu?
Gigabyte 965-DS3v3.3
2x1GB kongson HyperX
C2D 4400
1HDD
1DVD/RW
i graficka gore navedena
I jos nesto.

Ovaj covek je neunistiv. Pitas oko DIRT-a 15. puta :zgran:, da li si ti normalan, ili ti se ne svidjaju odgovori :wall:. Ne moze DIRT i Double Agent da ti radi na tim podesavanjima uvek dobro, jer postoje padovi u framerate-u, i na dosta jacim konfiguracijama (8800GTX)

To napajanje ce biti dovoljno, ali ce tesko podrzati bilo kakav overclock graficke ili procesora...

Neki su mi rekli da je 430W malo za 8800GTS posebno ako je malo kloknem,ali da li postoji program da ja vidim koliko mi je napajanje trenutno optereceno?
Ali ovo moje napajanje je CM430Wextreme power!

Poslednja izmena:
Neki su mi rekli da je 430W malo za 8800GTS posebno ako je malo kloknem,ali da li postoji program da ja vidim koliko mi je napajanje trenutno optereceno?
Ali ovo moje napajanje je CM430Wextreme power!

Mislim da bi mogao tek sa nekim napajanjem koje ima pravih 500W bio 100% siguran da ce ti podrzavati overclock procesora i graficke...
Moglo bi se desiti da bude dovoljno, ali ti to niko ne moze garantovati...
Jel mozes da vratis to napajanje i da dodas nesto para, pa da uzmes npr Thermaltake 500W ili Chieftec 550W ?

Ne bih se ja previse nadao sa tih 400W iako ti je to donja granica ispod koje nikako ne bi treba da ides. Skupi neke pare, zavaljaj to napajanje i izmi neko od 500+W.

Sto se tice DiRT i Double Agenta mogu ti reci da ce ti DiRT raditi ali ces imati pad framerate za koji mislim da nije do graficke koliko do neoptimizacije same igre a sto se tice Double Agenta tu ti ne mogu reci nista jer ga nisam jos snimio i odigrao.

Resio sam da sacekam 8800GT koja ima core na 700Mhz i visoki memory clock i maju potrosnju i 256bit sve u svemu bolji mi je GT koji ce izaci u novembru nego GTS.

Neznam koliko ces se usreciti, jel ja sa mojom karticom sa skoro 700/2000 i 328bit nemogu da igram to sto ti zelis!

Resio sam da sacekam 8800GT koja ima core na 700Mhz i visoki memory clock i maju potrosnju i 256bit sve u svemu bolji mi je GT koji ce izaci u novembru nego GTS.

8800GTS 320MB (kao i 640MB) je 320 bitna kartica, a ta 8800GT ce biti 256 bitna, doduse dosta brza na defaultu. Mislim da ce biti rame uz rame sa 8800GTS, tako da nista neces dobiti, a izgubices dosta vremena cekajuci i osedeti... 😀.

Nije sve u broju ps i vs, sami 7900gt i gs su dobar dokaz za to 😉

Cekaj, nisam skapirao, koja ce mislis biti brza 8800 GT ili GTS.
Vidim da ih poredis sa 7900...
Ajde objasni to malo bolje...

Oba "stara" GTS-a imaju 96 SP, a GT i novi GTS640 ce imati po 112. Kako pise The Inq, GT ce dolaziti sa 256 i 512MB mem, a nije iskljuceno da ce neki partneri izaci i sa 1GB modelom.
Proday je mislio da ce malo zaostajati GTS320 u odnosu na GT 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno