Kako se ponasa 8800GTS sa 320MB u cmrDIRT,Double agent i drugim igricama,postavite neki screenshot ako imate i da li da uzmem 8800GTS ili da cekam 8700GTS?
Inace konfiguracija mi je sledeca:
Gigabyte 965P-DS3 rev3.3
2x1GB HyperX DDR2 800MHz
c2d 4400
graficka😱vu planiram
CoolerMaster 430W
Imas isti procesor kao i ja, i slicnu plocu samo sto ja imam P35 chipset, ustvari dakle nije ista...
😀.
Kad ti ljudi daju odgovore, tipa radi mi sve na max, a ne pomenu AA i AF, to obicno znaci da to iskljucuju, odnosno AA isklj, a AF smanjeno... A to znaci dosta za kvalitet slike.
Tako da
ne moze se ocekivati od ove graficke da u 1600x1200 (i slicnoj rezoluciji za wide 1650x1050) potera
sve igre na max podesavanjima sa ukljucenim AA.
Prvo i osnovno pitanje je koji monitor imas ?
Za ovu graficku pravi izbor je neki 19", dakle tesko ce se snaci sa 22", preveliki je to zalogaj za nju. Evo kolega sa foruma durlancity (zanimljivo ima istu plocu i memoriju kao i ti) ti je dao primer kako njemu radi Bioshock: 30-40 fps-ova, a meni (kao i njemu verovatno, ako je probao) na 1280 radi kao bombona 40-65 fpsova sa povremenim padom na 35-40 fps-ova (kad je borba sa Big Daddy-jem). To je velika razlika u frameratu...
Ja imam 17" CRT i igre igram na 1280x1024. Ono sto ti mogu potvrditi je da na ovoj rezlouciji sve igre rade odlicno na max podesavanjima i sa ukljucenim AA. Od kada sam kupio komp (pre 2-3 meseca) igrao i presao sam sledece igre: STALKER, Bioshock, Colin DIRT, Call Of Juarez, Prey, Condmened, F.E.A.R., Ghost Recon Advanced Warfighter,... i jos neke druge...
Jedino sam Colin DIRT igrao u 1024x768 i tu radi ok (single race - fps preko 50, a u trkama savise protivnika, e tu zna povremeno da se fps spusti i ispod 30, ali to nije do graficke vec do uboge igre, to se desava i vlasnicima 8800GTX), radi ok i na 1280, ali mozda nekih max 35 fps-ova, sto meni nije dovoljno...
U mom profile stoji overclockovana i graficka i procesor, ali sam neke od ovih igara igrao i na default-u, dakle nema nekih bitnijih razlika sto se tice framerate...
To je sto se tice graficke, dakle ako imas 19" TFT monitor (ili planirasda ga kupis) ili manji kao ja
🙂, kupuj 8800GTS 320MB bez razmisljanja... :banana:.
Ako imas veci monitor, tj. igrao bi se na rezolucijama vecim od 1280x1024, onda ti savetujem da sacekas i pogledas kako ce se pokazati Ati 2900Pro (izgleda da je ista ili malo bolja od 8800GTS 320MB), pa sacekaj da vidis koliko ce kostati...
😉.
E sad druga stvar je sto izgleda nisi previse razmisljao kada si kupovao napajanje...
Ono nece moci da izgura overclock procesora i graficke... Barem ja tako mislim...
Nemoj samo da mi kazes da neces overclockovati E4400 jer bi to bilo bas bezveze, jer je ovaj procesor (kao i svi drugi C2Duo) stvoren za to...
Ali mislim da trenutno iapk nema prevelike potrebe za overclockom, ali kad bude bilo potrebe (chitaj Crysis zvani Kriza
😀), onda ces morati da menjas napajanje...
:wave:.