Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Evo nekog poredjenja...

142756lfpsperdollar.jpeg

E kakva glupost da je brža od GTS, ne vidim smisao ovakve odluke od strane nVidie. Sad se mogu pozdraviti sa GTSovima jer ih niko neće kupovati. Eto, nema ni mesec dana kako imam GTS i sad opušteno mogu da je menjam :(

To Extra mi je na disabled a na 3D mogu samo da izaberem 1.3 V....
Jel to znachi da ne mogu da modujem BIOS ??

Pogledaj ove teme.Mozhda ti budu od koristi.

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=96608
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=180831

Predpostavljam da bi toliki napon bio kad pokrenesh neku igru, tj. 3D aplikaciju. Mislim da mozhe,ali nisam siguran,tako da ako hocjesh sachuvaj tako, pa flashuj.
Pre nego shto to uradish, uveri se i budi siguran da znash shta radish!

E kakva glupost da je brža od GTS, ne vidim smisao ovakve odluke od strane nVidie. Sad se mogu pozdraviti sa GTSovima jer ih niko neće kupovati. Eto, nema ni mesec dana kako imam GTS i sad opušteno mogu da je menjam :(

Bogami kad za koji dan izadje novi GTS mozes se pozdraviti sa GT-om. Sisat ce ga GTS za 25%

Poslednja izmena:
A za koliko ce GTS biti skuplji i kada se otprilike ocekuje kod nas?

Stavio sam one male Zalmanove kulerchicje za memoriju. Nego,shta je to na slici?

Evo do pola shest sam se dr*kao sa fleshovanjem BIOS-a.
Nemam znanja za hardverski mod,pa sam odlucio da modujem BIOS i na kraju uspeo. Sad mi shaderi bez problema rade na 1900,jezgro na 700, i memorija na 2000.WooHoo

Ewo slike.

A za koliko ce GTS biti skuplji i kada se otprilike ocekuje kod nas?

Bice kao stari GTS kada se pojavio odprilike.Izlazak u decembru, kod nas verovatno posle novaka. Na linku ispod imash slike kartice.

http://www.vr-zone.com/articles/G92_GeForce_8800_GTS_512_Card_Pics_&_Specs/5405.html

Prilozi

• DSCF0016.jpg
    DSCF0016.jpg
    195.1 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa nece GTS biti toliko skuplji od GT-a. Cijena mu je 300-350 dolara, prema tome mozda bude skuplji za 10-20evra

Poslednja izmena:

Prilozi

• 09123514347l.jpg
    09123514347l.jpg
    137 KB · Pregleda: 58
  • 09123513674l.jpg
    09123513674l.jpg
    174.3 KB · Pregleda: 44
  • 09123513479l.jpg
    09123513479l.jpg
    169.2 KB · Pregleda: 47
Ma ko ce da ceka posle novaka...jedino ako do tada ne uspem da nabavim 8800GT :D

koliko ja znam GTS izlazi odmah pocetkom decembra
P.S. Mislim da je red da neko otvori temu 8800GTS 512 sreca:D

Poslednja izmena:
Nesto gledam Inno3D 8800GT 512MB, za 200eura, pa se razmisljam...

Pa po tom testu SLi GT kao da ne funkcionise?! FPS isti kao kod Single GT a podosta slabiji of GTX-a! Ne racunam starije igre samo UT i World in conflict

Poslednja izmena:
koliko ja znam GTS izlazi odmah pocetkom decembra
P.S. Mislim da je red da neko otvori temu 8800GTS 512 sreca:D

Nema razloga da se otvara novi tred, ovo je i bilo za ocekivati, uvek su nV modeli sa oznakom gt bili slabiji, jel' te, od modela sa sufixom gts..... Ali, dobro, gt ce biti mainstream kartica sto po ceni, sto po performansama, ali ce ipak gts biti keva za nju...
Otprilike nesto slicno kao 8800gts 320mb vs 640mb..... :p
Tako da i ako neko otvori novi tred trebao bi se zvati 8800GT vs. 8800GTS, prosto i jednostavno..... Redizajnirani chipovi, vishe shaider-a, raznorazne optimizacije....
po meni, mlacenje prazne slame, osim za one koji hoce da se igraju za male pare, a takvih nas je mnooogooooo ,)
Dok ne izadje 9xxx :D

Poslednja izmena:
Nema razloga da se otvara novi tred, ovo je i bilo za ocekivati, uvek su nV modeli sa oznakom gt bili slabiji, jel' te, od modela sa sufixom gts..... Ali, dobro, gt ce biti mainstream kartica sto po ceni, sto po performansama, ali ce ipak gts biti keva za nju...
Otprilike nesto slicno kao 8800gts 320mb vs 640mb..... :p
Tako da i ako neko otvori novi tred trebao bi se zvati 8800GT vs. 8800GTS, prosto i jednostavno..... Redizajnirani chipovi, vishe shaider-a, raznorazne optimizacije....
po meni, mlacenje prazne slame, osim za one koji hoce da se igraju za male pare, a takvih nas je mnooogooooo ,)
Dok ne izadje 9xxx :D

Da tako nekako, nego kad treba ocekivati 9*** karte?

Pa nece GTS biti toliko skuplji od GT-a. Cijena mu je 300-350 dolara, prema tome mozda bude skuplji za 10-20evra

Kako si dosao do toga?

MSRP 8800GT-a je 199-249$,znaci ravno 100$ manje.Razlika cene izmedju ove dve kartice u evrima moze biti oko 80e.

A jos kada dodje 8800GTS 512Mb zavrsili su pricu.

Bože kakav je džumbus nVidia napravila:
1) 8800GT 512MB koji je brži od 8800GTS 640 MB
2) 8800GT 256MB koji će biti brži od 8800GTS 320MB a negde brže i od 8800GTS 640MB
3) 8800GTS 640 112sp koji je brži od 8800GTS 640MB 96sp i negde je na nivou 8800GT 512MB
4) 8800GTS 512MB koji je brži od svih verzija GTS 640MB i ponegde brži i od 8800GTX 768MB
Sve će to biti na tržištu vrlo uskoro.

nVidia, ti si prva po šuntavilo! :d

Bože kakav je džumbus nVidia napravila:
1) 8800GT 512MB koji je brži od 8800GTS 640 MB
2) 8800GT 256MB koji će biti brži od 8800GTS 320MB a negde brže i od 8800GTS 640MB
3) 8800GTS 640 112sp koji je brži od 8800GTS 640MB 96sp i negde je na nivou 8800GT 512MB
4) 8800GTS 512MB koji je brži od svih verzija GTS 640MB i ponegde brži i od 8800GTX 768MB
Sve će to biti na tržištu vrlo uskoro.

nVidia, ti si prva po šuntavilo! :d

LOL,u pravu si! Ma sve bi bilo ok da su se na vreme otaraslili G80 based kartica(kao prosle godine sa 7900GTO) i da su stavili malo 'jaca' imena(npr.89xx).

Nabavio sam MSI 8800gt OC verziju

Evo samo da vam javim da sam presrecan vlasnik kartice iz naslova. Za sada je nisam bas mnogo testirao posto sam je uzeo pre 2 dana, ali mogu da vam kazem da je bolesno brza. Od igara sam pokrenuo cod2 i cod4. Cod 4 1680x1050 sve sve sve sto moze da se podesava je stavljeno na maksimum i prosto ne mogu da verujem kako sve pliva glatko(70-150 fps). Pokrenuo sam i 3DMark 05 i dobio rezultat od:18600. Javicu vam kasnije i za ostlae igre cim ih budem pokrenuo.

Pa po tom testu SLi GT kao da ne funkcionise?! FPS isti kao kod Single GT a podosta slabiji of GTX-a! Ne racunam starije igre samo UT i World in conflict
2x 3850 u crossfire su u nekim testovima imale performanse otprilike kao 1 8800GTX. Znaci da nesto ne valja kod 8800GT ili u driverima. Doduse sve je relativno, jer u nekim igrama sli/crossfire gore radi nego sa single karticom ;)

Po meni je najbolje resenje kupiti 1 skuplju karticu nego 2! :)

Po meni je najbolje resenje kupiti 1 skuplju karticu nego 2! :)

Uvek bilo i biće!

Čak i onda kada cena/performanse to budu opravdavale ostaju praktični razlozi koje je teško eliminisati:

1. posedovanje ploče sa crosssfire ili SLI podrškom
2. potrošnja koja praktično povlači kupovinu jačeg napajanja
3. prodaja dve umesto jedne depricated kartice

Poslednja izmena:
Paradigma, potpuno si u pravu, ali izgleda da i Nvidija i AMD kreću u multi-GPU ofanzivu... Lakše im je i profitabilnije da paralelizuju snagu više kartica kroz SLI/CF i drajvere nego da ulažu ogromne pare u razvoj sve jačih i jačih GPU-ova. Mislim, razvijaće se i sami GPU-ovi i dalje, ali verovatno ne više onoliko brzo koliko smo navikli da, da im se snaga udvostručuje svakih 12-16 meseci.

Da postoji jedan standard koji objedinjuje oba rešenja (CF i SLI) pa da se na intel, ati ili nvidia platformi mogu koristiti oba rešenja stvar bi bila podnošljivija. Šta da radi neko ko želi Intel platformu a preferira nvidia kartice?

Previše je problema u toj pandorinoj kutiji. Ne verujem u brute force metode pa ni u multipliciranje grafičkih kartica. Veće šanse dajem rešenjima sa dva čipa na jednoj kartici aka R680, a najveće šanse dajem rešenju gde će se performanse popravljati stavljanjem dva jezgra u jedan čip aka Kentsfild.

Izgleda da su "multi core" rešenja budućnost i u sferi grafičkih čipova. Sa obzirom da i AMD i nVidia guraju ovaj trend, za očekivati je da se i SLI/Crossfire skaliranje znašajno poboljša u novijim grafičkim endžinima i sa novim verzijama drivera.
nVidia očigledno ima bolju saradnju sa game/engine developerima pa je za očekivati da i u ovom segmentu bude naprednija od ATi-ja.

Vrh Dno