Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Posto ovaj thread citaju i zainteresovani za kupovinu doticne karte, bilo bi lepo da clanovi koji imaju mogucnosti (i dobre volje) izvestavaju o trenutnim cenama kod nasih uvoznika.
Na taj nacin mozemo da se borimo protiv prevelikih marzi pojedinih i uticemo da posla imaju oni sa dobrim osecajem za posao.

Cena je previsoka. I nece se bas naprodavati je bar pola ljudi koji su spremni da daju ovolike pare za kartu u Srbiji su clanovi ovog foruma i pretpostavljam da znaju neke stvari. Ako treba da diskutujemo o cenama, ajde da se prebacimo u gde da kupim tamo postoji topik.

veruj mi da ce se itakako naprodavati :S: ovde ljudi rezonuju u fazonu: "270e, a samo 10-ak % sporija od GTX, daj da kupim odmah" ;) ako tako gledamo i za 370e bi se prodavala, veruj mi...

Cena je previsoka. I nece se bas naprodavati je bar pola ljudi koji su spremni da daju ovolike pare za kartu u Srbiji su clanovi ovog foruma i pretpostavljam da znaju neke stvari. Ako treba da diskutujemo o cenama, ajde da se prebacimo u gde da kupim tamo postoji topik.
Po cemu je cena previsoka?

20.999 / 1,08 (pdv) / 79 (din/eur) = 244 eura To se savim OK cena za Evropu.

Ko hoće odmah, neka se otvori. Ko može da sačeka, uštedeće par desetina eura za koji mesec...

Ne možete očekivati da u Srbiji u kojoj će se do Nove Godine prodati par stotina GT-a imate cene kao u Americi.

Po cemu je cena previsoka?

20.999 / 1,08 (pdv) / 79 (din/eur) = 244 eura To se savim OK cena za Evropu.

Ko hoće odmah, neka se otvori. Ko može da sačeka, uštedeće par desetina eura za koji mesec...

Ne možete očekivati da u Srbiji u kojoj će se do Nove Godine prodati par stotina GT-a imate cene kao u Americi.

Cana od 240eura u Evropi je sa PDV-om, koji je najcesce 20%, pa ti sad vidi. Kod nas je to 244x1.08=264eura, a imamo 8%. da imamo kao nekada 18% bila bi 288eura. Em najsiromasniji, em najskuplji u evropi. Divota jedna!

@Bogda: evro je 77din. zayebi tu dilersku demagogiju "deli sa visim kursem kako bi dobio nizi iznos u evrima". nismo svi veverice...
:wave:

Ti porediš cenu prvih 10 komada koje su stigle kod nas, dva dana po pojavljivanju, sa najnižom cenom u EU. Na većini mesta u EU cene su oko 270evra. Šta misliš koliko su oni tek besni zato što će 8800GT plaćati 30% skuplje od Amera.

Ako dajes 79 din za euro ja bih da zamenim 300 ako moze. Pre ce biti 20999/76= 276

Pitaj bilo kod uvoznika, bilo čega u Srbiji koliko računa euro. Ako nađeš negde nekoga da računa kurs 76 odmah mi ga prosledi da sa njim radim posao.

Ili još bolje, pošto znaš za foru, otvori firmu, počni da uvoziš komponente i napravićeš super posao zato što si najjefeftiniji a i dalje ćeš imati profit.

Poslednja izmena:
evro je realno 77din danas. i kakve veze ima sto uvoznici racunaju evro toliko koliko racunaju. meni je bitno da znam koliko mene zaista kosta kada preracunam u evre, a ne koliiko me oni lazu da me kosta. oni bi rado racunali evro i 770din kako bi karta kostala 27e, a ne 270e...
btw. hoce li neko promeniti ime thread-a u "8800GT happiness"?

Nasi dileri i uvoznici imaju jako mnogo nelogicnosti ... kad poredite cene nekih boljih p35 ploca (skoro sam to gledao) kod nas su neke cak i nize nego recimo u Nemackoj (neki prosek cena gore)
Isto vazi i za Core 2 procesore serije E6x50.

posebni biser je cinjenica da kod nas jos uvek mozete naci x1900XT karice po ceni od 400 evra na pretrazivacima, a veroavatno ih po istoj i kupiti :)

a situacija je grozna za RAM, monitore, nove i skuplje graficke....
gde je tu logika?

Nema potrebe da se svadjate oko kursa evra...
Veoma je prosto. GT kosta 21000 dinara i toliko treba da se plati u dinarima :). Sta vas briga koliko je to u evrima, sta zar neko zaradjuje platu u evrima u Srbiji, malo teze...

I ako vec gledate koliko je to u evrima, naravno da se gleda kurs NBS, a to je 1e=77din, dakle oko 270 evra.

Kome se zuri (ko kupuje nov komp) on ce je kupiti sada...
Ko u svom kompu ima npr 1950Pro, ili 7900GS/GTO ili nesto slabije, taj ce sacekati recimo mesec dana, kada ce pretpostavljam cena pasti za par desetina evra, kao sto se desilo sa ovim mojim GTS-om: pad sa ~320 evra na ~260 evra, doduse taj pad je bio posle 2-3 meseca :d.
U IT industriji pravilo je da ne treba cekati, ali za ovo se ipak moze strpiti par nedelja...

Svaka ti je Njegoševa!

Kome se zuri (ko kupuje nov komp) on ce je kupiti sada...
Ko u svom kompu ima npr 1950Pro, ili 7900GS/GTO ili nesto slabije, taj ce sacekati recimo mesec dana, kada ce pretpostavljam cena pasti za par desetina evra, kao sto se desilo sa ovim mojim GTS-om: pad sa ~320 evra na ~260 evra, doduse taj pad je bio posle 2-3 meseca :d.
U IT industriji pravilo je da ne treba cekati, ali za ovo se ipak moze strpiti par nedelja...

Ovo jeste najpametnije kod nas, sad se vec moze kupiti 8800GTS 320 za malo vise od 19500 (uskoro ce biti jos manje, zbog GT-a), nikad ne kupovati prvu turu koja se uveze, skuplja je do 20%

Nema potrebe da se svadjate oko kursa evra...
Veoma je prosto. GT kosta 21000 dinara i toliko treba da se plati u dinarima :). Sta vas briga koliko je to u evrima, sta zar neko zaradjuje platu u evrima u Srbiji, malo teze...
ma naravno, ali eto, mene zanima iz nekog razloga koliko je to evra, a pritom ne bih da me lazu. no dobro, ovo je vec debeli off :S:
razumem zasto to rade uvoznici (kreiranje iluzije da je nesto jeftinije nego sto zapravo jeste je svakako korisno), ali zasto to rade obicni clanovi foruma :trust:

ma naravno, ali eto, mene zanima iz nekog razloga koliko je to evra, a pritom ne bih da me lazu. no dobro, ovo je vec debeli off :S:
razumem zasto to rade uvoznici (kreiranje iluzije da je nesto jeftinije nego sto zapravo jeste je svakako korisno), ali zasto to rade obicni clanovi foruma :trust:

Iluzija...
To je slicno kao kad napisu da kosta 21999, znaci nije 22 iljade:D, vec 21 iljada i nesto :d.

Stigla u maloprodaju u PAkomu 8800GT XFX.....pa ko voli nek' izvoli.///Ja rekoh' sam da prenesem informaciju...ali cenaaa.....
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9007626
XFX GF NVIDIA 8800GT 600M 512Mb DDR3 DUAL DVI TV PCI-E
Ponosni smo što možemo da Vam ponudimo model iz dugo očekivane 8800GT serije grafičkih kontrolera, koji sa sobom donosi neprevaziđene video performanse, sada po izuzetno pristupačnoj ceni.:D...250eu..kako su i predvideli./..
256-bitni memorijski interfejs
Čipset: GeForce 8800 GT
Memorija: 512MB DDR3
Dual DVI izlaz sa Dual Link DVI podrškom - digital izlazni video signal na rezolucijama do 2560 x 1600
Integrisan HDTV enkoder sa podrškom za reprodukciju zaštićenog HDCP video sadržaja
Unificirana nVidia arhitektura sa GigaThread tehnologijom - multi-thread arhitektura podržava hiljade nezavisnih, simultanih kanala procesiranja, omogućujući rutinsku obradu najkompleksnijih video efekata i vrhunske šejding performanse
nVidia Lumenex Engine - impresivan kvalitet slike pri najvećim brzinama
Microsoft DirectX 10 Shader Model 4.0
Dual RAMDAC 400MHz - dual QXGA izlaz visoke rezolucije i frekvencije osvežavanja (do 2048 x 1536 @85Hz)
nVidia SLI multi-GPU tehnologija
nVidia PureVideo - kombinacija video procesiranja visoke definicije i nVidia DVD softvera za dekodiranje koja rezultira neprevaziđenom jasnoćom slike glatkih tekstura i ivica, živopisnim koloritetom i preciznim skaliranjem video signala, koji pretvaraju Vaš računar u najnapredniji kućni bioskop
OpenGL 2.0 platforma za softversku optimizaciju video parametara
nView Multi-Display tehnologija - maksimalna fleksibilnost i performanse u radu sa više monitora
Cena (bez PDV-a): 19.444 din.
(sa PDV-om): 20.999 din.

Poslednja izmena:
nedelja...

Taj pad se desio zbog smanjenja poreza, sa 300(Asus bese najjeftiniji) na na 270. Osim toga 8800GTS je neverovatno dobro drzao cenu svo vreme.

Taj pad se desio zbog smanjenja poreza, sa 300(Asus bese najjeftiniji) na na 270. Osim toga 8800GTS je neverovatno dobro drzao cenu svo vreme.

E da u pravu si, zaboravih na to... Pa sad kad sagledam GTS-u uopste nije padala cena. Za 5-6 meseci koliko se prodaje kod nas (ne racunajuci pad pdv-a) cena je pala za 10-15 evra.
Ako se po jutru dan poznaje onda ni ovaj GT nece mnogo biti jeftiniji kako vreme bude prolazilo... :smoke:.

Poslednja izmena:
Nema sanse, pasce itekako. Koliko je kostao 8800GTS prva dva dana nakon pojavljivanja u prodaji, naravno vise od 300e(ne znam koliko), dakle cena ce za jedno tri nedelje pasti na neki nivo(~200e) i onda tu stagnirati u narednom periodu do pojavljivanja novih kartica.

Ja?hahaha

haha samo se ti tjesi:) Prodavace se one i po 300 evrica

Ja se ne tjesim ,samo znam da mene nece sisat ... ja da sam prodavac dogao bi je na 320 i skidao pare!!!:banana:
Dok je god ovaca bice i makaza...:-devil-::-devil-::-devil-:

Za 3 nedelje na 200€ nema teorije...

Ne mozemo ocekivati da ce za tri nedelje pasti na 200e,ali po meni ce pasti za nekih 10-15e,i jos toliko nize kod drugih prodavaca koji ne deru kao Pakom i to je to za neki period.

Zivi bili pa videli, a pod ~200 smatram i 220e :)
Cujemo se 26og novembra :)

Da li ce biti 8800GT sa 1 GB mem ... cini mi se da crysis, a verovatno i ostale igre koje ce izaci itekako osecaju mem, pogotovu za vise rez ... za**** sam se pa kupio monitor kome je native 1600x1200

Imam utisak da ovu cenu i nestasicu G92 chipa diktiraju trgovci i preprodavci, ne zbog dobre zarade, vec zato sto su dilerski lageri puni starih GTS-ova. Iako su bili upozoreni od strane Nvidie da se oslobode zaliha starih chipova, ovo je bio problem za trgovce jer je reklamna kampanja vodjena na isti nacin kao sto je Intel lansirao C2D. Rezultati beta testova, slike ES primeraka itd su ustvari kampanja pre kampanje. Sad niko nece GTS svi su culi da ima neki GT koji rastura. U isto vreme stari Radeon 2900XT chipovi se sasvim lepo prodaju kao 2900pro ili 2900GT, jer im je cena adekvatna upotrebnoj vrednosti. Ako cena GTS-a padne na 180-210 EUR cela ova prica sa cenama/perfomansama dobija smisao.

Gledajuci zalihe nekih dilera u inostarnstvu, nisam primetio ni jedan jedini model novog GT-a, dok ponuda 8800GTS prelazi granice realnog (vise ima modela i izvedbi) nego u srednjoj klasi. Cak mislim da oni nove kartice imaju na stanju ali ih "ne pustaju" u prodaju.

Vreme je za sezonska snizenja.

Ccc.. J*balo vas 20-30€..Cenjkate se tu, kao pashcje ovo,pashcje ono... Ja cju je uzeti ove nedelje.Sad cu kao da cekam, da padne cena za 800,ili 2000 dinara... Boze...:S:

Imash ovu XFX za 250eu.Neznam da li ima neshto jeftinije...

opet ja moram da uskocim: 21k din nije 250e nego 270+e.
@srdjan011:
stvar je principa: necu da me oderu kao majmuna ni zbog cega. a da je tih 20-30e malo, pa onda ne bi ni oni trazili 270e nego bi je odmah dali za 240-250e ;)
kome je stalo da kartu nabavi sto pre kupice je odmah, kome je stalo da ga ne oderu (ili nema para, mada ko ima 250e ima i 270e), sacekace malo i svi srecni :)

Vrh Dno