Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Promenice je oni ljudi kojima pare nisu problem i koji imaju veliki monitor (>19")...

Veruj mi da oni kojima pare jesu problem ne prskaju toliki novac na graficke karte vec imaju precih stvari u zivotu.

Reci mi da ne bih trazio po forumu, koliko traze za te polovne GTS i koje verzije 320 ili 640MB...

220/320e :D

Neće to biti pravilo, ima puno 8800GTS kartica, naravno da će poneko da proda recimo ove sa 320MB.

Ne znam da citam misli ali sam velikom sigurnoscu ubedjen da je rec o otarasavanju od ovih kartica dok jos ima nekoga ko moze da se nahvata i dok ne padne cena 8800gt na 220-230e ko sto ce verovatno do nove godine :d

U vemilu (Osijek) ih dobijaju za 10-ak dana po ceni od 1800 kuna (19000 din) , minus porez= 16500 din .
Pa ko je raspolozen (blizu granice) ,nek izvoli .Ja definitivno hocu

Poslednja izmena:
Ne znam da citam misli ali sam velikom sigurnoscu ubedjen da je rec o otarasavanju od ovih kartica dok jos ima nekoga ko moze da se nahvata i dok ne padne cena 8800gt na 220-230e ko sto ce verovatno do nove godine :d

Padaće cene kao što su padale i proteklih 17godina koliko ja pratim PC tržište. :-devil-: Ozbiljna seoba će se desiti kada se pojavi nova generacija, evo gledam po sebi, vesniku takvih dešavanja. :smoke:

Ljudi ja ne znam sta se palite kad amd izbaci 3870 eto cena nizbrdo,ja mislim da za jedno 2 meseca dok prodje ova euforija u svetu ta kartica ce biti oko 240-230 evra tad je ja uzimam a uz to mislim da nece biti na ovim bednim taktovima nego ce malo da je odsrafe jb... konkurencija,zivi bili pa videli.

Ljudi ja ne znam sta se palite kad amd izbaci 3870 eto cena nizbrdo,ja mislim da za jedno 2 meseca dok prodje ova euforija u svetu ta kartica ce biti oko 240-230 evra tad je ja uzimam a uz to mislim da nece biti na ovim bednim taktovima nego ce malo da je odsrafe jb... konkurencija,zivi bili pa videli.

Decko,ajde,molim te, ne lupaj.

mislim da je glupo menjati 8800GTS za GT upravo kao sto je Paradigma naveo..
premalo dobijes da bi se cimao toliko..onaj ko ima GTS vec se izigrao i moze mirno da saceka da pristignu G92 derivati, novi GTS-ovi ili sta vec ide i novi Radeoni i kraj...
posle Nove ce se sve vec znati..
ko uzima Phenoma, ko Yorkfield...ko je uzeo 8800GT igrace se jer uzima BB karte, ko je imao GTS ili GTX, videce da li se isplati da uzme nove nV/ATi karte i to je to..

Ma daj, sta pricate bre. Naravno da ce ljudi prelaziti sa GTS na GT, ali samo oni koji uspeju da je zavale na vreme. Doduse ne znam ko su ti ljudi koji ih kupuju ali nema veze. GTS 640 ko zavali za 300e bice na konju! Kupi odmah GT za 270, dobije brzu kartu i ostane mu 30e. Ali opet, ne znam ko ce to da kupi. Vazno je da ljudi pokusavaju da prodaju ;)
Ja vozim GTO jos uvek i necu kupovati GT iz principa. Da ja cena bila oko 250e uzeo bih je ovako necu. To sam sa sobom u glavi raskrstio prvog dana kad je pocelo da se nagadja oko cene. Verovatno cu je preskociti potpuno i sacekati sledecu seriju nVidie. A ako sam pametan necu kupiti ni nju :d
Dosta je bilo izbijanja para iz dzepa. Nisam stekara nego sam se opametio. Skup je ovo sport a nemam ni vremena da se njime bavim

Poslednja izmena:
mislim da je glupo menjati 8800GTS za GT upravo kao sto je Paradigma naveo..
premalo dobijes da bi se cimao toliko..onaj ko ima GTS vec se izigrao i moze mirno da saceka da pristignu G92 derivati, novi GTS-ovi ili sta vec ide i novi Radeoni i kraj...
posle Nove ce se sve vec znati..
ko uzima Phenoma, ko Yorkfield...ko je uzeo 8800GT igrace se jer uzima BB karte, ko je imao GTS ili GTX, videce da li se isplati da uzme nove nV/ATi karte i to je to..

U potpunosti se slazem.:type:

Ma daj, sta pricate bre. Naravno da ce ljudi prelaziti sa GTS na GT, ali samo oni koji uspeju da je zavale na vreme. Doduse ne znam ko su ti ljudi koji ih kupuju ali nema veze. GTS 640 ko zavali za 300e bice na konju! Kupi odmah GT za 270, dobije brzu kartu i ostane mu 30e. Ali opet, ne znam ko ce to da kupi. Vazno je da ljudi pokusavaju da prodaju ;)
Ja vozim GTO jos uvek i necu kupovati GT iz principa. Da ja cena bila oko 250e uzeo bih je ovako necu. To sam sa sobom u glavi raskrstio prvog dana kad je pocelo da se nagadja oko cene. Verovatno cu je preskociti potpuno i sacekati sledecu seriju nVidie. A ako sam pametan necu kupiti ni nju :d
Dosta je bilo izbijanja para iz dzepa. Nisam stekara nego sam se opametio. Skup je ovo sport a nemam ni vremena da se njime bavim

GT nije dovoljno dobar da bi se na njega prelazilo sa GTS-a. Meni ne pada na pamet da to uradim iako se hardvera oslobađam kao blata sa opanka. Jednostavno nije dovoljno ubedljiv po performansama, a cooler je dovoljno anemičan da me demotiviše u startu ta pomisao. Čisto sumnjam da jedini ovako razmišljam. :smoke:

Zaista nema mnogo smisla prelaziti sa GTS 640 na GT 512. Pogotovo sada u vreme napumpanih cena GT-a u Srbiji. Za GTS320 je situacija manje jasna jer je GT značajno brži od ove poprilično osakaćene karte.

Za GTS320 je situacija manje jasna jer je GT značajno brži od ove poprilično osakaćene karte.

Da bas značajno :wall: Samo kad gt nije osakacen sa svojih 256bit (pa imao sam 6800gt koji je bio 256bit, napredak je izuzetan za dve godine po tom pitanju) :p

Da ali ako gts320 padne na 150 eura opet bi postao zanimljiv

E pa sad ako bi pao na 150 eura onda bi otisao po nju trcecim korakom. :p

Poslednja izmena:
Da bas značajno :wall: Samo kad gt nije osakacen sa svojih 256bit (pa imao sam 6800gt koji je bio 256bit, napredak je izuzetan za dve godine po tom pitanju) :p
Memorijska magistrala od 256 bita postoji još od 2002, znači četri ipo godine. Očigledno da je i dalje ima najbolji odnos perfomanse/cena jer su se i nVidia i ATi vratili na nju.
I ne znam na koga se ljutiš? Pre nekoliko meseci GTS 320 je bio najbolja kupovina iako je i onda bilo jasno da vrlo uskoro 256MB neće biti dovoljno za karticu sa G80 chipom.
Očigledno je da je će u narednih 6 meseci sweet spot biti 512MB.

Da ali ako gts320 padne na 150 eura opet bi postao zanimljiv

Only in your dreams.

Poslednja izmena:
Znam, znam, samo to mu dodje neka realna vrednost, makar polovan.

Decko,ajde,molim te, ne lupaj.

Tebrice to sto si se ti zapalio za tu karticu da te oderu to je tvoj problem,pogledaj ovu najavljena cena 240 evra,bice manja,koliko je kostala ultra,jel bese 1000 evra sad,za mesec dana imacete izbor ludilo ko trci ispred rude njegov problem. Plus ima trofazni sisitem i sve solid kondenzatore uz to kuler je zalman,a vi jurite na ove sto se cuju kao turbina mlaznog aviona.

Prilozi

• gigabyte_gv-nx88t512hp.jpg
    gigabyte_gv-nx88t512hp.jpg
    132.8 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Ako neko razume ovog neizbačenog atija neka mi prevede; ja čoveku ne mogu da uhvatim poentu!

Kakvu brate pontu poenta je u tome da ce tek da stignu dobre 8800gt a ne ove sa referentnim dizajnom i cenom od 280 evra,ta cena je zato sto nvidija je pozurila sa lansiranjem 8800gt da bi preduhitrila amd 3800,zato je i nemaju u velikim kolicinama,a sve sto je retko to i kosta,zamisli da dijamanata ima ko blata,da li bi vredeli milijarde,STRPLJEN SPASEN,ja ne znam u cemu je tvoj problem oces da kazes da je ova xfx 8800gt bolja od ovih gore navedenih. Ne znam sta se palis caleta mi.

Kakvu brate pontu poenta je u tome da ce tek da stignu dobre 8800gt a ne ove sa referentnim dizajnom i cenom od 280 evra,ta cena je zato sto nvidija je pozurila sa lansiranjem 8800gt da bi preduhitrila amd 3800,zato je i nemaju u velikim kolicinama,a sve sto je retko to i kosta,zamisli da dijamanata ima ko blata,da li bi vredeli milijarde,STRPLJEN SPASEN,ja ne znam u cemu je tvoj problem oces da kazes da je ova xfx 8800gt bolja od ovih gore navedenih. Ne znam sta se palis caleta mi.

Tita ti (da oponašam malo tvoj spisateljski stil) ako se ovde neko pali onda si to ti. Uzbudio si se kao da gori žito. Mislim da je svima jasno da prvi talas ima višu cenu i od realne, ali zbog velike potražnje ista se neće skoro skrasiti. Čekanje uvek pomogne (finansiski) i osigurava da ono što čekaš sve to vreme i nemaš (emotivni problem koji se teško valorizuje).

Ako neko razume ovog neizbačenog atija neka mi prevede; ja čoveku ne mogu da uhvatim poentu!

Provalio sam da si navuko komleks sto vuces tu 8800gts 640,jer je 8800gt jednostavno oduva, a jos kad si video ove gore sto mogu ekstra da se overklokuju puko si jel da? Pa ne mozes uvek da budes u vrhu sa hardverom to stalno napreduje, a ti se zadovolji sa tom tvojom, sta da ti kazem,vidim da nemas kintu sad za ove gore, a za tu tvoju ti ne bi dali ni 150 evra a sigurno si je lepo platio, pa sad grcas jos ti kredit nije isteko,verovatno si je na tu foru uzeo PROVALIO SAM TE! I nemoj vise da zaludjujs narod kako 8800gt nije mnogo bolja od te tvoje kad znas i sam.TESI SE sta da ti kazem.:smash:!!!!!

Poslednja izmena:
Evo i Gigabyte ATI-Nvidia modela sa Zalmanom.

1. Radeon HD 3850
2. GeForce 8800GT

Prilozi

• Gigabyte_Radeon_HD_3850(qm)_01.jpg
    Gigabyte_Radeon_HD_3850(qm)_01.jpg
    233.1 KB · Pregleda: 74
  • Gigabyte_GV-NX88t512HP_01.jpg
    Gigabyte_GV-NX88t512HP_01.jpg
    259.2 KB · Pregleda: 69
Sve igre osim Crysis-a koji inace ne radi kako treba ni na gtx-u rade na full podesevanjima na 8800 gts 320 mb! Kartica je u prodaji vise od godinu dana i ljudi su se izigrali na njoj extra i igrace se i dalje! Odlican je 8800gt za kupovinu ko ima 7900 gt ili neki ati x1000, ostalima se ne isplati.

Poslednja izmena:
Provalio sam da si navuko komleks sto vuces tu 8800gts 640,jer je 8800gt jednostavno oduva, a jos kad si video ove gore sto mogu ekstra da se overklokuju puko si jel da? Pa ne mozes uvek da budes u vrhu sa hardverom to stalno napreduje, a ti se zadovolji sa tom tvojom, sta da ti kazem,vidim da nemas kintu sad za ove gore, a za tu tvoju ti ne bi dali ni 150 evra a sigurno si je lepo platio, pa sad grcas jos ti kredit nije isteko,verovatno si je na tu foru uzeo PROVALIO SAM TE! I nemoj vise da zaludjujs narod kako 8800gt nije mnogo bolja od te tvoje kad znas i sam tesi se sta da ti kazem.:smash:

Čovek može puno da nauči o tvom stanju iz svega nekoliko postova. Nego nadam se da tvoje godine odgovaraju ovome što si napisao jer ako si stariji onda se to zove nezrelost.

Sve igre osim Crysis-a koji inace ne radi kako treba ni na gtx-u rade na full podesevanjima na 8800 gts 320 mb! Kartica je u prodaji vise od godinu dana i ljudi su se izigrali na njoj extra i igrace se i dalje!

Ali na ultra high bi stucala ko luda a tek da joj stavis 4xaa,da ne spominjem vise,udavila bi se. SVE IMA SVOJ KRAJ:-devil-:

Paradigma pogledaj malo 3d mark 06 sto je postavio Kraken pa se jos tesi. Ne znam sta da ti kazem.
JEL` NIJE MNOOGO JACA? Samo da te podsetim da u ovima testovima 8800gt nije overklokovana.

Sa 8800GTS 320mb se isplati preci na 8800GT. GTS 640mb je vec druga prica zbog memorije, mada bih ja i tu razmislio.

@ati3800
3DMark nije bitan!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno