Vrlo interesantan test. Znaci na svakih 7-8 meseci nVidia izbacuje nove kartice u istom rangu sa boljim performansama.
I sta sada uraditi:
1. Kupiti sada 8800Gt ili
2. Sacekati taj period pa kupiti neku 8900Gts ili
3 Igrati se na 7900Gt dok stvarno ne bude mogla nista vise da pokrene, pa onda kupiti nesto sto tada bude best buy ?
Vrlo interesantan test. Znaci na svakih 7-8 meseci nVidia izbacuje nove kartice u istom rangu sa boljim performansama.
I sta sada uraditi:
1. Kupiti sada 8800Gt ili
2. Sacekati taj period pa kupiti neku 8900Gts ili
3 Igrati se na 7900Gt dok stvarno ne bude mogla nista vise da pokrene, pa onda kupiti nesto sto tada bude best buy ?
Nevertheless, it might pay up to wait for Crysis, since we heard of possible bundle deals between Crytek and AIBs. So, you might get Crysis and 8800GT for today's 8800GT asking price.
Ljudi,zapitajte se prvo u kojoj rezoluciji se igrate pa onda birajte karticu.Predpostavljam da se vecina igra u 1280*1024 a za to je i vise nego dovoljna 8800GT.Pogledajte u kojim rezolucijama su oni testirali karticu,sve samo ne u ovoj gore pomenutoj.Znaci sa ovom karticom ce 90% korisnika biti zadovoljno.Meni je svejedno koliko frejmova imam samo da nije manje od 25-30.
A sto se tice Crysis-a da zbog jedne igrice dajem 400-500 eur i da jos cekam jos 2-3 meseca da izadje nova kartica ,ne pada mi na pamet ...
BTW je je isto cekam jer mi samo grafa fali i sigurno cu je kupiti ako bude oko 250e.
Bice malo skupjla nego sto mislimo...
http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2007/10/30/nvidia-8800gt-price-caught
Pa moj Rade 1950Pro radi sasvim dobro u praktučno svim naslovima u 1280x1024. Borabov 7900GT je takođe tu negde.
Znači nigde mi se ne žuri i čekam da se početno uzbuđenje stiša kako bih natenane odlučio šta da pazarim. Ako ti još teraš neki GF 7300 onda je to druga situacija.
Polovan GTX nece biti 150/200 evra ni za dve godine. Ljudi ovde imaju cudne rezone kad daju nesto u oglase. Nije mi jasno kako neko prodaje polovan 8800gts 320 za recimo 240e kad je to manje od 10% snizenja cene u odnosu na nov.
Vdeki je napisao(la):Ljudi,zapitajte se prvo u kojoj rezoluciji se igrate pa onda birajte karticu.Predpostavljam da se vecina igra u 1280*1024 a za to je i vise nego dovoljna 8800GT.Pogledajte u kojim rezolucijama su oni testirali karticu,sve samo ne u ovoj gore pomenutoj.Znaci sa ovom karticom ce 90% korisnika biti zadovoljno.Meni je svejedno koliko frejmova imam samo da nije manje od 25-30.
A sto se tice Crysis-a da zbog jedne igrice dajem 400-500 eur i da jos cekam jos 2-3 meseca da izadje nova kartica ,ne pada mi na pamet ...
BTW je je isto cekam jer mi samo grafa fali i sigurno cu je kupiti ako bude oko 250e.
šta vredi taj GT kad će revizija GTS-a da oduva nju i GTX
http://www.tweaktown.com/news/8289/index.html
u principu, zavisi sta hoces. ako igras na 19" dovoljni su i ove karte od 250e (7900GTO, 8800GT) da se covek lepo naigra...
:bottle:pri lansiranju uvek je jaca nvidija a ati je kasnije stigne a bogami kad prodje oko 8 meseci i prestigne primer ati1900pro vs 7900gs i sta sad koja je jaca ko zna mozda je ati-amd 3870 i bolja kupovina na duze staze mislim na godinu i 3-4 meseca, a da ne pricam da ce mu cena za model gladiator biti 200 evra mozda ipak vredi cekati,mada ja cu da uzmem 8800gt za 2-3 meseca cena ce mu biti najvise 230 evra za 512 mb, j... ati kad vise neznam da li je amd ili ati kad se kartica bude zvala amd radeon 3870 e onda mogu da razmislim a ne satro oni ce meni da prodaju ati koji ne postoji vec godinu ipo dana mislim stvarno,i uvek nesto kasne kartice mesec prosli put 8 meseci a procesori im kasne godinu dana za intelom i opet su gori nemogu da predju 2.8 i izradjeni su u 65nm tehnologiji. Ne znam da amd uzme brend radeon verovatno bi njega uzeo posto podrzava dx10.1 i manje kosta ovako nema sile.A gledam sve vise potiskuju ati daj ljudi presecite vec jednom sa tim. ZIVELA NVIDIJA GRFZILA nemogu da je pobede ni ati ni amd zajedno sta reci,bruka.
u principu, zavisi sta hoces. ako igras na 19" dovoljni su i ove karte od 250e (7900GTO, 8800GT) da se covek lepo naigra...
pri lansiranju uvek je jaca nvidija a ati je kasnije stigne a bogami kad prodje oko 8 meseci i prestigne primer ati1900pro vs 7900gs i sta sad koja je jaca ko zna mozda je ati-amd 3870 i bolja kupovina na duze staze mislim na godinu i 3-4 meseca, a da ne pricam da ce mu cena za model gladiator biti 200 evra mozda ipak vredi cekati,mada ja cu da uzmem 8800gt za 2-3 meseca cena ce mu biti najvise 230 evra za 512 mb, j... ati kad vise neznam da li je amd ili ati kad se kartica bude zvala amd radeon 3870 e onda mogu da razmislim a ne satro oni ce meni da prodaju ati koji ne postoji vec godinu ipo dana mislim stvarno,i uvek nesto kasne kartice mesec prosli put 8 meseci a procesori im kasne godinu dana za intelom i opet su gori nemogu da predju 2.8 i izradjeni su u 65nm tehnologiji. Ne znam da amd uzme brend radeon verovatno bi njega uzeo posto podrzava dx10.1 i manje kosta ovako nema sile.A gledam sve vise potiskuju ati daj ljudi presecite vec jednom sa tim. ZIVELA NVIDIJA GRFZILA nemogu da je pobede ni ati ni amd zajedno sta reci,bruka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari