Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Kupiti 8800gt

Sve igre rade nice, single slot karta i za te pare odlichna. Da se vodimo logikom chekanja nikad ne bi imali extra hw konstantno poshto tako neshto ne postoji

Vrlo interesantan test. Znaci na svakih 7-8 meseci nVidia izbacuje nove kartice u istom rangu sa boljim performansama.
I sta sada uraditi:
1. Kupiti sada 8800Gt ili
2. Sacekati taj period pa kupiti neku 8900Gts ili
3 Igrati se na 7900Gt dok stvarno ne bude mogla nista vise da pokrene, pa onda kupiti nesto sto tada bude best buy ?

Mislim ovo pod 3. jer 8800GT ipak ne tera Crysis na zeljenom nivou, a to mi je ipak jedina odrednica pri kupovini grafike. Sve ostalo lepo radi i ovako.

Poslednja izmena:
kad stigne 8800gt kod nas, polovan 8800gts nece vredeti ni 150e. Ipak u Srbiji ko daje 250 eura za graficku uglavnom zna sta kupuje.

Vrlo interesantan test. Znaci na svakih 7-8 meseci nVidia izbacuje nove kartice u istom rangu sa boljim performansama.
I sta sada uraditi:
1. Kupiti sada 8800Gt ili
2. Sacekati taj period pa kupiti neku 8900Gts ili
3 Igrati se na 7900Gt dok stvarno ne bude mogla nista vise da pokrene, pa onda kupiti nesto sto tada bude best buy ?

Ja bih rekao:

1) Sacekaj da se stigne i RV670 i uporedi.
2) Ako RV670 bude blizu 8800GT biće dobrih kartica po dobroj ceni. Kupiti najbolju u okolini 200evra.
3) Ako RV670 bude dosta sporiji cene neće padati. Sačekati par meseci na 8900GTX i kupi polovan GTS/GTX za 150/200evra.

Polovan GTX nece biti 150/200 evra ni za dve godine. Ljudi ovde imaju cudne rezone kad daju nesto u oglase. Nije mi jasno kako neko prodaje polovan 8800gts 320 za recimo 240e kad je to manje od 10% snizenja cene u odnosu na nov.

Ljudi,zapitajte se prvo u kojoj rezoluciji se igrate pa onda birajte karticu.Predpostavljam da se vecina igra u 1280*1024 a za to je i vise nego dovoljna 8800GT.Pogledajte u kojim rezolucijama su oni testirali karticu,sve samo ne u ovoj gore pomenutoj.Znaci sa ovom karticom ce 90% korisnika biti zadovoljno.Meni je svejedno koliko frejmova imam samo da nije manje od 25-30.

A sto se tice Crysis-a da zbog jedne igrice dajem 400-500 eur i da jos cekam jos 2-3 meseca da izadje nova kartica ,ne pada mi na pamet ...

BTW je je isto cekam jer mi samo grafa fali i sigurno cu je kupiti ako bude oko 250e.

Ljudi,zapitajte se prvo u kojoj rezoluciji se igrate pa onda birajte karticu.Predpostavljam da se vecina igra u 1280*1024 a za to je i vise nego dovoljna 8800GT.Pogledajte u kojim rezolucijama su oni testirali karticu,sve samo ne u ovoj gore pomenutoj.Znaci sa ovom karticom ce 90% korisnika biti zadovoljno.Meni je svejedno koliko frejmova imam samo da nije manje od 25-30.

A sto se tice Crysis-a da zbog jedne igrice dajem 400-500 eur i da jos cekam jos 2-3 meseca da izadje nova kartica ,ne pada mi na pamet ...

BTW je je isto cekam jer mi samo grafa fali i sigurno cu je kupiti ako bude oko 250e.

Pa moj Rade 1950Pro radi sasvim dobro u praktučno svim naslovima u 1280x1024. Borabov 7900GT je takođe tu negde.
Znači nigde mi se ne žuri i čekam da se početno uzbuđenje stiša kako bih natenane odlučio šta da pazarim. Ako ti još teraš neki GF 7300 onda je to druga situacija.

i ja planiram da izarcim svoju kartu do maximuma, tacnije dok ne izigram sve na njoj sto sam poskidao, a sto mogu da igram na max. a onda cu vec videti sta cu...

8800GT uzeti ako vec nemas GTS ili GTX..
ako imas jedno od ta dva ne isplati se menjati ih..
toliko je valjda logicno..

Pa moj Rade 1950Pro radi sasvim dobro u praktučno svim naslovima u 1280x1024. Borabov 7900GT je takođe tu negde.
Znači nigde mi se ne žuri i čekam da se početno uzbuđenje stiša kako bih natenane odlučio šta da pazarim. Ako ti još teraš neki GF 7300 onda je to druga situacija.

Nemam 7900GT, vec 8800gts.
Koliko vidim po testovima 8800Gt je oko 25% brzi od 8800Gts.
Naravno kada su mu digli klokove za toliko.

Ne zalim sto sam kupio 8800gts, zalim sto je marketing kao i uvek odradio ogroman posao.
Tako ce biti i sa GT derivatom, a za 8 meseci evo nove, lepse i brze kartice.
Jos da se 8800Gt upari sa dobrom plocom koja ima PCI-E 2.0 standard i milina.

Polovan GTX nece biti 150/200 evra ni za dve godine. Ljudi ovde imaju cudne rezone kad daju nesto u oglase. Nije mi jasno kako neko prodaje polovan 8800gts 320 za recimo 240e kad je to manje od 10% snizenja cene u odnosu na nov.

Nista ne brini, ima tu i oglasa gde je hardver star 2 godine skuplji od novog 5-6 puta brzeg i to jos covek napisao HIGH-END grafika :D:D:D

Vdeki je napisao(la):

Hmmm....sto se mene tice za 1280x1024 GTS je i vise nego dovoljan, sve preko toga za tu rezoluciju je bacanje para. Bolje kupi vodeno hladjenje :D i casti sve obilnom vecerom za sklapanje nove zveri....HAHAAHAHAAHAHAHAHA

u principu, zavisi sta hoces. ako igras na 19" dovoljni su i ove karte od 250e (7900GTO, 8800GT) da se covek lepo naigra...

u principu, zavisi sta hoces. ako igras na 19" dovoljni su i ove karte od 250e (7900GTO, 8800GT) da se covek lepo naigra...

svakako :wave:

prava "frka" ce ipak nastati kada non tn film 22+'' paneli sidju medj'masu :eyebrows:

Potpuno se slazem sa obojicom,za 22 incha treba i toliko "duga" kartica da se covek lepo naigra:banana:
@stormwatch
Ja svoja obecanja ispunjavam tako da znas:type:

ja mislim da je sada savrsen tajming za zamenu bas 7900g** kartica, jer se jos mogu prodati za postene pare, bojim se da ce za par meseci potpuno izgubiti na vrednosti, ja da imam za trosenje tih 100 ili nesto vise eura razlike svakako bi dodao za 8800gt...

greshka

Poslednja izmena:
pri lansiranju uvek je jaca nvidija a ati je kasnije stigne a bogami kad prodje oko 8 meseci i prestigne primer ati1900pro vs 7900gs i sta sad koja je jaca ko zna mozda je ati-amd 3870 i bolja kupovina na duze staze mislim na godinu i 3-4 meseca, a da ne pricam da ce mu cena za model gladiator biti 200 evra mozda ipak vredi cekati,mada ja cu da uzmem 8800gt za 2-3 meseca cena ce mu biti najvise 230 evra za 512 mb, j... ati kad vise neznam da li je amd ili ati kad se kartica bude zvala amd radeon 3870 e onda mogu da razmislim a ne satro oni ce meni da prodaju ati koji ne postoji vec godinu ipo dana mislim stvarno,i uvek nesto kasne kartice mesec prosli put 8 meseci a procesori im kasne godinu dana za intelom i opet su gori nemogu da predju 2.8 i izradjeni su u 65nm tehnologiji. Ne znam da amd uzme brend radeon verovatno bi njega uzeo posto podrzava dx10.1 i manje kosta ovako nema sile.A gledam sve vise potiskuju ati daj ljudi presecite vec jednom sa tim. ZIVELA NVIDIJA GRFZILA nemogu da je pobede ni ati ni amd zajedno sta reci,bruka.

pri lansiranju uvek je jaca nvidija a ati je kasnije stigne a bogami kad prodje oko 8 meseci i prestigne primer ati1900pro vs 7900gs i sta sad koja je jaca ko zna mozda je ati-amd 3870 i bolja kupovina na duze staze mislim na godinu i 3-4 meseca, a da ne pricam da ce mu cena za model gladiator biti 200 evra mozda ipak vredi cekati,mada ja cu da uzmem 8800gt za 2-3 meseca cena ce mu biti najvise 230 evra za 512 mb, j... ati kad vise neznam da li je amd ili ati kad se kartica bude zvala amd radeon 3870 e onda mogu da razmislim a ne satro oni ce meni da prodaju ati koji ne postoji vec godinu ipo dana mislim stvarno,i uvek nesto kasne kartice mesec prosli put 8 meseci a procesori im kasne godinu dana za intelom i opet su gori nemogu da predju 2.8 i izradjeni su u 65nm tehnologiji. Ne znam da amd uzme brend radeon verovatno bi njega uzeo posto podrzava dx10.1 i manje kosta ovako nema sile.A gledam sve vise potiskuju ati daj ljudi presecite vec jednom sa tim. ZIVELA NVIDIJA GRFZILA nemogu da je pobede ni ati ni amd zajedno sta reci,bruka.
:bottle:

Sve vise uvidjam da je moj drugar neverovatno pametan. Zato i volim da se druzim sa istim.
On se i dalje igra na D352+7900gt+226bw isto kao i mi sa 8800gts, a pri tome je ustedeo silne pare.
Sto bi rekli iz " Beogradskog sindikata". "Marketing je sve". :mad:

Koje smo mi ovce.

to si možda ti ovca,ja a i verujem ostali koji su hteli da kupe gts su je kupili što su hteli a ne zato što su morali,ja sam se isto lepo igrao i nisam uopšte morao da menjam gto ali sam hteo. Nikad se nisam ciganisao za pare i imam para sad odma da kupim ultru ali koji će mi. volim da igram igre,nisam toloki zaluđenik jer radim 10h dnevno i nemam vremena da igram igre 24h dnevno kao neki ovde. Svako je lud na svoj način :)

Pusti ga vidis da bulazni

@Placebo
Pa sta bi ti da ti neko karticu staru ni mesec dana proda za 100e kako bi udovoljio tvojim zeljama za jeftinom i dobrom karticom. Ja sam licno svoju platio preko 290e i stara je malo vise od mesec dana, naknadno su malo pale cene i ne bih je prodavao za nize od 10-15% od cene najjeftinije nove kartice. Kome bude odgovaralo taj ce se i javiti za kupovinu a ti nemoj da dajes te glupe komentare. Niko te ne tera da je kupis.

Svaki put ista prica sto se tice grafickih. Uvek se ce pojavljivati nove i uvek ce biti prica sacekaj jos malo pojavice se nesto jace. To bi znacilo da do kraja zivota moze da se ceka na neku malo jacu po skoro istoj ili slicnoj temi. Posle kupovine svog 8800GTS 320 nadam se da ga necu menjati duze vreme. Za sada tera sve lepo a i nece mi biti problem da poteram Crysis i u 1024. Jednostavno ne mora (a i ne moze) sve da se igra u 1280..
Nije mi tesko da nadjem kompromis izmedju podesavalja detalja i lepe igrivosti neke igre kada za to dodje vreme (a Crysis je prvi primer gde cu to primeniti u praksi)

Poslednja izmena:
E da mi je na forum poslat jedam tim doktora koji je kompetentan da utvrdi kad je neko imao zednji bliski kontakt sa pripadnicom suprotnog pola...bilo bi zanimljivih rezultata...xaxaxaxaaaaaaaaaaaaa
Dosta ljudi ima visak vremena ,pa sve mi crnogorci lijeni-ne radimo nista...xaxaxaxaaa
Svaka vam je tema ista.

@sh0ne
Stoji da ti sad nebi menjao 8800GTS pogotovo zato što si je papreno platio.

Ali, ako neko sad hoće da se isprsi oko 250e za grafiku ovo je najbolji izbor.
Dok neizaže taj redizajnirani GTS ili neka 9xxx grafika.

Ahahh,provalio sam te,ovo je skrivena kamera,priznaj!?:eyebrows:

Nazad
Vrh Dno