Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

Svaka chast Shone!
I treba da ima kazhesh... nisu ljudi u Eurolink-u bash toliko krivi ali da jesu i to je istina...
E sada objashnjenje sledi:
Par desetina postova unazad sam i ja rekao da nece stici toliko kartica koliko je najavljeno ..u medjuvremenu je kruzhio info da ce stici kod velikih uvoznika..MSI i Gainward u kolichinama od po 200 komada. I pomislio sam ...eeeeeee...mozhda i bude neshto u Eurolinku...no...sada se situacija drastichno promenila...stizhe jedva 30 komada ukupno MSI i Gainward kartica i sitno 8800GTS sa 512MB kod oba extra velika uvoznika i tu je kraj.Shta mislite da ce stici od najavljene kolichine u Eurolink? Nisu momci bash toliko krivi - i njih su zavrnuli no shto se tiche cene ( 196 eura ) morace da je isposhtuju i zaradice ....nishta tj. mozhda za burek bez jogurta :).Moja prognoza je 10,max 20 kartica i to je to.

nego cim se ne javljaju ljudi iz eurolinka ispade da ste vi u pravu ...
tuga je nasa pregolema

Nadam se da gresim jer ce u suprotnom omnik i Bacid mnooogooo da se obrukaju jer u svakom postu uveravaju ljude da ce ih biti u dovoljnim kolicinama za sve zainteresovane.
Znam da ne zavisi od njih ali sam primetio da su dosta upuceni u tu problematiku oko kartica pa se nadam da ce biti kako su oni rekli. Ne zelim da citiram neke njihove postove ali ko je citao znace o cemu pricam.

Rekose mi sad da ce danas asus biti na lageru a od sredine nedelje palit...valjda ce biti tako! :)

Evo ga deo email-a od Eurolink-a:
"Sto se 8800GT kartica i Palita tice, isporuka je pomerena sa 15. decembra na 21. decembar i za sada imamo potvrdjene kolicine od po 50 kom po modelu. Druga kolicina Palit grafickih kartica se ocekuje pred same novogodisnje praznike.Prve kolicine ce biti rasporedjene po redosledu po kojiem su porucivane."

Kao sto sam i predvideo ZESTOKA ispala. Pomerise za jos 6 dana. A juce ih zove i lik mi kaze dolaze sigurno sutra ili u ponedeljak.

Evo ga deo email-a od Eurolink-a:
"Sto se 8800GT kartica i Palita tice, isporuka je pomerena sa 15. decembra na 21. decembar i za sada imamo potvrdjene kolicine od po 50 kom po modelu. Druga kolicina Palit grafickih kartica se ocekuje pred same novogodisnje praznike.Prve kolicine ce biti rasporedjene po redosledu po kojiem su porucivane."

Kao sto sam i predvideo ZESTOKA ispala. Pomerise za jos 6 dana. A juce ih zove i lik mi kaze dolaze sigurno sutra ili u ponedeljak.

Kome ne odgovara moze da otkaze rezervaciju, nije nikakav problem i kupi karticu koju zeli na drugom mestu. Moze cak i da kupi karticu, a da ne otkaze rezervaciju jer nije obavezujuca.

Naravno sve je ovo sa namerom uradjeno kako bi smo ispaljivali ljude jer nemamo pametnija posla.

nije mi bas jasno to oko 50 komada. sta to znaci, da im dolazi 50 komada obicnog palita i 50 komada sonic, ili je to sve zajedno (obican palit + sonic) 50 komada?

sad samo ostaje da se nadam da sam medju prvih pedeset sa narudzbinom (mada sumnjam)

damn you nvidia!!!

Poslednja izmena:
nije mi bas jasno to oko 50 komada. sta to znaci, da im dolazi 50 komada obicnog palita i 50 komada sonic, ili je to sve zajedno 50 komada?

sad samo ostaje da se nadam da sam medju prvih pedeset sa narudzbinom (mada sumnjam)

damn you nvidia!!!

Toliko sam se trudio da sve detaljno objasnim. Stize 50 kartica po modelu.

kada smo vec cekali 20 dana, hajde da sacekamo jos nedelju dana. nadam se da ce tih 100 kartica (oba modela) biti dovoljno da podmiri sve realne rezervacije. kome se zuri - ima 8800GT za 250e...

ja mogu da potvrdim da se eurolink drzi liste sto se tice palita a nema sanse da ga prodaje sa strane jer bi smo mi to vec negde videli, ja sam narucio prvog dana negde oko 4-5pm obicnu verziju zvali su me i lepo mi je poslali i sad je u mojoj masini, sto se tice liste jedino sam znao da sam negde medju prvima....

Meni je jednom prilikom ljubazna gospodja iz Eurolink-a rekla da sam 35. na listi za Sonic model
i da ce za mene biti sigurno.
Ako stize 50 kom. po modelu onda prostom racunicom nema razloga da brinem i reci ljubazne
gospodje dobijaju na tezini.

P.S.
Vreme porudzbine: 11/26/2007

Poslednja izmena:
Je... a ja mislio da sam se ja namucio dok sam dosao do moje. Ja na kraju jos ispade srecan covek :) Jes da sam je platio 240 evra ali tada jos nije ni bio Palit u prici tako da svejedno ga ne bih ni cekao (doduse zvali me iz Eurolinka pre tri nedelje ali sam im posteno rekao da sam nasao MSI OC na drugom mestu i oslobiodio sam nekome mesto u redu).

Poslednja izmena:
Veliki minus za Eurolink,vec mesec dana sam bez racunara,prvo sam pozurio da prodam moju "staru" graficku koju sam kupio kod njih pre mesec dana,Palit 8600gt Sonic+,onda sam uzeo PC od druga da bih ispratio emailov-e i obavestenja u vezi 8800gt i tog famoznog 15-og,a sada obavestavaju da se odlaze za 21,ako i bude tada:S:drug je prodao racunar i sada moram da ga vratim,i ponovo sam bez kompa,bar da na mojoj ploci imam integrisanu graficku :mad:,i primoran sam da uzmem 3850,jer ce moji ukucani da me kamenuju ako im u skorije vreme ne obezbedim racunar (zena Avon,deca igrice itd), toliko o 8800gt i Eurolinku!

Poslednja izmena:
@Bacid

Kako moze da se sazna koje su sanse da se dobije porucena kartica, a imajuci u vidu poslednju infor. o isporuci.

Ja sam vas malopre zvao i rekli su mi da neznaju nista i da ne mogu da mi kazu ni koji sam na listi. Kazu znace kad stigne isporukа!????!! Pa tada cu i ja znati da li cu dobiti poruceni Sonic ili ne. Nije problem da se saceka i taj 21. dec. ali je bitno i bilo bi fer da se zna da li neko ulazi u kvotu ili ne. Da mozemo da planiramo ili na drugom mestu ili neki ATI. Izmedju ostalog, kako da se ja odlucim za neki od ATI, ili 1sus 8800gt koji ste ponudili u vasem mailu, ako ne znam kakve su mi sanse da kupim Palit 8800gt !!???!

Ako ste vec krenuli sa citavom pricom dajte neku korisnu informaciju, da znamo sta da planiramo. Sve ove vec znamo.

Dakle, kako moze da se sazna da li sam u kvoti (i za koji datum) ili ne?

Poslednja izmena:
ko mala dece ste, kartice kasne par dana a vi ovde placete vec mesec dana za nesto sto ste se sami prijavili da cekate, mada vam je sve milion puta objasnjeno i znate da je nestasica kartica zbog velikog hypa..., i da ljudi sve rade u njihovoj moci
@Bandera a ko te je terao da prodas karticu kad si znao da stize 15. decembra!!!, ja sam lepo cekao i prodao kad mi je stigla 8800GT , da sam je prodao 2 nedelje ranije mozda bi izvukao 10e vise za nju pa bi 3 nedelje blejio u prazan ekran zbog te razlike u ceni
Stvarno ste bre smesni ako ostalih 100-200 ljudi citi i ceka mozete i vas preostalih par

A zvao sam ih jutros da ih pitam i rece mi covek sutra ili ponedeljak i kako sam ovde poceo da pisem da mi je sve to sumljivo kako to da jos uvek ne znaju kada im stize eto malo kasnije stize email svima kako se Palit ocekuje tek 21. a ne 15. (ne kazem da je email stigao zbog mene)
OGROMAN minus Eurolink-u na neozbiljnosti i zavlacenju kupaca a mogli su odmah da kazu da nece biti pre Nove godine i da se odmah lepo ograde. Ne nego oni pozurili da stave Palit-a u cenovnik zbog konkurencije i sada smo svi jos uvek na cekanju.
Kao sto rece Chinaski kada smo cekali 20 dana sacekacemo jos 7 samo se nadam da nece biti opet pomeranja mada me ne bi cudilo i tako nesto da se dogodi.
Verujem da sve ovo nije do njih ali isto tako verujem da su mnogo ranije mogli tacno da znaju kada im stizu kartice ali sta je tu je. Bilo, proslo, cekamo i dalje.

Poslednja izmena:
A zvao sam ih jutros da ih pitam i rece mi covek sutra ili ponedeljak i kako sam ovde poceo da pisem da mi je sve to sumljivo kako to da jos uvek ne znaju kada im stize eto malo kasnije stize email svima kako se Palit ocekuje tek 21. a ne 15.
OGROMAN minus Eurolink-u na neozbiljnosti i zavlacenju kupaca a mogli su odmah da kazu da nece biti pre Nove godine i da se odmah lepo ograde. Ne nego oni pozurili da stave Palit-a u cenovnik zbog konkurencije i sada smo svi jos uvek na cekanju.
Kao sto rece Chinaski kada smo cekali 20 dana sacekacemo jos 7 samo se nadam da nece biti opet pomeranja mada me ne bi cudilo i tako nesto da se dogodi.
Verujem da sve ovo nije do njih ali isto tako verujem da su mnogo ranije mogli tacno da znaju kada im stizu kartice ali sta je tu je. Bilo, proslo, cekamo i dalje.

Nije mi jasno sta cekas, ako sam kazes da stizu posle nove godine.
Naravno kao sto sam vec rekao informacije je plasirana upravo sada kako bi ste svi bili izmaltretirani sto vise i kako bi kartice stajale na sajtu eto tako.
Naravno da je ovo veliki minus i naravno da je uradjeno sve sto je u nasoj moci ali to je sto je.

N
Naravno kao sto sam vec rekao informacije je plasirana upravo sada kako bi ste svi bili izmaltretirani sto vise i kako bi kartice stajale na sajtu eto tako.
Naravno da je ovo veliki minus i naravno da je uradjeno sve sto je u nasoj moci ali to je sto je.

Ma sve je to OK, i verujem da vecina ima razumevanja za vas. Svi znaju kakva je situacija sa ovim kartama.

Ali, je fer da se kaze da li neko ima sanse da u sledecoj isporuci dobije kartu ili ne. Ako stize po 50 kom, zasto je problem da se vidi i kaze nekome da li ulazi u tu kvotu ili ne. Kao sto rekoh mozda bi uzeo neku drugu kartu koju ste ponudili. Ne znam zasto izbegavate taj odgovor, pogotovo kada ste vec nekima davali info. te prirode.

Omnik & Bacid su mozda krivi samo za jedno,sto se javljaju vama ovde i odgovaraju na vasa $%*&^#! pitanja.Svaka cast momci ! Uz vas sam ! Kome gori pod nogama (nema komp,hoce da igra Crysis u fulu,Blue Ray,itd.) ima alternativu 240-250 e na drugom mestu i ne mora da pljuje Eurolink,jedna od retkih firmi koja radi profesionalno,nudi kvalitetne komponente po realnim cenama i odobrava Bechmarkovcima extra popust,Sramota Ziva !!! Ko hoce za Dz ima da cuti i da ceka.Jos jednom svaka cast Omniku i Bacidu na strpljenju i postenju.

Ajde da i ja kažem još nešto po ovom pitanju kada sam već počeo da kritikujem.Verujem da nisu momci i devojke iz Eurolinka radili ništa loše, već ih je jednostavno iznenadila naša (a verujem ne samo naša) pomama za 8800GT i 3850/3870 karticama, gde se očigledno nisu snašli + standardno zavlačenje uvoznika (imam pristupa nekim lagerima većih uvoznika od kojih i oni uzimaju robu, tako da znam kako im je).Moramo uzeti u obzir da ni Bacid a ni Omnik, kao ni ostali zaposleni, nemaju kontrolu nad uvoznicima i onome što oni rade.Moramo ih razumeti (nakon prve navale besa izbrojati do 10, za razliku od mene koji to nisam uradio).

Omnik & Bacid su mozda krivi samo za jedno,sto se javljaju vama ovde i odgovaraju na vasa $%*&^#! pitanja.Svaka cast momci ! Uz vas sam ! Kome gori pod nogama (nema komp,hoce da igra Crysis u fulu,Blue Ray,itd.) ima alternativu 240-250 e na drugom mestu i ne mora da pljuje Eurolink,jedna od retkih firmi koja radi profesionalno,nudi kvalitetne komponente po realnim cenama i odobrava Bechmarkovcima extra popust,Sramota Ziva !!! Ko hoce za Dz ima da cuti i da ceka.Jos jednom svaka cast Omniku i Bacidu na strpljenju i postenju.

i aj to isto kazem...svaka cast Eurolinku

srpite se ljudi :)
evo ko je narucio,bilo bi lepo da se strpi jos par dana,jer moja kartica je kod Nikole :-devil-: izvrtela 3dMark06 na klokovima stvarno neverovatnim ;)

763/1914/1060

znaci samo strpljivo :)

:wave:

djolez je u pravu, zar je neko stvarno ocekivao da u zemlju srbiju dodje neogranicen broj 8800gt kartica po ceni nizoj nego u nemackoj, austriji, gb...

svaka cast eurolinku i za ovih 100+ kartica po tako niskoj ceni, mogli su je prodavati po 240... onda bi verovatno bilo dovoljno kartica za sve koji su spremni toliko da plate...

a sto se tice onmika i bacida, razumem zasto ih napadate, ali sam siguran da su uradili sve sto je u njihovoj moci da sto vise kartica stigne... ja licno smatram da je lepo sto su svo vreme delili informacije sa nama, i time omogucili da sto vise clanova bencha priusti sebi dobru karticu koju inace ne bi mogli sebi priustiti...

Ko pljuje eurolink? Ljudi reaguju na aranzman u koji su usli. aranzman su kreirali ljudi iz eurilinka i ponudili ga kupcima. Oni koji su ga prihvatili imaju valjda pravo na informacije. Nisu kupci nesto izmolili od eurolinka. Eurolink je ponudio modele, rokove isporuke i cene. Ovde se i dalje posmatra kao da se nekome cini usluga.

Kao sto rekoh po 100. put nije problem sto kasni isporuka karti, ljudi su obavestili da ce kasniti i to je OK. Ali je potpuno nekorektno, u uslovima kada stize ogranicena kolicina, da se ne zna da li ce neko koje porucio kartu dobiti tu istu uopste!!!??? Kakve ovo veze ima sa nestrpljenjem. Ja ako ne znam da li cu je dobti, mogu da cekam jos 3 meseca.

Prosto je neverovatno da se nekome savetuje da cuti i da ne reaguje na nedoumice kupaca, pogotovo sto je eurolink u "specijalnom" aranzmanu sa benchom.

I opet po 100. put svi razumeju u kakvoj su ljudi iz eurolinka situaciji i da ih je ona mozda iznenadila. Ali ne mogu da se ponasaju kao da su tek ponudili aranzman. Nek reaguju na novonastalu situaciju i nek obaveste ljude ko ce u kojoj turi dobiti karte. Ovo, opet ponavljam, nema veze sa nestrpljenjem, vec sa fer odnosom. Nije u redu drzati sve koji su porucili na ledu.

Poslednja izmena:

Nije bash tako.Na ovaj nachin bi svaka,ali SVAKA firma koja se bavi prodajom rachunara mogla da stavi u cenovnik neku komponentu i da neku irealnu cenu i time pravi rshum na trzhishtu onima koji komponentu,da ne kazhem karticu imaju na lageru.
PRIMER: Po meni "ozloglasheni Gigatron" ...ako pogledate itsvet.com,svuda su na prvom mestu sa cenama i onda evo danas je li dodje meni danas kupac i pita: "Imate li vi Samsung 2232BW?" Odgovaram potvrdno i pokazujem kupcu monitor i cenu od 28290 dinara...na to on razrogachenih ochiju gleda u mene i kazhe..."U Gigatronu ima za 324 eura na site-u!" i josh sam ja kao bezobrazan je li :) ...ljubazno mu odgovrih da slobodneo ode i kupi u pomenutoj firmi
Za minut nazovem ja Gigatron....e monitora nema na lageru...bice sledece nedelje :)
Ovakve stvari ne smeju da se deshavaju renomiranim firmama a siguran sam da je ovo zadnji put da je neko najavio neshto po xxx ceni mesec dana unapred i i ostalima "ubijao" cenu.
Zamislite sada da neko stavi na site : " Power Color ATI RADEON 3870 do 25.decembra na stanju za samo 160 eura " ,kako bi se osecali oni koji imaju karte na lageru?

Poslednja izmena:
Evo ja sam upravo kupio Gigabyte 8800GT za 18200din (našao u oglasima na PC Berzi). Jutros sam posle 3 nedelje čekanja shvatio koliko je (ne)realno da uskoro dobijem Palit Sonic po obećanoj ceni...

Iskreno se nadam da ćete svi brzo dobiti kartice, ali logika mi govori drugačije :(

Poslednja izmena:
ko mala dece ste, kartice kasne par dana a vi ovde placete vec mesec dana za nesto sto ste se sami prijavili da cekate, mada vam je sve milion puta objasnjeno i znate da je nestasica kartica zbog velikog hypa..., i da ljudi sve rade u njihovoj moci
@Bandera a ko te je terao da prodas karticu kad si znao da stize 15. decembra!!!, ja sam lepo cekao i prodao kad mi je stigla 8800GT , da sam je prodao 2 nedelje ranije mozda bi izvukao 10e vise za nju pa bi 3 nedelje blejio u prazan ekran zbog te razlike u ceni
Stvarno ste bre smesni ako ostalih 100-200 ljudi citi i ceka mozete i vas preostalih par

Prvo nije mi ovo prva kupovina kod Eurolinka,i do sada su imali sve moje pohvale u vezi njihovog rada,pogotovo sto nisam iz BG,pa samo kliknem na korpu,i proizvod mi stigne za 1-2 dana na kucnu adresu City expresom,ma fantasticno,ovo je prvi njihov minus i to sam rekao,a sto se tice prodaje "stare" graficke naleteo mi je kupac iz mog mesta i odma sam je prodao,jer mi je vec smaranje slanje City Expresom ,pa onda cekam pare nedelju dana ,ili nacicemo se na pola puta itd,a i mislio sam da sam medju prvima na listi,jer cim sam dobio obavestenje od Eurolinka o dolasku Palita 8800gt po fantasticnoj ceni sam je narucio,i nadao sam se da cu biti na spisku za prvi nalet pristiglih grafickih pre 15. ali sam se zeznuo:d,i stvarno bi voleo da znam koji sam na spisku?da bih znao kako da se organizujem :)

Poslednja izmena:
vidim da bi mnogi ovde zeleli da im se kaze koji su na listi kako bi znali sta im valja ciniti. iskreno, i ja bih to voleo da znam. ali iznecu svoje misljenje koje ne mora da bude tacno (ali verovatno jeste) zasto nam nece reci ko je na kom mestu. naime, kada bi nekome rekli: "ti si 70. na listi za kartu i sigurno je neces dobiti pre 30.-31.12." postoji dobra sansa da bi taj otkazao rezervaciju i kupio kartu na 2. mestu. na ovaj nacin EL cuva sve rezervacije na okupu, a porucioce na tankom ledu. neko ce reci da je to kvarno, ali to je realnost. jednostavno, ko hoce 8800GT po super ceni morace da se naoruza strpljenjem i to je to. ko smarta da ga vuku za nos kupice na 2. mestu.

Ovakve stvari ne smeju da se deshavaju renomiranim firmama a siguran sam da je ovo zadnji put da je neko najavio neshto po xxx ceni mesec dana unapred i i ostalima "ubijao" cenu.
ne budi tako siguran. zasto mislis da je ovo poslednji put? jednostavno, tako se radi posao. konkurencija ume da bude jako kvarna. masa firmi ima HW samo u cenovniku po odlicnim cenama.
Zamislite sada da neko stavi na site : " Power Color ATI RADEON 3870 do 25.decembra na stanju za samo 160 eura " ,kako bi se osecali oni koji imaju karte na lageru?
osecali bi se kao budale, ali ce zato i oni da stave da imaju nesto jako povoljno (u najavi), pa ko ima poverenja u odredjenu firmu taj ce cekati, a ko nema kupice odma', naravno po visoj ceni.

Nazad
Vrh Dno