Šta je novo?

8800GT(S) vs 9600GT vs 9800GT(S,X) ... ili

rootxd

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Pozdrav, ljudi
Mi kad kazhem Mi mislim na one koji poseduju kartu 8800GT(S) ili 9600GT jel' vi mislite da smo dobro ili loše prošli? Ajd' ovako, možda ova tema bude od koristi i ako je admin sličnu temu bio brisao, da li trebamo polako prodavati iste karte ili ćemo se "mozda radovati"? :crash:

http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_9800_GX2/
Gledajuci ovaj test Mi koji posedujemo 88GT(S) 96GT mozemo se slobodno radovati da nase karte mogu josh "neko duze vreme terati u visokoj rezoluciji bez problema".
Nadam se da nismo poranili sa kupovinom 8 generacije kartica, a 9600GT smatram isto 8-smom generacijom u "ovom slucaju". :banana:

Pa udrite... ali pazite bez, zaljenja, plakanja, nerviranja i sl. tome. :wave:

Poslednja izmena od urednika:
Citam ovu temu i sad ste me malo bacili u dilemu. Sta uzeti?
Planiram da uzmem graficku (plus napajanje).
Sto se tice napajanja, to sam odlucio da uzmem SilverStone ST75ZF 750w $199.00AUD, trebao sam uzeti Corsair TX-750 750W za $200AUD al je rasprodato, a sto se tice graficke, dvoumim se izmedju ove cetri kartice?

I to kakav krsh. Kapiram da jedva vidis sta kucas, jer takvi su ti inace postovi :d :p.
Ma ja imam CRT (od 14 do 17") prethodnih 10 godina. Jedino sto je ovaj poslednji koji imam vec 3-4 godine bas kvalitetan, naravno u odnosu na ostale CRT.
U pitanju je LG Flatron 795FT (trinitron katodna).
Ali chini mi se da je zreo za penziju. Imam neki osecaj da mi se slika ponekad menja (mislim na boje), a i ponekad se odjednom suzi za 1cm po sirini i odmah vrati na normalno. A i red je da sebe castim nekom bombonicom, planiram 223BW ~280evra.

Vidim lepo dok ne pocne da se trese slika :d (ustvari tresu se samo fontovi,tolkio da ne moze nista da se cita) onda ga jako udarim sa strane ilil promenim refresh i slika opet postaje normalna (ovo moram da radim na svakih sat,dva)
Moze da tera 1600*1200 u 75Hz i 2048*1536 u 60Hz.

Poslednja izmena:
Za mesec dana pasce cena devetki na 240-250 e.
I ja se dvoumim sta da kupim,posto ce 8800gt 512mb tada biti i za 170-180 e, mozda i manje
Gts osmice su mi i dalje previse skupe.
Moj izbor je ili poprilicno jeftinija gt osmica ili gts devetka, ako vec dajem novac bar cu ga dati za devetku. Veliki su to novci...uf.

@*******i:
I? Gde su testovi???

Pukla tema ova neshto a... :p Ja je jedva nadjoh s obzirom da su je prebacili u drugu sekciju...
Uglavnom evo testira se 9800gtx koju uzeh od *******og.. :)

Pa s obzirom da sam pre nje imao 6800gs, razlika je booolesno velika ali ne znam kako da uporedim sa nekom iz 8xxx serije poshto je nisam nikad osetio lichno.. :)
Testirao sam malo 3dmark06, nije me neshto odushevilo shto se rezultata tiche, tu negde oko 14k, sa E6750 na 3.6ghz.. Dobro u odnosu na staru koja mi je pravila 2k nije da nije neshto, ali kolko videh neki su pravili i vece i sa 8xxx serijom...
Crysis teram u 1440x900 u xp-u na high podeshavanjima sa 30-40 fps, a na very high kad se tweakuje radi sa 20-30fps... :) vsync on, 4aa transparency off, 16af, high quality. Nije da nije igrivo, ali kojih 5 fps bi mi xtra doshlo.. Kazu da SP3 daje mali boost crysisu tako da cu i to probati kad ga skinem.
Kad klokujem E6750 sa 2.6 na 3.6 ne dobijam NI JEDAN pishljivi frejm, tako da vishe nikad necu se bavim oc-om... :)))))
Inache ovaj moj primerak 9800gtx se uzasno slabo klokuje izgleda... Ili je moje napajanje krsh, ne znam... Uglavnom znam da sam u kutiji dobio samo jedan konektor rachvalicu na dva molexa za napajanje, a kartica ima DVE rupe za taj konektor, shto znachi sishe 4 molexa odjednom?!?! Tako da sam od proshle grafichke iskoristio rachvalicu pa tako prikljuchio obe, a morao sam obe jer mi je prijavljivalo da joj fali struje.... :/
Uglavnom oko OC sam isprobavao u crysisu dosta kako radi, i slabo se klokuje.. Najstabilniji i najbolji klok koji sam dobio je tu negde oko gpu750/shader1850/mem1150, a shta god klokujem preko toga ne donosi mi nikakve performanse tako da ga ne silim... Kontam mozda mi treba i jache napajanje.. Imam xilence 450w
Takodje ne shta sa drajverima da radim, poshto sa karticom sam dobio 174.40 verziju, a vidim na netu to je beta verzija, a i neki su je vec popljuvali, tako da sam sad skinuo poslednju 174.74 pa cu probam..
Eto to je to otprilike.. :)

Shto se tiche ove teme postavio sam je iz jednog razloga kako bi dosli do zakljucka sta od ovih kartica navedenih uzeti na neko vreme.
Gledajuci testove 9800GTX nisu lose, dobra kartica, sitan novac za nju, ali gledajuci cene ovih 8800GT i 8800GTS od 185-260 Eura, mislim da i nije 9800GTX best-buy.
Ne znam sta je "nVIDIa" s' ovima htela da kaze....ne znam!

Poz. :)

Moze li neko da mi kaze koji su pandani 8800GT i 8800GTS iz 9-te serije?
9800GTX je neshto kao 8800GTS, zar ne?

9800GTX nije sto i 8800GTS a slicne su im perfomanse, stoga sto je GTX novija varijanta kartice, tako da ce sigurno dobro proci na trzistu i slobodno mogu reci bolje i od 8800GT i GTS-a.
Oo... sto mi je krivo sto ovo moram da kazem al' sta cu. :) Istina!

Ma znam da je bolji... Nisam mislio shta je bolje nego kao shto imamo 7600GT imamo njenog naslednika 8600GT... Da, nisam se dobro izrazio u prethodnom postu... Umesto "pandana" mislio sam na "naslednika"...
Znachi, koji je naslednik 8800GT a koji 8800GTS iz 9-te serije?

Ma znam da je bolji... Nisam mislio shta je bolje nego kao shto imamo 7600GT imamo njenog naslednika 8600GT... Da, nisam se dobro izrazio u prethodnom postu... Umesto "pandana" mislio sam na "naslednika"...
Znachi, koji je naslednik 8800GT a koji 8800GTS iz 9-te serije?

Ma to vise nije bitno, kakav naslednik, kada nije puno bolji od njega.
A znamo koliko je 8600GT bio bolji od 7600GT kada se pojavio :type:.
Dakle nema vise nekih naslednika. Po oznaci 9800GTX bi trebao biti naslednik 8800GTX, a opet posle 8800GTX izasla je 8800GTS 512MB, koja je po performansama blizu GTX-a.

Tako da ta prica o naslednicima nema nikakve logike vise, barem sto se tice Nvidie.
Ko sad kupuje graficku za igranje, ako ima 19" monitor, best buy ce mu apsolutno biti 9600GT (~140e) koja daje barem duplo vise nego sto kosta :D.
A ko hoce da se igra na 22" monitorima (govorim o full igranju), taj ce kupiti ili 8800GTS 512MB (~230e) ili 9800GTX (~280e). Koliko je GTX brzi od GTS-a, to cemo tek videti, tj. videcemo da lise isplati dati 50-tak evra vise za GTX.

Sto se mene tice, ja cu cekati dalji tazvoj situacije, valjalo bi sacekati graficku (single) koja moze da potera Crysis u 1680x1050 high uz ukljucen AA npr 8x i AF, sa avg fps-om >50. I onda kazem dajte mi graficku za sve pare :D. U stvari ja za graficku necu sigurno davati vise od 200-230e sledeci put kad budem kupovao... pa sta bude bilo za te pare...

Poslednja izmena:
A ko hoce da se igra na 22" monitorima (govorim o full igranju), taj ce kupiti ili 8800GTS 512MB (~230e) ili 9800GTX (~280e). Koliko je GTX brzi od GTS-a, to cemo tek videti, tj. videcemo da lise isplati dati 50-tak evra vise za GTX.

Sto se mene tice, ja cu cekati dalji tazvoj situacije, valjalo bi sacekati graficku (single) koja moze da potera Crysis u 1680x1050 high uz ukljucen AA npr 8x i AF, sa avg fps-om >50. I onda kazem dajte mi graficku za sve pare :D. U stvari ja za graficku necu sigurno davati vise od 200-230e sledeci put kad budem kupovao... pa sta bude bilo za te pare...

To i ja upravo radim :) Chekam grafichku za crysis 16x10 + AA sa vecim FPS-om :D, a naravno, da nije skuplja od 200-230e...

a sta jeste? dva 9600gt?

ne nego 4x 9800GTX....a mozda ni to.... QSLi je jedina opcija.....osim ako neces neki nVidia Quadro Stoni model...

e ako mi treba 1000e da se igram necu ni da kupujem brzu grafiku 3650 ili 9600gt zavrsavaju posao, samo zbok krize da se bedacim....

e ako mi treba 1000e da se igram necu ni da kupujem brzu grafiku 3650 ili 9600gt zavrsavaju posao, samo zbok krize da se bedacim....

Dje samo nadje 3650 da poredish sa 9600GT? A da, 3650 ce zavrhsiti posao samo u pakmenu ili tetrisu.

Poslednja izmena:
whiplasher: poshto se toliko trudis da govorish kako je sve najnovije najbolje ajd' malo se potrudi da od svega ovoga izvedemo nesto sto je najbolja za nas same to jest' svija nas.
Gledao sam po raznim foruma da ovi noviteti devete serije izuzev 9600GT uopste ne beze puno sadasnjim high-end karticama.
Evo upravo sam gledao test pa i ti sam odluci sta i kako a i ostali neka pogledaju da vide sta je za njih najbolje, da li cekati ili uzimati ali od cekanja...cekanja...i... cekanja nikakve fajde

http://www.overclockersclub.com/reviews/xfx_9800gtx/

ej imam pitanje jedno ....

posto cu sutra da prodam moju graficku gf 8800 gts 320mb pa se razmisljam da dodam jos para i uzmem 9600gt...

pa se pitam dali se isplati... to jest posto imam monitor od 22" 512mb rama bi mi lepo doslo ali me zanima brzina dali vredi...

ili jos bolje dali da uzmem ovu 8800gt koliko je ona bolja od 9600gt-a???

molim za konktretan odgovor jer sutra prodajem graf. :D

ej imam pitanje jedno ....

posto cu sutra da prodam moju graficku gf 8800 gts 320mb pa se razmisljam da dodam jos para i uzmem 9600gt...

pa se pitam dali se isplati... to jest posto imam monitor od 22" 512mb rama bi mi lepo doslo ali me zanima brzina dali vredi...

ili jos bolje dali da uzmem ovu 8800gt koliko je ona bolja od 9600gt-a???

molim za konktretan odgovor jer sutra prodajem graf. :D

Siguran sam da su mnogi pomislili na mene kada su procitali ovaj post gore ^ :D.

Nisam siguran bas koliko ces dobiti u performansama. Bice boljitak, ali mislim neveliki, jedino ako budes malo doplacivao...
Raspitaj se ti jos malo. Eno recimo Flight je odradio fenomenalnu temu sa opisom svoje 2900Pro, ne bi bilo lose nekoga da iscimas da odradi mini review svoje 9600GT u raznoraznim igrama u 1680x1050.

Jeste, ima ona 512MB memorije, ali nisam siguran koliko joj je chip jak za 1680x1050, falice joj pixel shader-a.

Cisto informativno, za koliko ces ponuditi svoju Gigabyte 8800GTS 320MB, i da li ima garanciju ?

8800GT je mnoogo bolja na 1680x1050 od 9600GT, ali nije dzabe >50 evra skuplja od nje. Ako bi vec isao na 8800GT, onda bi trebalo jos malo da doplatis, i uzmes Club3D 8800GTS 512MB, overklokujes je dosta i postanes vlasnik najbrze single graficke na trzistu (ako ne racunamo ovaj shugavi 9800GTX za koji ne vredi davati 60e vise), rame uz rame sa 8800GTX ;).

whiplasher: poshto se toliko trudis da govorish kako je sve najnovije najbolje ajd' malo se potrudi da od svega ovoga izvedemo nesto sto je najbolja za nas same to jest' svija nas.
Gledao sam po raznim foruma da ovi noviteti devete serije izuzev 9600GT uopste ne beze puno sadasnjim high-end karticama.
Evo upravo sam gledao test pa i ti sam odluci sta i kako a i ostali neka pogledaju da vide sta je za njih najbolje, da li cekati ili uzimati ali od cekanja...cekanja...i... cekanja nikakve fajde

http://www.overclockersclub.com/reviews/xfx_9800gtx/

Uopshte ne kontam shta si htio da kazesh ni kakve to veze ima sa mojim prethodnim postom? Covijek kaze da mu 3650 i 9600GT zavrshavaju posao? "e ako mi treba 1000e da se igram necu ni da kupujem brzu grafiku 3650 ili 9600gt zavrsavaju posao, samo zbok krize da se bedacim...."
Iz ovoga sam skontao da on misli da ce 3650 gurati sve igre osim krize? Koji posao mu zavrshava 3650? Mozda ako radi u DOS-u ili igra Super maria ili tetris (betris). 9600GT je druga pricha ali iz njegovog posta imam osjecaj da poistovjecuje 9600GT (150e) sa 3650 (60e).
E sad otkud ja znam shta je za tebe najbolje? Meni lichno nema smisla uzimati bilo shta iz 9800 serije jer moj godinu dana star 8800GTS josh uvijek sljaka kako treba. Cim se pojavi igra koju ne bude mogla da gura ja cu je promjeniti. Ali ako prelazish sa neshto slabijih karti (7600,1800xt i sl.), mislim da je najbolje pazariti 9800GTX ili 8800GTS(92). U ovom trenutku 8800GT i 3870 bi zaobishao totalno, kao i 9600GT.

Poslednja izmena:
falice joj pixel shader-a.

Htedoh reci sp-a (stream procesora) .

@whip
Pa dosta igara sada nasa ne moze bas kako treba da gura u 16x10, to je jasno.
Samo, ako vec se menja za nesto, onda bar za 8800GTS 512MB.

Poslednja izmena:
Htedoh reci sp-a (stream/shader procesora ?).

@whip
Pa dosta igara sada nasa ne moze bas kako treba da gura u 16x10, to je jasno.
Samo, ako vec se menja za nesto, onda bar za 8800GTS 512MB.

Ja se igram na 1440*900, moje oko ne vidi razliku.
Zadnje shto sam igrao bez problema na 16*10 je COD4, Hellgate london, Gothic3, par RTS-ova, MOH airborne, itd... Sve to je lijepo radilo na max detaljima. Ne pada mi na pamet da 8800GTS mjenjam za 8800GTS, ne zbog para nego zato shto nema smisla. Prvo sam mislio uzet 9800GTX ali kad sam vidio da je to u stvari isti onaj 8800GTS(92) odustao sam.

Poslednja izmena:
Ja se igram na 1440*900, moje oko ne vidi razliku.
Zadnje shto sam igrao bez problema na 16*10 je COD4, Hellgate london, Gothic3, par RTS-ova, MOH airborne, itd... Sve to je lijepo radilo na max detaljima. Ne pada mi na pamet da 8800GTS mjenjam za 8800GTS, ne zbog para nego zato shto nema smisla. Prvo sam mislio uzet 9800GTX ali kad sam vidio da je to u stvari isti onaj 8800GTS(92) odustao sam.

E pa na 14x90, naravno da je dovoljna, ja te igre i jos mnogo drugih igara predjoh na 1280x1024 na max, doduse uglavnom bez AA.

Ali za 16x12 treba vise memorije, a ipak postoji razlika, *** na 14x90 sve izgleda vece ;), pa samim tim i manje lepse.

E pa na 14x90, naravno da je dovoljna, ja te igre i jos mnogo drugih igara predjoh na 1280x1024 na max, doduse uglavnom bez AA.

Ali za 16x12 treba vise memorije, a ipak postoji razlika, *** na 14x90 sve izgleda vece ;), pa samim tim i manje lepse.

Kao shto rekoh moje oko ne vidi razliku, osim u RTS-ovima, jer interface bude veci. A oni rade extra i na 16*10. A poshto uglavnom igram RTS-ove, 8800GTS mi je i vishe nego dovoljan. 9*** serija je definitivno promashaj. Ustvari mozda i nije jer 9800GTX i ne koshta bog zna koliko. Sad cemo vidjet shta ce napraviti GT200 koji bi single trebao biti brzi od 9800GX2.

Poslednja izmena:
Vidi se razlika, ja najbolje vidim u krizi jer ima dosta detalja (krosnji). U 14*9 su blago zamrljane (nije bas adekvatna rec al' nemam bolju) u odnosu na 16*10 gde su savrseno ostre kao i sve ostalo. Naravno da je igranje u 14*9 skroz ok ali ima razlike.

9*** serija je definitivno promashaj. Ustvari mozda i nije jer 9800GTX i ne koshta bog zna koliko. Sad cemo vidjet shta ce napraviti GT200 koji bi single trebao biti brzi od 9800GX2.
Promashaj?:trust: 9600GT je fantasticna kartica, ne secam se kad je midrange karta koshtala 150e kad se pojavila a bila je dovoljna za svaku igru.

Nazad
Vrh Dno