Šta je novo?

8800GT(S) vs 9600GT vs 9800GT(S,X) ... ili

rootxd

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Pozdrav, ljudi
Mi kad kazhem Mi mislim na one koji poseduju kartu 8800GT(S) ili 9600GT jel' vi mislite da smo dobro ili loše prošli? Ajd' ovako, možda ova tema bude od koristi i ako je admin sličnu temu bio brisao, da li trebamo polako prodavati iste karte ili ćemo se "mozda radovati"? :crash:

http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_9800_GX2/
Gledajuci ovaj test Mi koji posedujemo 88GT(S) 96GT mozemo se slobodno radovati da nase karte mogu josh "neko duze vreme terati u visokoj rezoluciji bez problema".
Nadam se da nismo poranili sa kupovinom 8 generacije kartica, a 9600GT smatram isto 8-smom generacijom u "ovom slucaju". :banana:

Pa udrite... ali pazite bez, zaljenja, plakanja, nerviranja i sl. tome. :wave:

Poslednja izmena od urednika:
Samo jedna ispravka, najjeftiniji GTS vishe nije 250e nego 230e (Club3D)...

Ma nahvalio sam je sa razlogom, naveo sam rezoluciju 1920x1200 i razliku u toj rezolucij inace igra je savrseno igriva sa 9600gt u 1280x1024 sa sledecim podesavanjima sa tim istim podesavanjima je je igriva i u rezoluciji 1920x1200 ali sa 8800gts 512mb mada ne toliko igriva.
Pogledajte prilog 35278
A kazi mi koju igru da pominjem kad nijedan druga nije tako zahtevna, ja nigde nisam okaci rezultate kao sto vidis samo sam naveo razliku izmedju karti na osnovu te igre, besmisleno je porediti u nekoj drugoj igri kad sve radi preko 40-60fps tu vise nije ni bitna razlika tipa dali gts ima minimum 80fps a 9600gt 60fps kad je i jedno i drugo dovoljno, recimo da 3870gx2 neverovetno lose radi u samoj igri i ima lose performanse u najzhtevnijim delovima igre cak je 9600gt u tim istim situacijama daleko bolje drzi od x2.

Pa malo je suludoi igrati na medium. Kad das pare, onda hoces na high ili very high ;).
E sad, sto ti imas golemi monitor to je druga stvar.
Ja hocu da kazem da je graficka malcice razocarala, ipak je dosta iza 8800GT, u Krizi u 1280x1024 high AA off (avg fps 36, ima je gx-x). A ti pominjes kako je brza na tim i tim podesavanjima. Ipak je sporija kod prosecenog korisnika koji igra Krizu na 19" monitoru (ili na 22" u 14x90) na high u odnosu na 8800GT:type:.

Poslednja izmena:
^ 9600gt je jeftinija od 8800gt 40-50 evra. Sto se mene tice, nije ni malo razocarala.

Poslednja izmena:
Pa malo je suludoi igrati na medium. Kad das pare, onda hoces na high ili very high ;).
E sad, sto ti imas golemi monitor to je druga stvar.
Ja hocu da kazem da je graficka malcice razocarala, ipak je dosta iza 8800GT, u Krizi u 1280x1024 high AA off (avg fps 36, ima je gx-x). A ti pominjes kako je brza na tim i tim podesavanjima. Ipak je sporija kod prosecenog korisnika koji igra Krizu na 19" monitoru (ili na 22" u 14x90) na high u odnosu na 8800GT:type:.

Znam sta hoces da kazes ali ja neznam kao da ti objasnim sata sam ja hteo da kazem:) neradi se o samom testu gde recimo i X2 daje 51-52fps prosek ja o tome nisam ni prica nego se radi o tome kako karta radi u samoj igri veruj mi razlika je velika u odnosu na test, imam pozicije gde sam upisao broj freimova sa gts katom koja je najbolja po meni i poredio sa drugim kartam, na tim pozicijam i u tim delovima igre je bio naveci pad freimova to su pozicije gde sam sa gtes kartom imao izmedju 20-30fps, na tim mestima razlika izmedju 9600gt i gts je 7%, a o x2 karti da negovorim prava katastrofa u odnosu na gts bila je losija 40% na tim istim mestima jednako lose radi i 3870 nesto malo losije od x2 dok recimo 8800gt i 9600gt na maksimalnim klokovima za svaki dan daju isti broj freimova to jes za mozda 1-2fps vise 8800gt na 25 prosecnih freimova sto nije neka spektakularna razlika bitno je da se jednako dobro drzi u najzahtevnijim delovima igre kao i 8800gt inace kada je karta na fabrickim klokovima u tim istim scenam ima isti broj freimova kao 3870x2 overklokovana na maksimum koji dozvoljava cc.

"Pa malo je suludoi igrati na medium. Kad das pare, onda hoces na high ili very high"

Ovde se u potpunosti slazem sa tobom ali nikad ta serija karta nije bila tako dobra 6600, 7600, 8600, nikad te karte nisu bile toliko blizu po performansama najskupljim modelima uvek je razlika bila daleko veca, 8600 kad se pojavila nije bila ni blizu 7900 kartam po performansam a 9600 stoji rame uz rame sa 8800gt i gts naravno kad se dobro overklokuje.

Ma ok, preterao sam malo sa tim da je razocarala. Naravno da nije razocarala kada kosta ~150e, dosta manje nego 8800GT. Samo kazem da postoji ipak jasna razlika izmedju nje i 8800GT.
Ne kapiram kako test nije najrealniji, pa meri fps prilikom vazdusnog obilaska ostrva :). Ipak 9600GT ima avg fps 36, a prosek 8800GT-ova je 46. To je po meni velika razlika.

E sad, ako kao sto ti kazes test nije relevantan, mozda im je min fps isti tokom igranja, ali avg sigurno nije...

Ma ok, preterao sam malo sa tim da je razocarala. Naravno da nije razocarala kada kosta ~150e, dosta manje nego 8800GT. Samo kazem da postoji ipak jasna razlika izmedju nje i 8800GT.
Ne kapiram kako test nije najrealniji, pa meri fps prilikom vazdusnog obilaska ostrva :). Ipak 9600GT ima avg fps 36, a prosek 8800GT-ova je 46. To je po meni velika razlika.

E sad, ako kao sto ti kazes test nije relevantan, mozda im je min fps isti tokom igranja, ali avg sigurno nije...

Objasno sam sta sam mislio vezano za kartu nevezano za testove ipak su realne performanse daleko bitnije a na osnovu ovoga sto sam obrazlozio slozices se da je 9600 itekako dobra kupovina, ja inace u masini imam neku drugu kartu da nebude da baranim i hvalim nesto sto sam kupi pa da opravda potrosen novac. Inace ako neko hoce imam ih ASUS 9600gt 140e:)

780-1100 CRYSIS.jpg

Objasno sam sta sam mislio vezano za kartu nevezano za testove ipak su realne performanse daleko bitnije a na osnovu ovoga sto sam obrazlozio slozices se da je 9600 itekako dobra kupovina, ja inace u masini imam neku drugu kartu da nebude da baranim i hvalim nesto sto sam kupi pa da opravda potrosen novac. Inace ako neko hoce imam ih ASUS 9600gt 140e:)

Pogledajte prilog 35289

Pa nema bolje kupovine, best buy apsolutni. Ubi polovnu cenu moje graficke :d.
Ali naravno da to nece biti moja sledeca graficka, bice minimalno 8800GTS, naravno ne planiram jos da menjam ovu moju. Prvo skupljam pare za neki solidan 22", pa cu onda videti za novu graficku, tamo negde krajem godine.

A u Krizi na 12x10 high je u rangu moje, to smo vec saznali.
Sigurno dere moju u vecim rezolucijama...

Poslednja izmena:
Šta će ti GTS kad ga već imaš u mašini :d

Ehehej novajlijo mnogo si mi uzleteo :D :p.
Ma ima da im (Nvidii) posaljem ovu svoju i kazem da mi daju ovu bre punokrvnu. Uvalili mi, mamu im...
Mada ja sam zadovoljan sa njom, sve igre sam do sad odigrao na 1280x1024 na high AA off/on (od igre do igre) sa veoma dobrim performansama.
Ali u planu je 22" monitor, pa se mora razmisljati i o novoj grafickoj. Igracu se jedno vreme na 1440x900, a kad dosadi onda nova graficka. Kapiram da ce biti lepa cena tada za 8800GTS 512MB ili 9800GTX, a bice i lepa cena ove moje tada (za nekih godinu dana) polovne, ako budem izvukao 80 evra bicu srecan :D.

Zalosno je sto je 9 generacija ovoliko izvikana kao da ce to biti poput "nuklearnog oruzja" vrh vrhova. Ova "9" generacija izlazi tek sada a brza je a mozda i nije od stare dobre 8800GTX-e? Zar je to novitet ili shta? E pa nije ljudi, ako me secanje dobro sluzi secate li se sta je u to vrijeme bila 8800GTX da ne govorim o Ultri, ((one su sad u vrhu) mada sam u to vrijeme navijao za ATi-a)), kada nije imalo igre da sa ovom kartom nije moglo 80+ FPS-a sve na High podeshavanja, a sad shta treba cekati dve god. i videti ove 9800GT(X,GX2) koje su od 300-550 eura, i jedva furaju crysis-a u na high ili very high podesavanja, a kamoli sad nadolazechi zanrovi i hajvani od igara poput FarCry2, Stalker ClearSky, i sl.
Opet kazem mozda gresim il' sam besan sto sam odvojio za sebe jednu 8800GT (to nije problem moze se zameniti jer i meni stizu 9800GT(X) na stanju) ili stvarno je ovo samo jedna nasminkana 9 generacije, moje misljenje mozda se i vi slozite s' mnom ovako stoji:

8800GT = 9800GT
8800GTS = 9800GTX --> (mislim na 8800GTS 512)

u realnom smislu da budem precizan gledajuci neke testove da je:
9800GT oko 12% brzi od 8800GT (Razlika u ceni 9800GT je nekih 100-tinak eura skuplji od 88GT, vas izbor)

98ooGTX je 5-10% u proseku brzi od 8800GTS-a a cena se vrti nekih 50-80 eura u korist 9800GTX-a)

Moje misljenje, moja stvar, bez prepucavanja i tome sl. ;)
Poz, ppl. :)

To tvoje misljenej je sto puta vidjeno u gomili tema ovde i ne viim da je 9xxx izvikana kao "vrh vrhova" vec je svi pljuju kao sto su pljuvali 9600gt,a kada stignu odmah ce biti best buy,i nije 9800GT vec GTS i ovo poredjenje si skroz promasio....

Poslednja izmena:
a cena se vrti nekih 50-80 eura u korist 9800GTX-a

Mislis u stetu ;) :D.
Pa jos nismo videli testove ovde na benchu, pa da vidimo koliko je realno 9xxx serija brza od 8xxx.
Meni se mnogo svidza GTS 512MB za 230evra...

hmm?? a sta ces sa tvojim matorim 8800 gts-om?rekao si da ces ga drzati bar do nove godine,i da tamo 2009-te ide u oglas za 120E.:d

Poslednja izmena:
hmm?? a sta ces sa tvojim matorim 8800 gts-om?rekao si da ces ga drzati bar do nove godine,i da tamo 2009-te ide u oglas za 120E.:d

Update, update...
Plan je kupovina nove graficke, ali ne skoro, nikako. Sada mi vrsi posao ovo moje chedo, a vi crknite od mooke :p.

U planu je za 1-2 meseci kupovina 22"wide monitora, pa cu jedno pola godine ili jace da igram novije naslove u 1440x900, pa kad se budem smorio onda nova graficka. Taman ce se za jedno godinu dana iskristalisati situacija oko 9xxx vs 8xxx (G92) serije (ali kontam da ce tada najaviti 10xxx :d), pa cu znati na cemu sam. Znaci zima-prolece 2009 ;). Tada uvaljam ovu moju za optimisticnih :D 80evra.
Kako je krenulo... sve sto izadje obori cenu moje, prvo 8800GT, pa 3870, pa sad 9600GT, ova poslednja mi upropasti onih planiranih 120e. Ali zato tvoj 3850 mi nije ni najmanje naskodio :p.

Ja jos imam 17 crt :D,necu da je menjam dok ne crkne ili dok mi oci ne ispadnu :d

I to kakav krsh. Kapiram da jedva vidis sta kucas, jer takvi su ti inace postovi :d :p.
Ma ja imam CRT (od 14 do 17") prethodnih 10 godina. Jedino sto je ovaj poslednji koji imam vec 3-4 godine bas kvalitetan, naravno u odnosu na ostale CRT.
U pitanju je LG Flatron 795FT (trinitron katodna).
Ali chini mi se da je zreo za penziju. Imam neki osecaj da mi se slika ponekad menja (mislim na boje), a i ponekad se odjednom suzi za 1cm po sirini i odmah vrati na normalno. A i red je da sebe castim nekom bombonicom, planiram 223BW ~280evra.

A i red je da sebe castim nekom bombonicom, planiram 223BW ~280evra.

Necesh se pokajati ,) osim ako imash grafichku kao moju, mada ti ni mnogo jacha nece bash preterano znachiti:mad::wall: Posebno ne u novim igrama... Stare gura bez problema :banana:

I to kakav krsh. Kapiram da jedva vidis sta kucas, jer takvi su ti inace postovi :d :p.
Ma ja imam CRT (od 14 do 17") prethodnih 10 godina. Jedino sto je ovaj poslednji koji imam vec 3-4 godine bas kvalitetan, naravno u odnosu na ostale CRT.
U pitanju je LG Flatron 795FT (trinitron katodna).
Ali chini mi se da je zreo za penziju. Imam neki osecaj da mi se slika ponekad menja (mislim na boje), a i ponekad se odjednom suzi za 1cm po sirini i odmah vrati na normalno. A i red je da sebe castim nekom bombonicom, planiram 223BW ~280evra.
Juce su mi se pojavila cetiri crna(mrtva) i jedan narandzasti (lenji) pixel na monitoru:zgran:procitaj konfu pazi sad narandzasti (lenji) pixel proradio a daju garanciju na pet pixela:zgran::zgran::zgran:-nema dva meseca da sam ga uzeo u pakomu...

E da postavim pitanje ovde, da ne otvaram bzvz temu...
Jel isto struje troshe 8800gts nova i 9800gtx, ili 9800gtx troshi vishe? Negde sam prochitao da 9800gtx troshi 170W.. :/ Al nisam video koliko 8800gts troshi.
Koja napajanja su onda dovoljna za jednu i za drugu?

Shto se tiche 8800GTS-a i 9800GT(X) moze slobodno da tera neko markirano 450W+.
Pazite shta sam reka'o vratice oni ovu 9 generaciju u 8900GT(X,Gx2), videce te. ;)
Stvarno je bruka i sramota posle godinu i po, dve, da nVIDIa ne izbacuje bolju grafiku od postojecih 8800GTX i Ultra-u, umesto da guraju sve na maximum i da bezhe bar 30-50% u korist 9800 serije, oni jedva guraju sa 8800GT(S). ;(

Samo da mi stigne 9800gtx pa ce mo videti koliko je dobra ili losa u odnosu na druge karte, inace nas prijatelj rootxd koji je se izleto da ce kupiti 9800gtx za 285e misleci da nema sanse da toliko kosta nije mi odgovorio na ponudu od 280e evo citiram njegove reci: "Ako je ima za te pare neka mi se javi na PM i ja poruchujem odma i josh jednom kupujem istu kartu.
Neka mi ostavi podatke i sve potrebne dokumente nije problem, onda" eto ja sam mu ostavi a on mi nije ni odgovorio.

Tako da neznam kako da ga svatim kao neozbiljnog ili galmdziju:D

@*******i - Tek je uzeo i GT-a, a sad kao hoce 9800GTX. Pa se malo tjeshi da je dobra 8800GT u odnosu na 9800GTX. Ja mislim da je klasichan galamdzija :D
Aj kad dobijesh 9800GTX baci koji test u igrama.

Poslednja izmena:
zaj3bani: ostavi ma na "neozbiljnog galamdziju". :)
mINUS: slazem se s' tobom. ;)
Opet nam ostaje da vidimo...cekamo...cekamo.... i ce... videcemo! ;)

zaj3bani ;)

citiram whiplasher:
@*******i - Tek je uzeo i GT-a, a sad kao hoce 9800GTX. Pa se malo tjeshi da je dobra 8800GT u odnosu na 9800GTX. Ja mislim da je klasichan galamdzija
Aj kad dobijesh 9800GTX baci koji test u igrama.
, Sto bi se ja vadio i tjesio? :) To je smesno sto si rek'o, ova tema moze biti koristi i ostalim korisnima iste kartice ili gts-a.\
Nije problem moze se odma zameniti ukoliko se ustanovi da je 9800GTX bolji 30%+ sve ispod nema potrebe za time. :)
Par FPS-a gore-dole nije na odmet. ;)
Poz.

Poslednja izmena:
Non Stop se vrti prazna slama... Dajte ljudi malo testova...

Hahaha ovaj *******i je lud lik... Ladno mi predlaze da ako hocu karticu vecheras, onda da mu uplatim kesh na rachun, i onda da mi poshalje busom! :)))))) Na moju odgovornost naravno.... :p
Al *** ja sam lud pa cu pristanem, znachi chekam vec nedelju dana za grafiku i pun mi kufer, ocu odma ocu sad... :)
*******i strpi se josh malo pa te zovem...

Vrh Dno