Šta je novo?

8800 gts a opet nista????

Sada se meni javlja jedan vrlo zeznuti problem, ja imam i vistu i xp, kada pretiskam F8 startuje mi se meni za vistu, i nikako ne mogu da udjem u safe mod za XP????

Prvo imaš valjda neki meni da izabereš Xp ili Vistu? Čim izabereš XP, stiskaj F8.

@BuNnY_nIsH

Мени је 9395, али ми је хардверски клокована картица.

@Br@n@c

У па лепо си то насвирао :)
Јел си то мануелно клоковао или си тражио оптимум у оној опцији у драјверима?
Ma sve rucno ;) , a fan sam podesio na 85%(max temp je oko 75/77C(vrlo retko), a u idle 57C trenutno :).

Poslednja izmena:
Prvo imaš valjda neki meni da izabereš Xp ili Vistu? Čim izabereš XP, stiskaj F8.

da on pita kasnije vista ili xp, ali kada izaberem xp kasno je za F8 on vec ucitava windows...jel ima neki drugi nacin da se udje u safe mod za xp??????????

Gde da probam da downloadujem neke najnovije nvidia drajvere za ovu karticu?
mada bi oni koje sam dobio na cd morali da budu dobri.....

...nema nacina da se udje u safe mod osim preko F8....??????????????

Koji boot loader koristiš? Ako se ne varam, neki imaju opciju "advanced boot options" (lupio sam al' tako nešto), pa probaj to.

ma nema nishta, sve je vezano za vistu, jbm li ga zashto je to tako, cak mi je na C particiji XP.....sra*e. Ja vec izbrisao nVidiu iz control panela.....

1. Right-click My Computer, and choose Properties (or press Windows Key & Break together).
2. On the Advanced tab, click the Settings button, which brings up the Startup and Recovery window.
3. Click the Edit button, which will open the boot.ini file in Notepad.
4. Look under the [Operating Systems] for your default OS. Copy the entire line, and paste it on the line below.
5. Change the description in the quotations to say “Safe Mode” or whatever description you want. Then add the following to the end of the line you just copied: /safeboot:minimal /sos /bootlog
6. If you want networking support, then change “minimal” to “network” without the quotes.

ili

http://vlaurie.com/computers2/Articles/safemode.htm

1. Right-click My Computer, and choose Properties (or press Windows Key & Break together).
2. On the Advanced tab, click the Settings button, which brings up the Startup and Recovery window.
3. Click the Edit button, which will open the boot.ini file in Notepad.
4. Look under the [Operating Systems] for your default OS. Copy the entire line, and paste it on the line below.
5. Change the description in the quotations to say “Safe Mode” or whatever description you want. Then add the following to the end of the line you just copied: /safeboot:minimal /sos /bootlog
6. If you want networking support, then change “minimal” to “network” without the quotes.

ili

http://vlaurie.com/computers2/Articles/safemode.htm

Malo ne kontam sta treba da uradim od broja 5 pa nadalje?????

Pa dobro bre prijatelju, da li imaš nekog ortaka, ako već ti ne znaš, da ti uradi format c: i ponovnu instalaciju sistema. Po mogućstvu XPa. Ako ti treba backup, postoji onaj bootabilni miniXP sa kojeg možeš da podigneš sistem, prebaciš sve na particiju koju nećeš da formatiraš i cepaj format i XPa i Viste. Veruj mi to ti je bolje rešenje od svega gore navedenog. Jeste veća *******cija, ali je "sigurica". ;)
Pozdrav. :wave:
PS. I da nije ti procesor slab. Jeste inferioram u odnosu na današnje zverine i tvoju grafičku, ali bre to je FIFA a ne S.T.A.L.K.E.R. ili Oblivion. Pa moj sestrić ga bre piči na X550 256MB, 512DDR2, Celeron 2.66GHz. Nigde ne koči...jednostavno nema gde da koči. Uostalom tvoj 3dMark skor je najbolji dokaz da nije do procesora već do sistema...mada bi mogao da se isprsiš za neki iz E4x00 serije kada ti je već konfiguracija spremna za to.;)

ma to cu i da uradim, nego ja to neznam a kopka me.....mada sam formatirao komp pre jedno 2-3 nedelje.....

Po svemu sudeći pročitanom ovde, tebi nešto nije u redu sa grafičkom, bolje ti to reklamiraj na vreme neće te (bar za sad) ništa koštati, pa će ti ljudi u servisu reći ako ima kvara ili ne. Bar ćeš znati na čemu si posle toga, da li je zaista proc, ušta JA lično sumnjam ili je do kartice, što je vrlo verovatno.

Pa boga mu jednom mora i Asus da pogreši u proizvodnji, amda je to jako mala šansa ali eto možda si ti ipak ta mala šansa ;)

...a i u visti na testu sistema stavio mi je maksimalne ocene 5.9 za "gaming graphic" i "graphic" a za procesor stoji 3.8....

Probaj ovako dok si u XP-u idi na START pa RUN pa ukucaj msconfig pa klikni OK, u prozoru koji ti otvori klikni jezicak BOOT.INI u gornjoj paleti i cekiraj polje SAFEBOOT, onda restartuj pa izaberi tamo dok ti se dize sistem Windows XP pa ce vec on sam, trebalo bi uci u Safe Mod...

Probaj ovako dok si u XP-u idi na START pa RUN pa ukucaj msconfig pa klikni OK, u prozoru koji ti otvori klikni jezicak BOOT.INI u gornjoj paleti i cekiraj polje SAFEBOOT, onda restartuj pa izaberi tamo dok ti se dize sistem Windows XP pa ce vec on sam, trebalo bi uci u Safe Mod...

To je definitivno resilo problem. Ali na zalost cela ova prica oko brisanja drajvera cleanerom nije...
Morace da padne jedan format i to je to....

Nista cudno ja sam sa bivsom karticom 7900gs kad sam je ubacio u komp imao 4300 mislim skor u 3dm03, tako da lepo sve to ponovo instaliraj i probaj vise drivera raznih...

slazem se ja da je CPU usko grlo,
ali da je toliko usko grlo sumnjam,
pa ti se bre presao sa 7300gt na 8800GTS ej bre,
pa to bi trebalo da se oseti i to dosta,
a ne da ti sugava fifa secka plus imas 1.5 rama.
ja bih prvo odradio format c: i instalirao win XP sp2,
skines poslednje whql drajvere za osmu seriju, pa probaj,
mislim ja kada sam presao sa 6600gt na 6800gt sam dobio pa skoro 40% vece performanse,
a tada sam furao horthwood-a [email protected] sa 1gb rama, i CPU je bio usko grlo,

jos jednom ponavljam, da ne bi osuli drvlje i kamenje po meni,
CPU JESTE USKO GRLO ali ne toliko da se karta ponasa na nivou 7300GT-a,

ako ni ovo ne uspe, probaj karticu kod nekog drugog ko ima bolji CPU,
mozda sa njom nije nseto u redu

Poslednja izmena:
slazem se ja da je CPU usko grlo,
ali da je toliko usko grlo sumnjam,
pa ti se bre presao sa 7300gt na 8800GTS ej bre,
pa to bi trebalo da se oseti i to dosta,
a ne da ti sugava fifa secka plus imas 1.5 rama.
ja bih prvo odradio format c: i instalirao win XP sp2,
skines poslednje whql drajvere za osmu seriju, pa probaj,
mislim ja kada sam presao sa 6600gt na 6800gt sam dobio pa skoro 40% vece performanse,
a tada sam furao horthwood-a [email protected] sa 1gb rama, i CPU je bio usko grlo,

jos jednom ponavljam, da ne bi osuli drvlje i kamenje po meni,
CPU JESTE USKO GRLO ali ne toliko da se karta ponasa na nivou 7300GT-a,

ako ni ovo ne uspe, probaj karticu kod nekog drugog ko ima bolji CPU,
mozda sa njom nije nseto u redu

Slazem se potpuno, cekam na jednog lika koji ce da mi odradi format pa onda saljem utiske..... :)

Reinstalirao si sistem pre 2-3 nedelje... A da li si stavio chipset drivere?

Nista cudno ja sam sa bivsom karticom 7900gs kad sam je ubacio u komp imao 4300 mislim skor u 3dm03, tako da lepo sve to ponovo instaliraj i probaj vise drivera raznih...
@BuNnY_nIsH
Nema potreba da probas razne draivere da se nemucis zadnji su i najbolji sto se tice performansi, za kartu koju imas 158.22.

Vidim da bas i nemas nesto iskustva sa instalacijom sistema posto cekas nekog prijatelja da to uradi mesto tebe, cesto se desava da prijatelj koji zna nesto bas tako i bude zna samo nesto, treba sve instalirati kako traba sto se draivera tice ne samo za graficke nego za ceo sistem i najbolje ako imas windows instlaciju sa Service Pack 2, verujem da je usko grlo u celoj prici cpu ali neverujem da je bas tolko da imas svega 3DMark06 Score 2758 to je bas malo sa tom kartom bez obzira koji je cpu u pitanju.

Menjaj cpu, jer je on usko grlo. Koliko sam citao 8800 kartice idu u paru sa bilo kojim c2d procesorom.

verujem da je usko grlo u celoj prici cpu ali neverujem da je bas tolko da imas svega 3DMark06 Score 2758 to je bas malo sa tom kartom bez obzira koji je cpu u pitanju.
bas tako, ja sam sa onom proslom club3d 7900gs 640/850 imao 4791 poen u 06,
sa mojom masinom,
sa asusom jos nisam poterao 06, ustvari jesam ali iskljcim CPU tet pa ne dobijam rezultate, testirao sam samo stabilnost,
e sad ne moguce je da on sa mnogo jacom karticom ima prilicno losiji skor od mene

Poslednja izmena:
Moze procesor da bude usko grlo koliko god hocete ali to je svakako izuzetno mali rezultat.Nesto tu ne stima:trust: .

Jel to podrazumeva samo intela, ili moze i amd x2???
AMD sa ovim sto trenutno nudi nikakao, najvise zbog loseg oc potencijala samih procrsora a i C2D arhitektura sto je najbitnije u celoj prici je dosta naprednija od onoga sto nudi AMD pogutovo kada se ceo sistem overklkuje.

AMD sa ovim sto trenutno nudi nikakao, najvise zbog loseg oc potencijala samih procrsora a i C2D arhitektura sto je najbitnije u celoj prici je dosta naprednija od onoga sto nudi AMD pogutovo kada se ceo sistem overklkuje.

Au momo slucaju, ja nikada nista niisam overklokovao i sigurno necu????

vidim prodajes masinu u malim oglasima,
sto prvo ne probas sa instalacijom svezeg sistem?
sta ako je kartica slucajno felericna?
sta ces onda?
mada cinjenica je da dobijas bolju masinu,
to moze da opravda.

Au momo slucaju, ja nikada nista niisam overklokovao i sigurno necu????
Neznam sta da ti kazem mnogo gubisi time, konkretno sa C2D nekih do 40% u perfrrmansam, overklokovnjem nista negubis samo dobijas tako da nerazumem taj tvoj stav, ali mogu da razumem da neznas kako to da uradis, ima ovde dosta ljudi koji mogo da ti pomognu i upute od osnovnih stvari sto se tice overkloka do sitnih detalja za neki vrhunki klok samo pitaj ili kontaktiraj nekog na pm ako neces da otvaras temu za kog procenis da moze da ti pomogne ovo je forum na kome se skupljaju ljudi slicnih interesovanja tako da verujem da bi ti svako izaso u susret konkretno ako budes kupovao nesto slicno ovome sto ja imam C2D u kombinaciji sa nekom plocom na kojoj je intelov cipset mozes slobodno da mi se obrats:wave:

Konkretno posto vidim da prodajes svoju masinu evo odmah bi ti preporucio da uzmes P5Bdeluxe koja ima sve sto je potrebno za neki normalni overklik i E4300 koji se fanasticno klokuje procitaj ovaj test konkretno stranu koja se otvra ovim linkom da ti ja nista nepricam sam ces svatit.
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12308&oliver=4065&quale=3

Do sada je na ovom forumu, kao i na samom sajtu te u gomili domacih casopisa ponovljeno stotinu puta da svi moderni procesori bez obzira na tip (intel ili amd) MORAJU da rade sa dual channel memorijom da bi pokazali prave performanse.

Prema tvom potpisu BuNny iz NiSh ti imas samo 3 memorijska modula, sto ce reci da ti ploca radi u single channel modu, odnosno procesor pristupa memoriji skoro duplo sporije.

Najverovatnije je to izvor tvojih problema sa malim fps-om i to ne sa novom karticom vec i s onom starom!

Procesor ti je definitivno usko grlo, ali igre koje si naveo moraju da rade bez trzanja na navedenoj masini.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno