Šta je novo?

8800 gts a opet nista????

Nesto ti ne valja u setovanju vindowsa. Kod mene pri istim setovanjima kao sto si naveo, leti a masina je intel preskot na 3 GHz, 1 Gb ddr rama i 1950pro.

Meni je isto preskot procesor, samo na 2.8.....

Odoh sada na forum za procesore da postavim pitanje za isti.... :)

Odoh sada na forum za procesore da postavim pitanje za isti.... :)

E ?

Mislis zasto njegov na 3Ghz radi mnogo bolje nego tvoj na 2.8Ghz ? :d

Pa sredi drajvere covek, garant nisi dobro obrisao stari drajver za grafiku kada si menjao karticu, vrlo moguce i da ti 8800 radi u PCI-E 1x modu ili cak samo u PCI modu zbog toga, a ako je tako onda imas stvarno ocajnu grafiku u igrama.

Poslednja izmena:
Definitivno je CPU u pitanju. Moraces da malo upgrade-ujes masinu.
Mada koliko se secam posto sam u pra navrata pustao Fifu 07 na mojoj masini i to pri rezoluciji od 1280x1024 sve je radilo super. E mozda i gresim, moguce da je bila i 1024x768. Da imam sada Fifu proverio bih ali je na zalost vise nemam jer nikad nisam bio ljubitelj fudbala.

Nemoj da se zaleces sa kupovinom!
Drugar igra FIFU 2007 na Athlonu 2000+,256 RAM i GF4 (64RAM,64bit), naravno na 800x600....
E sad ti razmisli koja je razlika izmedju te i tvoje masine, sa proslom, a pogotovo sadasnjom graf. karticom.
Kod mene nekada FIFA 06, Barton i 9600XT, 1280x1024 na High, a sada 07 da ne govorim.

Proveri nekako ispravnost svojih komponenti i podesavanja, kao sto su ti vec predlozili, nesto tu ne stima.
I da je procesor usko grlo za neke druge igre, imas sumnjivo losu igrivost, bar kad je FIFA u pitanju.

Ма нема шансе да је процесор баш толико уско грло да му 8800 ради као 7300! Пробај да реинсталираш драјвере, провериш скор у 3D Marku, па и реинсталираш систем ако треба.

format c: :) Pa ponovo instaliraj win - ako vec nisi... Pa tek onda razmisljaj sa menjanjem ostalog HW-a.

I ja tipujem na losh instaliran drajver. Na mom starom venicu kad sam stavio 7900gs naspram 6600gt razlika je bila dupe i zemlja [a single core je makina]. Vistu batali neko vreme, ono je lepo [mada i ovo je diskutabilno] ali beskorisno. Skini zadnje drajvere za karticu i proveri podeshavanja u biosu [stavi sve na difolt i sl.]

hmm, sada vec sticem uticak da ovaj amd ne valja, ili si inteli mnogo dobri....:)

Pazi,vecina ljudi koji su se javili imaju C2D pa su malo i pristrasni :) .
Ono sto je poenta je: doticni X2 CPU bi bio vrlo dobra kupovina s'obzirom koliko je pala cena istog.Na def. bi bio sasvim dovoljan za bilo koju single GPU(non sli/CF) kombinaciju!Ako se klokne na 2.6-2.7GHz(sto je za taj CPU 99.99% zagarantovan OC uz solidno poznavanje ploce i nacina kako se am2 procesori klokuju naravno),taj CPU bi bio dovoljno dobar da ne zagusi ni SLI za 8800GTS recimo.
Znaci taj CPU je vrlo dobar izbor.Kao sto je i bilo koji e4x00 dobar izbor(a tek posebno ako ga kloknes :) ).

Evo ovako, odradio sam neki 3d mark 2006, i ovo su rezultati:
Width 1280
Height 1024
Anti-Aliasing None
Anti-Aliasing Quality 0
Texture Filtering Optimal
Anisotropic Level 1
VS Profile 3_0
PS Profile 3_0
Force full precision No
Disable HW shadow mapping No
Disable post-processing No
Force software vertex shader No
Color mipmaps No
Force software FP filtering No
Repeat tests Off
Fixed framerate Off
Comment

3DMark Score 2758 3DMarks
SM2.0 Score 1202
HDR/SM3.0 Score 1219
CPU Score 735
Game Score N/A N/A
GT1 - Return To Proxycon 9.611 FPS SM2.0 Graphics Tests
GT2 - Firefly Forest 10.427 FPS SM2.0 Graphics Tests
CPU1 - Red Valley 0.234 FPS CPU Tests
CPU2 - Red Valley 0.369 FPS CPU Tests
HDR1 - Canyon Flight 13.746 FPS HDR/SM3.0 Graphics Tests
HDR2 - Deep Freeze 10.630 FPS HDR/SM3.0 Graphics Tests
Fill Rate - Single-Texturing 5148.878 MTexels/s Feature Tests
Fill Rate - Multi-Texturing 11745.979 MTexels/s Feature Tests
Pixel Shader 297.111 FPS Feature Tests
Vertex Shader - Simple 15.054 MVertices/s Feature Tests
Vertex Shader - Complex 28.404 MVertices/s Feature Tests
Shader Particles (SM3.0) 28.191 FPS Feature Tests
Perlin Noise (SM3.0) 99.397 FPS Feature Tests
8 Triangles 9.824 MTriangles/s Batch Size Tests
32 Triangles 14.307 MTriangles/s Batch Size Tests
128 Triangles 22.649 MTriangles/s Batch Size Tests
512 Triangles 26.913 MTriangles/s Batch Size Tests
2048 Triangles 28.225 MTriangles/s Batch Size Tests
32768 Triangles 28.603 MTriangles/s Batch Size Tests

da li su ovi rezultati dobri, losi, uzasni.....?
Ne mogu da nadjem onu temu na forumu, kada su svi davali svoje rezultate da malo uporedjujem...

Ужасни пријатељу...
Све испод 8000 са том картицом је лоше, тако да обавезно нека падне неки формат

Auu, ova tema moze da posluzi u nekoj sony playstation 3 kampanji :)

Daj 500 eura da ti nekoliko igara ne bi seckalo, pa za par meseci ponovo, pa ponovo.. :)

:type:

A koliko je inace neki maksimum, ne vezanao za moju konfiguraciju???

OmgOmg.... Mnogo losi rezultati.... Sa tom grafuljom sve na default trebao bi da imas oko 8300/8200 poena u 3DMark 06 u zavisnosti od proce. Imao sam oko 8600 poena u 06(sve default,C2D 2.4), dok pri OC same graficke (npr 660/1040) dobijas 1000+ poena vise, trenutni rez mi je 11353 poena(C2D3.5GHz, 660/1035). Znaci ubedjen sam 90% da sistem zeza celu stvar. Lepo ga ti reinstaliraj...... pa javi jel upalilo.

Poslednja izmena:
Po svemu sudeći pročitanom ovde, tebi nešto nije u redu sa grafičkom, bolje ti to reklamiraj na vreme neće te (bar za sad) ništa koštati, pa će ti ljudi u servisu reći ako ima kvara ili ne. Bar ćeš znati na čemu si posle toga, da li je zaista proc, ušta JA lično sumnjam ili je do kartice, što je vrlo verovatno.

Pa boga mu jednom mora i Asus da pogreši u proizvodnji, amda je to jako mala šansa ali eto možda si ti ipak ta mala šansa ;)

da li su ovi rezultati dobri, losi, uzasni.....?
Ne mogu da nadjem onu temu na forumu, kada su svi davali svoje rezultate da malo uporedjujem...

Prijatelju,tebi nesto definitivno nije u redu sa sistemom.Pretpostavljam da je WinXP instalacija u pitanju i da je sve zrelo za format+reinstall.
Taj score od 2.7K je smesan za tu graficku kartu.Minimum 8K je normalno za nju(pa cak i na tvom sistemu).

Pre reinstalla deinstairaj drajvere, upotrebi driver cleaner (obavezno pročitaj uputstvo) http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=745&file=5&evp=f348383bf0cf566e699a2ae848651645 , pa zatim ponovo instaliraj drajvere.

nVidia:
1. Unplug nic card or modem from net or disconnect
2. Remove nvidia from add/remove programs
3. Reboot into safe mode (F8 during boot up)
4. On reboot into safe mode WinXP SP1/SP2 will auto detect and install drivers. Just let it do its thing. If you can cancel out of the auto install hardware wizard then skip the rest and run Driver Cleaner! If you can NOT cancel out of auto detect wizard then...
5. Navigate to device manager->display adapters->highlight nVidia and click uninstall or remove but don't reboot
6. Disable any AntiVirus Software (If you don't disable is than it could give trouble)
7. Run Cab Cleaner (not needed, but recommended)
8. Run Driver Cleaner
9. Empty recycle bin and reboot
10. Install the new drivers

Jel moze sada ovo u prostijoj formi na srpskom???

...ajd ustvari prvo da probam, pa ako ne ide cu da trazim help...:)

1. Diskonektuj se sa interneta
2. Uđi u Control Panel/Add Remove programs i remove nvidia drajvere
3. Restartuj comp (tražiće sam) i prilikom podizanja sistema pritiskaj F8 i izaberi safe mode
4. Kad uđeš u safe mode, komp će probati da instalira drajvere, stisni Cancel.
5. Disable-uj AV ako je aktivan
6. Pokreni Cab cleaner (nije obavezno, ali se preporučuje)
7. Pokreni driver cleaner (i izaberi nvidia drajvere za grafičku iz menija)
8. Isprazni kantu (recycle bin) i restartuj
9. Instaliraj nove drajvere

Preskočih onaj deo ako pustiš komp da sam instalira drajvere u safe modu.

1. Diskonektuj se sa interneta
2. Uđi u Control Panel/Add Remove programs i remove nvidia drajvere
3. Restartuj comp (tražiće sam) i prilikom podizanja sistema pritiskaj F8 i izaberi safe mode
4. Kad uđeš u safe mode, komp će probati da instalira drajvere, stisni Cancel.
5. Disable-uj AV ako je aktivan
6. Pokreni Cab cleaner (nije obavezno, ali se preporučuje)
7. Pokreni driver cleaner (i izaberi nvidia drajvere za grafičku iz menija)
8. Isprazni kantu (recycle bin) i restartuj
9. Instaliraj nove drajvere

Preskočih onaj deo ako pustiš komp da sam instalira drajvere u safe modu.

Sada se meni javlja jedan vrlo zeznuti problem, ja imam i vistu i xp, kada pretiskam F8 startuje mi se meni za vistu, i nikako ne mogu da udjem u safe mod za XP????

@BuNnY_nIsH

Мени је 9395, али ми је хардверски клокована картица.

@Br@n@c

У па лепо си то насвирао :)
Јел си то мануелно клоковао или си тражио оптимум у оној опцији у драјверима?

Po svemu sudeći pročitanom ovde, tebi nešto nije u redu sa grafičkom, bolje ti to reklamiraj na vreme neće te (bar za sad) ništa koštati, pa će ti ljudi u servisu reći ako ima kvara ili ne. Bar ćeš znati na čemu si posle toga, da li je zaista proc, ušta JA lično sumnjam ili je do kartice, što je vrlo verovatno.

Pa boga mu jednom mora i Asus da pogreši u proizvodnji, amda je to jako mala šansa ali eto možda si ti ipak ta mala šansa ;)

Samo se nadam da je u pitanju sistem ili slab proc. to planiram da sredim i kupim novi, ali nemoj da je graficka, opet da cekam da naruce drugu ili jos gore da je oni neshto popravljaju.....

Nazad
Vrh Dno