Šta je novo?

8600 series - konkretan info

@yooyo: jel po tome znaci da ce biti nesto dx10 i dx10 grafickih kartica? Prevashodno mislim, da li ih vredi kupiti sada ili ne...hvala

Da ne nabrajam dalje...Ocenjivati dx10 performanse na osnovu dx9 performansi nema puno smisla.

Ima smisla ako ne posmatras tehnicke detalje vec malo sire. Da li ima smisla izbaciti igru koja 'leti' na Visti i DX10 na 8600GTS (koji je 25% od 8800GTX/Ultra) na max detaljima?
Sta ako konkurencija uradi igru koja ima duplo bolji 'eye-candy' i zahteva 50% od 8800GTX/Ultra za max detalje (dok ce na 8600GTS morati da se obore detalji)? Da li ce proizvodjacu igre vise znaciti 'eye-candy' i marketinski dobitak koji ide sa njim ili cinjnica da igra radi na max na 8600GTS?
Jednostavno, 25% od tekuceg high-end-a je premalo za uspesnu mainstream kartu.

nVidia je sa 8800GTX postavila domaci zadatak ne zamo AMD/ATi-ju vec i sama sebi :).

Poslednja izmena:
OK, ajde prvo da definisemo srednju klasu :). Srednju po cemu? Po performansama u odnosu na high-end, po sirini magistrale, kolicini memorije? Ne. Jedini kriterijum za srednju klasu je cena, a to je 150-250 USD/EUR. Sve nabrojane karte su imale ovu cenu u vreme kad su se najvise prodavale.
Tacno tako!

@Northwood:
Ovo je period tranzicije izmedju DX9 i DX10 naslova. Skoro sve igre koje ce se pojaviti u sledecih godinu dana ce biti uradjene u DX9 i DX10. To znaci da developeri najverovatnije nece iskoristiti DX10 na najbolji moguci nacin.

@mcekovic:
Bojim se da ne razumem bas najbolje sta si hteo da kazes.

thx...tako nesto sam i mislio samo mi je trebala potvrda od nekog ko stvarno zna

@Mcekovic: Dve stvari: po gotovo svim resursima 8600GTS je trecina od 8800GTX-a(uracunaj i clockove). Drugo:kartica je namenjena za srednju-nizu klasu i cena joj srazmerno ide nanize-kod nas moze da se nabavi za ~175e.

Poslednja izmena:
Da ne nabrajam dalje...Ocenjivati dx10 performanse na osnovu dx9 performansi nema puno smisla.

pazi cascades demo radi u ~25 fps na 8800GTS-u. To je DX10. Ok, nije igra, ali ako je to ono sto se da ocekivati od dx10 karti kada moraju da rade sve ono sto je do sada CPU radio + novi efekti i djakonije onda pretpostavljam da 8600GT nece biti u stanju da puno toga full dx10 odradi. U sustini (ispravi me ako gresim) dx10 ce dodati jos posla grafickoj karti naspram dx9. Pretpostavljam (ispravi me kao gresim) da ce jedan deo moguceg fillrate-a pretrpeti tj fillrate ce biti manji od teoriskog maksimalnog za odredjenu kartu. Jos kad u celu pricu ubace i nove mogucnosti geometry instancing-a karte ce imati pune tranzistore posla u dx10 modu. Iz tako nekih razloga PRETPOSTAVLJAM da 8600 serija nece biti bas sjajna u dx10 modu sa svim djakonijama. Eventualno ako se rastereti sa postavljanjem tekstura na niske rezolucije i ogranici dosta opcija, ali pitanje je da li ce onda to vizuelno izgledati bolje od onoga sto bi o istom trosku mogao gledati pod dx9...Vreme ce pokazati. Opet pominjem, cascades demo i performanse doticnog nisu uopste ohrabrujuce :S:

Vrh Dno