- Učlanjen(a)
- 10.01.2001
- Poena
- 1,019
Moram reci da me sada malo buni ako su ovi hd filmovi u mpeg2 standardu zasto ih PureVideo ne decoduje nego ide na cpu. Koristim Vistu Home Premium na potpisanoj konfi i upravo sam zamenio nvidia drivere 158.18 beta, mogu reci da odlicno rade pri igrama (koliko god moze 6600 da izvuce nesto na ovom monitoru) a i slika filmova je dobra...sto se tice divx. Kada pustim dvd preko WMP cpu mi radi 30-ak% (20-ak% na WMP a 10-ak% audiodg - kojeg mrzim) ali preko PowerDVD cpu mi ide na 70-80%??? Sta nije u redu sada nisam u stanju da shvatim, mozda kada se naspavam... I standardno slika dvd filma preko WMP na monitoru je ono...da kazem ok, ali na crt 29" (komp povezan preko s-video kabla) slika je odlicna.
A sto se tice hd divx cpu mi ide 70-80% sa 720p a 1080p nikako, pod XP cpu je radio mnogo manje. Cak BSPlayer Pro pomalo zeza sa kvalitetom na overlay ali pri izboru RGB internal slika je kakva treba biti. Sorry offtopic ali sam dao "svoje podatke" nadajuci se uporedjenju sa novom kartom i mogucem prelasku, mada.........
Jel si skinuo PureVideo HD kodek?