Šta je novo?

8600 series - konkretan info

Ja sam to isto kontao za GTS model, medjutim cela ta 86xx serija je zapravo low-end serija za narednu generaciju. Ocekivao sam da ce 8600GTS biti mainstream, ali on je samo low-end, sobzirom da je novim igrama i 7900GTX slab...

Ostqaje nam da cekamo 8900 serije, ukljucujuci i 8900GT, GTS i GTX. Eventualno i neki 8700... Ovo sve sto pocinje sa 86 ce biti office varijanta 2007-me godine...Nadam se da ljudi koji citaju ovo ne ocekuju da ce ozbiljno terati "Crysis" na tim kartama...
Mislim da si i sam svestan da si malo preter'o i poč'o da karikiraš :) Slažem se da će jaz biti veći jer visoka klasa sad ima 384-bita, a srednja i dalje 128-bit, što znači sa 2 put manje na 3-put manje o razlici kod AMDa i da ne govorimo :d al' to ne znači da će te kartice biti tako loše, još ranije je u najavi da će 8600GTS imati performanse 7950GT što po meni uopšte nije nerealno e ako se taj uslov ispuni po meni kartica uopšte nije neuspeh. To što su programeri sve bezobrazniji, a optimizovanje sve lošije je druga stvar.

gx-x bi zeleo za 199e kartu koja je samo 5% sporija od 8800gts 320. E pa ne moze to tako. Karta je u odnosu na generaciju 7 odmerena identicno kao 7600gt u odnosu na generaciju 6. Barem po rezultatima koji su procureli, a za 12 dana znacemo sve detaljno i konkretno. Da su stavili 256-bitni mem. magistralu, sa ovim klokovima bila bi vrlo blizu 8800gts-a sa 320 mb rama.

Ufff, vrlo sumnjivo... , ali se ne bih zalio da je istina.

Ne znam sto se uzbudjujete, nisam reko da su karte kao karte lose, reko sam da ce biti low-end, ili low middle end, kako kome vise odgovara. govorim o periodu od narednih godinu i kusur dana. Ne mislite valjda da ce se za godinu dana 8600GT-u moci bilo sta novo igrati u native rezoluciji vaseg LCD-a i sa detaljima na high (ne na max) ? Ja ne mislim, ali ako neko misli drugacije - ok. Takodje mislim da ni 7900 i x1900 serija nece biti nista bolje...R6 Vegas nam pokazuje samo jedan mali deo zahtevnosti UE3 engine-a npr.

PS. Ono sa 8600GTS koji dere x1900xtx je cista glupost. Ko zna sta je taj lik radio, kako je i cime merio. Po tim rezultatima 8600GTS kolje sve zivo iz prethodne generacije i to debelo. Ne razumem jezik na kome je pisano, mozda je lik overklokovo i volt modovo kartu pa poredio sa ostalim kartama na defaultu...

Poslednja izmena:
Pa sta je tu novo? Sta mozes da igras sada u nekoj 1280x1024 rezoluciji od novih igara(recimo STALKER) na 7600GT godinu dana nakon sto se pojavio?

Na 7600gt i 6600gt u vreme njihovog pojavljivanja nije moglo dosta novih naslova da se igra na max u 1280x1024, zasto bi sa 8600gts trebalo biti drugacije. A ako oni Turci (cini mi se da je turski jezik) nisu fake, cak i da je 8600gts overklokovan a 1950xtx na default klokovima rezultati su ekstra i mnoooogo iznad mojih ocekivanja. To bi znacilo da ATI-AMD od 17 aprila do pojave r600 (dakle mesec-mesec i po) u celoj svojoj ponudi nece imati nista sto ce moci da se priblizi nVidiji od 199$.

pa upravo to i govorim. A tu me neki napali jer sam pomenuo low-end...

Ne znam sto se uzbudjujete, nisam reko da su karte kao karte lose, reko sam da ce biti low-end, ili low middle end, kako kome vise odgovara. govorim o periodu od narednih godinu i kusur dana. Ne mislite valjda da ce se za godinu dana 8600GT-u moci bilo sta novo igrati u native rezoluciji vaseg LCD-a i sa detaljima na high (ne na max) ? Ja ne mislim, ali ako neko misli drugacije - ok. Takodje mislim da ni 7900 i x1900 serija nece biti nista bolje...R6 Vegas nam pokazuje samo jedan mali deo zahtevnosti UE3 engine-a npr.

PS. Ono sa 8600GTS koji dere x1900xtx je cista glupost. Ko zna sta je taj lik radio, kako je i cime merio. Po tim rezultatima 8600GTS kolje sve zivo iz prethodne generacije i to debelo. Ne razumem jezik na kome je pisano, mozda je lik overklokovo i volt modovo kartu pa poredio sa ostalim kartama na defaultu...

Pa 1280x1024 rez. ti je uvijek bila rezervirana za high end grafičke, i tako će i ostati. Proizvođači LCD matrica su zeznuli stvar s native rezolucijama, nažalost, i tu ništa ne mogu promijeniti proizvođači grafičkih, niti programeri. A R6 Vegas nam samo pokazuje koliko igra može biti neoptimizirana, tj. loše portovana.

Ko se planira igrati sa 8600GTS a ima LCD, neka ostavi CRT negdje blizu.

R6 Vegas je vrlo los znak buduce neoptimizacije. GRAW, R6LV i GRAW2 svi lepo rade na istom hardveru (XB360) dok se na pc ne zna koja ja zahtevnija. Ako svi Unreal 3 naslovi budu tako neoptimizovani crno nam se pise. Tuzno je da se Unreal engine pise prvenstveno za X-Box ali to je tuzna stvarnost. Jedna opcija bi mogla da bude kupovina ATIja, jer mi se nesto cini da ce portovi sa X-Box 360 da "malkice" bolje rade na ATI grafici.

odakle ti to da se sa UE3 pise iskljucivo za xbox ? :) Pisace se igre i za PC, UE3 engine je univerzalan engine, a R6 je pisan za x-box pa PORTOVAN na PC... Kad se malo rasiri dx10 i Vista bice igara i videces kako to izgleda kad je pisano za PC u UE3...

UE3 ce biti optimizovan za X-BOX i odrndan za PC, tu Boga nema. Pa mislim, i jedan od devova je rekao da quad core proc i dual 8800GTX nece moci da izguraju maximum, maximum koji ce sasvim lepo raditi na X-BOX 360, i cemu dalja diskusija.

UE3 je ENGINE,a ne igra. Poceo je da se ravija dok x-box nije bio ni u planu...UE3 je GOTOV, a njegov maksimum je nesto na cega cemo cekati jos bar godinu dana da vidimo kako izgleda. Do tada ce biti jacih karti od 8800gtx. Ko kaze da ce igre koristiti MAKSIMUM tog engine-a ? I sta mi vredi sto dobro radi na x-box360 (u 1280x720 u 30fps ;) ) kad moram da igram na joypad-u ?! Mogu misliti kolko je interesatno igrati R6 vegas na joypadu, ili GRAW...Mozda se covek moze na to navici, iasto ko sto bi mogao da se naviknem da supu jedem prstima...

Znam vrlo dobro da je Unreal Engine 3 engine a ne igra ali me smara da kucam sva ta slova. Ok, ako je sve tako lepo, zasto vec sada sve igre u UE2.5 i UE3 na PC su portovi sa X-BOX360, rade ocajno, ali ipak bolje na ATIjevim karticama?

Zar UE3 nije prvo predstavljen na prezentaciji PS3-jke pre skoro 2 godine?

UE3 nije gotov, on se konstantno razvija. u pitanju je multiplatformski framework za razvoj 3D igara. Fantastican alat, ali i dalje iza CryENGINE 2-ke ;)

Kad izadje Crysis , videcemo kako rade graficke na Visti jer je to full DX10 igra.Tada ce ,pretpostavljam,bilo koji 8600 i njen derivat na 1280*1024 biti spor( ispod 25 frame).Naravno mislim i AA4 i AF8 i bolje.

malo off:
evo nesto vezano za kupovinu: da li se isplati sacekati jos mesec dana i nabaviti neku 8600 (ne najaci model) ili sad kupiti Gainward 7600GT?...ne znam, treba mi grafika, a hocu da pitam sta vi mislite? thx

E ljudi u tu pricu kako ce na sirotom XBOX360 da rade igre bolje nego na najjacem PC-u odbijam da verujem.Kakav engine za konzole,pa sve igre se razvijaju na racunarima.I bas Unreal 3-ka,po koja je jedna od unique PC igara,kako da ne!

malo off:
evo nesto vezano za kupovinu: da li se isplati sacekati jos mesec dana i nabaviti neku 8600 (ne najaci model) ili sad kupiti Gainward 7600GT?...ne znam, treba mi grafika, a hocu da pitam sta vi mislite? thx

Ja bih cekao 8600... :wave:

UE3 ce biti optimizovan za X-BOX i odrndan za PC, tu Boga nema. Pa mislim, i jedan od devova je rekao da quad core proc i dual 8800GTX nece moci da izguraju maximum, maximum koji ce sasvim lepo raditi na X-BOX 360, i cemu dalja diskusija.

izgleda da si jos mlad i da treba da jedes jos dosta pasulja jer ne kapiras da maksimum na konzoli nije isto sto i maksimum na pc-u. treba da se malo upoznas sa mogucnostima x360 pa da vidis da je to vec prevazidjeno.

@Northwood:
sacekaj 8600GT

Pa ako bude kao u slucaju 8800gts 320, doci ce i pre 17. aprila:)

samo kad bi je "nasi" uvoznici (citaj pojedini clanovi Bench-a) imali pre nego u prodavnicama, super bi bilo...i to posebno u AGP varijanti za mene :)...meni bi onda processor bi veliko usko grlo, ali opet bi bilo bolje nego sa 7600GT? nisam neki obozavalac nvidije, ali ovaj put cu ih kupiti...

izgleda da si jos mlad i da treba da jedes jos dosta pasulja jer ne kapiras da maksimum na konzoli nije isto sto i maksimum na pc-u. treba da se malo upoznas sa mogucnostima x360 pa da vidis da je to vec prevazidjeno.

@Northwood:
sacekaj 8600GT

Bio sam ironičan. Ja znam to. Ja umem da pročitam da npr. Oblivion ni na XBox ni na PS3 ne izgleda kao ta igra na PC "maximumu". I da next gen grafika na konzolama često povlači za sobom 30fps limit, i da 1080p nigde nije native rezolucija za igre već se samo skalira slika sa 720p. Ali ovde ima jednostavno previše ljudi koji "znaju" da su konzole superiorne u svakom pogledu, a naročito hardverski kvalitativno.

samo kad bi je "nasi" uvoznici imali pre nego u prodavnicama, super bi bilo...i to posebno u AGP varijanti za mene :)
Nešto mi se javlja da će biti 8600GTSa iduće nedelje :eyebrows: , a 8600GT i 8500GT tek posle premijere, za par nedelja. Što se tiče AGP, proizvođači kažu 'ništa od toga bar 2-3 meseca', a na moje pitanje da li to uopšte arhitektura dozvoljava, kažu postoje neka ograničenja ali... Kao ne znaju ništa više, pretpostavljam da neko razvija bridge chip za AGP...

Nazad
Vrh Dno