Šta je novo?

8600 series - konkretan info

Za 6-9 meseci te 2 kartice nece da vrede nista i niko nece hteti da ih kupi, dok 8600 ce uvek naci kupca i mnogo bolje zadrzati cenu.

Postovani gospodine silverglider, nekima ako, npr. zive u Srbiji, kupovina dve 7900GS za 200e predstavlja naucnu fantastiku i tako elegante opcije im nisu otvorene.

Za 6-9 meseci te 2 kartice nece da vrede nista i niko nece hteti da ih kupi, dok 8600 ce uvek naci kupca i mnogo bolje zadrzati cenu.

7900GS nece vredeti nista? Dopusti da posumnjam u to...

Postovani gospodine silverglider, nekima ako, npr. zive u Srbiji, kupovina dve 7900GS za 200e predstavlja naucnu fantastiku i tako elegante opcije im nisu otvorene.

Ne razumem kakve to veze sad ima? Dve 7900GS za ukupno ~200e predstavljaju naucnu fantastiku i neelegantnu opciju, a jedna 8600GT za otprilike istu cenu ne predstavlja SF?

Dobro nije da nece vredeti nista ali kad DX10 postane standard ko ce kupiti 2x DX9 i za koliko ? Uvek je veci problem prodati dve starije nego jednu aktuelnu iz sredne klase. Svaka ti cast kad mozes da nabavis 7900 GS za 100 e komad !

Ne razumem kakve to veze sad ima? Dve 7900GS za ukupno ~200e predstavljaju naucnu fantastiku i neelegantnu opciju, a jedna 8600GT za otprilike istu cenu ne predstavlja SF?

Covek je hteo da kaze da u Srbiji za jedan 7900GS prosecan kupac daje blizu 200evra a ne za dva.I sad kad se pojavi 8600GTS za 200 i neki evro gore(a ja verujem da ce oko 200evra kostati upravo 8600GTS a ne GT)koji ce sigurno biti brzi od 7900GS-a,onda je izbor izmedju te dve kartice za prosecnog kupca no-brainer.

O čemu bre vi pričate? Šta sada zbog DX10, koji uz to nema niti jednu igru da je podrži, 7900GS ili 1950PRO da ispadnu shitine za 6-9 meseci??? Pa da nije PCE u Srbiji bi se i dalje prodavale 9250 kao enetry i 9550 kao gamer kartice. Da nije ASUS 7300GT TOP modela 90% korisnika bi i dalje uzimalo neke turbosmash-hyperdeeper shitine. A i za ovo se ubih objašnjavajući da tih 30€ vredi svaku paru (preko 8000 3dmarkova03). Ma videće te i sami za 6-9 meseci. Ima da se kupuju neke 8100gs na 32/64bita koje neće da izvlače prihvatljiv frame rate ni ZUMI, ali zato ima DX10!!!
Ne znam kada će članovi ovog foruma da shvate da su oni 0.001% potrošačke populacije u Srbiji i da kao takvi nisu merodavni. Čoveče pa ja mislim da nema čoveka koji poseduje 8800GTX a da nije član ovog foruma. Ali, hajdemo malo da zađemo po blokovima, po komšiluku.
Pa za te ljude je 7300GT još uvek pojam, 7600GT "sve na njoj leti" kartica, a 7900 "šta je to...a video sam neki test u SK kod ortaka...ma to je ložnja za one sa zapada" karta. 5900XT još uvek može da se nađe u prodaji kao polovna karta i vredi nekih 40€. Mnogi bi je rado kupili. Zato ako se 7900serija ne bude prodavala za 6-9 meseci, to neće biti zbog nedostatka kvaliteta iste, nego zbog više sile (čitaj: želje nVidie da zaradi više TAČKA);)
Pozdrav. :wave:

Covek je hteo da kaze da u Srbiji za jedan 7900GS prosecan kupac daje blizu 200evra a ne za dva.I sad kad se pojavi 8600GTS za 200 i neki evro gore(a ja verujem da ce oko 200evra kostati upravo 8600GTS a ne GT)koji ce sigurno biti brzi od 7900GS-a,onda je izbor izmedju te dve kartice za prosecnog kupca no-brainer.

Usled popularnosti topika o kupoprodaji po eBayu na ovom istom forum, ja sam stekao utisak da ljudi ipak kupuju tamo stvari. A na svapskom eBayu sam pre par dana upravo ispratio par aukcija za Gainwardove 7900GS (sa 512MB), koje su se zavrsile u rangu 100-105e (u radnji mogu da ih uzmem kod mene za ~130 donja cena). Pretpostavljam da ce skliznuti jos malo na dole po izlasku 8600 karti; pa neka su ove i brze nesto, ovo je ipak fakticki upola jeftinije, a nije duplo sporije. Za period u cekanju DX10 naslova, to mu dodje kao best bang for the buck. That's my point.

...dodaj od 20 do 40% provizije da mi to neko donese sa e-bay-a u Srbiju (% zavisi od raznoraznih stvari) + shipping tamo u nemackoj jos nekih 10e (da Nemac posalje ovom "mom" Nemcu koji ce mi doneti to) izadje me polovna karta ovde oko 170e, sto i nije vise tako povoljno...

Pa sad, ima ih nemali broj koji su spremni da salju u "Nord- und Südamerika, Europa, Asien, Australien" za nekih ~20€, posto izbegavaju uglavnom "nigerijsku vezu". No, ovo nije tema o eBayu, let's drop it...

P.S.
40% provizije?! Pa ko vam to donosi? Karla del Ponte?!

pa ako narucujes nesto za 500e uzece ti ~10%, ako narucujes nesto od 80e uzece ti i DO 40%, zavisi kolko porudzbina vec ima...Ipak je uvoz polovne racunarske opreme ovde tretiran kao otpad, a uvoz otpada je zabranjen itd itd.

verujem da ce oko 200evra kostati upravo 8600GTS a ne GT
U pravu si, koštaće ovde u startu oko 200e s porezom. Model sa 256MB GDDR3 128bit, takt 700/2000MHz, HDCP... može već sad da se dobije ali ne sme da se prodaje ni daje na testove, pa čemu. :d

Pa samo treba realno gledati i mogu neke stvari da se predvide ;)
200 evra je sasvim ok cena za taj model.Ali sad vise nisam siguran kakve ce performanse biti,od 5500-7000 u 3D-Marku 06 su ekstremne granice,po meni je realno nesto u sredini.
Mada nije mi jasno zasto se ova tema ima u nazivu "konkretan info"-jedino sto znamo sigurno su klokovi karte a ne znamo konfiguraciju G84 cipa tj. broj Stream procesora(kao i klokove),TMU,ROP jedinica...

pouzdano ne znamo nista kao sto nismo znali ni za G80, a tako ce biti za sve gpu-ove.

Pa samo treba realno gledati i mogu neke stvari da se predvide ;)
200 evra je sasvim ok cena za taj model.Ali sad vise nisam siguran kakve ce performanse biti,od 5500-7000 u 3D-Marku 06 su ekstremne granice,po meni je realno nesto u sredini.
Mada nije mi jasno zasto se ova tema ima u nazivu "konkretan info"-jedino sto znamo sigurno su klokovi karte a ne znamo konfiguraciju G84 cipa tj. broj Stream procesora(kao i klokove),TMU,ROP jedinica...

realno je ocekivati oko 6500 na C2D, pa 7900GT daje oko 6000. Za 200 eura to je taman to, jer vec za 300eura moze se dobiti 8800GTS sa 320MB ;)

uh pa ovo ako je tacno onda je 8600 bruka dobar! :bottle:

sta je tu dobro? mora da se klokuje do ludila da bi stigao GTX na defaultu...

mislim da je bio cinican ili da ocekuje da ce kostati 120-130e :d Znajuci njega - on ceka ovo drugo, i cekace ako treba i godinu dana (kolko ce i trebati) ;)

PS. Samo ne znam kako da tumacim ono "nVidia is ready to rock'n'roll theese sub 200$ cards..." Kao u fazonu da ih baca kao kamenje pa u djubre, ili ocekuju da ce ljudi za ~190$ pre kupiti 8600GTS (sa ovakvim performansama) nego recimo 7900GT (zanemarite nase cene, ovde ce taj GTS biti preko 200eur, cenim ~230eur). Mislim, na defaultu 7900GS ima bolje/slicne rezultate, a on napolju kosta ~140$. A onaj ko pomisli da ce da kupi 8600GTS i da igra crysis - taj zivi u zabludi.

PPS. ZorMi nam je vec rekao da karte POSTOJE, tako da cisto sumnjam da ce biti odlaganja i "otklanjanja bug-a u BIOSu". Kartu definitivno muci 128bit bus, a to se u biosu tesko moze ispraviti (ili mozda gresim?). Pitam se samo sta ce partneri da urade sa kartama koje su VEC napravili i spremili za launch 17-tog...Da ih bace ? Da ih preimenuju iz 8600GTS u 8600GT LE !? :)

Poslednja izmena:
Dobro,to je samo 3D mark,treba da sacekamo da vidimo kako radi u igrama.
Bar znamo da se klokuje dosta :)

pa dobro, treba i drajveri bolji, i ko-zna-sta-jos, ali definitivno 128bit nije za tu kartu, sa 256bit bi proletela 7900GTX. Cenim da nvidija planira nesto drugo sa 256bit bus-om ali tek kasnije, posto ocigledno jos ima matorih 79xx chipova na tone...

edit: sad videh OVO i zgrozih se od 8600GT-a. Blago receno katastrofalno za danasnje pojmove. Ako se ATI na vreme ukljuci i prekine da se pro****a i izbaci vec jednom karte - mozda uzme parce kolaca, ma kakvo parce, ceo srednmji segment, nVidia im ga POKLANJA na tanjiru !!!

PS. Sta mislis kako ce "prosecnom Dzou" da radi Vista sa 1gb rama, sempronom/venice-om i 8600GT u DX10 naslovima ? NIKAKO - that's how...a "prosecan Dzo" uglavnom nema para za c2d i 2 gb rama...

Poslednja izmena:
Posle ovih rezultata 8600 GT(S), izgleda da ce R1950Pro da 'rula' u sub 200 segmentu bar jos nekih 6 meseci, bar kad je u pitanju odnos performanse/cena.

Poslednja izmena:
...

PS. Sta mislis kako ce "prosecnom Dzou" da radi Vista sa 1gb rama, sempronom/venice-om i 8600GT u DX10 naslovima ? NIKAKO - that's how...a "prosecan Dzo" uglavnom nema para za c2d i 2 gb rama...

Ne znam za "prosečnog Džoa", ali ako "Mali Perica" ima 200 EUR za grafiku, isprsiće se još i za 1 giga rama. Cene memorije lagano padaju i siguran sam da će uskoro pasti na nekih 50 EUR po gigabajtu, što bi i uz Venice trebalo da bude dovoljno za početak.

(zanemarite nase cene, ovde ce taj GTS biti preko 200eur, cenim ~230eur)
Kao što rekoh gore, 8600GTS će u prvoj turi koštati oko 200e (sa PDVom), može već sada da se naruči i dobije, samo ne sme još da se javno prodaje niti prikazuju rezultati... :eyebrows:

ljudi sta vam je?pa opet je isto a vi kukate ;)
i 7600gt je morao da se klokuje da bi stigao 6800ultru ali bi pop*sio pri velikim rez i aa/af tako ce i ovde biti,pa sta ste ocekivali?7950gx za 200e?verovatno ce opet 86xx serija raditi bolje smoke,light,shadows etc. kao sto je i 7600 to isto radila bolje od 6800 serije...history repeating ;)

mislim da je bio cinican ili da ocekuje da ce kostati 120-130e :d Znajuci njega - on ceka ovo drugo, i cekace ako treba i godinu dana (kolko ce i trebati) ;)

ma naravno da sam bio cinican. slabo je to i ocekujem da bude bolje kad krenu zvanicni testovi sa verotavno dosta boljim drajverima.
sto se tice cekanja na pad cena znas i sam kako to kod mene ide :D

slazem se sa ivketom i mislim da je 128bita na tim klokovima dosta za 1280x1024.

Poslednja izmena:
E ja se ne slazem sa Ivketom :d 7600GT nije morao da se klokuje da bi stigo 6800ultra, pogotovo u AGP varijanti (ultra u AGP var.) Ne znam sta tu ima da se klokuje ? 7600GT u marku 03 daje preko 12000 na defaultu, a 6800ultra oko 11500. U 2005-ici ultra daje oko 5400 na defaultu, 7600GT daje oko 5900...Ne vidim kako je ultra bolja. I 6600GT je bolji od 5900Ultra u svakom pogledu bez ikakvog klokovanja...Ne vidim zasto 8600GTS nije bolji od 7900GT/7950GT na defaultu...vec mora da se klokuje da bi ga stigo. Iskreno - i ja mislim da je x1950pro bolja kupovina, ili jos bolje x1950XT 256 za malko vise para :eyebrows:

Malko o ponasanju same karte (8600GTS)

The raw scores are 5500 3DMark06 for the GTS and 4800 for the GT, blurred slightly to protect the guilty. That is the good part. The bad part is when you start using heavy textures, performance drops off notably, and I mean notably. Think cliff.

izvor: http://www.theinq.com/default.aspx?article=38346

Poslednja izmena:
Ne znam za "prosečnog Džoa", ali ako "Mali Perica" ima 200 EUR za grafiku, isprsiće se još i za 1 giga rama. Cene memorije lagano padaju i siguran sam da će uskoro pasti na nekih 50 EUR po gigabajtu, što bi i uz Venice trebalo da bude dovoljno za početak.

Pa sada ne bih da te razočaram za memoriju, ali ne očekuj previše. Svake godine je ista priča. Cene memorija padaju, da bi početkom/sredinom leta počele da skaču. Sredinom jeseni su nekih 50/60% skuplje nego u martu.:mad:
E sada na to dodaj još jedan faktor poskupljenja memorije. Vista + nove igre!!! One jednostavno traže više memorije. Potražnja skače, memorija će "opravdano" biti manje na tržištu i cena će ove godine otići još preko planiranog. :-devil-:
Možda se nama čini da Vista nije toliko bitna i ko će još da prelazi na nju? Ali svetsko tržište se ne ravna po našem, tako da ako "Mali Perica" hoće da kupi memoriju...ne bih mu savetovao da čeka još dugo.;)
Pozdrav.:wave:

Poslednja izmena:
@GX-X: 8600GTS je bolji od 7900GT/7950GT po ovim skorovima u 3D Marku.

Nazad
Vrh Dno