Šta je novo?

8600 series - konkretan info

Cekajte, znaci nema ni traga ni glasa od 8900GS ili bar 8800GS.

Fuj, treba znaci da se ceka da 8800GTS 320 pojeftini...........

290 evra nije jeftino za takvu kartu?

@byMax:

"jeftino" je rastegljiv pojam...za nekog jeftino, za drugog cak i preskupo... Znam ljude koji cekaju da 6600GT jos pojeftini...

rekao je jeftino za takvu kartu, a to je druga stvar :)

ne razumes, kad imas jednu jedinu jabuku na prodaju na celoj pijaci i ona kosta 100 (necega), jel ona jeftina ili skupa ? ;)

uskoro ce stici jos jabuka na pijacu, ali po testovima se vidi da ce te jabuke biti mnogo manje socne i ukusne nego sto ce im biti manja cena (u odnosu na trenutnu jabuku), pa se onda da zakljuciti da je ta jabuka za 290e povoljna :)
btw. vec sada ima da se kupe jabuke istog ukusa po slicnoj ceni (mozda i jeftinije i socnije, sto da ne?), samo sadasnje jabuke nemaju "future proof" nalepnicu na sebi...ali jabuke se i kupuju da bi se odmah jele, zar ne?
ali dosta o jabukama...:)

Poslednja izmena:
PROBLEM je sto pod vistom ,kolko vidim na netu, DX9 (igre) radi sporije nego pod XP-om. Pa ako uzmemo u obzir da neko kupi 8600GT i instalira Vistu zbog DX10, taj 8600GT nece raditi kao 7900GS pod XP-om vec losije, a to je lose. Trebaju nam solidno jace karte od 7900gs-a , a ne slabije. U suprotnom, zasto bi neko dao 200e za kartu koja radi kao 170e karta starije generacije ? (a slaba je za najnovije DX10 naslove, ili prosto receno za najnovije naslove). Neko je dobro rekao - "ko kad bi kupio 6600GT da teras najnovije PS3.0 igre" ...

Problem je da ti nisi bas dobro informisan!

Najveci broj naslova radi identicno na XP-u Visti. manji broj radi BRZE na Visti, a najmanji broj radi sporije! Vremenom ce se drajveri u toj meri usavrsiti da ce SVE igre raditi brze pod Vistom!

A sto se tice DX10, sigurno je da ce biti ljudi sa plicim dzepom, koji ce pozeleti da imaju benefite DX10-ke na svojoj masini. Oni ce sa MidRange DX10 kartama moci da teraju DX10 naslove u nizim rezolucijama i bez AA setovanja.

Mnogima je 6600GT bio pravo resenje za teranje FarCry-a sa ukljucenim HDR-om, sigurno je da ce se slicna stvar dogoditi i sa DX10 mid-range karticama i Crysisom!

Ne, nije u tome problem, licno sam probao i sve radi losije, infernal radi dosta losije, TDU radi ocajno (ne igrivo maltene, 7-8fps manje), Vegas radi slicno sto se FPS-a tice ,a li mu je 1gb rmaa pod vistom mnogo manje nego pod XP-om itd itd, a to je za ljude sa plicim dzepom VELIKA razlika, da ne nabrajam dalje, uzmi sam pa probaj. Tako da nemoj da mi pricas o informisanosti. Lako je uzeti c2d 6800x i sli 8800gtx i reci da radi slicno, vecina ljudi to nema vec se krpi nekako, a na krpljenju je vista JAKO slaba...ne voli "krpljenje".

drugo : 6600GT nije nikakvo resenje za FarCry i HDR jer FC i HDR rade kako-tako u 12x10 sa 7600GT-om, a 6600gt moze samo da se udavi sa HDR-om do kraja, posto na max setinzima ni bez AA i AF ne moze konstatno gltako da ga tera u 12x10...informisi se malo i uzmi sam probaj neke stvari pre nego sto krenes mene da napadas (ili bilo koga...) ;)

Sve radi losije, od obliviona Preko Toce, Maxpayne-a, Dynasty warriorsa koji je imao 200+ FPS (bez vsync-a), do Quake-a, Jedi Academy-a, Far Cry-a i Prey-a!

Vista jednostavno jos nije za igranje u srednjoj klasi. *** ona odrapi od 400 do 450 Mb u startu. Windows Desktop Manager se ne gasi i jede resurse cak i kada se igraju igrice (najavili su neki detection patch, ali ga jos uvek nema).

6600GT ne moze da izvuce 12x10 i HDR!

Da potvrdim da sve radi lošije. Half-Life 2 mi je imao pod XP-om 72 fps konstantnih. Sad se framerate penje i pada ko blesav, i to dosta padne. Vegas radi za samo par frejmova manje, skoro isto kao na XP. Šta god sam probao radi bar malo lošije.

.informisi se malo i uzmi sam probaj neke stvari pre nego sto krenes mene da napadas (ili bilo koga...) ;)
;)
Vazno je da ti znas da nije nista licno!

Performanse ce sa sazrevanjem drajvera doci na svoje! I to ce se desiti vrlo brzo!

Evo rezultata 3D-Mark 06:

http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12712

Ja nisam bas zadovoljan,ali opet,to je samo 3D-Mark,koji ne govori previse.

Evo malo vise infoa:

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=6477

Zasto 8600GTS zahteva dodatni konektor za napajanje ako se deklarise na 71W ?

I sta znaci ovo:
NVIDIA GeForce 8600GTS graphics cards feature a PCIe x16 interface, unlike ATI’s upcoming RV630.

Da li tu misle na PCI 2.0 za RV630 ?
A koliko bi ti hteo 3d markova06 sa mainstream karticom ? 5.700 poena je sasvim ok rezultat za GTS model, a cena ce verovatno biti reda velicine oko 200 €.

do sad je skoro po pravilu bilo da nova arhitektura i shader jedinice rade bolje nego stare makar i na slabijim main stream modelima, makar 3dmark scor bio slican. Poredjenja radi secam se da su dimovi u igrama gusili 5900 samo tako, dok se 6800 mnogo manje gusio, ali opet sa 6800 kad udjem u dimnu zavesu (CoD2) fps padne na 25-6 (sa 42-3), a sa 7600GT sa 48 padne na ~42...Pretpostavljam da ce mainstream 8xxx po defaultu nastaviti istu tradiciju...ako zadrzi i kvalitet prikaza kao sto 8800gtx ima onda je pun pogodak, makar kosta isto kao i ekvivalent iz 7xxx serije koji je malo brzi u dx9...

meni se 7k cini previse. ko zna na kom procesoru su testirali? verovatno na quad core-u...

Na istoj platformi, pri uslovima u gde bi 8800 GTX ostvario 11900 poena, GeForce 8600 GTS bi ostvario 7000 poena, isti rezultat kao Radeon X1950 XTX. GeForce 8600 WP sa 5800 bio bi malo jaci od Radeon X1950 Pro kao i GeForce 7950 GT, a GeForce 8500 GT (2800 poena) bio bi nesto slabiji od Radeon X1650 Pro.

Eto to tu pise..

naravno, ali 7k u 2006 je bas dosta i ako je to tacno, onda je rec o ozbiljnoj karti. jos ako se uzme da ATI dobija vise u marku nego u igrama u odnosu na nvidiju, onda se moze zakljuciti da ce u igrama biti brza od X1950XTX...

pa i treba da bude brza, pretpostavljam da ce i x2600XT biti brzi od x1950XTX...

To je hrabra pretpostavka... :)

..preterao sam malo sa x2600XT, priznajem, kad malo bolje razmislim ATI nikada nije ni imao dobar midle range proizvod na samom pocetku nove serije, tek kasnije odrade revizije (x1600XT nije brzi od x800XT i x850XT, cak nije ni "tu negde" , x700 da ne pominjem), verovatno ce biti neki X2800GTO koji ce nam poturati u podsvest kao parnjak 8600GTS-u, a taj GTO ce verovatno izaci u decembru i kostati previse para, bas kao i x1800GTO...

nemoj biti toliko na kraj srca :)

Ali to su samo DX9 rezultati. Tek treba da vidimo kako ce da se ponasaju u DX-10 Igricama! I ATi I nVidia!

Ima tu jedna sitnica koju svi zanemaruju, a to je da ce prve DX10 igre biti samo prebudzene sa DX9 na DX10. Pravi (da kazem native) DX10 engine ce iskoristiti svu moc DX10 standarda a to ce biti za najmanje 2 godine. Iako su se svi u pocetku odusevili sa DX10 standardom, sada, kad su se glave ohladile, kapiraju koliko stvari treba od pocetka da prave.

Verujem da ce rezultati prvih DX10 testova biti slicni DX9 testovima.

Ali to su samo DX9 rezultati. Tek treba da vidimo kako ce da se ponasaju u DX-10 Igricama! I ATi I nVidia!

Kojim DX10 igrama? Nema ih. Dok one dodju, mi cemo u medjuvremenu opet zameniti karte ili kompletno novom generacijom ili refreshom postojece serije. Ja samo molim boga da zbog 8xxx karti nastave da padaju cene 7xxx serije; vec sad mogu za nesto malo preko 200€ na ebayu da uzmem dve 7900GS, vezem u SLI i kloknem ih onako muski; to bi u aktuelnim naslovima (i onima koji ce stici u neko blize vreme) trebalo definitivno da bude brze od 8600GT (koji ce mozda takodje poneti etiketu sa 200€), a moguce i od 8600GTS-a. No, to oko performansi ostaje da vidimo za posle Cebita, a u medjuvremenu treba gledati kako se menjaju cene.

Ja se ne bih oslanjao na SLI sa karticama proslih generacija.

Naglasak je bio na poredjenju cena. Tj. "ako" 8600GT bude ~200€ (a sa tolikom cenom je bio i 7600GT startovao), "tada" za fakticki slicne pare moze covek da priusti cak i SLI (odnosno dve jos uvek solidne karte prethodne generacije) i igra sa tim solidno (pogotovo ako se pokaze kao istinitom ta prica kako 8600 hoce da se zagrcne sa malo jacim teksturama). I kroz 6-9 meseci se prodaju dve karte i za te pare uzme tada aktuelni, klokabilni 8xxx model.

Nazad
Vrh Dno