E evo me sad stigoh kuci... Pa da krenem:
😀
Bio sam danas kod yotavg-a sa bencha, ne poznajem choveka ali to ga nije sprechilo da mi pomogne oko paste, sve mi odradio, tako da smo sredili to... Josh jednom hvala drugar...
🙂
Istestirao sam malo kolko sam stigao, i mogu reci nisam mnogo dobio ali greje se ipak manje, dotera do nekih 57C u full load-u shto je fino u odnosu na 62C... Shto se tiche artifakata i oni su malko oslabili ali nishta drastichno... Sada vishe ne krecu na 505 nego na 510..
Jerry[NS] je napisao(la):
Djole mogao si uzeti DFI plocu,greota da te ploca sprecava da dostignes 2.8 ili 2.9
Znam, greota, ma nece ni voltazu preko 1.55 da mi daje, ali skontace se valjda neki bios u kome to moze da se napuca... Mada nije ni frka tolika, mislim ne moram sad da vijam neke skorove tu, a ipak sve preko 2.7 previshe ga ipak i greje i archi, shto da muchim malog toliko kad mu je i ovo dosta!
😉
@playerPA, naravno da se ne odrazava puno jachina procesora u 3d okruzenju... To sam i ja konstatovao, evo ti primer... Moj venice 3000+ kad radi na 1.8 daje svega 100-150 markova u petici manje nego kad radi na 2.7, jednostavno tu grafichka najvishe dolazi do izrazaja..
Proday je napisao(la):
Mozda mali offtopic, ali moze li mi neko objasniti...
Neshto tu tebi ne shtima, ne znam shta, al mozda je i gx-x u pravu sa svojim odgovorim, mada opet... Trebao bi ti tu malo da prochachkash josh..
Falcon je napisao(la):
Club3D 680GS, isti default tajminzi. To definitivno objasnjava...
Hmmm... evo sad cu lepo da objasnim... Ono shto u nibitoru dobijete od tajminga nisu vashi default tajminzi, nibitor neshto tu zeza shto se tiche prikaza pravih tajminga.. Ajde kad necete da chitate ono probacu u kratkim crtama da vam opishem shta treba da se radi...
🙂
Upalite DVA nibitora jedan pored drugog i sa oba otvorite tajminge. Bez dva izgleda nece da radi, u tome i jeste caka...
Sa PRVIM idete na AUTOSELECT i otvorite TEST i kliknete na GET TIMINGS...
Sa DRUGIM idete isto na AUTOSELECT pa na DETAILED TIMINGS. Tamo ce te imati neke tajminge koje vam je on autoselektovao (to bi trebalo da su defaultni tajminzi ali izgleda da nisu, no nebitno). Sada u tom meniju smanjujete jedan po jedan i nakon svakog testiranja (po jedan) izadjete iz tog menija nazad u tajming meni i prekopirate one kodove (samo one kodove koje je promenio, a videcete koji se promene) u onaj PRVI nibitor tamo u meniju TEST TIMINGS na odgovarajuce mesto... E sada kad ste to prekopirali kliknete SET TIMINGS i OK. E TEK SADA ih on promeni i ubaci u bios i ako nisu previshe zategnuti komp ce nastaviti da shljaka normalno, a chim dodjete do kraja (iduci jedan po jedan dole) pochece da brljavi i vi ce znati da mu je tu granica... Kada se pojave mrlje po ekranu samo RESET i uchitava stari bios ispochetka i sve po starom. Bilo bi dobro da uzmete olovku i papir i zapishete kolko ste sa kojim tajmingom stigli, da znate shta da vratite posle restarta. Tako ponavljate proces za sve tajminge i kad to odradite zavrshili ste (ali to samo vazi za odredjenu frekvenciju)... Npr ako to radite za 1250MHz tajmizi nece moci biti toliko zategnuti kao kad radite za 1200MHz.. Treba i benchovati kako bolje radi, dal sa zategnutijim tajminzima i manjom frekvencijom ili sa malko labavijim tajminzima i vecom frekvencijom. U svakom sluchaju ne dobija se neshto MNOGO... Na kraju kad sam sve lepo rezimirao i sabrao dobio sam svega nekih 80-tak markova. I to je cela mudrost...
E SADA posao u shake pa svi istestirajte lepo dokle vam idu STVARNO ti tajminzi... :whip:
@falcon, sacem ja brzo da ti vratim onaj elan sh'o si ga izgubio kad te zbacim s prvog mesta na toplisti...
😉
@Jerry, hvala na pozivu, pastu cemo da odlozimo za sada poshto sam to sad obavio.. Sad cemo malo da "sviramo"...
😀
@paradigma, pri defaultnom kloku ne gura ga neshto spec, kolko se secam tu negde oko 5100 do 5300 najvishe... Al zato kad se kLJokne, ide gore 1000 poena minimum...
Nego malko sam se skenjo shto se tiche mog kloka posle ove paste bre, ipak nadao sam se bar malko vecem poboljshanju, a ne samo 5MHz... PIH... :bottle:
Ko zna mozda ipak tu moze josh neshto da se izvuche.. Videcemo....
edit: ZJUUU prekrio sam celu stranu s ovim postom :zgran:
edit2: Jaooo, nisam vam se "pohvalio", dok sam ishao kod yotavg-a da mi promeni pastu, uvatio me pandur shto prelazim na crveno preko prelaza, i napisao mi prijavu od 3000 din........ :wall:
Ispade me menjanje paste skuplje od kulera..... STRASHNO...
Ne znam sad dal da placam to, il da otaljavam pa nek mi shalju prijave.... Rok je kao osam dana da se "uplati"! Mamu im...