Šta je novo?

6800GS Overclocking

Nije joj plafon 60 nego tu tek pocinju artefakti da se javljaju,mozes ti i preko 80C da ides 🙂

Pa necu da gresim dusu da nije pomogao... Na 6600GT je napravio cudo 625/1170 ali na ovoj 6800GS mi deluje nedovoljan. Tako sulude clockove sam imao i sa 5900XT, sve je u hladjenju. Mozda je to moje subjektivno misljenje ali ova grafika mi deluje osetljiva na temperaturu tako da mislim da vazduh tu ne moze mnogo da pomogne. Moj sledeci korak ce biti ili jos para za jacu grafiku ili izrada vodenog hladjenja... Uglavnom, ide jedno za drugim!
Zao mi je sto nisam odradio onaj voltmod zimus pa da probam OC sa Zalmanom po minusu... Garantujem da bi imao besne clockove... Ovako, kao sto spomenuste, 60c i to je to! ***, ne znam dali cu docekati zimu sa ovakvom masinom. Nadam se, barem zbog budzeta, ali i znam sebe, hoce dupe... Videcemo na kraju sta je pametnije, glava ili dupe... :d Mislim da znam 😉

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Pa necu da gresim dusu da nije pomogao... Na 6600GT je napravio cudo 625/1170 ali na ovoj 6800GS mi deluje nedovoljan. Tako sulude clockove sam imao i sa 5900XT, sve je u hladjenju. Mozda je to moje subjektivno misljenje ali ova grafika mi deluje osetljiva na temperaturu tako da mislim da vazduh tu ne moze mnogo da pomogne. Moj sledeci korak ce biti ili jos para za jacu grafiku ili izrada vodenog hladjenja... Uglavnom, ide jedno za drugim!
Zao mi je sto nisam odradio onaj voltmod zimus pa da probam OC sa Zalmanom po minusu... Garantujem da bi imao besne clockove... Ovako, kao sto spomenuste, 60c i to je to! ***, ne znam dali cu docekati zimu sa ovakvom masinom. Nadam se, barem zbog budzeta, ali i znam sebe, hoce dupe... Videcemo na kraju sta je pametnije, glava ili dupe... :d Mislim da znam 😉

Sta to hoce tvoje dupe?! :-devil-: :eyebrows: :d

Hteo je da kaze, glava razmatra, racionalishe, plashi se, uzima sve obzire i prorachunava kad rizikuje, a dupe se alavi i ne pita.... :smoke:

Nego neshto sam testirao ovaj moj oc u oblivionu, i mem klok ama bash nishta ne utiche na povecanje fps... Znachi sa 1300 sa ga smanjio na 1100 i broj fps-a potpuno isti (izmedju 1000 i 1100 se oseti 1 fps razlike)... A kada klok povecam na 1330 josh se i smanji fps...
E poshto sam mem klok smanjio, i tako cu ga i drzati kad nishta ne utiche (shto dzabe da se muchi dodatno), mislio sam je temp malo manja pa kao aj ponovo cu da probam da povecam gpu klok, al slaba vajda... Sve je isto... Nishta od pomeranja plafona, ma nece da chuje... Glupi artifakti se i dalje na istom kloku prave...
Ali bre nije mi ni to jasno ako je do temperature, pa probao sam zimuz kad su bili minusi da totalno razladim sobu pa nije ni mhz pomagalo...
Nije valjda moguce da se i tada grejalo na identichnih 60C??

Djole imas onaj nVTune program i u njemu imas monitoring gpu-a i da ti belezi logove prilikom maximalnog opterecenja.Uzmi lepo taj program,imas sa guru3d sajta i vidi kolika ti je maximalna temperatura,meni doseze do 70C.
To za clock memorije i gpu-a u vezi fps-a sam ja napisao na prvoj strani,zakljucak je da je cela poenta u gpu 🙂
Nesto mi je zanimljiv onaj 7900gt :eyebrows:

Pfff ili sam ja corav ili ne znam... Nasho sam samo NVTweak i aTuner... A NVTune ne mogu da nadjem! Mora da si permutovao neshto.. Ni na search ga ne nalazi... 🙂

DjoleNS je napisao(la):
Hteo je da kaze, glava razmatra, racionalishe, plashi se, uzima sve obzire i prorachunava kad rizikuje, a dupe se alavi i ne pita.... :smoke:
Zna Falcon dobro sta sam mislio, znamo se mi vise nego dobro. 12 god. smo rasli u istoj saksiji... :d Drago mi je da si ti to shvatio kako treba. Gladne oci a dupe samo trazi!!! Pitanje je samo koliko dzep moze da se izvrne... Tj. koliko ima ili nema unutra... 😉

Falcon je napisao(la):
Sta to hoce tvoje dupe?! :-devil-: :eyebrows: :d
Paaaaa moje dupe hoce vise manje isto sto i tvoje :-devil-: I nemoj da se pravis fin!!!
7900GT za pocetak i onda neku dvoglavu azbahu... A onda vidimo nesto novo i :wall: "Nazad za crtacu tablu..." kao Pera Kojot

Poslednja izmena:
Prosao mi danas Mark03 na 540 za GPU!!! Bilo malo hladnije pa rekoh hajde da probam... Pomalo su mi neobjasnjiva ta 3Mhz! Odakle sad oni?! :trust: Dok je bio minus nije hteo nijednom preko 537! A danas je jednom prosao i na 543 dok na 544 glavi svaki put. Ako sam zbog flashovanja biosa dobio 3Mhz onda mi bas svaka cast za trud zar ne?! :eyebrows:
Najbesmisleniji trud do sada ali nema veze... E sad skor je u drugom planu potpuno, nesto preko 14K ali ni to nema veze. Nisam zadovoljan i tacka 😛
Bez lemilice se necemo puno zanimati s ovom grafikom, to je moj zakljucak. Mene vec smorila, nije po mom ukusu :S: Ima da se skrpim za nesto jace taman kad dodjem sa godisnjeg pa u nove pobede... :smoke:

Hmm znachi ako je meni gpu na 500 a tebi 540, to bi znachilo da bih imao mozda 1-2fps vishe u nekoj igri... I kolko koshta taj ventilator shto mi donosi 1fps i ubija garanciju? :bottle:
Kad menjam hladnjak ode garancija jel? 🙂

Poslednja izmena:
Ne znam evo ja sam kao modovao bios i fleshovao ga, i sad kad otvorim editor prikazuje mi opet iste default voltaze (2d - 1.22V i 3d - 1.37V) s tim shto imam josh jednu trecu varijantu, tj. ovu novu voltazu koju sam ubacio - 1.47V... I shta sad? Kako sad da namestim da mi radi na tom naponu????

edit: ustvari evo ponovio sam i uspeo sam, sad mi stoji default 1.45V (smanjio sam u medjuvremenu)....
E dobro sad cemo da vidimo kako se klokuje.... 🙂

Poslednja izmena:
Sto ne izmerite napone na samoj kartici, ne iz Nibitora, nego sa same kartice pre i posle flashovanja?? Samo tako mozemo da znamo da li BIOS mod radi ili ne...

Nemam ti ja nikog u svojoj blizini ko bi to znao i mogao da mi uradi, a ni ja to ne znam niti imam chime... 🙂
Nego shto se tiche kloka, dobio sam potpuno iste rezultate... Nishta bolje...

Aaaa pozeleneh od chekanja da neko neshto napishe... 🙂
Nego pade mi neshto na pamet... - S obzirom da nasha 6800gs nema "starijeg brata" shto je neko vec spomenuo, tj nema neku ultra varijantu, ALI postoje razne nasvirane verzije iste koje rade na defaultnim klokovima od 490/1100 npr... Dal to znachi da su i na vecem naponu ili samo fabrichki jachi klok?
Ako im je veci napon onda bi se mozda neshto i dobilo sa fleshom nekog takvog bios-a.. A? Gde naci neki takav bios?? :trust:
Kako uopste da nadjem npr najsveziji bios za moju gigabyte 6800gs..?? Kucam u google al slaba vajda...

Poslednja izmena:
To sam se i ja isto pitao...
eVga Superclocked 6800gs model radi na 485/1100,Jel ima neko njihov bios? 😀
Ima i Leadtek 6800gs Extreme koji radi na 450/1050..

Pa da bash to.. Samo izgleda da i one rade na 1.37V, prochitah da je neki lik to reko... Ali bre gde uopste da nadjem bilo koji bios?? Ne mogu ni za moju da nadjem a kamo li za ove..???

edit: uff evo nasho sam za moju... 🙂 na gigabyte sajtu :wall: promaklo mi :d

Poslednja izmena:
Ta kartica radi na 350/1100 za 2D i 485/1100 za 3D na default naponu! Nema potrebe flashovati BIOS druge kartice, kad moze lepo da se iscupa BIOS svoje kartice, promene klokovi i fleshne nazad. Ja svoju drzim na 500/1200 (3D) za svaki dan (RivaTuner) i to radi perfektno.

Pa da, nisam nishta ni dobio... Jedino shto imam jachi klok po defaultu... Al to sam mogo i sa svojim biosom da izmodujem... Nema veze bar samo probao.. 🙂

Nego kolko markova postizete pri svojim klokovima u petici sa ovim 84.25 drajverima??

Sad mi neshto chudno, sa starim biosom i sa nekim modovanim 84.25 tj. NGO 1.8425 mi je pravio jedva 5800, a sada sa ovim novim XFX biosom i standardnim 84.25 drajverima mi pravi oko 6200.. Ne znam dal je do biosa il do drajvera... A mrzi me sad da stavljam opet one drajvere pa da probavam...

Na istom kloku ili...?

Djole ti si ubacio bios od XFX?
Ja imam na 500/1200 oko 6200,na 510/1200 mi se zapuca 3dmark.

@Falcon, na istom... Al izgleda da je to od onog "max frames to render ahead 0"... Nula oslabljuje skore u marku... Ma pogreshio sam sve je isto... Potpuno...

@Jerry, da.. ubacio... 😀 Al nema vajde....
Meni se mark uopste ne zapucava kolko god da stavim, jedino shto preko 505 imam artifakte....
Eto probali smo i to, aj shta je sledece? Oce neko da premerava voltaze jel se menjaju prilikom bios moda?

Probacemo Sajber Kurajber i ja, nadam se ovog vikenda. Meni se ne fleshuje moja kartica, mrzi me a i nemam ni jednu jedinu disketu u kuci :d Cekamo vikend, ujuricu do tada i neki bolji unimer...

Jesam s**** garanciju sad fleshovanjem?? Negde sam prochitao kao da se gubi onda... Al ono nije mi jasno shto kad uvek mogu da vratim na stari bios?

Ajde ako mozete nesto revolucionarno da otkrijete,onda postujte ovde,ocekujemo neki vmodd.
Djole ma mozes uvek vratiti na gigabyte-ov bios i ko ce videti da si ti flasovao??
Nego koliki ti je bio max clock sa gigabyte-ovim biosom i koliki si imao score u 2005 sa tim biosom a koliko sa ovim?

Pa kazem ti POTPUNO isti je max klok... 🙂 Nema razlike... Apsolutno...
Nego.... imam jedno otkrice... Mozda i nije revolucionarno ali ko zna... Gledam neshto tamo u Nibitoru, za 3D mi stoji da se fan vrti samo na 53%???? Shta ako ga ubrzam na stotku?????? 😀

@DjoleNS Apsolutno nista... Ubrzaj ga iz Rive ako mislis da ces nesto da dobijes. Inace i ja sam namestio u Rivi da mi dize kartu na 500/1200. Vratis original BIOS i kao da ga nisi ni menjao, nemas frke za garanciju. Isto i za cooler, samo nemoj da ostetis nesto i ostavis vidljiv trag.
Udarili smo o ledinu s ovom kartom... Kupovina Zalmana i Silencera je bacanje para u ovom slucaju. Meni i Falconu ostalo od proslih karti. Kao sto rekoh, jedino jos lemilica!
Najveci pomak u 3D Marku sam dobio danas kada sam ubo jos jednu memoriju. Porazavajuce! :S: (14260-3DM03) Prvi put da vidim DC da radi. A od menjanja biosa nikakav rezultat. Poigracemo se Falcon i ja malo mojom kartom jos u svakom slucaju.
Falcon je napisao(la):
Probacemo Sajber Kurajber i ja, nadam se ovog vikenda. Meni se ne fleshuje moja kartica, mrzi me a i nemam ni jednu jedinu disketu u kuci Cekamo vikend, ujuricu do tada i neki bolji unimer...
Mozda zapalim na Srebrno jezero u subotu a imam bre 2 multimetra u kuci, sta da juris?! Bolje cimaj onu lemilicu pa da kupujem trimer i sta treba. U nedelju bi bilo lepo da svrnes. Razmisli, ako ne ides do svojih... Jos stoji fleshut bios, multimetar mi u fijoci na dohvat ruke a mene mrziiiii 😛
Zanimljivije me da se zezamo zajedno :d

@Sajber, pravi si! :smoke: Vidim ja bice na kraju prvog srpskog hard moda ovde..

Nego juche sam testirao onaj ati tool i kao stavio mu da mi scanira za atrifakte na 505/1280 i nishta mi nije nasho!
A onda sam mu stavio da mi namesti sam klok jezgra i dobio sam za 10mhz vishe..!?
Zatim sam ga pustio da mi radi isto to za memoriju i spushtao je i spushtao i na kraju mi dodje kao do 1040!?!
Znachi przio mi karticu do 69 i posle silnih testiranja kao neki njegov klok bio je 515/1040... Glupost.... Josh prilikom pokushaja da ugasim program zapuca mi sistem chudno, pa tako stoji, pa se odledi, pa kao opet se sledi, i tako u nedogled dok ga nisam resetovao....
Dignem sistem i poshto nije zapamtio taj klok stavim ga na taj novi klok koji mi je kao nashao, upalim 3d mark i ono sevaju artifakti...
Izem ti ati tool... Osim shto ugreje karticu ko niko drugi, ne znam shta drugo koristi...
I kako je moguce da fan hladi potpuno isto kada stoji na 53% i na 100%??
I u chemu je fora sa nibitorom i tim laznim ochitavanjima i voltaze i fana i svega.... :wall:

Poslednja izmena:
Djole mislim da voltaze ocitava kako treba ali je grafika fizicki zasticena od dizanja voltaze za core bas da je nebi przili... Nije NiBitor kriv. E sad za fan nisam ni obracao paznju, uvek mi je stajao na 50% za 3D taj drekavac mali! Preko toga je bucan za moj ukus!
Ti bi mogao da me poslusas jednu stvar. Ali ozbiljno!!! Hajde nadji neki zgodan srafciger, skini hladnjak i promeni pastu! Mnogo mi cudno da ti vec brljavi na tim clockovima :trust: Ja samo moj skinuo mozda ni nepun mesec posto sam je kupio i pasta je izgledala kao presovani pepeo cigare!!! :zgran: Ne cak ni zvaka ili izgorela plastika nego kao pepeo! Da ne verujes. Stavio sam CM premium i Zalmana i to je to. Probaj, nemas sta da izgubis a garantujem da je to u pitanju... Uvek je glupost 😉

Nazad
Vrh Dno