Šta je novo?

6600 Gt Agp

Vama je bas zabavno! :)

Ljudi, sto se mene tice vi uzivajte u onome sto imate i to je to.

Zile, meni se i dalje vise svidja da imam 6600 poena u 3DMark03, da mi SVE igre rade kao podmazane i da mi ne radi hibernate (bas cu kad budem imao vremena da probam sa original drajverima, a ne sa Omega), nego da imam FX5200-tku i hibernate koji radi.

gx-x, ako mislis da je tvoja 5900-tka bolja karta od 9800-tke, takodje uzivaj.

Ne razumem vas uopste.
Ja se ni u jednom trenutku nisam kurchio svojom karticom (nisam pacenik te vrste, ali ovde na forumu ih, nazalost, ima gomila koji to rade u svojim pateticnim potpisima, da uNesc0, prozivam te!), vec sam samo davao ljudima preporuku. Zar je to toliko loshe? :wall: Jednostavno, ja sam se odusevio sta sam dobio za 170 jevreja i zato sam toliko i pisao o tome, a neki ljudi su izgleda ljubomorni, sujetni ili sta vec, pa im to smeta.

More, zabole me! Radite sta hocete, meni ni u dzep, ni iz dzepa!
Drndajte se sa krsh karticama i cekajte novu godinu za 6600 GT AGP, a ja cu da uzivam sa 9800-tkom, pa kad mi bude trebala jaca, naravno, zahvalicu joj se na saradnji i pazariti novu! ;) Isto to sam radio i sa ti4200, koja me je sluzila godinu dana u zdravlju i veselju, ali vreme joj je bilo za penziju. Inace, pazario sam je proslog septembra za 80 jevreja, tako da sam i na njoj za godinu dana rabljenja "izgubio" samo 20-ak evrica.

Pozdrav svima!

@delija: :) Znas kako, nije bolja za igrice, mislim da je 30% losija, ali je meni za moje potrebe nVidija jedino resenje, a ATI koliko vidim nema resenje za neke zahteve, ocigledno ih to uopste ne interesuje. Toliko su napljuvali Nvidiju da pravi kartice koje su samo za igrice,a oni su upravo ti koji prave takve kartice...I jos nesto, kod mene nema "moja" kartica, kartice mi prolaze kroz masinu pa se neka i zadrzi, imao sam radeona 9800pro u masini dok je kostala 420e ;)

Delija je napisao(la):
...meni se i dalje vise svidja da imam 6600 poena u 3DMark03...

stavi sliku tamo gde si napisao skor :d ;) guru :d

pa da i poverujemo bar u neku od tvojih prica...

Delija je napisao(la):

.....................................................................................

Drndajte se sa krsh karticama i cekajte novu godinu za 6600 GT AGP, a ja cu da uzivam sa 9800-tkom, pa kad mi bude trebala jaca, naravno, zahvalicu joj se na saradnji i pazariti novu! ;) Isto to sam radio i sa ti4200, koja me je sluzila godinu dana u zdravlju i veselju, ali vreme joj je bilo za penziju. Inace, pazario sam je proslog septembra za 80 jevreja, tako da sam i na njoj za godinu dana rabljenja "izgubio" samo 20-ak evrica.

Pozdrav svima!

Ma iskuliraj covece, ako do sada nisi ukapirao da je pola ovog foruma u fazonu NV vs ATI i AMD vs Intel onda ne znam sta da ti kazem. Kad bih ja rekao da imam ATI9700 u masini i da resetujem masinu samo onda kada instaliram neki drajver ili program koji to zahteva, odma' bi doletelo nekoliko "strucnjaka" da me optuzi da lazem i pritom bi to govorili sa takvim ubedjenjem kao da oni rade na mom kompjuteru a ne ja. Jednostavno, opusti se, ko zeli da se venca sa svojom NV/ATI karticom neka izvoli, ja llicno, kada bude doslo vreme da menjam ovaj 9700, ima da prebrojim pare, bacim pogled na cene koje tada budu bile i kupim ono sto je najisplativije, ATI, NV, S3... - who gives a f**k. ;)

Mali HoBiT je napisao(la):
stavi sliku tamo gde si napisao skor :d ;) guru :d

pa da i poverujemo bar u neku od tvojih prica...

@Mali HoBiT:
Bicu bezobrazan, ali mozes samo da mi pljunes pod prozor sa tvojom 5900-tkom! ;)

p.s. I to ako dobacis! :d

Prilozi

• 3DMark03.jpg
    3DMark03.jpg
    248.5 KB · Pregleda: 96
shagrath je napisao(la):
Ma iskuliraj covece, ako do sada nisi ukapirao da je pola ovog foruma u fazonu NV vs ATI i AMD vs Intel onda ne znam sta da ti kazem. Kad bih ja rekao da imam ATI9700 u masini i da resetujem masinu samo onda kada instaliram neki drajver ili program koji to zahteva, odma' bi doletelo nekoliko "strucnjaka" da me optuzi da lazem i pritom bi to govorili sa takvim ubedjenjem kao da oni rade na mom kompjuteru a ne ja. Jednostavno, opusti se, ko zeli da se venca sa svojom NV/ATI karticom neka izvoli, ja llicno, kada bude doslo vreme da menjam ovaj 9700, ima da prebrojim pare, bacim pogled na cene koje tada budu bile i kupim ono sto je najisplativije, ATI, NV, S3... - who gives a f**k. ;)

U potpunosti se slazem sa tobom!

"Mali" problem je u tome da ako pametniji popuste, oni glupi ce povesti kolo! :d

p.s. A to nikome ne ide u prilog, a pogotovo gomili pocetnika koji ovde na forumu pokusavaju nesto da nauce.

poz.

Da potvrdim Delijinu tvrdnju:

Ja sam gomilu puta stavljao posle nv atija i obrnuto i nikada nisam deinstalirao drajvere i nikada do sada nije bilo problema i to koristim win98se i winxp.Mozda nekima ovaj postupak pravi problema,ali kod mene nije.

@Delija: ja necu da budem bezobrzan, ali ti sa r9800pro/xt mozes samo da pljunes pod prozor vlasnicima 6600GT-a ;) (ipak si u topiku 6600GT)

http://www.bit-tech.net/review/357/6

a da ne pominjem kolko mozes da se napljujes vlasnicima 6800LE, modovane da ne spominjem...
:wave:

Delija je napisao(la):
@Mali HoBiT:
Bicu bezobrazan, ali mozes samo da mi pljunes pod prozor sa tvojom 5900-tkom! ;)

p.s. I to ako dobacis! :d

bravo guru... :)

gx-x je napisao(la):
@Delija: ja necu da budem bezobrzan, ali ti sa r9800pro/xt mozes samo da pljunes pod prozor vlasnicima 6600GT-a ;) (ipak si u topiku 6600GT)

http://www.bit-tech.net/review/357/6

a da ne pominjem kolko mozes da se napljujes vlasnicima 6800LE, modovane da ne spominjem...
:wave:

Stoji opaska, ali stoji i razlika u ceni! ;)

6800LE tesko moze da se nadje ispod 230 jevreja, a na to ide i porez (vazi za vecinu ljudi:)).
9800-tka moze da se nadje mnogo povoljnije (pogotovo polovna).

BTW, pricas o kartici (6600GT AGP), koje jos uvek nema, a za koju iz testova koje si prilozio i ne vidim da je nesto extra brzza od 9800-tke. Naravno, brzza je, ali ne dovoljno da bi na njoj radila neka igra, koja nece raditi na ATI-ju.
Naravno, ako joj cena bude ista ili malo skuplja od 9800-tke, onda je normalno bolja kupovina, ali napominjem da je jos uvek nema u prodaji.

EDIT: I subjektivno nisam siguran koliko je vredi cekati. Moje licno misljenje je da kad igre budu stucale na 9800-tki, stucace i na 6600-tki GT, i tada ce nam i tako trebati nove karte.

p.s. I ATI i nVidia vec najavljuju za malo posle nove godine novu generaciju GPU-ova! ;)

Poslednja izmena:
@ delijo bre, nova 6800LE vec moze da se pazari za 225 ojra :d ima je u oglasima...
nemoj pominjati polovne karte posto nisu tema ovde...

nego da mogu da ti pljunem pod prozor sa mojim sada vec bivsim 5900XT nije bas tacno ;) ti imas samo 600-tinak markova vise sa kartom koju si polovnu platio vise nego ja mog XT-a novog :d
kacio ja sam skoro skor od 6200 u marku 03...

nego posto se slazem sa cinjenicom da kada neke buduce igre budu stucale na 9800pro da ce isto tako stucati i na 6600GT-u,eeee ali kad se to dogodi uvek se moze dodati jos jedan 6600GT a moze li to isto i sa 9800pro :d ;)

hmm....tesko da se moze dodati jos jedan 6600GT AGP :( nazalost.... Elem, buduce igre tek treba da koriste prednosti novih shader jedinica i instrukcija koje radeon i FX kartice nemaju (na starije mislim) tako da novi nv 40,41,43,44 chipovi imaju jos juice-a u drajverima i igricama koje tek dolaze....dok su stare serije ispucale svoje....nazalost...

@ delijo bre, nova 6800LE vec moze da se pazari za 225 ojra :d ima je u oglasima...

nego da mogu da ti pljunem pod prozor sa mojim sada vec bivsim 5900XT nije bas tacno ;) ti imas samo 600-tinak markova vise sa kartom koju si polovnu platio vise nego ja mog XT-a novog :d
kacio ja sam skoro skor od 6200 u marku 03...

nego posto se slazem sa cinjenicom da kada neke buduce igre budu stucale na 9800pro da ce isto tako stucati i na 6600GT-u,eeee ali kad se to dogodi uvek se moze dodati jos jedan 6600GT a moze li to isto i sa 9800pro ;)

Ispravka, uzeo sam je novu! ;)
Sa sve 12 meseci garancije, koju sam instant "ubio" kad sam menjao stock hladjenje, ali sta se tu moze! :d
Za SLI ti je gx-x odgovorio.

Nego, Hobitu, da si u NS-u (kao gx-x), pa da se okupimo mi tzv. ATI-jevci (koji imaju jos uvek i Ti4200, ali nema veze :)) i vi nVidia-jevci, pa da raspravimo uz koje pivce ko tu kome muti vodu! :D A mogli bi i neki multiplayer da roknemo, pa da vidimo sta daje bolje rezultate! :D

p.s. Jos da imate Intela, pa to ima da bude uzivancija! :D

gx-x je napisao(la):
...Elem, buduce igre tek treba da koriste prednosti novih shader jedinica i instrukcija koje radeon i FX kartice nemaju (na starije mislim) tako da novi nv 40,41,43,44 chipovi imaju jos juice-a u drajverima i igricama koje tek dolaze....dok su stare serije ispucale svoje....nazalost...

Ma do tada cemo vec svi imati FX7000Ultra! :d

Moze i za 215€ i svakako je bolja od highend kartica prosle generacije. Dilerska cena je naravno jos niza. Poredjenje sa karticama iz prosle generacije me podseca na tranziciju Athlon XP 2500 -> Athlon 64 3000, kroz koju sam upravo prosao. Razmisljao sam se da li da to uradim obzirom da sam imao otkljucanog Bartona koji je isao i na 2300Mhz uparenog sa Abit NF7-S plocom + cooler koji je pomalo egzotican (Aero 7 +). Medjutim iako na defaultu nova platforma nije ocigledno brza (Abit KV8 Pro + A64 3000+ BOX), postoji nesto sto se zove potencijala vrednost koju svaki dan otkrivate. Na prosloj platformi se nije moglo dalje, to je bio kraj. Na novoj za pocetak mozete do 2.4Ghz, kasnije sa Winchester jezgrima verujem i vise od toga. Naredne godine 64bitni sistem donosi nova ubrzanja... Identican scenarijo nudi 6800LE kartica u odnosu na FX59x0 ili 9800Pro (XT).

Delija je napisao(la):
Do sada jedina (opet bukvalno) negativna stvar u vezi igara koja mi se desila je da mi je u roku od 5-6 sati igranja RBR-a jednom izleteo u Windows za vreme ucitavanja staze bez ikakve poruke. E sad, mozda je zbog ATI-ja, ne mogu da tvrdim suprotno, jer ga nisam probao na nVidia masini.

Upravo je i ta dilema resena sa novim pachetom 1.02, u cijem se release notes nalazi stavka o ispravci tog problema, tako da ni to nije bilo do ATI-ja! ;)

Delija je napisao(la):
Ispravka, uzeo sam je novu! ;)
...

Nego, Hobitu, da si u NS-u (kao gx-x), pa da se okupimo mi tzv. ATI-jevci (koji imaju jos uvek i Ti4200, ali nema veze :)) i vi nVidia-jevci, pa da raspravimo uz koje pivce ko tu kome muti vodu! A mogli bi i neki multiplayer da roknemo, pa da vidimo sta daje bolje rezultate! :D

p.s. Jos da imate Intela ...

nenene, sam si rekao: "polovna uletela" :d nemoj sada da se vadis :D

gx-x je lepo rekao, ali ja nigde nisam spominjao AGP verziju karte ;)

pa ja sam u Zemunu gradu :) ,vise sam NS-adjanin nego beogradjanin :d
nego i ja imam josh uvek ti4200 i trenutno je u masini i to u MSI mega sa PIV 2.4 i giga rama :d :D

Paradigma je napisao(la):
Moze i za 215€ i svakako je bolja od highend kartica prosle generacije. Dilerska cena je naravno jos niza. Poredjenje sa karticama iz prosle generacije me podseca na tranziciju Athlon XP 2500 -> Athlon 64 3000, kroz koju sam upravo prosao....

dobro, ja sam gledao cenovnike nekih bas,ali bas maloprodajnih firmi(skoro STR :d )

nisi zadovoljan dobitkom a64 u odnosu na bartona i NF7 ?

nenene, sam si rekao: "polovna uletela" :d nemoj sada da se vadis :D

gx-x je lepo rekao, ali ja nigde nisam spominjao AGP verziju karte ;)

pa ja sam u Zemunu gradu :) ,vise sam NS-adjanin nego beogradjanin :d
nego i ja imam josh uvek ti4200 i trenutno je u masini i to u MSI mega sa PIV 2.4 i giga rama :d :D

Ne bih rekao da sam igde napisao da sam je uzeo polovnu, al' nema veze.

I, kako ti se klokuje ti4200? :D

Delija je napisao(la):

Zile, meni se i dalje vise svidja da imam 6600 poena u 3DMark03, da mi SVE igre rade kao podmazane i da mi ne radi hibernate (bas cu kad budem imao vremena da probam sa original drajverima, a ne sa Omega), nego da imam FX5200-tku i hibernate koji radi.

da znas da nam je zabavno i to jako :D

mene 3dmark pod jedan ne zanima!
pod dva sve ti radi glatko ali tek posle drugog ili treceg patcha ;)
hibernate nisi ni imao priliku da koristis pa ni ne znas kako radi, prema tome pssssssst
to sta ja imam to je moja stvar i necu ni da menjam 5200 koji sam dobio u zamenu za mx440 dokle god ne naidjem na nesto meni interesantno i da ne radi.
to sto imas super mocan tv-out ti sigurno mnogo znaci kad kad ga ne koristis :p

i odakle ti ideja da ubedjujes nekog da je hibernate losa stvar samo zato sto tebi ne radi? zar nisi mogao samo da kazes da je to mana ati kartica i tu zavrsis? to mnogo govori o tome kako ti razmisljas i kolko ti je stalo do ne znam ni ja cega.

i da naravno da cu da uzmem 6600GT i da cu da vam nabijam na nos samo tako, i da platicu ga manje nego sto je taj 9800pro....

laku noc smaraci...

Ser_Zile je napisao(la):
da znas da nam je zabavno i to jako :D

mene 3dmark pod jedan ne zanima!
pod dva sve ti radi glatko ali tek posle drugog ili treceg patcha ;)
hibernate nisi ni imao priliku da koristis pa ni ne znas kako radi, prema tome pssssssst
to sta ja imam to je moja stvar i necu ni da menjam 5200 koji sam dobio u zamenu za mx440 dokle god ne naidjem na nesto meni interesantno i da ne radi.
to sto imas super mocan tv-out ti sigurno mnogo znaci kad kad ga ne koristis :p

i odakle ti ideja da ubedjujes nekog da je hibernate losa stvar samo zato sto tebi ne radi? zar nisi mogao samo da kazes da je to mana ati kartica i tu zavrsis? to mnogo govori o tome kako ti razmisljas i kolko ti je stalo do ne znam ni ja cega.

i da naravno da cu da uzmem 6600GT i da cu da vam nabijam na nos samo tako, i da platicu ga manje nego sto je taj 9800pro....

laku noc smaraci...

Ne znam o kakvim patch-evima pricas, RBR puca ne vezano sa grafickom karticom!

Naravno da nisam mislio da omalovazavam time sto sam ti rekao u vexi 5200-tke (nisam takav krelac!), nego ako nastavis da budes tako probirljiv, jos dugo ces je imati u masini! :)

Stvarno mi nije jasno odakle vam to da hibernate ne radi na ATI-ju???
Problem je samo u Omega driverima, a ne u necem drugom. Nacin na koji kod tebe nije radilo (black screen) se ne desava ni sa Omega, tako da si se ti negde grdno zeznuo. ;)

Nemojte bezveze da sirite dezinformacije!

Off topic ali sta nije na ovom forumu:d Jel zna neko sta se ovde desava :trust: ? Asus 6800GT. Imam sliku i preko tv-toola ali samo sliku , znaci bez nekih podesavanja, ali da skratim imate sliku :crash:

Prilozi

• tvtool.JPG
    tvtool.JPG
    49.9 KB · Pregleda: 55
  • tvtool I.JPG
    tvtool I.JPG
    53 KB · Pregleda: 41
Takva poruka se dobija na MX440 karticama, na kojima je TV enkoder chip integrisan u GPU. To ne bi trebalo da bude situacija sa 6800-tkom.

Koja je verzija TVTool-a?
Pretpostavljam, po opisu problema, da je starija, pa verovatno ne prepoznaje TV enkoder chip koji se nalazi na tvojoj kartici.

Delija je napisao(la):
1.Ne znam o kakvim patch-evima pricas, RBR puca ne vezano sa grafickom karticom!

2.Naravno da nisam mislio da omalovazavam time sto sam ti rekao u vexi 5200-tke (nisam takav krelac!), nego ako nastavis da budes tako probirljiv, jos dugo ces je imati u masini! :)

3.Stvarno mi nije jasno odakle vam to da hibernate ne radi na ATI-ju???
Problem je samo u Omega driverima, a ne u necem drugom. Nacin na koji kod tebe nije radilo (black screen) se ne desava ni sa Omega, tako da si se ti negde grdno zeznuo. ;)

4.Nemojte bezveze da sirite dezinformacije!

1.ko je i spominjao da je to do graficke kartice? (citaj malo bolje i pazljivije)
2.moze da ostane i jos pola godine i jos dva dana sve zavisi od toga dal mi zatreba jace.
3.hibernate ne radi na pojedinim ati karticama[tacka] omega drajvere ni nemam, a bili su instalirani najnoviji (citaj opet sve iz pocetka mnogo toga ti je promaklo)
i garant ti znas na koji nacin nije radilo kod mene i da sam ja nesto zeznuo(sam si napisao kako ne radi kod tebe ;))

4.HA-HA-HA!!!

Milan je napisao(la):
Off topic ali sta nije na ovom forumu:d Jel zna neko sta se ovde desava :trust: ? Asus 6800GT. Imam sliku i preko tv-toola ali samo sliku , znaci bez nekih podesavanja, ali da skratim imate sliku :crash:

slepci opet ne daju podatke za tv encoder.
jel ima sanse da nekako drugacije probas to sto si hteo?

Delija je napisao(la):

gx-x, ako mislis da je tvoja 5900-tka bolja karta od 9800-tke, takodje uzivaj.

Ne razumem vas uopste.
Ja se ni u jednom trenutku nisam kurchio svojom karticom (nisam pacenik te vrste, ali ovde na forumu ih, nazalost, ima gomila koji to rade u svojim pateticnim potpisima, da uNesc0, prozivam te!), vec sam samo davao ljudima preporuku. Zar je to toliko loshe? :wall: Jednostavno, ja sam se odusevio sta sam dobio za 170 jevreja i zato sam toliko i pisao o tome, a neki ljudi su izgleda ljubomorni, sujetni ili sta vec, pa im to smeta.

Pozdrav svima!

Spameru i smaracu prestani da s€r€$. Zabole me sto si ti kupio 9800pro za 170€ i ja sam, pa sta. I da, 6800le je xx puta bolja kupovina. Ona kosta 210 € (ako cemo po dilerskim cenama). I da, 9800pro polovnu nema sanse da nadjes. I da, potpis stavljam ne zbog kurcenja (zabole me za to), nego da kad nesto pitam ne bih objasnjavao: Ej imam ovo imam ono, znas kako promenio sam ovo....

Uostalom zar ne vidis da je svaki drugi reply u ovom Topicu TVOJ. Zapitaj se malo kako smaras ljude ovde. Covece imas preko 2.5 posta dnevno! Aloooo, da si novi Nikola Tesla ja mislim da ne bi toliko mudrovao. Kao da si popio svu pamet.

Nije me bilo par dana, nisam imao vremena na netu...

Evo ja poceo ovu temu i nazvao je "6600GT AGP", bilo je dve strane zadnji put kad sam bio tu... Sada ima 6 strana i nijedna nova informacija o doticnoj kartici. Samo 9800 i 6800. Koja god tema da se postavi a da i malo dodiruje trziste grafickih kartica, sve se zavrsava borbom 9800 i 5900 ili 6800 i X800, tj. ATi vs. nVidia...

Pa dajte ljudi sta je vama, ajde da otvorimo temu ATi vs. nVidia i podteme u njoj (po cenovnoj klasi kartica) pa pisite i 56 strana, postavite rekorde svih foruma na ovom svetu.

Nego, jel ima nekih informacija o 6600GT AGP ? :D

vule85 je napisao(la):
Nego, jel ima nekih informacija o 6600GT AGP ? :D

Ne, ali ocigledno vec postoji klub obozavalaca iste na ovom forumu ;)

Vrh Dno