Šta je novo?

6600 Gt Agp

ma ATi ima lepsu sliku u 2D-u :d

Ser_Zile je napisao(la):
a ti milane pricas samo o karticamo od 300+€, a i ostatak masine ti je na nivou.
meni se VPU upalio posle pola sata prosli vikend na 9600pro ;)
a i neverovatno me nervira sto hibernate ne radi.
reci mi kolko veze ima 9700 sa 9000 i X800 sa X700?

Druze, ti si probao neku "zhnj":d downclockovanu 9600Pro i po njoj sudis. Isto kao sto vidard ima problema sa 9200SE i sad je ATI kriv.
Licno ni jednom (bukvalno) nisam video VPU recover i ne znam ni kako uopste izgleda kada se aktivira. ;)

Do sada jedina (opet bukvalno) negativna stvar u vezi igara koja mi se desila je da mi je u roku od 5-6 sati igranja RBR-a jednom izleteo u Windows za vreme ucitavanja staze bez ikakve poruke. E sad, mozda je zbog ATI-ja, ne mogu da tvrdim suprotno, jer ga nisam probao na nVidia masini.

Stoji to u vezi Hibernate i S3 Suspend-to-RAM da ne radi, ali sa Omega driverima. Sa original 4.8 mi je radilo, a novije nisam probao, jer mi sve ostalo sa ovim Omega radi perfektno.

Delija je napisao(la):
Druze, ti si probao neku "zhnj":d downclockovanu 9600Pro i po njoj sudis. Isto kao sto vidard ima problema sa 9200SE i sad je ATI kriv.
Licno ni jednom (bukvalno) nisam video VPU recover i ne znam ni kako uopste izgleda kada se aktivira. ;)

Do sada jedina (opet bukvalno) negativna stvar u vezi igara koja mi se desila je da mi je u roku od 5-6 sati igranja RBR-a jednom izleteo u Windows za vreme ucitavanja staze bez ikakve poruke. E sad, mozda je zbog ATI-ja, ne mogu da tvrdim suprotno, jer ga nisam probao na nVidia masini.

Stoji to u vezi Hibernate i S3 Suspend-to-RAM da ne radi, ali sa Omega driverima. Sa original 4.8 mi je radilo, a novije nisam probao, jer mi sve ostalo sa ovim Omega radi perfektno.

jeste bila d/c ali ja se nisam zalio na frame rate i da je spora.
sto se tice problema sa hibernate, koristio sam najnoviji original driver ;)

notax je napisao(la):

druze imash neki opasan problem... nazivati nekog glupim je stvarno loshe i primitivno (plus meni ni iz dzepa ni u dzep ni od nv ni od ati-ja)... nikakva ja predubedjenja nemam nego lepo chitam ono shto si otkucao.. to shto ti stalno vadish sve iz konteksta kako je tebi milo je tvoj problem i kompleks da budesh najpametniji...

ja nisam ostrashcen ni po kojem pitanju osim po tvom stavu prema ostalim forumashima jer je stvarno to ruzno videti na benchmarku...

Bez zezanja, G!!!, sta trenutno "vozas" u masini, i sta si "vozao" u poslednjih godinu dana?
Batali probleme ljudi koji ne umeju posteno ni da (de)instaliraju drajvere? Tvoje licno iskustvo...;)

Ser_Zile je napisao(la):
jeste bila d/c ali ja se nisam zalio na frame rate i da je spora.
sto se tice problema sa hibernate, koristio sam najnoviji original driver ;)

Kako onda ja nemam problema? A ni gomila drugih ljudi sa ATI-jem? Neko tu silno gresi!

Software na masini nije ni pod razno frisko instaliran, skoro "na zivo":) zamenjen Ti4200 sa 9800-tkom (bez deinstaliranja nVidia drajvera, cisto probe radi, a posle me je i mrzelo) i nikakvih problema (osim tog sa hibernate, mada to nikad nisam ni koristio, jer na taj nacin djubre od koristenih programa ostaje u memoriji). Procesor "debelo" overklokovan, kartica koliko je bilo moguce.

al si slagao za ubacivanje ATi karte posle nV-a bez deinstalacije drivera, pa ne bi boot-ovao win. ...

sta pricas ???

Nije u redu da nekoga prozivas ako nisi siguran u to sto pises! :mad:

Ti4200 sam izvadio iz masine u NS-u pocetkom jula i poneo je u Vrsac jer sam tamo imao skrnavi MX440, pa reko da mogu malo da se igram preko leta. Nisam ni racunao da cu imati kinte da pazarim 9800-tku. Kada sam se pocetkom septembra vratio u NS, ubacio sam ATI (inace, razmisljao sam kao i ti, ali posto sam MX prodao, a cale bi me ubio da ga ostavim par dana bez kompa, isao sam na rizik i nisam poneo sa sobom Ti4200, da bi prvo deinstalirao drajvere), instalirao drajvere za njega (ATI) i to je to.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Sto si drzao 640x480? I sta fali Overlay-ju na Atiju?

Sto sam drzao ??? Pa zato sto je to rezolucija theatar moda i nisam video gde to moze da se promeni, moze da bude neka druga dok je desktop ali cim krene overlay (u theatar modu) opala, 6x4 odma pada....i to u 60hz pa ti vidi na sta to lici na monitoru...To je sve sto fali overlaju na ATI-ju, ti ocigledno nisi video overlay na nVidiji i sta sve moze, prosto sam zaplakao za njim kad sam ubacio ATI-ja u komp....

@delija: Brate, sta ti koristis ? Win98 ? :D Pricas o djubretu u memoriji posle programa...Nema djubreta u XP-u, tacno se vidi sta ostaje, a sta ne ostaje. Uostalom hiberate ne radi tako kako ti izgleda mislis da radi, on "pamti" samo koriscenu fizicku memoriju ;) (znam da znas)

ma 6600gt ce fino da oduva radeone 9800pro, i to za manje para, a tek sto ce da oduva mog FX-a... zjuuuuu. Na svu srecu pa se ne igram cesto :d

@ GX-X

Jel spavas ti nekad? :d

Ljudi, kod tv-out-a koristite 720x576, pa onda pricajte kako ne valja tv-out (jer je to native pal rezolucija). Al ozbiljno, prvo probajte, pa onda komentarisite ovo.
Sto se tice toga da 9800pro radi brze u igrama od 6800 ... hmm ... kao sto rekoh imao sam obe kuci i definitivno nije tako. Sa 1.2 (ili 1.3) patchom i FarCry ne ide nista losije.
Stoji da su Catalist driveri trenutno bolji od detonatora
Takodje NV ima daleko bolje opcije za rad sa dva displeja
NV karta moze da se ubaci bez skidanja catalista i radi ok (i obrnuto). Ponekad se desi da se nesto zaglupi, ali nije pravilo.

[Mancha] je napisao(la):
Ljudi, kod tv-out-a koristite 720x576, pa onda pricajte kako ne valja tv-out (jer je to native pal rezolucija). Al ozbiljno, prvo probajte, pa onda komentarisite ovo.

I sa 9800 i sada sa 6800 koristim 800x600. Na Atiju savrsena slika, na drugoj manje savrsena:d. Danas cu probati predlozenu rezoluciju, nadam se da si u pravu. Ako imas TVTool sa serijskim brojem da li bi mi poslao na mail?

Poz.!

Delija je napisao(la):
Kako onda ja nemam problema? A ni gomila drugih ljudi sa ATI-jem? Neko tu silno gresi!

pa ti silno gresis, zasto nisi zabo nekog 9200 ili 9600 pa da vidis kako to radi?
nije da ne radi ali nije ni sjajno kako govorite i problema je u zadnje dve godine bilo desetostruko vise sa ati karticama i svako ko posecuje games sobu to je lako mogao da primeti!!!

sto se tice tvout-a mene licno ne zanima kako radi ni na nV ni na ATi karticama jer ga ne koristim ali zato hibernate mi treba, a ako mi zatreba slucajno tvout samo ga prikljucim i to radi. to bas i nije slucaj sa ati karticama gde nesto radi sjajno, a ostalo nikako.

:wave:

@milan: Insomnia :S: komarci (#@$%@) prehlada....

gx-x je napisao(la):
@delija: Brate, sta ti koristis ? Win98 ? :D Pricas o djubretu u memoriji posle programa...Nema djubreta u XP-u, tacno se vidi sta ostaje, a sta ne ostaje. Uostalom hiberate ne radi tako kako ti izgleda mislis da radi, on "pamti" samo koriscenu fizicku memoriju ;) (znam da znas)

ma 6600gt ce fino da oduva radeone 9800pro, i to za manje para, a tek sto ce da oduva mog FX-a... zjuuuuu. Na svu srecu pa se ne igram cesto :d

Na djubre u koriscenoj fizickoj memoriji sam i mislio.

Inace, to sto se tice "refresh"-a memorije, naravno vuce korene od 98-ice, ali po iskustvima ljudi sa stranih foruma, menadzment memorije ni u XP-u nije bas najsrecnije odradjen i odredjeni programi znaju dobro da ga zaglupe, pa samo restart pomaze da se uklone svi tragovi u memoriji. Pogotovo stariji programi koji nisu eksplicitno pisani za XP, vec za 98-icu, ili cak 95-icu.

Uostalom, znas kako, jednostavno mi nije tesko da sacekam max minut da mi se podigne sistem, posto to radim jednom dnevno.

Delija je napisao(la):
Inace, to sto se tice "refresh"-a memorije, naravno vuce korene od 98-ice, ali po iskustvima ljudi sa stranih foruma, menadzment memorije ni u XP-u nije bas najsrecnije odradjen i odredjeni programi znaju dobro da ga zaglupe, pa samo restart pomaze da se uklone svi tragovi u memoriji. Pogotovo stariji programi koji nisu eksplicitno pisani za XP, vec za 98-icu, ili cak 95-icu.
?!?

Memory management na XP-u je odlicno izveden, to sto se programi zaglupe to je zbog samih programa. Nije to Win 3.1 pa da programi upadaju jedni drugima u memory space...
Jel ti mislis da na Linuxu nema zaglavljivanja programa?

U tome je i caka, zato totalni restart jednom dnevno fino liferuje to sto su "zaglupljeni" programi ostavili za sobom. ;)

Zar vam se nikad nije desavalo da neki program pukne, a da bi ga ponovo startovali morate da restartujete masinu? To bi u principu trebao da resava OS, ali u praksi je to ipak malo drugacije.

Delija je napisao(la):
Nije u redu da nekoga prozivas ako nisi siguran u to sto pises! :mad:

nema sta da se ljutis, ja kazem da je nemoguce ubaciti ATi kartu u masinu u kojoj su instalirani nV drajveri i da Win. butuje...
to je cinjenica.

Tvoje "cinjenice" su vrlo slicne onima koje iznose radikali! :d
Lupetas gluposti!

Ako kazem da sam stavio ATI na masinu na kojoj je radio Ti4200 bez ikakve deinstalacije drajvera onda je to tako i tacka! Zasto bih lagao?

@Mali HoBiT
ja sam isto uradio tako i sljaka mi R9800PRO vec mesec dana bez iti jednog bug-a i nestabilnosti sistema! :)
naravno uredna deinstalacija nVidia-inih drivera se podrazumeva, ali i danas kada proceprkam po regystry-ju vidim da mi je ostalo podosta repova od nVidia-inih drivera ali ne pravi nikakvih problema system :)

@toxic, pa i ja sam isto radio to soma puta ali sa skidanjem prethodnih drajvera, ovaj cigan tvrdi da nije deinstalirao detonatore a instalirao je catalyst :d :D i butovao je win

@delijo na kom to op. sistemu ??? win-u 3.11 ??? :d
a ti si neki guru lik pa ja tebi treba da verujem na rec i tacku ? :d ahaha
ma skontao sam, tebi je ti4200 radio kao "video device" pa windiws i nije "bolela" instalacija catalysta jer drugih drajvera nije bilo :d

a i ko da je bitno, bravo delijo, maher si extra ;) sve ti verujem :d

dobro ljudi ajde da se vratimo na temu 6600 AGP, zadnje dve stranice thread-a su taka spamcina da ce nas moderatori razapeti :)

Mali HoBiT je napisao(la):
@toxic, pa i ja sam isto radio to soma puta ali sa skidanjem prethodnih drajvera, ovaj cigan tvrdi da nije deinstalirao detonatore a instalirao je catalyst :d :D i butovao je win

@delijo na kom to op. sistemu ??? win-u 3.11 ??? :d
a ti si neki guru lik pa ja tebi treba da verujem na rec i tacku ? :d ahaha
ma skontao sam, tebi je ti4200 radio kao "video device" pa windiws i nije "bolela" instalacija catalysta jer drugih drajvera nije bilo :d

a i ko da je bitno, bravo delijo, maher si extra ;) sve ti verujem :d

Jos jednom ti kazem da ne lupas gluposti! :mad:
A to koliko si ubedjen u nesto sto je NETACNO, dovoljno govori o tvom znanju.
Koj' ti je bre?
Zar ne mozes da prihvatis da nisi u pravu?

p.s. Ocigledano da za tebe jesam guru! ;)

@Delija: voleo bi da vidis kako se lepo diz komp iz hibernacije sa sve upaljenim TV-om i ostatkom, sve to na windowsu XP koji je instaliran pre godinu dana. I kad vidis da je racunar zadnji put restartovan tj. gasen pre 2 meseca, slozices se da je memory menagment odlicno uradjen u XP-u ;) :wave:

ToxiC je napisao(la):
dobro ljudi ajde da se vratimo na temu 6600 AGP, zadnje dve stranice thread-a su taka spamcina da ce nas moderatori razapeti :)

Tako je. Vratimo se temi.

Šta je to u stvari 6600GT AGP ?
Da li to negde može da se kupi i po kojoj ceni?
Ako ima, da li je neko probao, i kakvi su rezultati u testovima?

Šta je to vreme ?

Koliki je svemir ?

Zašto je još uvek crveno na semaforu ?

Šta ima sutra za ručak ?

Večita metafizička pitanja, na koja možda nikada nećemo saznati odgovor. :D

P.S. Nedjo, anything about...??

Delija je napisao(la):
Jos jednom ti kazem da ne lupas gluposti! :mad:
A to koliko si ubedjen u nesto sto je NETACNO, dovoljno govori o tvom znanju.
Koj' ti je bre?
Zar ne mozes da prihvatis da nisi u pravu?

p.s. Ocigledano da za tebe jesam guru! ;)

rekao sam vec, maher si, kraj price...

bravo guru ;)

gx-x je napisao(la):
@Delija: voleo bi da vidis kako se lepo diz komp iz hibernacije sa sve upaljenim TV-om i ostatkom, sve to na windowsu XP koji je instaliran pre godinu dana. I kad vidis da je racunar zadnji put restartovan tj. gasen pre 2 meseca, slozices se da je memory menagment odlicno uradjen u XP-u ;) :wave:

u opste nisi ukapirao o cemu se tu radi ali sad cu JA da ti pojasnim sve.
pazi ovako hibernate je jedna veoma losa opcija i ljudi iz ati-ja su nam ucinili uslugo tako sto su je iskljucili i spasili nas od zlih sila i m$-a. sad ti je sve sigurno mnogo jasnije.

na jednom site-u medju komterima za tvtool:
Re: TVTool v9.7 + ***Gen (Score: 0)
by Anonymous on Tuesday, September 21 @ China Standard Time
is there something like this for ati cards
:D :D :D
moram da kazem da oni koji se prse tim tvout-om da ga najmanje i kotiste, od recimo pedeset ljudi koje znam svega njih dvoje ga koriste, a ovi ostali vecim delom nisu ga ni probali i nemaju pojma kako radi.
prema tome to ne moze da bude prednost jedne kartice sem ako neko ne naglasi da hoce da gleda divx na tv-u (takvih je najmanje)!!!

p.s.cuo sam tu od jedne komsinice da nV kartice namerno imaju los tv-out kako bi mi sto manje gledali u tv, verovatno je i on isto tako zao kao i hibernate :d

6600 za AGP jos uvek nije stigao tako da nastavljamo program dalje sa takmicenjem u glupostima :p

LOL :d ova 6600GT serija me je do sada najvise nasmejala, do sada su joj specifikacije:
ima hibernate
ima zli TV out
sporija je od Delijinog radeona 9800 (mozda i od M3-ovog - NHF )
ima je nema je u imtelu i AGP je varijanta u PCI-E
mnoogoo je brza kad je traze, a spora u transportu do trzista
neki je cak i imaju u svojim racunarima, mada nisu sigurni, mozda je to i neki r9600LE ?
TV-out je "zapisano" losiji jer je ATI-jev bolji, a ne mogu oba biti bolja
ima ATI fanove sa specijalnim izdanjima igrica koje mnogo bolje rade na ATI-ju, igrice su kontraverzne i ceo svet koji testira hardwer jos uvek pokusava da dodje do svojih kopija, makar samo za test....

wono...ludilo jos uvek umirem od smeha :D

Nazad
Vrh Dno