Šta je novo?

60Hz vs 75Hz vs 120Hz

Opet ovi teoreticari koji ne vide razliku izmedju 60 i 120Hz, razlika je kao nebo i zemlja, onaj koji ne vidi razilku ili je stvarno slep ili nikad nije imao prilike da isproba monitor od 120Hz.

Ja nisam video uzivo monitor od 120Hz i problem je u tome sto se ovaj monitor koji planiram da kupim narucuje i ceka nekoliko dana tako da nemam prilike u zemlji Srbiji da vidim kako radi pre nego sto ga kupim... A ironija je sto su taj monitor koji zelim i ovaj koji imam proizvedeni u isto vreme ali nasi dileri uvezu sledecu stvar tek kada prodaju prvu i zato smo osudjeni da kupujemo ''na kasicicu''...
A opet mislim da ima razlike barem u igrama u kojima je to omoguceno i gde monitor u 2D-u uspeva da prikaze osvezavanje od 120Hz...
Ma ipak cu ga kupiti za koji dan pa sta god da bude :d

Neznanje je blazenstvo.
Ko nije u mladosti dugo radio na dobrom CRT-u (bar 100Hz) nikada se nece zaliti na svoj LCD.
Sa druge strane, ja licno ni dan danas, posle 6 godina koriscenja LCD i dalje patim za tom fluidnoscu u igrama
koji sam mogao da dozivim sa CRTom.
Sto je najgore, potpisujem da ni ovih 60Hz sto stoji u specifikaciji LCD-a nije ni prici CRTovih 60fps.
Sve je unakazeno blurom, duhovima, lagom.. da sam ponekad ubedjen da na LCD nema razlika cak ni izmedju 30 i 60fps!!!

Poslednja izmena:
Naravno da sam imao CRT ali dok sam ga koristio nisam mogao npr. da peglam MW3 koji je sada izasao a nisam bas planirao da prelazim sa TFT-a na CRT zato me interesuje kako radi novi TFT monitor sa osvezavanjem od 120Hz i verujem da razlika postoji, ali to cu videti tek kada prodam ovaj i kupim nov...:crash:

Uzeo sam sinoc napokon Alienware OptX 2310 i malo je cudnija slika bila u startu, tj. bolje osvetljenje i sve je mnogo jasnije u odnosu na prethodni, mada tek treba da se kalibrira... Probao sam malo mw3 i mogu reci da ima malo razlike na bolje, nekako je sve jos ostrije (ili tripujem)... Sada me buni to sto za osvezavanje slike isto pise 60MHz i ne umem da podesim 120MHz za 2D... Ili se to automatski podigne na 120MHz kada se ukljuci 3D i samo tada tako radi... Cekam nVidia 3D Vision 2 gen cvidze za 3D jer ih jos nema kod nas u nabavci...
Samo da se pofalim malo :d
Ako neko ume da objasni kako ovo da namestim na 120MHz neka posalje info ako je voljan jer sam trazio po forumima i nisam nasao postupak...
Hvala...

Ako si ga nakacio preko DVI onda bi trebalo samo da setujes 120Hz na desktopu, a sto se igara tice Hz podesavas u igri. Probaj reinstall driver-a za grafiku i monitor, mozda pomogne.

Uzeo sam sinoc napokon Alienware OptX 2310 i malo je cudnija slika bila u startu, tj. bolje osvetljenje i sve je mnogo jasnije u odnosu na prethodni, mada tek treba da se kalibrira... Probao sam malo mw3 i mogu reci da ima malo razlike na bolje, nekako je sve jos ostrije (ili tripujem)... Sada me buni to sto za osvezavanje slike isto pise 60MHz i ne umem da podesim 120MHz za 2D... Ili se to automatski podigne na 120MHz kada se ukljuci 3D i samo tada tako radi... Cekam nVidia 3D Vision 2 gen cvidze za 3D jer ih jos nema kod nas u nabavci...
Samo da se pofalim malo :d
Ako neko ume da objasni kako ovo da namestim na 120MHz neka posalje info ako je voljan jer sam trazio po forumima i nisam nasao postupak...
Hvala...

Treba ti DualLink DVI kabl, ne daje 120Hz (ne MHz lol) preko HDMI konekcije. 120Hz radi samo u njegovoj nativnoj rezoluciji, tačnije 1920 x 1080.

Hvala na odgovorima.
reinstalirao sam drajver za grafiku ali je isto posle toga a drajer za monitor je sam preuzeo sa neta.
nakacio sam sve preko hdmi-a odavno jer sam mislio da je bolje jer me dvi smara zbog ova 2 srafa a i zbog njega moram da skidam neku maskicu za kablove na radnom stolu...
probacu sutra sta ce biti preko dvi kabla...

moj lapsus za MHz :D

Evo povezao sam preko DVI kabla i pojavilo se u podesavanjima 120Hz, kasnije cu probati kakav je filing u igricama pa javljam ;)
Hvala na pomoci, mada mi je logicno bilo da HDMI pre to podrzava od DVI-a jer je ipak novija tehnologija...

HDMI 1.4 moze, a cesto monitori nisu 1.4! ;)

Ah kada ce nesto napraviti kako treba, uvek nesto fali... Ne znam za monitor, pogledacu specifikacije... za kabl znam da je vrhunski, pravljen po narudzbini ;)
Mada postigao sam sta sam odavno hteo, 120Hz :d

HDMI kablovi su isti kao i SATA, za sve specifikacije su isti kablovi samo da su odgovarajuceg kvaliteta i duzine. Ostalo je MARKETING ,)

Pih bas sam sad zbunjen... Do sad sam bio u ubedjenju da je HDMI bolji od DVI-a... Al ko ce sve to pohvatati...
Pa nista, casticu ps3 novim hdmi kablom, nece da se baci :d

HDMI - namenjen za multimediju, TV, PS3...
DVI - za PC
a
DisplayPort - je noviji od DVI, moze 10bita boja, vise podataka u sekundi, veca rezolucija...; i mislim da je bolji i zamena za oba (mada HDMI se i dalje razvija, DVI ne)

ma kapiram, dvi je samo na grafici a sve ostalo hdmi...
DisplayPort nisam koristio a i nemam takav ulaz na monitoru...
imam na grafici ali kapiram kada bih uzeo samo dispaly port adapter i prikacim ga na dvi kabl da ne bih nista dobio...
Ma extra sljaka ovako, za sad nista ne diram.
Lepo si rekao da je uglavnom sve marketing ;)

Nadjoh dvi/display port mada sumnjam da ce mi nesto znaciti da kupujem...

Prilozi

• DP2DVIMM6.Alarge.jpg
    DP2DVIMM6.Alarge.jpg
    43 KB · Pregleda: 27
Nece, samo diretan DisplayPort na DisplayPort ima smisla. Ionako su sve digitalni ulazi,a HDMI ostavi za PS i sl.

Ma ne diram nista vise oko monitora, jedino 3D cvidze da izjurim, cekam nVidiu ali ih nema... Samo za 3D TV prodaju a za PC ne znam gde da trazim i ne bih da uzmem nesto sto ne valja...

Ah kada ce nesto napraviti kako treba, uvek nesto fali... Ne znam za monitor, pogledacu specifikacije... za kabl znam da je vrhunski, pravljen po narudzbini ;)
Mada postigao sam sta sam odavno hteo, 120Hz :d

Taj fazon, za sve ove godine nisu ni DVI standardizovali nego monitore vecinom i dalje prave za matori d-sub (umesto da ga ukinu), a vec izmislili display port koji ce poceti da zazivljuje mozda tek kad izmisle jos nesto novije..

Vrh Dno