Šta je novo?

5900XT vs. DooM ]|[

MAD_MUzzY je napisao(la):
Meni, davno.
Nisam je pokretao skoro. Tj. jesam dok mi je 5950 bio u masini, ali nije htela da radi. Trabao mi je onaj patch koji omogucava da se igra pokrene sa novim forceware drajverima, trt.mrt.
Aj bas cu sad da probam da ga pokrenem na 9800xt. Ako neko zna kako se iz konzole podesavaju graficke opcije, nek napise (meni onaj highquality.cfg nikad nije hteo da radi).

Ja imam neku Doom 3 betu 2 sa nekih 15-ak mapa, doom3 editorom i nekim doom 3 configom u kom možeš da podešavaš sve audio-video opcije, dejtonatorima 41.09 sa fix-om za sive ekrana (podržane sve nVidia kartice do Ti4600, dok za ATI-ja netreba ništ') i sve to uz blagoslov John Carmacka koji je suplajovao pačeve kako bi ovaj ATI-jev leak proradio kako treba. Pošto kažu da sledi apdejt za DOOMConfig, sa dodatkom remapiranja kontrola itd. predpostavljam da se može downloadovati.
A za prvu pomoć evo i zippovani doomconfig. U konzolu zvizneš cvarlist i tražiš, npr. senke su r_shadows 1 ili 0, amožeš bindovati neki taster za ovo, npr taster P, kao "bind p r_shadows 1" a za neki drugi taster nula tako da možeš in-game uključivati i isključivati senke.
Ako koristiš doomconfig obavezno stavi stencil bits na 8 inače hasan seckati na 1 fps! (barem kod mene)

Prilozi

• DOOMConfig.zip
    13.1 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Doom3 Beta 2 se moze koristiti uz pomoc BenchemAll-a za bench-ovanje, sto vam toplo preporucujem da bi smo mogli uporediti rezultate.
Ja sam na defaultu (Barton 2.2Ghz, 1GB, GF5900SP 400/700) izvukao 33fps u pomenutom testiranju.

P.S. Pominjan je GF 6800 GT i u tom kontekstu 12 pipe-ova, sto nije tacno. Doticna kartica po referentnom dizajnu ima 16 pipe-ova na 350Mhz, a memorija joj kuca na 1Ghz. Kartica ce ruckati malu decu i trenutno mi je najzanimljiviji clan nvidia porodice.

Poslednja izmena:
Kolko ja znam na firngsquad.com ili negde drugde sam video da ima 12 - pajpi i da će se zbog toga prodavati po nižoj ceni.

Paradigma je napisao(la):
Doom3 Beta 2 se moze koristiti uz pomoc BenchemAll-a za bench-ovanje, sto vam toplo preporucujem da bi smo mogli uporediti rezultate.
Ja sam na defaultu (Barton 2.2Ghz, 1GB, GF5900SP 400/700) izvukao 33fps u pomenutom testiranju.

Možda je dobar za benchanje ali ne daje realne rezultate to je zasigurno, kako je glavni exe kompajliran sredinom 2002, ja mislim da skor dobijen u benchovanju sa njim realan ako se pomnoži sa 2, ili pak 1.8.

mLaki je napisao(la):
Kolko ja znam na firngsquad.com ili negde drugde sam video da ima 12 - pajpi i da će se zbog toga prodavati po nižoj ceni.

Cena je niza zbog nizeg takta GPU-a i zbog nizeg takta memorije, 12 pipe-ova ce imati GF 6800.

mLaki je napisao(la):
Možda je dobar za benchanje ali ne daje realne rezultate to je zasigurno, kako je glavni exe kompajliran sredinom 2002, ja mislim da skor dobijen u benchovanju sa njim realan ako se pomnoži sa 2, ili pak 1.8.

Realno? Ko kaze da je ista realno, jednostavno me zanima rezultat kao takav jer je BenchemAll ponovljiv i dostupan svima. Kada je kompajliran je irelevantno, jer je rec o shell-u koji pokrece engine igara o cijoj svezini mozemo da diskutujemo. Ovde je bilo reci o Doom 3 beta 2 izdanju koje je u sustini Alpha sa nekoliko zakrpa koje prakticno ne menjaju engine. Dakle interesuje me relativna razlika izmedju pojedinih setap-a danas, a ne koliko ce u finalnoj verziji D3 engine biti u stanju da optimizovan i ispoliran izvlaci na hardveru koji imamo. To cemo utvrditi pocetkom jula meseca.

Poslednja izmena:
Bice ispoliran da izvlaci maksimum iz X800... Ja sam se nadao da ce ispeglati kod i za nas socijale sa R9000 i slicnim kartama, ali kako vreme ide, shvatam da od toga nema nista...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Bice ispoliran da izvlaci maksimum iz X800... Ja sam se nadao da ce ispeglati kod i za nas socijale sa R9000 i slicnim kartama, ali kako vreme ide, shvatam da od toga nema nista...

A kad se ista optimizovalo da izvlaci maksimum iz low karti ? :)

Low cost karta ce po prirodi stvari morati da pruzi maksimum da bi uopste pokrenula takvu igru :d a kamoli da izvlaci nesto vise :-devil-:

A kad nije? Setimo se samo Pancir Djenerala i Starcrafta :d

More necu da menjam radeona pa makar Dooma na kurblu terao... :d

trebace ti mnogo vise od kurble :d :D

Malo mesamo babe i zabe, igre koje pominjes su dobro radile u 2D "sučelju", a ni jedan napredan 3D endžin nece leteti na low kartama bez obzira na optimizaciju.

Ja mislim da ce sve iznad 5700U i 9600XT sooper da tera Dumcinu (ukljucujuci i ove dve karte)....

Poslednja izmena:
MAD_MUzzY je napisao(la):
Ovu alphicu fino tera 9800xt. Okvirno imam 40fps u proseku... ima dosta situacija kad ga dotera do 25. (Doduse ovo je na Duron 2200 kompu, probacemo i na p4 3.4)
Pa poznato je da sve dosadasnje igre koje je pisala legenda iz IdSoftware-a mnogo vole cache na procesoru kao i sto veci mem protok, dakle probaj pa javi. rezultati bi trebalo da su dosta bolji.

Kakv bi bio rezultat u meču Radeon 9700 Pro vs Doom 3. Nokaut u prvoj rundi, valjda neće...

Milan82bh je napisao(la):
Ma ko je bre tebe sta pitao! :d
Slicke kacim cim mi stigne Kingston(da poguram B2500M na 2.6)...necu da kacim slike jer ce se kokos pojaviti niodkuda i ubiti mi zelju za @! :)
Cim budem progurao 10k u 3dMarku kacim slicke....a to ce biti veoma skoro!!!
poz
E, 'ajde ti ne kukaj vise, nego zajmi ovamo tog meni omrazenog Radeona... pa da vidimo tih 10K ;)

Ima se i Barton Mobile (i to 2600+, i to iz sredine wafera :d), ima se i valjana memorija... ima se i ploca (pa sta, IMA SE... vazno je da radi, i da u nju moze graficka da se ubode :D ... a ako se opravi i pokojnica, eto veselja ;))

Mislim, da mi pozajmis, samo na kratko... dok ti ne stigne taj Kingston :d

cek bre Care o kojem ti Radeonu pricas?

onom sto stize uz hyperx i mobile barton :d

:cigar: :cigar:

Alo ljudi, oće li mi neko reći kako će se 9700 pro ponašati u doom 3 kada izađe to jest da li se iplati uzeti 9700 pro, u ivom trenutku.

:cigar: :cigar:

Ma бре има да га вози само тако. 9700 Про је још увек зверина, узимај је слободно.

Mali HoBiT je napisao(la):
cek bre Care o kojem ti Radeonu pricas?

onom sto stize uz hyperx i mobile barton :d
Pa o ovom X800 Pro, ili kako vec ide oznaka tim Radeonima (ne pratim bas ATi-ja :d)... vidis da se ova vuna Milan hvali da ga ima... ;)

Ne mogu da verujem :zgran: , zaklet sam sledbenik nVidia-inih svedoka a kupio sam ATI-ja, šta se to dešava...

Ono je stvarna cena, 220 kredita za Club-3D Radeon 9700 Pro All-in-Wonder 128 DDR u PinSoftu, al' na žalost ja sam drpio poslednjeg AiW, zato ima još par komada Club-3D Radeon 9700 non-pro, po ceni 170 kredita. Ako ste iz Novog Sada, najbolja distributerska cena je u MediaArt Computers.

CAR je napisao(la):
Pa o ovom X800 Pro, ili kako vec ide oznaka tim Radeonima (ne pratim bas ATi-ja :d)... vidis da se ova vuna Milan hvali da ga ima... ;)

pa pricao je i baltazar_14 svasta nesto :d :D

pa pricao je i baltazar_14 svasta nesto :d :D

Jel stanes ponekad ispred ogledala i malo se raspravis sa sobom!!! :trust:
Ti prijatelju ne verujes "ni" u ono sta vidis...tako da su rasprave sa tobom beznacajne!

@CAR
Videcemo :d ....ovaj Barton ne radi ni na 2.4 stabilno!!! :smash:

Jel stanes ponekad ispred ogledala i malo se raspravis sa sobom!!! :trust:
Ti prijatelju ne verujes "ni" u ono sta vidis...tako da su rasprave sa tobom beznacajne!

stvarno ne znam sto bih radio taj trip sa ogledalom :D sta bre sa sobom da raspravim ? :D

cisto da ti dokazem da verujem u ono u sta vidim, okaci slike i verovacu ti.
bole mene da li imas ti kartu ili ne, samo sam zeleo da uporedim neke skorove, inace te ne bi ni cimao. I bas sam zeleo rezultate sa masinom koju trenutno imas, da bi bilo realnije poredjenje sa burazerovom i apsolutno me nista vise nije zanimalo.

A i dalje mi nije jasno sto je problem da kacis slike, tako da je jedino objasnjenje da je nemas(kartu mislim :D )

ajd Poz. MilaneX800pro :d :smoke:

@CAR
Videcemo :d ....ovaj Barton ne radi ni na 2.4 stabilno!!! :smash:

Sta ? Opet je uvalio svoj "2.7ghz" primerak nekoj naivcini :d ;)

cisto da ti dokazem da verujem u ono u sta vidim, okaci slike i verovacu ti.
bole mene da li imas ti kartu ili ne, samo sam zeleo da uporedim neke skorove, inace te ne bi ni cimao. I bas sam zeleo rezultate sa masinom koju trenutno imas, da bi bilo realnije poredjenje sa burazerovom i apsolutno me nista vise nije zanimalo.

....bice slika....soon :eyebrows:

pa soon cu i ja kacim slike sa 6800uljtra :D

Bas lepo, red prepucavanja pa red off topic-a. Ako vam je svaki tred u fazonu moj tata je jaci od tvog, zrelost ovog foruma se rapidno srozala. Usput ako dobro vidim naslov je 5900XT vs. doom ]I[.

Šta mislite kakva će biti finalna optimizacija koda za doom 3?
To jest da li će Id-ovci uvoditi one fore kao što predviđaju za half life 2 odnosno dx7 mod, dx8.1 mod i dx9 mod? Baš me zanima zbog ljudi sa starijim kantama.

Od DX7 moda garant nema nista, nadam se samo da ce DX8 biti pristojan.
S obzirom da je ona alpha bila 0.02 a radila je na prilicnom broju masina, ipak verujem da ce Carmac ispeglati engine...

Mislim, kad mi radi Doom ][ sto mi ne bi radio Doom ]|[ :d

Nazad
Vrh Dno