Šta je novo?

5700 Ultra ili 9600XT!!!

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Dobvro - Maxa je uradio test i sve to. Ali ajde da mi odgovori neko ko ima iskustva sa ovim karticama. Koja se vise isplati u smislu dugotrajonsti, tj. koja ce duze terati igre dovoljno brzo? Druga stvar koja me interesuje - driver stabilnost - jel ati napokon sredio drivere i jel istina da je nvidia skenjala sa forceware-om? Sve u svemu (zacin C) koju od ove dve kupiti?

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=42334&highlight=

Kupi 9700 iz malih oglasa :d

Iz mog iskustva, mrtva trka. Jedino koga vise mirises :mrgreen: . nV ima nesto lepsi prikaz (subjektivno misljenje), ati je za malkice brzi i to je to. Obe karte imaju vise nego dovoljno snage za sadasnje i buduce naslove.

Al sam ti pomogao :mrgreen:

Ja bih to ipak sagledao iz drugog ugla, Nvidia su Ameri, ATI su Kanadjani, i to izazivaci u ovoj trci za sv. titulu, Kanadjani nas nisu bombardovali, eto odluci sada :mrgreen:

Au bre al ti je kriterijum.
Pa onda da batalimo Intel i AMD i svi vozimo VIA procesore?
:d

Ko proizvodi Via-u, neki Kinezi, zuti neki? :beat:

Kanadjani nas jesu bombardovali, zaboravih da napisem malocas.

Uzmi bre onaj Saletov 9700 SemiPro... :)

9600 Rula...

Ma ne znam zasto se toliko premisljas jeste da je to nVidia i da je ranije pravila modlicne karte a sada sto novije to gore.....imao sam prilike da vidim obe na delu (na nekim testovima i u igrama) i 9600 se bolje pokazala od nVidie, obe su mocne ali ako hoces siguricu Ati je izbor, tako da mislim da je odgovor jasan.... :boom:

Dobro bre momci 0 nemorate sad da prodajete kolegi hardware :) Dakle ozbiljno - vi preporucujete polovan 9700 nad novim 9600xt tj. 5700 ultra? E de bas sad Sale da prodaje karticu - sad sam u trilemi umesto u dilemi... :)

veliki pozdrav starim kolegama :wave;

Nema tu sta da se mnogo razmislja:ATI Radeon 9600XT!

1) Saletov 9700
2) 5700Ultra
3) R9600XT

Skot je napisao(la):
Dobvro - Maxa je uradio test i sve to. Ali ajde da mi odgovori neko ko ima iskustva sa ovim karticama. Koja se vise isplati u smislu dugotrajonsti, tj. koja ce duze terati igre dovoljno brzo? Druga stvar koja me interesuje - driver stabilnost - jel ati napokon sredio drivere i jel istina da je nvidia skenjala sa forceware-om? Sve u svemu (zacin C) koju od ove dve kupiti?

1) Forceware drajveri su značajno bolji od prethodnih detonatora.

2) Ako ne želiš da svakih mesec dana skidaš 25 MB drajvera za ATI-ja, bolje kupi nVidia karticu. ATIjevci već odavno prete i nipodaštavaju, ali gledajući forume ne sećam se kada je neko imao problem sa grafičkom a da nije bio ATI u pitanju (ili ajde, oko 80% su u pitanju ATI kartice).

I ja se slazem sa Optijem. Sta ste svi smorili sa tim ATI-jem?? Ako je 9800XT bolji od 5950Ultra (a i nije toliko koliko mislite), ili ako je 9600Pro bolji od FX5600 Ultra, ne znaci i da je 9600XT bolji od 5700 Ultra... Citate li testove?

i jos nesto, u narednom periodu ce se neke stvari malkice promeniti... nece se vise pricati o GeForce karticama na taj nachin!

Vecito se nesto najavljuje neka promena, i na kraju uvek standardno, Maxo, pocni da se bavis politikom neverovatno si talentovan za to :d :mrgreen:

Skot je napisao(la):
Dobro bre momci 0 nemorate sad da prodajete kolegi hardware :) Dakle ozbiljno - vi preporucujete polovan 9700 nad novim 9600xt tj. 5700 ultra? E de bas sad Sale da prodaje karticu - sad sam u trilemi umesto u dilemi... :)

veliki pozdrav starim kolegama :wave;

Pazi, mene Bojan tera da je prodamo, inace ja ne bih.
Probao sam je, ubacio u svoj komp i sada mi uopste ne odgovara da je prodam.
Zato, nemoj ti da se mnogo mucis, nove karte su nove karte, garancija ovo ono ;)

Pozdrav!

Skot je napisao(la):
- sad sam u trilemi umesto u dilemi... :)

Ajd' da te još malo mučim :mrgreen:

Ima li kod nas da se kupi neka GeForce 5900XT? Ovde u nemačkoj ih ima za oko 200 €, trenutno najbolja kupovina...

To sto se zove 5900 nista ne znaci.
Samo ti to kupi pa se posle zali "imam nVidia 5900 ali mi sve igre seckaju" :)
Nisam probao tu karticu, ali cim se zove XT mogu da pretpostavim koliko je "sakata" tj. oslabljena = spora.

Oslabljena jeste, ali toliko spora ipak nije :mrgreen: (ja ću je najverovatnije uzeti), na ovom testu ovde ostavlja uvek iza sebe 5700 Ultra i Radeon 9600XT:

Test (Link)

Spušten je Ram i GPU takt u odnosu na 5900, sve ostalo je isto...

Izgleda da si u pravu za brzinu, tj. da nije mnogo unistena.
Ali, gresis za cenu.
Napolju je 220 i kusur, kod nas to nece biti ispod 250.

Pozdrav!

ja sam se nameracio na 9600xt ia jedini razlog je kako vidim je da kod nas nema 5700 vivo kartica

byMaX je napisao(la):
I ja se slazem sa Optijem. Sta ste svi smorili sa tim ATI-jem?? Ako je 9800XT bolji od 5950Ultra (a i nije toliko koliko mislite), ili ako je 9600Pro bolji od FX5600 Ultra, ne znaci i da je 9600XT bolji od 5700 Ultra... Citate li testove?
Potpuno se slazem. 5700Ultra je sasvim cool kartica i nadam se da cu je uskoro posedovati :)

Accuphase je napisao(la):
...

Ajd' da te još malo mučim :mrgreen:

Ima li kod nas da se kupi neka GeForce 5900XT? Ovde u nemačkoj ih ima za oko 200 €, trenutno najbolja kupovina...
Ne vidim sta je tu dobra kupovina? Kartica koja je osakacena za vise od pola memorijskog protoka? Kladim se da 5700 Ultra sa 128-bitnom DDRII memorijom na 900 Mhz radi brze od 5900XT. A cena je naravno niza jer je GPU jeftiniji i jos mnogo toga sto ide uz to....

drfedja je napisao(la):
...

Ne vidim sta je tu dobra kupovina? Kartica koja je osakacena za vise od pola memorijskog protoka? Kladim se da 5700 Ultra sa 128-bitnom DDRII memorijom na 900 Mhz radi brze od 5900XT. A cena je naravno niza jer je GPU jeftiniji i jos mnogo toga sto ide uz to....
Kada je rec o oslabljenim FX5900 karticama prica je sledeca:
Neke imaju sufix XT, neke LE, a neke SP
Ja sam imao priliku da isporbam LE i SP (PixelView i MSI)
Mogu reci da su u pitanju odlicni proizvodi! Narocito mi se dopala PixelView! Izvanredan 2D, veoma jednostavna, ali daleko od lose, izrada PCB-a i layout, kartica je tanana i veoma lagana, drasticno jednostavnija u odnosu na FX5700 ultru. Veoma malo se zagreva i postize odlicne rezultate i sasvim dobar OC.
Default klok je 400/700 i u odnosu na full5900 ima samo za 100 MHz sporiju memoriju, lai OC-om se to lako nadomesti, tako da kartica stabilno radi na 480/880 MHz!
S obzirom da su se skoro pojavlie, pretpostavljam da su GPU-ovi na ovim karticama izradjeni u kvalitetnijem 0.13 procesu te da otuda potice manja disipacija (karica je jedva mlaka sa daleko tanjim kulerom), a posto koristi obican DDR (takodje 256bitnu magistralu) daleko manje se memorija zagreva nego na 5700U.
U svakom slucaju za karticu koja cija cena ne prelazi 250€, rec je o veoma, veoma dobrom proizvodu!

Nedjo je napisao(la):
...

...karica je jedva mlaka sa daleko tanjim kulerom...

Razumem da je ovo teoretski mogla da bude i stamparska greska, ali molimo vas da ne upotrebljavate razne svoje anatomske opise i navike u flejmovanju, molim vas...

:butt:

:d

samo jedno pitanje s obzirom na taj mali kuler kako se ta tanana i lagana karica ponasha kad joj dignesh clock? :beat: ;P

Ja bih prije uzeo FX 5700 ultra nego Ati 9600xt iako znam da Ati trenutno ima naprednije pixel i vertex shejdere. Razlog toga je shto Nvidia ima MNOGO bolje (i stabilnije) drajvere shto se tiche STARIJIH igara.

A vecinom i igram starije :).

Josh jedan veliki razlog je shto TV-tool ne funcionishe sa Ati karticama. Sad ce neki Atijevci da pomenu kako ti i netreba Tv-tool ako imash Ati a ja im na to odgovaram - da ako ste amerikanac i od titlova vas boli glava.

Naime, imam prijatelja koji ima Ati 9200 i stvarno ima dosta problema sa titlovima. Npr. kod Atija direktno dobijesh full screen sliku kad gledash divx filmove (shto je super stvar) ALI titlovi mogu samo da se vide ako idu direktno preko slike ! Razlog toga je shto Atijevi drajveri rendiraju samo sliku filma a ne i prostori iznad i ispod slike.

Ja imam Creative Geforce 3 ti200 i upotrebljavam Tv-tool da bi dobio full screen pri gledanju divx filmova. Poshto Nvidia rendira chitavu sliku a ne samo video sliku, u programu BSplayer mogu da odredim poziciju za tiltove gdje ja hocu !

Ispod slike, preko slike, tachno poziciju mogu da odredim. Kad on pokusha istu stvar sa Ati 9200 karticom program prikaze neku greshku i iskljuchi se.

Zato definitivno Nvidia :happy: !

A1200 je napisao(la):
Ja bih prije uzeo FX 5700 ultra nego Ati 9600xt iako znam da Ati trenutno ima naprednije pixel i vertex shejdere. Razlog toga je shto Nvidia ima MNOGO bolje (i stabilnije) drajvere shto se tiche STARIJIH igara.

A vecinom i igram starije :).

Josh jedan veliki razlog je shto TV-tool ne funcionishe sa Ati karticama. Sad ce neki Atijevci da pomenu kako ti i netreba Tv-tool ako imash Ati a ja im na to odgovaram - da ako ste amerikanac i od titlova vas boli glava.

Naime, imam prijatelja koji ima Ati 9200 i stvarno ima dosta problema sa titlovima. Npr. kod Atija direktno dobijesh full screen sliku kad gledash divx filmove (shto je super stvar) ALI titlovi mogu samo da se vide ako idu direktno preko slike ! Razlog toga je shto Atijevi drajveri rendiraju samo sliku filma a ne i prostori iznad i ispod slike.

Ja imam Creative Geforce 3 ti200 i upotrebljavam Tv-tool da bi dobio full screen pri gledanju divx filmova. Poshto Nvidia rendira chitavu sliku a ne samo video sliku, u programu BSplayer mogu da odredim poziciju za tiltove gdje ja hocu !

Ispod slike, preko slike, tachno poziciju mogu da odredim. Kad on pokusha istu stvar sa Ati 9200 karticom program prikaze neku greshku i iskljuchi se.

Zato definitivno Nvidia :happy: !

Pa, sta ce ti nova, brza i skuplja graficka karta, ako igras starije igre ?
Drugo, igrao sam i starije i novije igre sa ATI 8500 grafickom i nisam
naisao na neku sa kojom sam imao problema na ovoj karti, a 8500 najvise pominjana sto se manjih tikova tiche. Pre nje sam imao 9000, i takodje nisam imao nikakvih problema.
Sto se tiche titlova, pretpostavljam da si mislio na gledanje DivX-a na
TV-u. Ja na compu nemam problema sa titlovima, a na TV-u ih ne gledam, tako da to sa titlovima moze da prokomentarise neko drugi, mada ja do sada za to nisam chuo za taj problem.

Nazad
Vrh Dno