Šta je novo?

5700 Ultra ili 9600XT!!!

Pa naravno da sam mislio na Tv. Zar cu pored widescreen Tv-a od "32 da gledam divx filmove na monitoru od "17 ?

Nvidia & Tv-tool rules, ATI je dobar za englesko podruchje kojem netrebaju titlovi.

silverglider je napisao(la):
...

Razumem da je ovo teoretski mogla da bude i stamparska greska, ali molimo vas da ne upotrebljavate razne svoje anatomske opise i navike u flejmovanju, molim vas...

:butt:

:d
Ko ce kome, ako nece svoj svome? A kolega? :smack: :d cheers
Elem, evo sigurno najbolje XT karice :beat: na trzisu (ali ne nasem):
http://www.overclockers.ru/news/newsitem.shtml?category=1&id=1074218742

Bez razmisljanja Ati Radeon 9600 XT !!!!!

Ja bih pre uzeo Radeon 9600XT ... Jeste da su kartice skoro izjednacene po performansama , ali mora se priznati da je ATI ipak za malo brzi ... Znaci zavisi od toga za sta ces koristiti karticu ... Po mom misljenju nVidia kartica bi bolje picila igrice (najverovatnije zbog driver-a), a ATI bi bolje picio po Photo Shop-u ili u nekim 2D prikazima... (inace nVidia ima vecu memorijsku propusnu moc i veci eff. radni takt memorije , ali ipak ati je opet bolji u testovima iz vise semenata...) Moje licno misljenje je : i dalje se dvoumim posto bilo koju karticu da uzmes nisi se zeznuo , ali ako si bas igracka dusa onda bi te mozda privukla cinjenica da pri kupovini jedne od ove kartice dobijas kupon sa kojim preko net-a mozes da narucis svoj primerak Half Life-a 2.0 cim izadje ... :) Fore i fazoni ... (tako da ATI po meni nudi dragoceniji softver pored recimo nVidi-e , npr.: MSI daje gomilu igara uz karticu ali sve su to manje popularne igre i ne tako interesantne ...) Na kraju ja bih se pre opredelio za ATi-jevu karticu , posto na testovima ubedljivo odnosi pobedu (osim vertex shader test-a) ... A i na kraju cena , mozda i najbitniji faktor pri kupovini "svega"... Za nVidi-u ne znam za cenu , ali 9600XT je ispod 200eur-a (oko 180-190 eur) sto je dosta prihvatljiva cena! :mrgreen:
Meni je samo zao ljudi koji su kupili pre "tri" meseca FX5600 za skoro 150eura sada je vec oko 120-130) a da su malo pricekali uz +30 eura dobili bi skoro duplo bolju karticu ... :mrgreen: ;)

Kupljen ATI jer 5700 ultre nije bilo a na kraju mi je bilo svejedno - a i taj HL2 kupon je dosta prevagnuo... - da i ja jednom imam originalnu igicu koja nije stara 5 godina :)

Pa pazi , ako sve ispadne kako treba , HL2 bi trebao izaci pocetkom Aprila ... A za takvu igru vredi cekati ... HL je zaista izuzetna igra (bas zato sto je pisana u Asembleru , a Counter isto ...) . Na kraju krajeva bolje cekati 3 meseca nego baciti 5 Cd-a shit matorih igara u kantu za smece! A bolje tih 3 meseca da cekas sa Ati-jem i uzivas , nego da 3 meseca cekas dali ce kod nas stici koja FX5700U kartica , ako uopste stigne (i do nas , obicnih korisnika )...

5700ultra VS 9600xt.Ovu bitku je dobio 9600xt bar tako kazu zadnji testovi koji su bili sprovedeni.Sjutra kacim link.

i pored testova pre bih uzeo neku dobru ultru, samo ne znam zasto :?

Skot je napisao(la):
Kupljen ATI jer 5700 ultre nije bilo a na kraju mi je bilo svejedno - a i taj HL2 kupon je dosta prevagnuo... - da i ja jednom imam originalnu igicu koja nije stara 5 godina :)

Imao sam ja tako cim su izasle q3 i ut, pa mi je mnogo vredelo na ovim centralama kakve jesu i pingom koji ide i do 2000 :D :mrgreen:

Skot je napisao(la):
Od kog proizvodjaca si kupio ? Ova Asusova ne izgleda lose , a ni paket (dodaci) uz njega nisu losi (ako se ne varam dobijes preko 7-8 diskova sa njim ... Nego posebno mi je zapalo za oko garancija od 3 GODINE !!! Nekome to i nije vazno , ali za jedno 2 godine ako se predomislis da je menjas uvek je lakse uvaliti nekome karticu sa garancijom ... :) (a ako se ne varam Sapphire-ove kartice dolaze samo u OEM verziji, mada su dusu dalo za overclocking a + mozes im ukljuciti OVERDRIVE sa novim driver-ima (i na Club-ovoj ali Asus-ovoj 9600XT ne mozes , samo na 9800XT-u a i to sa vecim poteskocama) ... :mrgreen:

Asus - zato sto sam samo njega nasao - nisam znao da sapphire-a ima u gradu i ne znam ni ko je distributer sapphire-a...

Skot je napisao(la):
Asus - zato sto sam samo njega nasao - nisam znao da sapphire-a ima u gradu i ne znam ni ko je distributer sapphire-a...

Ima... stigao je sada Sapphire 9600XT Fireblade...

edit:
Dado je napisao(la):
(a ako se ne varam Sapphire-ove kartice dolaze samo u OEM verziji

Varaš se... Većina dolazi u retail verziji.

Onda je OK , meni je bilo cudno da kad su u casopisu Digital testirali karticu , rekli su da im je stigla OEM varijanta ... Dobar je Sapphire , samo sto ja jos nemam puno iskustva s njim (ona verzija 9600 Pro sa pipe coolerom bas dobro izgleda ) ... E sad za Asus-a ne znam isto , posto je tek sad poceo da saradjuje sa ATI-jem , mislim da su oba proizvodjaca dobra a i Club3D je dobar (samo mi se ne svidjaju njihove kartice , uvek izgledaju nekako jednostavno) ...
@skot - mislim da nisi pogresio jer si kupio karticu sa "pedigreom"! ... :mrgreen: mislim da tu karticu stvarno vredi kupiti ...
cheers

Dado je napisao(la):
Onda je OK , meni je bilo cudno da kad su u casopisu Digital testirali karticu , rekli su da im je stigla OEM varijanta ...

To si ti pobrkao prijatelju sa 9800XT!
Tek nam je za ovaj broj sto ce biti 1.2 na kiosku stigao 9600 XT Sapphirov i to u Retail izvedbi - Fireblade! Kartica je stvarno odlicna!
BTW u grad je stigja jos jedna FX5700 Ultra - Sparkle i ako je prema dosadasnjim sprkleovim karticama i ova bi trebalo da je odlicna. Ono sto za sada sigurno znam jeste da ima fenomenalnu cenu... madi i dalje 15€ visu u odnosu na Fireblade ;)

A jeste u pravu si ... Izvinjavam se na pogresnim informacijama ... :mrgreen: Nego sad ne gledano na cenu , sta je bolje uzeti Sapphire ili Asus -a ??? Meni je i dalje Asus favorit , mada se sad malo raspitujem za Sapphire (ako nije problem)... :)

Dado je napisao(la):
A jeste u pravu si ... Izvinjavam se na pogresnim informacijama ... :mrgreen: Nego sad ne gledano na cenu , sta je bolje uzeti Sapphire ili Asus -a ??? Meni je i dalje Asus favorit , mada se sad malo raspitujem za Sapphire (ako nije problem)... :)
Sve je to isto! Razlika je samo u ceni koja je na Sapphirovoj strani! Naravnokome treba ViVo ici ce na ASUS-a kao jedinu raspolozivu opciju!

Nazad
Vrh Dno