Šta je novo?

5210 truba

Bax je napisao(la):
Izbor mi se suzio na 6310 i 3510....neki komentar.

Ma covece... Nokia, bilo koja (*5210 im je pobacaj :D)... i ne razmisljas vise o kvarovima, cestom punjenju i sl. Pa mene znaju ljudi da zovu po 30-45 minuta na telefon *evo, Mali Hobit i Cineman znaju :)* i to ako je ceo dan na jednoj crtici *Baterija*, on se uopste ne javi da je punim... Jednostavno, toliko je baterija dobra, da se plasim da kupim manji telefon od ove 6210-ke... a stara je godinu dana i vise...

Ma i ja se nesto kontam Mercedes je Mercedes, pa i njima se prevrnuo na jelen testu onaj iz serije A(5210), a i nema tih para koliko me kosta nerviranje zbog necega sto ne radi kako ocekujem, ipak smo mi hardver komuna idem na 6310

ZoNi je napisao(la):
Pitao je za pouzdanost, cujnost i solidnu bateriju - a to je standardno kod svake Nokije (dobro, mozda ova 5210 malo zeza!)...

To Nokia nema zadnje 2 godine...

ZoNi je napisao(la):
Pitao je za pouzdanost, cujnost i solidnu bateriju - a to je standardno kod svake Nokije (dobro, mozda ova 5210 malo zeza!)...

To Nokia nema zadnje 2 godine... Vape za tim da naprave jedan posten telefon koji ce sve da ima a da ne kosta 400+ eu

Jedino nokia i ima pouzdanost, prijem a pogotovo dobru bateriju... Ti nisi koristio nokiu iz serije 6 koja je legalna, pa zato tako pricas...

zmajns je napisao(la):
To Nokia nema zadnje 2 godine...

Naravno da ima... evo, moj tata koristi 3330 sa racunom i preko 9.000din mesecno (znaci, prica PUNO!), i nema nikakvih problema ni sa baterijom, ni sa pouzdanoscu, ni sa cijnoscu...

ja sam sad skoro uzeo 3410, i cini mi se da ce situacija biti slicna - dakle, ocena 9+ (i ne znam sta bi joj to mogli dodati, a kosta samo 130€)

a, zamisli samo kakva je situacija kod profi modela iz serije 6xxx

byMaX je napisao(la):
Jedino nokia i ima pouzdanost, prijem a pogotovo dobru bateriju... Ti nisi koristio nokiu iz serije 6 koja je legalna, pa zato tako pricas...

Imao sam pre mesec dana 6310i koji nije mogao da bude legalniji, a pre toga skoro sve Nokie sa izuzetkom 3 serije... 3 nema gomilu opcija, tako da je neupotrebljiv

zmajns je napisao(la):
serije... 3 nema gomilu opcija, tako da je neupotrebljiv

NEUPOTREBLJIV??? Kako, bre, neupotrebljiv? To je solidna serija, sa dovoljno najpotrebnijih funkcija... To je takva odvala, k'o da kazes "Golf je neupotrebljiv auto" (a da ga poredis sa Mercedesom, npr)

ajde, molim te, reci koje to opcije (a da su preko potrebne!) nemaju nove Nokije iz serije 3 (3410 i 3510)??? Meni ne pada na pamet skoro nista...

Da moj tata je jaci od tvog.... :D
Aman ljudi dokle vise ?!?!?

1. Za Prolaznika... pretrazivsi nekoliko sajtova o informacijama i SAR zracenju nisam mogao da odgonetnem odakle ti informacija za T65 od 1,42. ?!!? Na svim sajtovima i u mojem users manualu stoji da je 0,99... sto je u okvirima dozvoljenih EU standarda. Naravno ovo je jos uvek vise od 0,66 koliko "zraci" Nokia.

2. Vi ovde non-stop porediti telefone iz razlicite klase. Nokia-e iz serije 6x i 3x se nemogu porediti !!! To je isto kao kad bi poredio durona sa XP-om. Serije 6x su mnogo kvalitetnije odradjene i to je business klasa znaci za poslovne korisnike. Serija 3x je tinejdzerski telefon sto dovoljno govore i same mogucnosti telefona i cena.

3. To koliko je koji telefon bolji, odnosno cujnost, izdrzljivost bla, bla i ostalo sto ste naveli zavisi od proizvodjaca. Konkretan primer: recimo serija 8210 made in Finland sa ceskom baterijom radi extra dobro (pod uslovom da je ispravno dekodirana), a recimo isti taj model radjen u Singapuru sa kineskom baterijom je smece. Napomenucu jos samo da je u roku od 5-6 meseci u oba telefona "upricano" vise od 100 sati. Singapurski je nedavno "svisnuo" dok ovaj drugi i dalje besprekorno radi.

4. By the way Zoni... 9000 din. je grubo oko 6-7 sati razgovora na mobtelu sto uopste nije puno.

Telefoni koji se "valjaju" kod nas su generalno losi tako da mislim da je jako subjektivna stvar davati ocenu o istom. I na kraju naravno niko nece priznati da je njegovo "cedo" lose... :D

p.s. Kod nas je lakse ubosti nesto na kladionici nego kupiti kvalitetan telefon. :(

Marsovac je napisao(la):
1. Za Prolaznika... pretrazivsi nekoliko sajtova o informacijama i SAR zracenju nisam mogao da odgonetnem odakle ti informacija za T65 od 1,42. ?!!? Na svim sajtovima i u mojem users manualu stoji da je 0,99... sto je u okvirima dozvoljenih EU standarda. Naravno ovo je jos uvek vise od 0,66 koliko "zraci" Nokia.

:(

Odavde:
http://www.telfon.net/telefoni/info.php?brand=ericsson&model=t65

E sad ako tamo lazu...

Marsovac je napisao(la):
4. By the way Zoni... 9000 din. je grubo oko 6-7 sati razgovora na mobtelu sto uopste nije puno.

Serija 3x je tinejdzerski telefon sto dovoljno govore i same mogucnosti telefona

ne, 9000 je grubo oko 15 sati (minut kosta 10.9/6.9 dinara link) + bar jos toliko kad njega zovu, sto mesecno iznosi 30ak sati, a ja stvarno mislim da to nije malo... a njegova 3330 to izdrzava odlicno!

Jesi li pogledao 3410 i 3510?

ZoNi je napisao(la):
ne, 9000 je grubo oko 15 sati (minut kosta 10.9/6.9 dinara link) + bar jos toliko kad njega zovu, sto mesecno iznosi 30ak sati, a ja stvarno mislim da to nije malo... a njegova 3330 to izdrzava odlicno!

Jesi li pogledao 3410 i 3510?

Aha, moja greska sorry... ja sam racunao pripejd varijantu.

Jesam pogledao sam oba telefona, a sto pitas ? Ja sam inace ljubitelj Nokia-e, ali kad sam stavio sve pluseve i minuse na papir, a narocito bezobrazno visoku cenu nokie, uzeo sam ericssona iako sam rekao da ga nikad u zivotu necu kupiti... :D

ProlazNik je napisao(la):

Pa sad diskutabilno je kome verovati... proizvodjacu koji testira svoje uredjaje i daje tehnicke specifikacije o njemu, a ujedno stavlja u promet uredjaj koji mora da odgovara evropskim standardima ili nekom bosanskom sajtu koji ko zna odakle je pokupio podatak... elem nebitno.

Bottom line: zraci vise od Nokia-e sigurno...

Marsovac je napisao(la):
Jesam pogledao sam oba telefona, a sto pitas ?

zato sto si rekao "Serija 3x je tinejdzerski telefon sto dovoljno govore i same mogucnosti telefona" - oni jesu tinejdzerski (manje-vise!) telefoni, ali ova dva nova modela (3410 i 3510) imaju skoro sve sto je potrebno velikoj vecini korisnika, a cena je ok (oko 130, odn. oko 165€)

ZoNi je napisao(la):
zato sto si rekao "Serija 3x je tinejdzerski telefon sto dovoljno govore i same mogucnosti telefona" - oni jesu tinejdzerski (manje-vise!) telefoni, ali ova dva nova modela (3410 i 3510) imaju skoro sve sto je potrebno velikoj vecini korisnika, a cena je ok (oko 130, odn. oko 165?)

Jes u pravu si imaju sve sto treba prosecnom korisniku i sto je najbitnije rade posao pogotovo na ovim nasim sjajnim mobilnim mrezama... Elem 3410 mi je otpao iz kombinacije iz nekoliko razloga. Prvi i najbitniji shit baterija made by china i sa takvom baterijom drugarov telefon radi najvise 2 dana sto je nedopustivo s obzirom da mi je 5110 radio 4-5 dana. A da se masiram i da idem u Madjarsku i trazim original nesto me mrzi, a i kosta... :D
I jos neke mane koje su prevagnule na stranu Ericssona su da sam zeleo manji telefon i veci ekran. O 3510 nisam mnogo razmisljao jer je skuplji od ericssona, a od "viska" opcija u odnosu na 3410 i T65 ima samo polifono zvonjenje i color display ako se dobro secam (ispravi me ako gresim) sto realno ne vredi toliko vise para.

Marsovac je napisao(la):
Elem 3410 mi je otpao iz kombinacije iz nekoliko razloga. Prvi i najbitniji shit baterija made by china i sa takvom baterijom drugarov telefon radi najvise 2 dana

3510...od "viska" opcija u odnosu na 3410 i T65 ima samo polifono zvonjenje i color display

Pa, mi ovde pricamo o telefonu, a ne o bateriji! Ja imam 3410 (kupio sam ga skoro, pa ga sad izrabljujem maximalno-SMS, igrice, crtanje- a baterija traje 4 dana - made in China!)

3510 nema ekran u boji - to je 3510i, koji se jos nije pojavio kod nas

Uzeo sam 6310i sad mu sledi testiranje pa cu da kazem utiske za jedno nedelju dana

Zna li neko gde da nadjem java igrice za 6310i

ZoNi je napisao(la):
NEUPOTREBLJIV??? Kako, bre, neupotrebljiv? To je solidna serija, sa dovoljno najpotrebnijih funkcija... To je takva odvala, k'o da kazes "Golf je neupotrebljiv auto" (a da ga poredis sa Mercedesom, npr)

ajde, molim te, reci koje to opcije (a da su preko potrebne!) nemaju nove Nokije iz serije 3 (3410 i 3510)??? Meni ne pada na pamet skoro nista...

Recimo Bluetooth, kada je signal na 1 tarabi da moze da se zove i prica, baterija... Treba li jos da ti nabrajam ?! Mozes da doneses bilo koju Nokiju i da pored stavimo konkurentan Ericsson i da ga u svemu sije... Kad ce vec jednom prestati favorizovanje svoje stvari ?! Ovo nema smisla... Imam u firmi 3 Nokie i 2 Ericssona, tako da stvarno mogu da kazem koji je kakav. Ericssoni su ruzniji i imaju losiju tastaturu (za SMS koji ne koristim), ali funkcionalnost im je daleko veca...

zmajns je napisao(la):
Recimo Bluetooth, kada je signal na 1 tarabi da moze da se zove i prica, baterija... Treba li jos da ti nabrajam ?!

treba! bluetooth? potreban kao i w@p - dakle, zasad potpuno nebitan! kad je signal na jednoj crti mozes sasvim normalno da zoves i pricas! cak, ponekad kad nema NIJEDNE crte, ali i dalje pise ono "Mobtel" na ekranu, mozes sasvim normalno da zoves i pricas... baterija? kod mene na 3410 traje oko 4 dana (uz MNOGO sms-a, ne previse razgovora i MNOGO zezanja sa igrama i editorom za slike)

imao sam Sony J70 - situacija je bila ista!

ZoNi je napisao(la):
treba! bluetooth? potreban kao i w@p - dakle, zasad potpuno nebitan! kad je signal na jednoj crti mozes sasvim normalno da zoves i pricas! cak, ponekad kad nema NIJEDNE crte, ali i dalje pise ono "Mobtel" na ekranu, mozes sasvim normalno da zoves i pricas... baterija? kod mene na 3410 traje oko 4 dana (uz MNOGO sms-a, ne previse razgovora i MNOGO zezanja sa igrama i editorom za slike)

imao sam Sony J70 - situacija je bila ista!

Bluetooth koristim svaki dan, a i intenzivno koristi bateriju... To za signal ti u najmanju ruku ne verujem da ne bi sad bilo i tezih reci... Odustajem... A baterija na jednom T20 koji je jeftiniji od tog tvog telefona traje 7-8 dana

zmajns, zasta koristis "plavi zub" svaki dan? hajde, reci mi, pa da i ja konacno shvatim da je to zaista potrebna "sitnica"...

za signal je istina - u selu gde se signal jedva nazire s vremena na vreme, dovoljno je da pise "Mobtel" i odmah moze da se zove! (dakle, bez onih crtica)

baterija... ok - ima telefona koji drze duze, ali meni je dovoljno da drzi i dva dana, a kamoli 4 ili 5

(uzgred, na Sony-ju mi je baterija prvih meseci trajala i po 8 dana, ali to ne smatram bitnom prednoscu!)

znaci: koliko ljudi, toliko cudi (ovo vazi za sve u zivotu - dakle, i za telefone!)

ZoNi je napisao(la):
zmajns, zasta koristis "plavi zub" svaki dan? hajde, reci mi, pa da i ja konacno shvatim da je to zaista potrebna "sitnica"...

Za hands free... u kolima je daleko lakse bez kablova, kao i po kancelariji, i za konektovanje na net preko palmtopa...

Marsovac je napisao(la):
I jos neke mane koje su prevagnule na stranu Ericssona su da sam zeleo manji telefon i veci ekran. O 3510 nisam mnogo razmisljao jer je skuplji od ericssona, a od "viska" opcija u odnosu na 3410 i T65 ima samo polifono zvonjenje i color display ako se dobro secam (ispravi me ako gresim) sto realno ne vredi toliko vise para.

Evo razlika između 3410 i 3510.

3510 - 500 mesta za tel. brojeve (za svako ime 5 brojeva + nekoliko text podataka tipa e-mail, web strana i sl.), polifona zvona, ograniser (kalendar, rodjendani, podesednik, automatsko slanje sms-a), 150 SMS poruka staje na telefon, MMS. automatsko zaključavanje telefona, dosta veći display, jača LI baterija,

3410 - 200 mesta za tel brojeve (standardan imenik dakle po jedan broj za svako ime), obična zvona, samo 10 remindera, 20 sms poruka, nema MMS i automatsko zaključavanje, standradna display tipa 3310, slabija LI baterija.

To bi bile neke osnovne razlike...

Stevs je napisao(la):
3410 - nema ... automatsko zaključavanje, standradna display tipa 3310,

ima automatsko zaklj, a displej je mnogo bolji nego kod 3310 (bolja je rezolucija, i malo lepsi font!)

PS. Gde si nasao 3510 za 140€? Ja sam u BGD jedva nasao 3410 za 135€ (****** u trznom centru Milenijum u Knez Mihajlovoj su trazili 175€ za 3410, a 200€ za 3510 - prosle nedelje!)

ZoNi je napisao(la):
ima automatsko zaklj, a displej je mnogo bolji nego kod 3310 (bolja je rezolucija, i malo lepsi font!)

PS. Gde si nasao 3510 za 140€? Ja sam u BGD jedva nasao 3410 za 135€ (****** u trznom centru Milenijum u Knez Mihajlovoj su trazili 175€ za 3410, a 200€ za 3510 - prosle nedelje!)

U pravu si kasno sam video da ima automatsko zaključavanje ali sam ipak zaboravio da se ispravim ovde na forumu:) Što se tiče cena ni ja stvarno ne znam kako se kreću. Telfone sam uzeo od dobrog prijatelja iz Kragujevca koji drži servis mobilnih telefona i verujem da mi je dao extra niske cene.

PS: Ako se dobro sećam devojka mi je rekla da je u BGu u jednoj prodavnici mob. telefona videla 3510 za 150E. Pitaću je gde ako si zainteresovan, pa ću da ti javim. Možemo da se čujemo i telefonom ako hoćeš da ti prenesem iMpresije oko oba telefona.

driver je napisao(la):
Da li ti je jasno koliko ta motorola koshta, a shta nudi ? Za te pare ne mozesh da kupish ni jednu novu nokiu....

BTW, za iste ili manje para, mozes uzeti C50, C35, C45, 3310, 3330 i tako dalje... Ta motorola je losha!!!

Nazad
Vrh Dno