Šta je novo?

512 kb u Beogradu za 2000 dinara

A za mučenike sa Voždovca ne postoji ni jedan AP?

@veratnet
kada se ochekuje na Genexu?
za Klare Cetkin tju potrazhiti pred.kutjnog saveta, ali idem danas na more, pa tako da to ostaje za pochetak avgusta... da li bi tada imao problema sa netom, jer bi bio faktichki ethernet?

generalno NE s obzirom da linkove do baznih stanica radimo na drugim frekvencijama.

Poslednja izmena:
Evo i ja da se javim kako napreduje inicijativa za postavljanje apa u bloku 70a.Svi papiri su predati predsedniku kucnog saveta i on mora da upozna clanove saveta sa tim.Stvari idu sporije nego sto sam ocekivao ali sam oprezno optimistican.Nadam se da me verat nije zaboravio i otrcao nekoj drugoj zgradi u kraju :D

:) naravno da nismo. Nadam se da ce uskoro biti operativno na zadovoljstvo svih iz Bloka 70.

@VeratNet

Visnjicka Banja anytime soon??!
Oraspolozite nas...

Ajde verate otvori se za jedan ap u vishnjickoj banji
Ima jedno extra mesto za ap na staroj karaburmi sto pokriva celu vishnjicu , banju , i veliki deo karaburme

@cume

gde zivis? da nisi negde u novom naselju?
ja sam u starom naselju, pomalo sam skeptican :trust:

Da li je konacno reseno pitanje ap-a u bloku 70 na zgradi 97????

Verate, a kako stoje stvari sa blokovima 45, 61, 62 ?

Ja sam juče razgovarao sa Vladimirom Radovićem o postavljanju AP-a na moju zgradu u Žarkovu prekoputa OŠ Ðorđe Krstić tako da....

Gde ti je ta skola Vuche? Ja sam ipak nov u Zarkovu... Jel to blizu mene? :)

Verat u poslednje vreme sve loshije i loshije radi koliko cujem
,dosta ljudi se zali koji su na verat wireless-u tako da Oprez!

Kod mene na primer u poslednji nekoliko dana protok nije vishe 512k
vec varira oko 256k+- nekad radi i po par sati izmedju 128k i 256k

Sad je recimo izmedju 256k i 512k.
(ja sam na beomedicini prikacen)

Inmace ovo je drugi mesec kako koristim , prvi mesec je uvek konstatno bilo 512k i super je shljakalo.

eto malo da iznesem moje iskustvo.

Svi se zale...problema ima do mile volje koliko vidim. Najverovatnije Verat deli protok na vishe korisnika po potrebi.

p.s.
Zar se ne zapitate kako neko moze da npr. hiljadu korisnika garantuje 512k. Racunajte sami 512k x 1000... (koji provajder moze da ima toliki protok ka net-u) ???

pa ne vuku svi istovremeno 512 :)

realno je ocekivati probleme prvih par meseci, dok se oni malo ne uigraju i dok se korisnici, kojih je sve vise,ne izive sa downloadom...

Da iskomentarishem o kvalitetu usluge u poslednje vreme.

Daklem, u poslednjih 10 kishovitih dana da sam imao problema -imao sam. No, dalo se sve srediti malim cackanjem po wireless podesavanjima na AP-u. Barem toliko da ne gubim previse paketa. Na AP-u Palata Albanije ima dosta zagusenja u etru tako da ni ne ocekujem nesto previse, s obzirom na tehnologiju wireless-a i njena ogranicenja. Da su mi pingovi losi kad je stanje (sto vremensko sto u etru) lose - jesu. Da je protok mali - nije - skoro da sam ostao bez stvari za download (ali samo skoro :D ). Svi se slazemo da bi bilo koja kabl varijanta bila stabilnija i uslovno receno bolja, ali takva varijanta u Srbiji NE POSTOJI (za ove pare i za shiru populaciju) - PTT KDS je jedini priblizan veratovoj ponudi ali se sporo siri. Ono sto je meni najvaznije sa ovom tehnologijom je da uptime linka od min 95+% i ne manji protok od 80% i to pri max. ovoj ceni i ovim uslovima. Ovo je neki minimum za najlosije evropske standarde.

Sto se tiche usera- protoka i zagusenja. Koliko sam upoznat sa tematikom nikada, ali bas nikada nijedan nas provajder nije dostigao ni 90% opterecenosti svog linka. Sa sve desetinama hiljada korisnika i hiljadama pristupa - sto preko dial-up-a sto preko stalnih veza. Neverujem ni da je 50% registrovanih wireless korisnika online u isto vreme i da vuce ni sa 50% snage njihove veze. Uostalom verujem da bi nam tu informaciju gospodja/din iz verat neta mogla direktno preneti i da ne spada u domen poslovne tajne.

@veratnet
vratio sam se sa mora, pa tju ovih dan-dva da postavim pitanje predsedniku kutjnog saveta za postavljanje AP na krov Kl. Cetkin 7 - taman po onoj vashoj WiFi mapi bi povezali zelenilom YUBC i Munze :D

jedno pitanje: u novom SK sam video opis uredjaja MSI HomePlug Adapter EC14H koji kao "garantuje" 14Mbit/s vezu kroz strujne kablove. jel bi to znachilo neshto za soliter - da se ne razvlache kablovi izmedju AP i korisnichkih kompova?

poz svima

Jel planirate postavljanje AP-a na neku od visokih zgrada (ima ih 4) u Grcica Milenka na Crvenom Krstu?

IzNoGooD je napisao(la):
jedno pitanje: u novom SK sam video opis uredjaja MSI HomePlug Adapter EC14H koji kao "garantuje" 14Mbit/s vezu kroz strujne kablove. jel bi to znachilo neshto za soliter - da se ne razvlache kablovi izmedju AP i korisnichkih kompova?

poz svima
Pa ako si to video onda nije moglo da ti promakne da kada su jedan uredjaj stavili na 11 a drugi na 4 mreza nije radila.Po pomeranju jednog uredjaja na 7 mreza opet nije radila.Tek kada su uredjaji bili na susednim spratovima proradila je neka bedna mreza.Koliko se meni cini nista od toga.

LaKosta je napisao(la):
Pa ako si to video onda nije moglo da ti promakne da kada su jedan uredjaj stavili na 11 a drugi na 4 mreza nije radila.Po pomeranju jednog uredjaja na 7 mreza opet nije radila.Tek kada su uredjaji bili na susednim spratovima proradila je neka bedna mreza.Koliko se meni cini nista od toga.

naravno da treba prvo probati, ali ako radi...
recimo ako ti koristish 512k Veratneta onda ti i npr. 2Mbita kroz struju znachi, a ne da ti komshije penzosi blokiraju razvlachenje kablova za neko tamo sokotjalo zvano internet. mada, ko zna kuda ti kablovi idu?!?
bolje to nego da bushim zid :wall:

IzNoGooD je napisao(la):
naravno da treba prvo probati, ali ako radi...
recimo ako ti koristish 512k Veratneta onda ti i npr. 2Mbita kroz struju znachi, a ne da ti komshije penzosi blokiraju razvlachenje kablova za neko tamo sokotjalo zvano internet. mada, ko zna kuda ti kablovi idu?!?
bolje to nego da bushim zid :wall:
Dobro kako ti kazes.Mada mislim da je tvoj nacin skuplji i neefikasniji od klasicne mreze.Ono msi-evo cudo kosta 60e a mrezna kosta 6 i 20m kabla za 400 din.

LaKosta je napisao(la):
Dobro kako ti kazes.Mada mislim da je tvoj nacin skuplji i neefikasniji od klasicne mreze.Ono msi-evo cudo kosta 60e a mrezna kosta 6 i 20m kabla za 400 din.

stvarno, a kuda bi se razvlachili ti kablovi, od potkrovlja (na 19 spratu) do mene na 8 spratu? jer kroz zgradu (koja ima 150 stanova) nije (zamisli) razvuchena kablovska, pa nema postojetje "infrastrukture"...

Nazad
Vrh Dno