Šta je novo?

512 kb u Beogradu za 2000 dinara

LUC1FER je napisao(la):
Samo da pitam ja se nalazim kod zgrade Politike, da li tu ima neki AP u okolini?

Imas i AP Tasmajdan pored zgrade Inexa

Za VeratNet:

do pre par dana je pisalo da je pokrivenost stanice na Banjici 5km, a sada piše da je 1km, u čemu je fora?

Pošto me je onih 5km pokrivalo (B.Jerković) a sada me ne pokriva. Da li planirate nešto u mom kraju da uvodite u skorije vreme?

iNCUBUs je napisao(la):
Za VeratNet:

do pre par dana je pisalo da je pokrivenost stanice na Banjici 5km, a sada piše da je 1km, u čemu je fora?

Pošto me je onih 5km pokrivalo (B.Jerković) a sada me ne pokriva. Da li planirate nešto u mom kraju da uvodite u skorije vreme?

Bazne stanice smanjuju domet vremenom tako sto se pojavljuje sve vise i vise drugih baznih stanica koje emituju na 2.4 Ghz. Iz tog razloga mi se trudimo da postavimo dovoljan broj baznih stanica po celom gradu. Kako bi se komplikovana instalacija korisnickih jedinica sto vise uprostila (npr. umesto na krov na prozor... male antene i sl..).

Planiramo uskoro Medakovic III.

poz

Za VeratNet:

Da li imate nekih planova za Suboticu u vezi wireless interneta?
Da li postoji neki zastupnik VeratNet-a u Subotici ?

Pozdrav...

P.S.: U Subotici flat 128k za 8600 din :mad: a 256k sitnina 13800 din :mad: :mad:

Ne, za sada necemo nuditi uslugu za rezidencijalne korisnike u drugim gradovima.

JVlada je napisao(la):
Imam jedno pitanje za gospodina iz Verata.

Naime, korisnik sam vaseg wireless interneta od marta meseca (bazna stanica na Istocnoj kapiji - 128kbit/s). Sve do pocetka Jula Internet je bio zadovoljavajuci. Dakle, nije bilo savrseno (kako je bilo definisano ugovorom) ali sam ja bio zadovoljan. Medjutim, od pocetka Jula kada ste startovali sa novom brzinom od 512kbit/s sve se promenilo. Prvih nekoliko dana je i to bilo ok ali sada je, blago receno, katastrofa. Ako bih mogao da uhvatim neki sablon evo kratkog opisa: do 16 sati Internet ili nemam ili se maksimalna brzina krece do (verovali ili ne) neupotrebljivih 16kbit/s. To je pravilo. Posle 16 sati sve dolazi u neku normalu ali, naravno, ne do obecanih 512 vec, maksimalno 256kbit/s. Od 19 sati brzina ponovo vidljivo pada na nekih 36kbit/s.
Potpuno isto se i kod mene desava, na istocnim kapijama definitivno oba AP preko dana su skoro neuptrebljiva (posto su me prebacivali sa jednog na drugi) Ping 0,5-5sec (nekad bio 3ms). A neverujem u pricu tehnicke podrske o RF smetnjama jer kod mene je signal quality konstantno 88-91% sa pheenet 118c i grid antenom od 24db na 1km udaljenosti.

Bazne stanice kao i link do same istocne kapije nije opterecen.

Ono na cemu radimo jeste da cemo u neposrednoj blizini postaviti jos baznih stanica pa cete mozda moci da se premestite na neku drugu ili ce eventualno drugi korisnici koji su relativno daleko da se prebace.

Energoprojekt, a ne energoprojekt.Tamo radim pa ....
Ortak ima na Zvezdari wireless preko Verat-a i "to je ono sto ga cini secnim", tako on kaze.

VeratNet je napisao(la):
gospodin? :)) jesi li ti razmisljao o tome da otprilike pola populacije cine zene?

Iskreno trenutna gustina baznih stanica koje VeratNet poseduje nije zadovoljavajuca i postoji dosta potencijalnih problema. Ako mozes javi se na 011/3065427 pa da porazgovaramo o svemu tome.

Zvao sam na broj koji si mi ostavio/ostavila ali rekoshe da sam dobio prodaju i da moram da zovem tehnicku podrsku. Tehnicka podrska me je uputila na Telefon Servis. U Telefon Servisu mi rekose da ne mogu da mi pomognu posto je mnogo ljudi nakaceno na Istocnu kapiju i da to resim sa Veratom. I sta sad?

Ajde vi lepo vratite one stare cene.

Ima li kakve sanse za AP u Visnjickoj Banji uskoro? Ima puno zainteresovanih u mom kraju...

JVlada je napisao(la):
Zvao sam na broj koji si mi ostavio/ostavila ali rekoshe da sam dobio prodaju i da moram da zovem tehnicku podrsku. Tehnicka podrska me je uputila na Telefon Servis. U Telefon Servisu mi rekose da ne mogu da mi pomognu posto je mnogo ljudi nakaceno na Istocnu kapiju i da to resim sa Veratom. I sta sad?

Ajde vi lepo vratite one stare cene.

Iskreno receno bice uskoro jos dosta baznih stanica oko istocne kapije tako da je potrebno samo strpljenje.

Bas cudan izbor mesta za AP na Kosutnjaku. Po onoj mapi dobro pokriva jedino sumu i HMZ. A koliko se secam zgrada i nije bas visoka.

soko je napisao(la):
Bas cudan izbor mesta za AP na Kosutnjaku. Po onoj mapi dobro pokriva jedino sumu i HMZ. A koliko se secam zgrada i nije bas visoka.

Pa i nije na zgradi nego na stubu pored zgrade a da je cudno, cudno je :smash:

VeratNet je napisao(la):
Iskreno receno bice uskoro jos dosta baznih stanica oko istocne kapije tako da je potrebno samo strpljenje.

Postovani gospodine/gospodjo VeratNet,

Ovo sto ste naveli u predhodnom postu je tipican primer neprofesionalnosti i bezobrazluka jedne srpske firme. Kako to zamisljate strpljenje? Ako niste procitali moj prvi post evo ponovicu: Ja sam Internet imao, a sada ga nemam. Ugovor nisam pravio ja vec vasi "pravni eksperti", a po tom ugovoru vi ste duzni da mi obezbedite Internet. Sto se mene tice taj ugovor je jos uvek validan.

Da se razumemo, nisam besan zbog bacenih 2000 dinara pretplate vec zbog 600 evra koje ste mi "oteli" za opremu. Opremu sam i kupio od vas vodeci se logikom da se time ne mogu desiti stvari koje se sada desavaju. Dakle, vasa firma mi garantuje Internet sa vasom opremom i montazom, a od Interneta nema ni I.

Sta sad ocekujete od mene. Da vam i narednih meseci placam mesecnu pretplatu na nesto sto sigurno necu dobiti. Pretpostavljam da ako preskocim sledeci mesec automatski cu sledeci put morati da platim i pristupnu taksu. Ipak, sve je to manje bitno od onih 600 evra. Mozda su za vas to male pare ali za mene svakako nisu.

JVlada je napisao(la):
Postovani gospodine/gospodjo VeratNet,

Ovo sto ste naveli u predhodnom postu je tipican primer neprofesionalnosti i bezobrazluka jedne srpske firme. Kako to zamisljate strpljenje? Ako niste procitali moj prvi post evo ponovicu: Ja sam Internet imao, a sada ga nemam. Ugovor nisam pravio ja vec vasi "pravni eksperti", a po tom ugovoru vi ste duzni da mi obezbedite Internet. Sto se mene tice taj ugovor je jos uvek validan.

Da se razumemo, nisam besan zbog bacenih 2000 dinara pretplate vec zbog 600 evra koje ste mi "oteli" za opremu. Opremu sam i kupio od vas vodeci se logikom da se time ne mogu desiti stvari koje se sada desavaju. Dakle, vasa firma mi garantuje Internet sa vasom opremom i montazom, a od Interneta nema ni I.

Sta sad ocekujete od mene. Da vam i narednih meseci placam mesecnu pretplatu na nesto sto sigurno necu dobiti. Pretpostavljam da ako preskocim sledeci mesec automatski cu sledeci put morati da platim i pristupnu taksu. Ipak, sve je to manje bitno od onih 600 evra. Mozda su za vas to male pare ali za mene svakako nisu.

Molim te da se javis danas na 011/3065427

Mare je napisao(la):
Da li su u planu paketi sa sporijim pristupom ali po nizoj ceni. Ja iskreno nemam vise od oko 500din za internet mesecno ali bi mi i 64k ili 128k flat odgovaralo ako se uklopi u ovu cenu. Ima li nekih planova za tako nesto?

Malo se kasno ukljucujem u diskusiju...
Probaj da nadjes 2-3 komsije koji bi delili sa tobom trosak.

Pozdrav,

pitanje za VeratNet

~pitanje za VeratNet

pomenuli ste AP koji ce biti postavljen u ul. ljutice bogdana.
dali se zna na kom soliteru tacno (br ...) zato sto vidim samo dva solitera
ostale mi zaklanja zgrada.
i jedan predlog lokacije za ap ... visoki soliteri pored vozdovacke crkve ... mislim da bi se pokrio veliki deo vozdovca i brace jerkovic.

pozdrav
nexus

Nexus je napisao(la):
~pitanje za VeratNet

pomenuli ste AP koji ce biti postavljen u ul. ljutice bogdana.
dali se zna na kom soliteru tacno (br ...) zato sto vidim samo dva solitera
ostale mi zaklanja zgrada.
i jedan predlog lokacije za ap ... visoki soliteri pored vozdovacke crkve ... mislim da bi se pokrio veliki deo vozdovca i brace jerkovic.

pozdrav
nexus

sol. br 2

da ne zivis mozda u stevana ?

Poslednja izmena:
VeratNet je napisao(la):

Bilo bi vam mnogo bolje kad bi stavljali neki kvalitetniji AP, jer cisco koji koristite je predpostavljam neka indoor varijanta stavljena u lose termicki izolovanu kutiju. Zakjlucio sam od kad je postalo ovako toplo da im je kvalitet drasticno opao.
Danas na kapijama nije bilo struje oko sat vremena, (znaci ap se ohladio) a kad je proradilo stanica je radila kako treba (512kb konstantno) 15 minuta i onda se ukokala. Ako je moje vidjenje vasih problema tacno oda se to da relativno lako resiti, ili da cekamo da zaladi pa da vidimo dali sam u pravu.

@VeratNet

pitanjce jedno...Da li ce mozda biti postavljen neki ap u vojislava Ilica ili okolini. Pod okolinom smatram Lekino brdo, koje se nalazi izmedju Sumica i Vojislava Ilica. Nezgodna pozicija. Signal sa zgrade Beomedicine je slab, a ako budete postavljali na vracaru (a cenim da hocete, okollina C. Krsta, ako sam dobro razumeo), ne znam da li ce taj biti upotrebljiv.

Zok1 je napisao(la):
Bilo bi vam mnogo bolje kad bi stavljali neki kvalitetniji AP, jer cisco koji koristite je predpostavljam neka indoor varijanta stavljena u lose termicki izolovanu kutiju. Zakjlucio sam od kad je postalo ovako toplo da im je kvalitet drasticno opao.
Danas na kapijama nije bilo struje oko sat vremena, (znaci ap se ohladio) a kad je proradilo stanica je radila kako treba (512kb konstantno) 15 minuta i onda se ukokala. Ako je moje vidjenje vasih problema tacno oda se to da relativno lako resiti, ili da cekamo da zaladi pa da vidimo dali sam u pravu.

Iskreno se nadam da nisi upravu :) ali evo videcemo i testiracemo upravo to sto tvrdis. Mislim da je opterecenje na radio delu ...zbog previse radio linkova ka istocnoj kapiji zato sto je tacka relativno visoko ali ponavljam testiranje cemo izvesti vrlo brzo.

Uskoro postavljamo Medakovic pa cemo neke korisnike prebaciti na Medak.... a takodje i Konjarnik .... (kod okretnice autobusa 31).

genijalcin@23 je napisao(la):
@VeratNet

pitanjce jedno...Da li ce mozda biti postavljen neki ap u vojislava Ilica ili okolini. Pod okolinom smatram Lekino brdo, koje se nalazi izmedju Sumica i Vojislava Ilica. Nezgodna pozicija. Signal sa zgrade Beomedicine je slab, a ako budete postavljali na vracaru (a cenim da hocete, okollina C. Krsta, ako sam dobro razumeo), ne znam da li ce taj biti upotrebljiv.

Bice uskoro na Vracaru (crveni soliteri), takodje ce biti i u Grcica Milenka (beli soliteri).

Nexus je napisao(la):

Takođe predlažem postavljanje AP na crvenom soliteru u Braće Jerković, odnosno na soliteru kod Maxi diskonta u Kumodraškoj, jer je ceo taj kraj jako loše pokriven postojećom mrežom (mislim na Voždovac - deo Kumodraške ulice do Tržnog Centra).

Heinz je napisao(la):
Takođe predlažem postavljanje AP na crvenom soliteru u Braće Jerković, odnosno na soliteru kod Maxi diskonta u Kumodraškoj, jer je ceo taj kraj jako loše pokriven postojećom mrežom (mislim na Voždovac - deo Kumodraške ulice do Tržnog Centra).

Bilo je dobro pokriveno AP-om na Banjici ali mi je žao što je smanjen domet, imam optičku vidljivost, a za crveni soliter, pa nisam baš siguran...

Mada bi on bio dobro rešenje.

Zok1 je napisao(la):

A nije ti palo na pamet da je proshlo 15 minuta dok svi nisu provalili da je proradilo ? :D
Mislim da ce wireless raditi sve bolje iz jednog razloga...Ljudi su zeljni brzine, pa sad skidaju po ceo dan i ono shto im ne treba, i trebace malo vremena da se zasite...Naravno vremenom ce se i tehnichki deo ove priche poboljshati....

driver je napisao(la):
A nije ti palo na pamet da je proshlo 15 minuta dok svi nisu provalili da je proradilo ?

Da si ti korisnik na istocnim kapijama znao bi o cemu se ovde radi
:smackbum: Verat je negde oko 15 juna na kapijama pustio 512kb i to je radilo fenomenalno do pre desetak dana. Sada takoreci uopste neradi. Kad sam juce pricao sa tehnickom podrskom na stanici na koju se ja logujem bilo je 10 korisnika ulogovano i ukupan transver na baznoj stanici nije prelazio 100Kbit/s, posto oni mogu da vrse monitoring saobracaja. To sve govori u kakvom je stanju internet na kapijama.

Jedino resenje za sve to je veliki broj baznih stanica ... i radimo na tome... tako da se mozes uskoro prebaciti na neku koja ce biti u okolini. A gde se ti nalazis? @Zok1

Nalazim se 500 metara od Cvetkove pijace prema kapijama

Vrh Dno