Šta je novo?

512 kb u Beogradu za 2000 dinara

IzNoGooD je napisao(la):
@verat.net

ako tek treba da kupim opremu da bi se nakachio na neki od APa (pod uslovom da vidim neki - nalazim se kod hotela Jugoslavija i vidim Genex i Energoprojekat, ali mi pogled na YUBC zaklanja druga zgrada), kako ide procedura za proveru signala - tj. da li uopshte imam tehnichke mogutjnosti za to?!? koliko sam shvatio ima jedan AP u YUBCu i jedan na Genexu - u najavi?
da li si pogledao mapu? imaju AP na hajneken zgradi na zemunskom keju, mislim da ti je to takodje odlicna solucija ako ga vidis

mada sumnjam da ako shaljes nesto problizno maximalnom brzinom da moze download da bude dobar

Poslednja izmena:
Swiper je napisao(la):
mada sumnjam da ako shaljes nesto problizno maximalnom brzinom da moze download da bude dobar

nemoj, pheenet 118c+ andrew grid udaljenost do bazne nesto malo manja od 2km i radi odlicno...

Poslednja izmena:
jel to vazi i za dial up ?

Poslednja izmena:
pa, i isdn je vrsta dial-up-a :)

za modem nisam probao, ali princip bi trebalo da bude isti - drzati prazan bafer na provajderu i kontrolisati prioritete u odlaznom baferu...

Imam jedno pitanje za gospodina iz Verata.

Naime, korisnik sam vaseg wireless interneta od marta meseca (bazna stanica na Istocnoj kapiji - 128kbit/s). Sve do pocetka Jula Internet je bio zadovoljavajuci. Dakle, nije bilo savrseno (kako je bilo definisano ugovorom) ali sam ja bio zadovoljan. Medjutim, od pocetka Jula kada ste startovali sa novom brzinom od 512kbit/s sve se promenilo. Prvih nekoliko dana je i to bilo ok ali sada je, blago receno, katastrofa. Ako bih mogao da uhvatim neki sablon evo kratkog opisa: do 16 sati Internet ili nemam ili se maksimalna brzina krece do (verovali ili ne) neupotrebljivih 16kbit/s. To je pravilo. Posle 16 sati sve dolazi u neku normalu ali, naravno, ne do obecanih 512 vec, maksimalno 256kbit/s. Od 19 sati brzina ponovo vidljivo pada na nekih 36kbit/s.

Inace, opremu sam kupio od vas i vasi ljudi su je namestili. Samo bih zeleo da znam sta je problem i da li mozete da ga resite? Tehnicku podrsku sam zvao "milion" puta ali neke velike pomoci od njih nema. Cak su mi i obecali da ce poslati svoju "ekipu" da proveri sta se desava ali je to ostalo samo na obecanju. Ako ne mozete da mi pomognete onda, zaista, nema smisla da dalje koristim vase usluge posto mi je Internet potreban tokom citavog dana.

Unapred hvala na odgovoru

Sigurno imate neku racunicu jer ovako sam malo na veratu, malo na sezumu, malo na beotelu itd, ovako bi bio samo kod vas, ja sve jedno cekam da bilo KDS PTT ili neko 2. ponudi neki flat po ceni do max 8-10e pozeljno za oko 500 din. Sve ostalo je ipak preko mojih mogucnosti...

trx je napisao(la):
pa, i isdn je vrsta dial-up-a :)

za modem nisam probao, ali princip bi trebalo da bude isti - drzati prazan bafer na provajderu i kontrolisati prioritete u odlaznom baferu...

jel to samo za linux usere ili mi se cini ?

eh... :(
jel ima nesto slicno za windows?

Mogao bi Verat da proba da pomogne coveku ovde http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=47453
Pozdrav

p.s.
Smanjite cenu za prikljucak od 4000din, sto je mnogo mnogo je ! Mi nabavimo opremu i sve sredimo a vi to naplatite. Razmislite malo koliko potencijalnih korisnika gubite u startu.

@VeratNet

a shta se deshava sa ap-om na Banovom Brdu ? Hoce li biti skoro postavljen i gde ?

Miroslav je napisao(la):
da li si pogledao mapu? imaju AP na hajneken zgradi na zemunskom keju, mislim da ti je to takodje odlicna solucija ako ga vidis
nazhalost okrenut sam kontra od Hainekena, gledam bash na suprotnu stranu, prema kineskoj ambasadi, Energoprojektu, Genexu i YUBCu - ali pogled na YUBCu mi blokira zgrada. jel mislish na mapu sa njihovog sajta?

BTW, kasno sam se ukljuchio u topic, pa mi samo nije jasno kako da proverim da li da kupujem opremu i da uplatjujem Wi-Fi, ako ne znam da li vidim neshto ili da li imam kvalitetan signal? sponiju se neke firme i neki "terenci" ali koliko sam shvatio do njih dotji je ko do ledene vode u pustinji...

Evo moj primer... 10 - 15 sati na netu preko telefona.... 88 dinara u skupljoj, ~35 dinara u jevtinijoj tarifi dnevno. Upload, downloa i sva ostala smaranja mora da rade, msn, komunikacija... GPRS je sluzio jedn vreme, ali ipak je to neozbiljno.
Radi sve svaki dan, i koliko to izadje ... oko 130 dinara dnevno pa puta 30 dana ~ 4000 dinara....
I eto meni ustedjene pristupne takse. A gde je tu pretplata za net i sl...
A ovako, kupis malo opreme, platis tu taksu, i pod uslovom da ti radi kako je definisano, za iste pare, imas 10 puta bolji interenet, a vec od prvog odn. drugog meseca pocinjes da stedis, i nemas impulsa za telefon, plus ti je linija slobodna, a ako se kacis sa poslovnog telefona, onda isplacujes "investiciju" za jedan mesec.

Tako da je ova ponuda Verata stvarno too good to be true, i mislim da svako kome je skupa, treba da razmisli da li mu stalni on line i neograniceni net zaista i treba.

(Da ne zvucim surovo, hocu i ja novi BMW 6, ali malo teze ce da ide to u ovoj zemlji.....)

Poslednja izmena:
po onoj mapi sa njihovog sajta (http://vline.verat.net/srp/vline_vesti/804/):

za YUBC se nalazim na samoj granici (blok 11c na karti - Klare Cetkin ulica), ali nemam optichku vidljivost, a kako mi je zgrada visoka 19 spratova a ja na osmom, chisto sumnjam da mogu da razvlachim kablove sa krova. :laugh:

za Zemun centar: nalazim se u debeloj zelenoj zoni samo shto ne gledam prema crvenoj tachki tj. APu, vetj bash kontra - ka YUBCu i Energoprojektu. tako da i tu mora da padne neka antena na krov...

Eh... da je stan na drugoj strani... ili barem vishe... da sad ne :wall: nego da sada :cigar:

eh da...da li negde postoji spisak svih Veratovih APova?! poshto mi po gornjoj karti Zemun cenatar pokriva 100% - a skoro i ceo Zemun i Novi Beograd do autoputa i Genexa, chisto sumnjam da je to od jedne antene. pa me zanima da li postoji josh neki AP, pa tju ja sam da nabavim opremu, pozovem velike bele magove Wi-Fi i CSa:Trxa ili Born2Killa i ako sve proradi - pustim ih da me operu u CSu samo tako...
P.S. a ko da moram da ih pushtam... :lol:

npetar je napisao(la):
Smanjite cenu za prikljucak od 4000din, sto je mnogo mnogo je ! Mi nabavimo opremu i sve sredimo a vi to naplatite. Razmislite malo koliko potencijalnih korisnika gubite u startu.
makar kad bi moglo u ratama na 3 meseca, meni bi bar mnogo pomoglo :)

IzNoGooD je napisao(la):
po onoj mapi sa njihovog sajta (http://vline.verat.net/srp/vline_vesti/804/):

za YUBC se nalazim na samoj granici (blok 11c na karti - Klare Cetkin ulica), ali nemam optichku vidljivost, a kako mi je zgrada visoka 19 spratova a ja na osmom, chisto sumnjam da mogu da razvlachim kablove sa krova. :laugh:

za Zemun centar: nalazim se u debeloj zelenoj zoni samo shto ne gledam prema crvenoj tachki tj. APu, vetj bash kontra - ka YUBCu i Energoprojektu. tako da i tu mora da padne neka antena na krov...

Eh... da je stan na drugoj strani... ili barem vishe... da sad ne :wall: nego da sada :cigar:

Iznogud mozemo da se dogovorimo da bas na tvojoj zgradi postavimo baznu stanicu. Ajde molim te javi se na 011/3065427.

poz.

JVlada je napisao(la):
Imam jedno pitanje za gospodina iz Verata.

gospodin? :)) jesi li ti razmisljao o tome da otprilike pola populacije cine zene?

JVlada je napisao(la):
Naime, korisnik sam vaseg wireless interneta od marta meseca (bazna stanica na Istocnoj kapiji - 128kbit/s). Sve do pocetka Jula Internet je bio zadovoljavajuci. Dakle, nije bilo savrseno (kako je bilo definisano ugovorom) ali sam ja bio zadovoljan. Medjutim, od pocetka Jula kada ste startovali sa novom brzinom od 512kbit/s sve se promenilo. Prvih nekoliko dana je i to bilo ok ali sada je, blago receno, katastrofa. Ako bih mogao da uhvatim neki sablon evo kratkog opisa: do 16 sati Internet ili nemam ili se maksimalna brzina krece do (verovali ili ne) neupotrebljivih 16kbit/s. To je pravilo. Posle 16 sati sve dolazi u neku normalu ali, naravno, ne do obecanih 512 vec, maksimalno 256kbit/s. Od 19 sati brzina ponovo vidljivo pada na nekih 36kbit/s.

Inace, opremu sam kupio od vas i vasi ljudi su je namestili. Samo bih zeleo da znam sta je problem i da li mozete da ga resite? Tehnicku podrsku sam zvao "milion" puta ali neke velike pomoci od njih nema. Cak su mi i obecali da ce poslati svoju "ekipu" da proveri sta se desava ali je to ostalo samo na obecanju. Ako ne mozete da mi pomognete onda, zaista, nema smisla da dalje koristim vase usluge posto mi je Internet potreban tokom citavog dana.

Unapred hvala na odgovoru

Iskreno trenutna gustina baznih stanica koje VeratNet poseduje nije zadovoljavajuca i postoji dosta potencijalnih problema. Ako mozes javi se na 011/3065427 pa da porazgovaramo o svemu tome.

Poslednja izmena:
Miroslav je napisao(la):
makar kad bi moglo u ratama na 3 meseca, meni bi bar mnogo pomoglo :)

Slazem se sa Vama ali trenutno je takava cenovna politika. Verujem da ce se pojavom trzisne konkurencije i fer utakmice cene na trzistu jos korigovati sto ce doprineti ukupnom razvoju Interneta u zemlji.

VeratNet je napisao(la):
Iznogud mozemo da se dogovorimo da bas na tvojoj zgradi postavimo baznu stanicu. Ajde molim te javi se na 011/3065427.

poz.

zvao sam i prichao sam sa nekom devojkom (izvinjavam se, nisam zapamtio ime). ponovila mi je istu ovu prichu sa foruma:
STEP 1: ako uhvatim signal, dodjem, dam pare i letim... :D
STEP 2: ako otju da merim signal zovem neke druge firme, koje shalju ekipu i to platim, pa onda kupim opremu i GOTO STEP 1
STEP 3: ako se sa predsednikom kutjnog saveta dogovorim o postavljanju shtapa - bazne stanice na krov zgrade, onda mi se UTP kablom razvodi internet, tj. imam ethernet, a ne wireless i to me koshta GOTO STEP 1. ako se realizuje ova varijanta treba da se javim Biljani Shaponjitj i da ona poshalje ekipu da se penje gore.

samo par stvari: ja sam se relativno skoro doselio u soliter tako da nemam pojma ko je pred.kutj.sav., ali tju se "zhrtvovati" i pregovarati ako treba sa njim - mada mislim da je bolje da to odradi predstavnik Verat.Neta (nego jedan od 350 stanara). u tom sluchaju tju saznati, recimo, broj mobilnog, pa tju poslati na PM - samo recite. josh jedna stvar, na celom 19om spratu (ispod krova) je neka firma (mislim da se bave usluzhnim programiranjem - ali nisam siguran), koja bi mozhda bila zainteresovana za neki biznis paket.
ovo sve u cilju - ciganin fali konja: shto je leeeep.... a tek shto je brrrrz..... komshi, komshi... speshal prajs - dzhast for ju !

shalu na stranu; u pitanju je soliter Klare Cetkin 7, pa ako znate kraj - znate da ima dobru preglednost, chak su neki iz BGwirelessa razmishljali da postave spoljnu antenu.

BTW, pitanje za sve, da li je optichka vidljivost presudna? mislim, izbacitju antenu napolje koliko god mogu, ali ne mogu da rushim okolne solitere... barem ne josh ^_^

Za sve koji su se interesovali postavljena je jedna Bazna stanica u Kosutnjaku. Test faza je utoku sto znaci da mozete besplatno da koristite Internet.

Samo da pitam ja se nalazim kod zgrade Politike, da li tu ima neki AP u okolini?

VeratNet je napisao(la):
Za sve koji su se interesovali postavljena je jedna Bazna stanica u Kosutnjaku. Test faza je utoku sto znaci da mozete besplatno da koristite Internet.

Moze li malo preciznije objasnjenje gde se stanica tacno nalazi tj gde da se antena usmeri i sta treba da se uradi da bi se povezalo tj setovanja.

Pozdrav

LUC1FER je napisao(la):
Samo da pitam ja se nalazim kod zgrade Politike, da li tu ima neki AP u okolini?

Palata albanije

Nazad
Vrh Dno