VeratNet je napisao(la):
Iznogud mozemo da se dogovorimo da bas na tvojoj zgradi postavimo baznu stanicu. Ajde molim te javi se na 011/3065427.
poz.
zvao sam i prichao sam sa nekom devojkom (izvinjavam se, nisam zapamtio ime). ponovila mi je istu ovu prichu sa foruma:
STEP 1: ako uhvatim signal, dodjem, dam pare i letim...
STEP 2: ako otju da merim signal zovem neke druge firme, koje shalju ekipu i to platim, pa onda kupim opremu i GOTO STEP 1
STEP 3: ako se sa predsednikom kutjnog saveta dogovorim o postavljanju shtapa - bazne stanice na krov zgrade, onda mi se UTP kablom razvodi internet, tj. imam ethernet, a ne wireless i to me koshta GOTO STEP 1. ako se realizuje ova varijanta treba da se javim Biljani Shaponjitj i da ona poshalje ekipu da se penje gore.
samo par stvari: ja sam se relativno skoro doselio u soliter tako da nemam pojma ko je pred.kutj.sav., ali tju se "zhrtvovati" i pregovarati ako treba sa njim - mada mislim da je bolje da to odradi predstavnik Verat.Neta (nego jedan od 350 stanara). u tom sluchaju tju saznati, recimo, broj mobilnog, pa tju poslati na PM - samo recite. josh jedna stvar, na celom 19om spratu (ispod krova) je neka firma (mislim da se bave usluzhnim programiranjem - ali nisam siguran), koja bi mozhda bila zainteresovana za neki biznis paket.
ovo sve u cilju - ciganin fali konja: shto je leeeep.... a tek shto je brrrrz..... komshi, komshi... speshal prajs - dzhast for ju !
shalu na stranu; u pitanju je soliter Klare Cetkin 7, pa ako znate kraj - znate da ima dobru preglednost, chak su neki iz BGwirelessa razmishljali da postave spoljnu antenu.
BTW, pitanje za sve, da li je optichka vidljivost presudna? mislim, izbacitju antenu napolje koliko god mogu, ali ne mogu da rushim okolne solitere... barem ne josh ^_^