Šta je novo?

512 kb u Beogradu za 2000 dinara

LaKosta je napisao(la):
Pa ako je br 39 onda se necete previse usreciti vi iz bloka 70.To je ona zgrada na uglu Jurija Gagarina i Omladinskih brigada tako da taj ap vise odgovara bloku 70a.

wow koliko pitanja... ok idemo redom.

Blok 70. U bloku 70 se planiraju DVE bazne stanice (za sada) jedna je u broju 39 kao sto sam i rekao (ja mislim da je to prva crvena zgrada do MAXI diskonta).

cume je napisao(la):
@Verat
Kad planirate da od taša krenete ka karaburmi,bogosloviji i uopšte regionu oko pančevačkog mosta?
Kad bi kod bogoslovije postavili ap na njega bi moglo da se kači veliki broj korisnika iz Višnjičke banje i karaburme(uz dobru sektorsku antenu na onoj zgradetini), mislim kad ste pokrili ceo grad mogli bi i nas da počastite s jednim APom :)

Slazem se sa tobom da bi trebali da pokrijemo karaburmu i visnjicku banju posto iz visnjicke banje ubedljivo ima najvise poziva od celog grada ali za sada to nemamo u planu.

PsYhO je napisao(la):
pre jedno nedelju dana sam bio do verat neta i pricao za gospodinom Tomislavom Veljovicem, koji mi je tom prilikom izjavio da ce se ap najverovatnije nalaziti na zgradi kod enjuba i da je koliko se seca to broj 97. tako da mi nije jasno cemu sada taj broj 49???

Da najverovatnije ce biti i broj 97. Za sada je zgrada do maxi diskonta sigurna a ova druga ceka na potpis sa skupstinom zgrade.

Mare je napisao(la):
Dva pitanja za verat
Sa terase vidim genex (inace okolina starog merkatora) da li to spada u oblast pokrivenosti?

Bilo ko ko uspe da uhvati nas SSID: VeratNet a da ne pravi neke smetnje za ostale korisnike je dobrodosao. Takodje ce biti postavljena bazna stanica i na Genexu. Ali je bolje da se povezujete na neke nize tacke po iskustvu bolje rade.

Mare je napisao(la):
Da li su u planu paketi sa sporijim pristupom ali po nizoj ceni. Ja iskreno nemam vise od oko 500din za internet mesecno ali bi mi i 64k ili 128k flat odgovaralo ako se uklopi u ovu cenu. Ima li nekih planova za tako nesto?

Ne, ostace samo dva paketa 256 kb i 512 kb

mitnick je napisao(la):
Ja bih samo jedno da kazem....

Verat-e, verat-e...Jel' toliko teshko da se nadje par ljudi koji bi radili montazu i konfigurisanje wireless-a kod ljudi koji nisu bash vichni mrezama i wireless komunikacijama....Josh pre 10 dana sam uplatio VeratNet wireless, a do sada nisam video ni W od wireless-a :mad: , izmenjao opreme i opreme, proveo sate i dane ispred mashine pokushavajuci da namestim prokletinju :crash: ...Bilo bi pozeljno da barem objavite na web-u neko iole uputstvo, shta se sme, a shta ne, da prenesete ljudima tudja iskustva....I ispitivanje trzishta je deo posla, zar ne? O poslovnosti toliko:"Mi vam dajemo mogucnost, a vi dalje kako znate i umete, boli nas stojko"

A ljudima sa Bench-a, beskrajno hvala, zato shto se neko usudio da odvoji 5 minuta i mozda mi da ideju koja meni mozda josh nije pala na pamet...(chast izuzecima naravno...Hvala Crni, hvala Srdjane, hvala Raseta)...Od ostalih ni slova...Ispade niko veze nema sa wireless-om, a ovamo sve silni struchnjaci.... :wall:
Izvinjavam se ako sam nekog uvredio, ali sam stvarno pissed off...

VeratNet ti omogucava da otvoris nalog kod nas sto ce ti dozvoljiti da se asociras na bilo koju od nasih baznih stanica (uskoro) i moguce je da se ulogujes samo jednom u isto vreme. Dakle mozes da koristis ti i drug jedan paket ali da se on diskonektuje pa ti da koristis.

Slicna filozofija kao kod dial-upa. VeratNet ti ne prodaje modem ne instalira ti operativni sistem i ne odrzava ti instalaciju. Ono sto cemo omoguciti jeste i neka brosura koja ce se dobijati uz otvaranje naloga za setovanje wifi veze kao kod dial-upa. Nazalost tu brosuru je dosta tesko izraditi posto svako poseduje razlicit uredjaj i razlicita je konfiguracija. Posto smo tek krenuli sa ovakvim nacinom pristupa nadam se da cete razumeti sto se za sada takva upustva ne dele.

Sto se tice instalacije mozes se obratiti nekoj od firmi zaduzene za instalaciju:
TelefonServis 3610895, rutel, netix itd....

legend je napisao(la):
da, julino brdo bi bilo jaaaakooo dobra lokacija, ali sam nacuo da je situacija tamo sa kucnim savetom jako losa.....nadam se da gresim.....

@VeratNet
kada se ocekuje da proradi bazna stanica u bloku 70a, a sve to zbog price koju smo imali u vezi linka blok 70a - BBrdo (Stankom)?

legend na zalost nemam tacnu informaciju kad ce da proradi ali iskreno se nadam da ce to biti ili sledece nedelje ili one tamo. A posle toga postavljanje nekog linka nije neki problem.

LaKosta je napisao(la):
Ako se ja pitam onda ce da proradi uskoro :D Salu na stranu cinim sve sto moze da se digne ap u bloku 70a ali posao ne ide onako glatko koliko sam zeleo.Predsednik kucnog saveta zeza a bez njega ne moze nista da se uradi.Zaista se nadam da ce se steci uslovi da ovaj ap proradi uskoro.

LaKosta planiraju se dva AP-a jedan kod tebe a jedan u blizini. Sa tvojom zgradom jos uvek nemamo potpisan ugovor i cekamo samo na to.

vujke je napisao(la):
a bice .... kad? Mogu li da se povezem na neki drugi AP s' obzirom da vidim ceo grad kao na dlanu? do AP-a na istocnoj kapiji imam 4km, ali na novoj mapi pise da je pokrivenost tog AP-a samo 1km (na prosloj je pisalo 1-5km).

P.S. Pitao sam druga odakle mu informacija za AP u Medaku i on rece da je zvao vas i da mu je neko odatle rekao da ce biti postavljen u ponedeljak (ovaj koji je upravo prosao). Da li je ova informacija tacna ili ....? Isplati li se cekanje tog AP-a ili da trazim drugi nacin povezivanja na net?

Da. Medakovic ce biti sigurno postavljen u toku sledece nedelje. Ulica je Borivoja Stevanovica.

Mislim da udaljenosti cak i 1 km od bazne stanice mogu praviti problem. Zato iskreno idemo na sto detaljnije pokrivanje grada.

VeratNet je napisao(la):
Da. Medakovic ce biti sigurno postavljen u toku sledece nedelje. Ulica je Borivoja Stevanovica.

Mislim da udaljenosti cak i 1 km od bazne stanice mogu praviti problem. Zato iskreno idemo na sto detaljnije pokrivanje grada.

Pa što tako daleko? :zgran: Zar nije bolje da postavite na one solitere kod okretnice autobusa 26? Ubedljivo su najvisa tacka u okolini, a mogli bi da pokrivate i ceo Medak, Kumodraz, Jerkovic i ko zna sta sve. No ako je tamo dogovoreno ukoliko imam opticku vidljivost (mislim da imam) mogu li se nakaciti na taj AP (daljina je oko 2.5km)?

vujke je napisao(la):
Pa što tako daleko? :zgran: Zar nije bolje da postavite na one solitere kod okretnice autobusa 26? Ubedljivo su najvisa tacka u okolini, a mogli bi da pokrivate i ceo Medak, Kumodraz, Jerkovic i ko zna sta sve. No ako je tamo dogovoreno ukoliko imam opticku vidljivost (mislim da imam) mogu li se nakaciti na taj AP (daljina je oko 2.5km)?

Zavisi kome je sta daleko :) tj zavisi odakle se gleda.

Inace u Medakovicu III ce biti dve bazne stanice ... samo druga nece tako skoro.

Ma samo se salim naravno. Nego nisam dobio odgovor da li je 2,5km (plafon 3km jer ne znam broj zgrade) velilka udaljenost za tu baznu stanicu?
ili jos bolje preporucite koju baznu stanicu mogu da koristim (ako uopste mogu da koristim Vasu mrezu)

Poslednja izmena:
vujke je napisao(la):
Ma samo se salim naravno. Nego nisam dobio odgovor da li je 2,5km (plafon 3km jer ne znam broj zgrade) velilka udaljenost za tu baznu stanicu?
ili jos bolje preporucite koju baznu stanicu mogu da koristim (ako uopste mogu da koristim Vasu mrezu)

hm... Najbolje resenje bi bilo ako postoji neka zgrada u blizini tebe da tu negde postavimo baznu stanicu ili na tvoju zgradu ako je dovoljno visoka.

Nazalost iskreno mislim da je i 1 km prevelika udaljenost od bazne stanice.

VeratNet je napisao(la):
hm... Najbolje resenje bi bilo ako postoji neka zgrada u blizini tebe da tu negde postavimo baznu stanicu ili na tvoju zgradu ako je dovoljno visoka.
na zalost vecina ima samo 3 sprata. Jedna je malo veca (cini mi se 6) ali dok vi dogovorite sa stanarima pa dok se postavi..... odoh ja na satelit

Nazalost iskreno mislim da je i 1 km prevelika udaljenost od bazne stanice.
e sad ste me stvarno rastužili i sad odoh da :wall: Ukoliko ne stavite neki AP bas u Kumodrazu sve mi je suvise daleko :(

Poslednja izmena:
vujke je napisao(la):
na zalost vecina ima samo 3 sprata. Jedna je malo veca (cini mi se 6) ali dok vi dogovorite sa stanarima pa dok se postavi..... odoh ja na satelit

e sad ste me stvarno rastužili i sad odoh da :wall: Ukoliko ne stavite neki AP bas u Kumodrazu sve mi je suvise daleko :(

Bolje je da sad :wall: nego kasnije :)

licno bih voleo da skacem od srece sto konacno mogu da koristim net kad hocu i koliko hocu, ali.... necete da mi izadjete u susret :( Ajde postavite neki AP u mom komsiluku. Sigurno ima ljudi da pokrijete troskove za taj AP

nije problem u pokrivanju troskova nego u skupstinama stanara dok se nadje zgrada itd...

VeratNet je napisao(la):
nije problem u pokrivanju troskova nego u skupstinama stanara dok se nadje zgrada itd...
Znaci u jednu ruku batinu za :smack: , u drugu flasu za :bottle: pa da krenem od vrata do vrata i nudim komsijama sta im se vise svidja u zamenu za potpis :-devil-:

Poslednja izmena:
VeratNet je napisao(la):
Slazem se sa tobom da bi trebali da pokrijemo karaburmu i visnjicku banju posto iz visnjicke banje ubedljivo ima najvise poziva od celog grada ali za sada to nemamo u planu.
Vrlo mudra poslovna politika :-devil-:
VeratNet je napisao(la):
Ne, ostace samo dva paketa 256 kb i 512 kb.
I ova odluka je krajnje mudra(ne vidim koji je razlog da se uskrati bar brzina od 128k ako je to ono sto korisnici zele)
VeratNet je napisao(la):
LaKosta planiraju se dva AP-a jedan kod tebe a jedan u blizini. Sa tvojom zgradom jos uvek nemamo potpisan ugovor i cekamo samo na to.
Eh taj predsednik :wall:

vujke je napisao(la):

Mozda ni ta 2.5 km nisu toliki problem sa pravom opremom. Nemoj jos da padas u bedak vec probaj da se dogovoris u netiksu da ti daju na revers ap i dobru antenu pa probaj. Za onaj jaki Pheenet AP i dobru antenu moras da das malo vise para (do max. 200E) ali bi takva oprema trebala da ti prebaci i 5 km. Mada necu nista da ti preporucujem sa 100% sigurnosti - probaj i vidi - tako je sa wireless tehnologijom - evo mitnick je na 200 metara od ap-a i ima opticku vidljivost pa ima problema...

LaKosta je napisao(la):
Vrlo mudra poslovna politika :-devil-:

I ova odluka je krajnje mudra(ne vidim koji je razlog da se uskrati bar brzina od 128k ako je to ono sto korisnici zele)

Eh taj predsednik :wall:

hm... pa to je iz razloga sto nam se ne isplati da dajemo za manju cenu manje brzine. Nazalost to je tako. Uslovi su ti koje nudimo i nadamo se da ce korisnicima ipak biti primamljive te cene. Ostali sa nesto manjim budzetom mogu da ostanu na dial-upu.

VeratNet je napisao(la):
hm... pa to je iz razloga sto nam se ne isplati da dajemo za manju cenu manje brzine. Nazalost to je tako. Uslovi su ti koje nudimo i nadamo se da ce korisnicima ipak biti primamljive te cene. Ostali sa nesto manjim budzetom mogu da ostanu na dial-upu.
Pretpostavio sam da je tako nesto u pitanju.A da uvedete 1Mb za 3000 ili 3500?Mozda nekom treba.Tek bi to bio pravi broadband.

VeratNet je napisao(la):

Vidi VeratNet, prvo hvala za prethodni odgovor od pre par dana, opet ja sa pitanjima za L.Brdo, Vidikovac, Petlovo Brdo, Miljakovac, Rakovica, Resnik. To sto mozda nema po broju dovoljan broj poziva sa ovih lokacija uopste ne znaci da je manje interesovanje ili manja platezna moc stanovnistva sa pomenutih lokacija.
Naprotiv moguce je da se trenutno nekako dovijaju za net pa po sistemu bolje ista nego nista. Konkretno na ovom potezu je jedan od najrazvijenijih cvorista BGwirelessa (racunajuci i NBGD) i veliki broj ljudi vec poseduje opremu i strucno su profilisani vezano za wi-fi i ono sto hocu da kazem je da u slucaju da postoji mogucnost da se postavi neka bazna stanica u okolini, mislim da bi bar 30-50% ljudi koji vec imaju opremu pristupili i Veratu samostalno a da ne pominjem nove potencijalne korisnike. Govorim sigurno o 20-30 korisnika + oni koji jos uvek ne znaju za wireless.
Pozdrav

VeratNet je napisao(la):
iz visnjicke banje ubedljivo ima najvise poziva od celog grada ali za sada to nemamo u planu.
Stvarno mi ova izjava nije jasna , ako je problem mesto za ap - to može da se sredi

@VeratNet
da li je 512 kbps ukupan protok rezervisan i za download i za upload (download i uplaod dele protok od 512kbps), ili je protok odvojen na teoretskih 512kbps download/512kbps upload (recimo istovremeno download ide 55 KB/s, a upload ide 45 KB/s)?

legend je napisao(la):
@VeratNet
da li je 512 kbps ukupan protok rezervisan i za download i za upload (download i uplaod dele protok od 512kbps), ili je protok odvojen na teoretskih 512kbps download/512kbps upload (recimo istovremeno download ide 55 KB/s, a upload ide 45 KB/s)?

odvojen je tj u trenutku mozes da svlacis nesto brzinom 512/kbit/s i istom tom brzinom upload.

@verat.net

ako tek treba da kupim opremu da bi se nakachio na neki od APa (pod uslovom da vidim neki - nalazim se kod hotela Jugoslavija i vidim Genex i Energoprojekat, ali mi pogled na YUBC zaklanja druga zgrada), kako ide procedura za proveru signala - tj. da li uopshte imam tehnichke mogutjnosti za to?!? koliko sam shvatio ima jedan AP u YUBCu i jedan na Genexu - u najavi?

Nazad
Vrh Dno