Misha R je napisao(la):na vodotornju je tehnikom
Jupiii, stize mi wireless!VeratNet je napisao(la):Ali uskoro ce biti postavljene bazne stanice i na
- Banovom brdu
- Bloku 30
- Yu bussines centru
- Bloku 70
Ako imate neka pitanja slobodno ih postavite.
To bas i nece moci na jednom apuandjelkoyu je napisao(la):U zgradi postoji barem 25% stanova (15~20 od 74) ....
andjelkoyu je napisao(la):@ Born2Kill
hvala ti za info, raspitacu se prvo bas u te dve firme, da te ne smaram sa pocetnickim pitanjima![]()
mojo_jojo je napisao(la):Imam i ja jedno pitanje za verat.
Ovde su se ljudi žalili na AP na zgradi na uglu starine novaka i 27. marta, pa me zanima je li on funkcionalan i da li će ostati funkcionalan?
Verat my future provider.![]()
SaS je napisao(la):@VeratNet
A da li su planirane lokacije Vidikovac, Cerak, L.Brdo, Petlovo Brdo za baznu stanicu i ako nisu kada ce otprilike? Recimo vodotoranj na Kosutnjaku je idealna lokacija za sva pomenuta naselja.
Zahvaljujem unapred
andjelkoyu je napisao(la):Jupiii, stize mi wireless!
Moje pitanje nije direktno upuceno predtavniku Verat-a, vec svima koji mogu da mi razrese osnovne nedoumice:
- Wireless je za mene "spansko selo". Ima li pomoci za nas neuke koji hocemo a ne znamo kako? Postoji li neka firma/pojedinac koji sprovode potrebnu instalaciju & opremu? Mozda Telefon_Servis koga preporucuje i Verat?
- Inace sam na 1 spratu (visoko prizemlje) u 11-spatnici, po svemu sudeci opticke vidljivosti verovatno nece biti zbog okolnih zgrada (takodje visokih, a mozda i zbog visinske razlike itd...), pa zbog toga "krovno resenje" izgleda neminovno. U zgradi postoji barem 25% stanova (15~20 od 74) koji bi se u dogledno vreme verovatno prikacili... Da li moramo svi da gomilamo pojedinacne antene/opremu na krovu ili mozemo da instaliramo neki zajednicki interni sistem u samom startu? Konkretno, ne znam sta je za pocetak bolje i jeftinije?
- Koliko sam shvatio, inicijalni troskovi su oko 150-250 € za neku krovnu varijantu? (ispravite me ako gresim...)
Hvala svima i pozdrav Veratu.
goksa je napisao(la):@Verat
Kakvi su planovi za pokrivanje lokacije oko Vukovog spomenika?
Pozdrav!
andjelkoyu je napisao(la):Jupiii, stize mi wireless!
Moje pitanje nije direktno upuceno predtavniku Verat-a, vec svima koji mogu da mi razrese osnovne nedoumice:
- Wireless je za mene "spansko selo". Ima li pomoci za nas neuke koji hocemo a ne znamo kako? Postoji li neka firma/pojedinac koji sprovode potrebnu instalaciju & opremu? Mozda Telefon_Servis koga preporucuje i Verat?
- Inace sam na 1 spratu (visoko prizemlje) u 11-spatnici, po svemu sudeci opticke vidljivosti verovatno nece biti zbog okolnih zgrada (takodje visokih, a mozda i zbog visinske razlike itd...), pa zbog toga "krovno resenje" izgleda neminovno. U zgradi postoji barem 25% stanova (15~20 od 74) koji bi se u dogledno vreme verovatno prikacili... Da li moramo svi da gomilamo pojedinacne antene/opremu na krovu ili mozemo da instaliramo neki zajednicki interni sistem u samom startu? Konkretno, ne znam sta je za pocetak bolje i jeftinije?
- Koliko sam shvatio, inicijalni troskovi su oko 150-250 € za neku krovnu varijantu? (ispravite me ako gresim...)
Hvala svima i pozdrav Veratu.
VeratNet je napisao(la):Za sada ili slavija ili tas, Uskoro ce biti postavljena bazna stanica i u mekenzijevoj. (crveni soliteri).
Ukoliko imas opticku vidljivost sa slavijom trenutno je u test fazi bazna stanica na 'hotelu slavija' i mozes se besplatno prikljuciti na nju.
Potrebno je samo da se javis na 011/685010 da bi usaglasio parametre.
Naravno podrazumeva se da pre toga uhvatis SSID: VeratNet
Pozdrav
Hvala SkottySkot je napisao(la):
ZevS je napisao(la):Pitanje za Verat.Net
Da li se planira neka bazna stanica u okolini partizanovog stadiona ? Posto ne mogu da uhvatim Beomedicinu ?
goksa je napisao(la):Sve bi to bilo lepo da ste postavili jace omni antene i da nisu u pitanju gradski uslovi. Vase predajnike hvatam ali su signali veoma losi.Zamolio bih vas da napisete koji su vam uslovi potrebni da bi postavili AP na jednoj zgradi u mojoj blizini koja ima 15 spratova i sa cijeg krova postoji opticka vidljivost sa Slavijom,centrom, celom Zvezdarom. Ta zgrada bi vam odlicno posluzila da pokrijete ceo kraj oko Vuka,Zvezdaru i deo Karaburme.
Vec sam se raspitao kod drugara iz te zgrade i kucni savet je voljan da omoguci postavljanje antene ali sta vama jos treba? Mogu i da pozovem telefonom da se raspitam ali bolje je ovako kako bi i ostali forumasi procitali.
I jos nesto, da li se placa prikljucak vama ili se placa samo cena za paket za koji se potpise ugovor?
Pozdrav!
nekad_bio_SOKO je napisao(la):@Verat
Da li se planira postavljenje AP-a u Mirijevu ?
VeratNet je napisao(la):Na zalost onima kojima je signal los necemo moci da pomognemo jer nasa ideja nije da montiramo jake pojacivace ili velike antene vec da postavimo dosta bazanih stanica da svakome bude dostupna u oblasti do 200 - 300 metara.
trx je napisao(la):ja cuh da je protok uglavnom OK, ali da su pingovi ocajni... jel' to istina ili lazu dusmani?
koliki je uopste vas link ka svetu? 155Mbps? jel' to znaci da mozete da opsluzite svega 310 konkurentnih korisnika?
Da, blok 70.LaKosta je napisao(la):@andjelkoyu
Ako sam dobro shvatio ti si u bloku 70?Posto vidim da se ozbiljno razmislja o postavljanju apa na tvojoj zgradi molim te da mi kazes koji si broj da znam da li mogu da vidim tu zgradu.
@veratnet
A da postavite neki ap u bloku 70a?![]()
LaKosta je napisao(la):@andjelkoyu
@veratnet
A da postavite neki ap u bloku 70a?![]()
andjelkoyu je napisao(la):
Da, blok 70.
Na zalost, to je vise zelja nego svrsen cin (sto se moje zgrade tice), tako da jos uvek nije izvesno gde ce AP biti postavljen. Evo slike sa mapom zgrada, prema mom rezonu, postavljanje jednog univerzalnog AP u nasem kraju je iluzija. Verovatno ce ih biti u pocetku 1 ili 2, kasnije mozda i treci. Razlog je zbog 3 grupe razlicitih zgrada po visini (10-11 spratnice, 7-spratnice i 4-spratnice prema Savi). Pretpostavljam da si ti u onom prvom redu u 70a? Na najvisoj zgradi u bloku (77) je vec postavljen Bg wirlessov AP na koji sam jedno vreme i planirao da se povezem pa sam odustao. Ukoliko AP bude na mojoj zgradi ili bilo kojoj u njenoj okolini,, on ce verovtno pokriti sve visoke solitere, dok bi za neke 4-spratne zgrade na Savi on verovatno bio van opticke vidljivosti, ali ko zna... Mislim da je hvatanje signala sa prozora malo nerealno, ukoliko je neko u blizini + na prizemnim spratovima jer je veliki ugao, prema onome sto se ovde pricalo...
Sto se bloka 70a tice, prvi sloj zgrada bi ga preko krova sigurno hvatao, jer razdaljina nije previse velika. Evo pozicije moje zgrade i potencijalna pokrivenost (sa krova).
Pa, tako sam i pretpostavio, na njoj je vec AP nezavisne mreze i vervatno ce se korisnici koji ga vec hvataju odmah prebaciti na Verat.VeratNet je napisao(la):Mislim da je nasa bazna stanica koja se planira u broju 77 ali nisam siguran. Dok ne vidim neku pravu sliku.
trx je napisao(la):ja cuh da je protok uglavnom OK, ali da su pingovi ocajni... jel' to istina ili lazu dusmani?
koliki je uopste vas link ka svetu? 155Mbps? jel' to znaci da mozete da opsluzite svega 310 konkurentnih korisnika?
i kad im net radi onda neprimecujem realno zagusenje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari