Šta je novo?

5.1 zvucnici od 100-200eu??

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Kupujem 5.1 sistem ozvuchenja koji bih kachio na Xoro dvd player.Obzirom da blage veze nemam o odnosu cena-kvalitet molio bih audiofile da mi pomognu u odabiru.Raspon cene 100-200eu maksimalno.Bitno mi je da koncerte i filmove dozivljavam u pravom smislu i bez veceg izoblichenja zvuka pri maksimalnijem opterecenju...
Unapred zahvalan...
ps.ukoliko ovaj raspon cene nije odgovarajuci u smislu kvalitet-snaga onda mi recite sta da ocekujem tj.koliko da puknem love da bih imao neki normalan kvalitet.

Poslednja izmena:
Imas od Alteca 5100, solidan sistem i svi ga preporucuju, baci se na search da procitas utiske. Taj model je oko 120e. E sad ako govorimo o nekom vecem kvalitetu zvuka, onda prici ovde nema mesta. Tu ide ili neki logi ili creative od ~400 evra, ili pak neko hifi resenje. U svakom slucaju za 90% ljudi je dovoljan ono prvo resenje.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce moci da prikljuci Altec 5100 na Xoro dvd player posto altec nema cinceve za prikljucivanje na dvd playere.
Pogledaj JAZZ - 9940 kostaju oko 200 evra,prilicno su jaki i imaju lep zvuk.

Poslednja izmena:
Mislim da mogu da se budze bilo koji zvucnici, a ti jazz sem jacine nemaju nikakav zvuk. Tako bar mogi kazu, ja ih nisam cuo.

Uh..sad cu pogledati.Hvala na odgovorima ljudi...nisam ni sam nachisto sad...

Eh da.Imam opciju nabavke za Genius SW-5.1 Home Theater (Wood).Sad neznam kakvog je kvaliteta ali mi se chini da su jachi malo od Altec-a 5100.Ima li neko iskustva sa ovim?

Njih su skoro svi zestoko napljuvali. Ni meni se ne svidjaju, dzaba sto su od drveta. Ali, ipak najbolje je da cujes to sto kupujes. A da su glasni, pa jesu...
Pozdrav

Poslednja izmena:
Creative I-Trigue 5600 imas ih za 140e u malim oglasima :)

DARK SIDE je napisao(la):
MIcrolab cu pogledati..neznam samo gde ih ima..ali o tom-po tom..hvala.

Dobro izgledaju na papiru..... kako zvuce to treba videti.

Inace radi se o klasicnom tajvanskom fazonu, neko ih stanca a svi ih prodaju. Tako doticni Microlab se prodaje ovde kod nas kao Neo SW-H55.

Creative I-Trigue 5600 imas ih za 140e u malim oglasima
Sad sam ih pogledao.Dosta su slabi(W) za tu cenu.Mora da postoji neka caka.
Microlab h-500 sam nashao za 195 eu.Imaju jake kutije-45w.Do sada su najjachi(po snazi) u ovom cenovnom rasponu.Ko ih pravi-ima sajt:http://www.microlab.com.cn/en/about us/about us.htm. Znachi,USA firma kod kosookih(naravno).Nije ovo divcha..........

Poslednja izmena:
teletabis je napisao(la):
Dobro izgledaju na papiru..... kako zvuce to treba videti.

Inace radi se o klasicnom tajvanskom fazonu, neko ih stanca a svi ih prodaju. Tako doticni Microlab se prodaje ovde kod nas kao Neo SW-H55.

U pravu si, isti se prodaju i kao doticni Neo zvucnici. Sto se tice snage na papiru to naravno nista ne znaci, ali verujte na ovom sistemu nije u pitanju samo sirova snaga, mada ni nje ne nedostaje :). Najbolje poslusati negde, a sto se tice cene u pravu si 195-200 € kako gde.

A sta mislite o Phillips MMS460 zvucnicima?
Da li su bolji izbor od Altec_a 5100?

SPECIFIKACIJA - Philips MMS460
Osnovno
Naziv
Proizvođač : Philips
Model : MMS460
Snaga
Ukupno RMS : 160 W
Konfiguracija : 5.1
Opseg frekvencija : 20Hz-20KHz
Cena 95 eura

Kako idem dalje u prouchavanje ove zezalice zvane 5.1 sound system,sve vishe nemam pojma.Jer nisam chuo nishta od toga.Naletim na onu stranu sa review-ima koju sam kopirao u predjasnjem postu.Tamo su neki manijaci testirali i bash cepidlachili.Za altec su bili rigorozniji...hmmmm..Opet,danas naletim u lokalnoj prodavnici na "xwave maestro 1"(200w).Probao sam ga i lepo se iznenadio.Ali i cena mu je 17000din.Medjutim ,kazu da im stize Xwave maestro 2 koji je 125W + 35W x 5.On je 200eu.ZNachi 300W. Ali izgleda strava.
Na ovom Benchmark forumu nisam nashao ozbiljnije razradjenu 5.1 speakers temu.A obzirom da je ovakav sistem sve vishe zastupljen(a i cena je pala) mislim da bi moderatori trebali da obrate paznju i na ovo pitanje u smilu sticky i sl..
Shto se tiche navedenih Philips zvuchnika prochitao sam da su solidni .Zamerka im je izoblichenje srednjih tonova pri vecoj snazi.
Ja cu se najverovatnije odluchiti za Maestro 2.Kada sam ih video u "wood" varijanti,odushevio sam se.Finalna izrada je besprekorna.Ima ugradjen tjuner(u obe maestro verzije).Daljinski je prijatan i lepo reaguje.Shto se tiche zvuka,probao sam u Maestro 1 verziji samo snagu a ne i prostornost zvuka.Snaga je solidna ali ne i impresivna( 60W + 20W x 5 za 175 eu).Ali opet je jachi od Genius SW-5.1 Home Theater koji je 120w i 130eu.Taman u odnosu na snagu ochekivani skok.Jedino za Maestro 2 je skok snage veci u odnosu na skok cene.
Ali opet,ja sam u ovome tek laik i ovo sam samo logichki prouchavao.Ima li ljudi koji su isprobali vishe pomenutih sistema?
Znachilo bi da se izjasne.Jedino kad u istoj prostoriji isprobash vishe sistema mozes da formirash mishljenje.
Ja nisam bio u toj mogucnosti.

Poslednja izmena:
A gdje ima Altec Lasning 5100 za 120 e?

Ma pazari taj Genius. Svi ih "pljuju", a svaka treca kuca ih ima! Za te pare koliko kosta dobijas dobar sistem, sasvim solidne snage i zvuka. Glavni adut mu je dobar centralni zvucnik, dok su mu mana zadnji zvucnici. Sve u svemu za gledanje filmova, igranje igrica i slusanje muzike ce ti sasvim fino posluziti.

Druga i naravno bolja verzija je (ukoliko imas para) da pazaris Jazz 9940. Imam ih vec 2 godine i mnooogoo sam zadovoljan.

Mante se ljudi anatera za zvucnike poput Genius-a, Creative-a i slicnih govana bar za te pare. Kupi ALTEC LANSING 5100 I nerazmisljaj mnogo, cinjenica da dobijas kablove za vezu sa kompom ali lako se mogu napraviti kablovi za prikljucak na bilo sta drugo.

Ja imam pomenuti Genius, i iako nisam nikakav expert za zvuk, mogu da kazem da izoblicenja zvuka nema ni na maksimumu, a ko moze da ovaj sistem odvrne na maksimum i gleda film ili igra igru, svaka mu cast, jer su baaas glasni.

A za 110 e, tehsko da moze da se nadje nesto takvog kvaliteta, bar koliko ja mislim. Mozda se nesto i pojavilo u posljednje vrijeme, pa ko zna, neka postuje.

@djmilos Ja licno sam mnogo veci amater za zvuk od Genius-a tako da je takav sistem sasvim dovoljan za 90% kao sto je rekao Bokaco.

p0z

Taj Genius(wood) takodje je jako rasprostranjen u mom mestu.Svi ga hvale i jako su zadovoljni.Ali treba imati na umu da su vecina njih prvi put kupili takav sistem pa nisu ni chuli nishta bolje od toga.Ima ih chak i u kaficima.
Ja sam se ipak odluchio i naruchio xwave maestro 2(300w),jer su mi koncerti na dvd prevashodna orijentacija u audio pogledu.Obzirom da volim da "otpanjim" ovo chudo ce mi zavrshiti posao.Xwave je nekada bila firma pri Yamahi ali sad je chist Tajvanac.Nije bitno,manje vishe sve od hi tech-a deshava na Tajvanu..cccccccc

Poslednja izmena:
Ajdmo ovako ALTEC LANSING je firma koja se bavi proizvodnjom profi zvucnika. Recimo da su ozvocili vrlo elitna mesta po svetu i odatle se da zakljuciti da bilo kakvih zvucnika da se dovate da prave ne moze da bude lose. Recimo zamislite kakav bi trotrinet napravio MERCEDES.

Altec Lansing stvarno ima dobre zvucnike i, sto je nekima dosta vazno, LEPE. Ja sam cuo nekolika AL modela, koa i pomenuti Genius, koji sam i sam razmisljao da kupim. Ali sam se ipak opredelio za Neova resenje. Neo 5.1 sistem pod nazivom SW-G51. Jako dobark paket sa odlicnim basom i ostalih pet zvucnika, nema izoblicenja zvuka, imaju dobar ton, i odvojeno pojacalo, sto ume da bude jako korisno. Takodje su dobri zato sto im cena nije velika, mislim, ali kazem MISLIM, da je negde oko 10 evra. Preko 150 sigurno (opet mislim) nije. A vredi.

djmilos je napisao(la):
Ajdmo ovako ALTEC LANSING je firma koja se bavi proizvodnjom profi zvucnika. Recimo da su ozvocili vrlo elitna mesta po svetu i odatle se da zakljuciti da bilo kakvih zvucnika da se dovate da prave ne moze da bude lose. Recimo zamislite kakav bi trotrinet napravio MERCEDES.

Pa glupo je tako zakljucivati.(bez ljutnje) Da oni prave sve zvucnike podjednako dobro za svaku kategoriju ne bi mi imali para za tako nesto. A pogledaj Logy, ima odlicne modele sa thx od 400e, ali ima i neke koji bas nisu sjajni.
:wave:

Poslednja izmena:
Potpuno se slazem.Varijateti kvaliteta od modela do modela.Neshto slichno imash i kod matichnih plocha i ostalog hardware-a.Mislim da sve zavisi od kvaliteta inzenjerske laboratorije firmi.Mnogo modela,serijska proizvodnja i ushteda materijala.
Ja sam stekao utisak da 5.1 zvuchnici vrede onoliko koliko platish.Posmatrao sam cene u odnosu na snagu i kvalitet zvuka i doshao do zakljucka da se sve svodi na cenu materijala.Odnosno ono chuveno u ekonomiji"troshkovi proizvodnje".Tako da otprilike cu dobiti onoliko koliko platim.Ovaj Maestro 2 uzimam jer je kvalitet najveci u odnosu na cenu.Dali sam se zeznuo videcu u detaljnijoj eksploataciji.

i ranije sam preporuchivao ovaj set, a poshto su se i drugi ( neki i sa ovog foruma,)) uverili u njegov kvalitet i snagu, kao i zanimljivu tehnologiju koja je upotrebljena, uradiccu to opet

radi se o Philips A3.610 Acoustic Fusion 610 aktivnom 5.1 sistemu
specifikacije su sledecce:

Kod:
[B]General[/B]
Product Type                     PC multimedia home theatre speaker system  
Dimensions (WxDxH) / Weight    Satellite speaker : 9.2cm x 2.5cm x 14.2cm                                
                                Subwoofer : 25.5cm x 37cm x 27cm
[B]Speaker System[/B]
Media Type                            5 speakers, subwoofer
Speaker Type                            Active
Max(RMS) Output Power(Total)      200 Watt
Media Included Qty                  40 - 20000 Hz
Output Features                      Bass Reflex
Magnetic Shield                         Yes
Audio Amplifier                       Integrated
Connectivity Technology                  Wired
Controls                       Input selector, balance front/rear, mute, 
                               EQ mode selector,volume, treble, bass
[B]Speaker System Details[/B]
Speakers Included            1 x subwoofer - 100 Watt - wired
                             5 x satellite speaker - 20 Watt - wired
Driver Details
Satellite speaker :       1 x full-range driver - 3.5" x 5"
                          ( Flat Panel Diaphragm Technology)
Subwoofer :                1 x subwoofer driver - 8"
[B]Connections[/B]
Connector Type               1 x digital 5.1 channel audio line-in
                         1 x audio line-in ( mini-phone stereo 3.5 mm )  
                              1 x audio line-in ( RCA phono x 2 )
[B]Miscellaneous[/B]
Cables Included            1 x audio cable - 2 m
                           4 x speaker cable - 5 m
                           1 x speaker cable - 3 m
Included Accessories           Satellite speaker stand
Remote Control                  Remote control - infrared
[B]Power[/B]
Power Device                 Power supply - internal
..a izgledaju ovako:

cena - sitnica: ~195€

hint: Flat Panel Diaphragm Technology - pronadjite na netu malo vishe o ovoj tehnologiji izrade satelitskih zvuchnika, vrlo je zanimljiva

pozdrav

Hm..
39.gif
prvi test na koji sam naisao nije bas ohrabrujuci: http://www.techtree.com/techtree/jsp/article.jsp?article_id=53782 Naravno to nije merodavno, treba cuti.. Po tvom misljenju kako zvuci muzika?? I gde ima da se kupe/cuju ?
Lepo izgledaju ..
47.gif

Sad nemogu da se setim naziva ali mi je u poseti bio chovek koji godinama prodaje ovakvu tehniku.Zaprepastio se kad je video proizvodni set firme Microlab i rekao:"pa choveche ja sam skoro sve ove imao u prodaji ali pod drugim nazivima".
Kad sam malo dublje pogledao video sam da ova firma radi na standardu ISO 9001 i da ima puno nagrada.Video sam prozvodne hale i mashine.Mislim da je Microlab izvorna firma za mnoge druge kineske firme koje ,verovatno uz neku nadoknadu prodaju njihove proizvode sa svojim nazivom.Nemam drugog objasnjenja.

Poslednja izmena:
Sto se tce kvaliteta zvuka altec 5100 je odlican, ali sto se tice jacine, nista posebno. Ako ih koristis za filmove, igre i sl. dovoljno su jaki, ali ako zelis da pravis sa njima neu zurku za vuse od 20 ljudi, onda kupuj neke jace zvuknike . Ovo govorim iz licnog iskustva sa zurke od 50-tak ljudi i ja sa altec 5100 zvucnicima :(.
Mada da sad kupujem zvucnike, opet bih izabrao altec, eventualno logitech, a genius i creative ni pod razno. Svaku stvar koju sam uzeo od geniusa se ili pokvarila ili prestala da radi ili slicno, a kod creative-a je najbolji live i audigy, a sve ostalo nista xtra.
Kad sam kupovao altec-a, imao sam priliku da uporedim geniusa i altec u istoj prostoriji i bio sam odusevljen altec-om.

Vrh Dno