Šta je novo?

5.1 zvucnici od 100-200eu??

nisam ja nikakav technics pomenuo druze :bottle: :D ti si mene sa nekim pobrkao :)

Sto se izlaganja tice, izvinjavam se svima, jednostavni jako brzo razmisljam, gledam film dok kucam, brzo kucam pa i napravim greske, (jer gledam film) pa dok to prepravim, a i dok suzim tematiku da ne udjem u previse detalja itd. i uvek ispadne kilometarski post (a to je jos i skraceno ! :) )

onaj onaj thd sto je duvla naveo nisam hteo ni da komentarisem, on je tu dodao dve nule :) , ajd, nek mu bude, ali jedna nula mora da otpadne :)

PS. Delija ima isti sistem kao i ti (visaton ako ne gresim),ali ima i satelite pozadi, samo ima mnogo ruzan televizor LOL

sa samogradnjom jedino imam iskustva u car audiju, home audijem se cale bavio davno, razlgasom stric...tako da sam ja morao nesto trece :) Recimo da u kolima imam para skoro ko ti u dnevnoj sobi :) stim sto to nije dosta...ide joooooooossssssss :d :bottle:

@ Astrolog

Brate slatki, pa ti imaš 13 daljinaca na tome stolu, ako sam ja to dobro prebrojao. Nadam se da ih ne koristiš sve, već samo da si ih slikao da bi nam rekao koliko je hi-fi kompleksna tematika. :D

Nisam mogao da ne kažem, nadam se da se ne ljutiš...

Poznato je da se dobar (kad kažem dobar, mislim na kvalitetan) zvuk ne može kupiti za malo novca. Custom tailored hi-fi sistemi o kojima vi pričate sa slaganjem komponenti će uvijek koštati, ali i pružati više od (prvenstveno kompjuterskog) kompleta zvučnika kao što je ovaj Logitech Z-5500. Prema tome, a i obzirom da smo se veomaaaa udaljili od teme (5.1 zvučnici od 100-200eu??), mogli bi ovo da prebacimo i u novu temu, pa da tamo nastavimo sa "idealnim rješenjem 5.1 sistema sastavljenog od biranih komponenti hardvera i kompleta ili pojedinačnih zvučnika".

Ako to ne uradimo (što bi ja iskreno želio da uradimo, jer bi na taj način u određenoj mjeri mogla da se smanje pitanja "imam xyz eura koje bi da slupam u ozvučenje", a i bilo bi konstruktivno), ovo ovdje će neko da zatvori. Isto tako, vašim poznavanjem audio tehnike, uradili bi nešto konstruktivno, jer bi se moglo izvući dovoljno podataka za pravljenje sistema iz nekoliko etapa, za one koji nemaju lovu da puknu odjednom.

Eto, samo prijedlog da budemo svi zajendo malčice konstruktivni. Ništa više.

Pozdrav.

PS: I naravno, prijedlog je na dobrovoljnoj bazi. :D

Poslednja izmena:
Izvinjavam se gx-x! :) Dark Side ima Tehnics pojacalo koje je krsh i Jamo zvucnike koji su poprilicno lenji ( slaba iskoristljivost ) pa i nije cudo sto mu se kompjuterski zvucnici cuju kao osvezenje za usi. :D
Yamaha receiver je sasvim dobar izbor. :)

:d :bottle: nema ama bas nikakvog problema druze !

astrolog je napisao(la):
Ima ovde na forumu ljudi sa duplo vishe staza u hi-fi vodama, koji su ziveli u staroj Yugi, kada se na tone dovlacilo izuzetno dobre hi-fi opreme. Ono sto su ZorMi i Duvla napisali potpuno je tacno. Ali...
Malo si ga Duvla preterao sa Cyrus I TDH. Mozda pise na papiru ali u praksi tesko je da ces sa 30W sinusa da srusis kucu. :d
A za onu distorziju od 0.0001 znaci i da je nema. To je privilegija jedino cevastih pojacala a te specifikacije proizvodjaca integrisanih ili tranzistorskih izlaza ne stoje. :mad:

Stvarno necu vise da offtopicujem, par izvinjenja i vracam se na temu.
Naravno, Astrolog, da sam preterivao za rusenje kuce, ali slusao sam tog malog prdavca od pojacala na Focalima sa 93db/w i to je stvarno moglo da proizvede mnogo buke - mnogo vise nego sto bi covek pretpostavio.
Stavi ga na neki Cerwin Vega...

GX-X je napisao(la):
onaj onaj thd sto je duvla naveo nisam hteo ni da komentarisem, on je tu dodao dve nule , ajd, nek mu bude, ali jedna nula mora da otpadne

Jos jedno veliko izvinjenje i Astrologu i GX-Xu - jesam dodao jednu nulu :wall:
THD mu je 0.001%

astrolog je napisao(la):
A taj cuveni Tehnics je krsh od pojacala. :d
Nikada Tehnics nije umeo da podesi struju mirovanja na drajverima za izlazni stepen, tako da od linearnog pojacanja nema ni govora. Cim se nabudji izlete mu basovi van kontrole. Ko zna o cemu pisem razumece. Ono sto je Tehnics odlicno radio bili su gramofoni uz legendarni Torens.
Nazalost, potpuno tacno, ko je slusao samo Technicsa ne zna mnogo o HIFIu, a Jamo pravi i sjajne zvucnike ali za mnogo vece pare i mnogo ozbiljnije pojacanje (Concert 8, 11)

5.1 sistem bi mogao da se napravi od polovnih komponenata i dobre 5.1 zvucne kartice ali bi covek morao da ima bar dva solidna pojacala i aktivan SUB. Prednji zvucnici bi trebali da budu bar solidni (pravljeni?) dvosistemci (da bi ipak mogao da se slusa dobar stereo), a mogla bi da se ustedi lova na zadnjim jer oni stvarno sviraju samo efekte (sem na dobrim DTS koncertnim DVDima)
Ali, svejedno, to nije ideja za ovaj topic, jer i pored najbolje volje i polovnih komponeneti ne vidim kako bi to moglo da se izvede za 150-200 EUR.
Zato i dalje ostajem pri misljenju da za 5.1 stvarno ne treba davati velike pare, ali da se jos ne treba resavati dobrog, starog HIFIa.

Lappy je napisao(la):
Price: $229 Ovo je najdepresivnije :trust:
Izgleda da je u toku neka žešća rasprodaja Logitech Z-5500, možda stiže novi model? Na ovom sajtu (i na američkom Amazonu) sami navode preporučenu cenu sa Logitecha USA sajta od $399 (330e) a nude po $229 (190e!) plus transport. U Nemačkoj je preporučena cena na Logitech sajtu 379e ali i na nemačkom Amazonu se nudi po 289e plus transport, dakle isto debeli popust.

Ako zaista sada može da se dobije po takvim cenama kod nas bi mogao da izađe reda 320e sa PDVom. Kad bi se uvezao ceo šleper (cenim da bi stalo 500-600 komada) koji košta oko 2000e po turi snizio bi se transport sa 15e na 5e po komadu i dobio još možda 5-10% popust na količinu - izašao bi i kod nas 280e (američke cene i dalje možemo da sanjamo). Samo kome toliko prodati, ja prvi ga ne bih uzeo za sebe (a da ne preprodam) ni za 200e, nemam gde da držim u stanu niti bih dao te pare za surround. Jedino bi uvoznik pokupio kupce Jazz 9940B i sličnih jeftinijih sistema, samo njih nema dovoljno za šleper.

Dark Side ima Tehnics pojacalo koje je krsh i Jamo zvucnike koji su poprilicno lenji ( slaba iskoristljivost ) pa i nije cudo sto mu se kompjuterski zvucnici cuju kao osvezenje za usi.
To nisu kompjuterski zvuchnici..ali nisu ni vrhunac hi fi.Za ovaj novac ja sam jako zadovoljan i to je poenta.Technics nije krsh ali nije ni vrhunac.Koliko para toliko Muzike.Ni yamaha nije neshto extra ali je bolja naravno od mog pojachala a to govori i cena.Znachi opet koliko para toliko muzike.A taj trafo sam video i zauzima kod ovog modela centralni deo kucista.Jeste...ogroman je.Samo ja sam naveo sve ovo kao komparaciju koliko dobijash za koliko novca.Ja sam ushao u cenovni rang od 200 eu sa dobrim sistemom i zadovoljan sam.
Nazalost, potpuno tacno, ko je slusao samo Technicsa ne zna mnogo o HIFIu, a Jamo pravi i sjajne zvucnike ali za mnogo vece pare i mnogo ozbiljnije pojacanje (Concert 8, 11)
To ispada da si ti vidovit pa znash da sam samo u zivotu slushao technics?Ovo je vec frivolno do bola.Slushao sam i radio na razglasima najsire lepeze-duzi niz godina.Znam ja bato shta je zvuk ali to nije poenta ovde a pojedinci odose u PM sa ispucavanjima van teme.Jamo studio 135 koje imam su JAMO "B" klase i za novac koji sam dao ne moze bolje,to si zaboravio da kazes.
Medjutim, poenta je bila shta mozes dobiti za 100-200eu.I to je okonchana tema.
U redu dechko je proshirio malo tematiku sa Z5500.A zasto da ne?Ali ajde i to je plafon do 400eu.A neki odoshe mnogoooooo dalje...Ajde sad da pochnemo i o Bose pa ko ima Oehlbach kablove pa onda ko ima najboljeg lampasha i sl.
Nije to tema.Raspon se povecao sa 200eu na 400eu ali ako idemo dalje nema kraja.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
To ispada da si ti vidovit pa znash da sam samo u zivotu slushao technics?Ovo je vec frivolno do bola.Slushao sam i radio na razglasima najsire lepeze-duzi niz godina.Znam ja bato shta je zvuk ali to nije poenta ovde a pojedinci odose u PM sa ispucavanjima van teme.

No hard feelings, nisam uopste mislio na tebe da si slusao samo Technics, izvini ako je tako ispalo, samo sam se slozio sa ranije recenim da Technics bas i nije neka HiFi firma. A sto se tice ostalog slazem se sa tobom, koliko para toliko muzike.

A i Bose je krsh fancy firma :)

Kada se vec udaljavamo od teme, da nastavim.
Astrolog, 'su ono neke Tannoy kutije ? Ne mogu da prepoznam.

astrolog je napisao(la):
...
P.S. Kako tereba da izgleda kucni system pogledajte ovde:

Ne bih se slozio, stavise :d
Veliko je dobro? Malo sutra...
Zvucnici su preveliki za prostor i definitivno lose postavljeni. A i izrada (po slici!) je prilicno losa...

Zvucnici su preveliki za prostor i definitivno lose postavljeni. A i izrada (po slici!) je prilicno losa...

Sta, znaci to su neke DIY kutije? Pa kako vidis i da je losa izrada, a ja mislio da je Tannoy :p idem po naocare :bottle:

@Paja

A ti si to sve zakljucio gledajuci u fotku hihi :) Otkud ti znas kako ti zvucnici rasprsuju zvuk ? Sto je izrada losa ? Zato sto nisu farbane kutije ? Mislim, ne branim nesto sad ja astrologa, ali ono, veliki zvucnici - veliki zvuk ! Ne mozes porediti udarac basa i "drmanje" koje se sa te cetiri osmice dobije cak i na maloj snazi sa bilo kojim malim wooferom ili otvorenim basom...

veliko nije obavezno dobro, ali ti zvucnici koje on ima su do 00 i kostaju po prilicno mnogo...

NHF

Sada i mene zanima sta su ti astrologovi zvucnici, slika je malo slabija, ali koliko vidim taj ribon tweeter gore bi sam trebalo da kosta koliko (puno puta pominjani) Logitech z5500, a tebi Lappy mogu lice na Tannoy samo zbog trouglaste osnove.

Slika je definitivno losija, ali mi (upusteni?) "otvori" za basove ne izgledaju bas kao krug...
Da su kutije farbane, a ne furnirane, bila bi katastrofa...
Ovakvoj kutiji treba bar metar rastojanja od bocnih zidova, a s obzirom na velicinu basa mozda i vise do zadnjeg zida...
Sto se pojacala tice, terati ovakve kutije int. pojacalom nize klase (pa makar i dobrim) je smesno...

Paja je napisao(la):
Ovakvoj kutiji treba bar metar rastojanja od bocnih zidova, a s obzirom na velicinu basa mozda i vise do zadnjeg zida...
Sto se pojacala tice, terati ovakve kutije int. pojacalom nize klase (pa makar i dobrim) je smesno...
Ima Pajo istine u tome sto kazes, ali nije obavezno. Ako kutija nije pravougaona (kao sto bih rekao da nije) i ako je JAKO dobro dampirana, moze da svira solidno cak i do 1/2 metra uz zadnji zid. Veci problem su bocni zidovi, tj. coskovi.
A to za pojacalo stoji... Ovim mrcinama bi sigurno prijalo dosta ampera.

Au, al se ovde rasplamsala rasprava, ali ne konkretno oko 5.1 kompjuterskih zvucnika.
Cu da se povucem, posto nisam audiofil.

Sto jes, jes, Bokaco, stvarno smo zabrazdili, prekidam i ja svaku pricu o HiFi-u

A kakvi su ovi quadro 5.1 zvucnici video sam ih u Metrou cena oko 9000 dindzi evo slike
13f4e029.jpg

Nisam mogao da ih cujem u kuci vec samo u radnji, a to nista ne znaci, pa o zvuku ne smem nista da kazem.
Izrada je katastrofalna! Najgora made in China roba, meni se cini da je za gotovo iste pare taj Genius sto stoji pored na slici bolja kupovina.
Sem ako ti nije stalo da zvucnici imaju stalke ;)

Kung fu robu bi po meni trebalo u sirokom krugu zaobici. A i 9000 nije malo uopste.
Za divx plejere ovo bas i ne vazi, ali za zvucnike provereno!

@duvla
Tako je bre!

A sta kazete za dobre sluske umesto tih kineza. Imam Sennheiser HD515 u Becu 90e pa ne znam kolika im je ovde cena? Nakacim pa ih onako egoisticki slusam. :d
Odlicne su za igranje nocu, slusanje mjuze itd..

Onaj weg 1511 dvd dvx player bi spakovao sa genius kompletom i to je ono sto na ovoj slici nesto "vredi".Jedino sto dotichni weg ima problem sa dvx fontovima,ali zato ima iznendajujuce dobar zvuk i solidan loader.Genius na slici zvuchi osrednje ali je bolji od quadro.Taj quadro je takodje i Teletech.Potpuno isto kuciste i elektronika-samo drugi naziv-teletech..Kinezi vishe nemaju ideja pa neznaju ni shta i kako nazivaju.Isti artikli pod razlichitim nazivima.E muke nashe....

Nazad
Vrh Dno