Šta je novo?

5.1 zvucnici na risiver

markosvaba

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
320
Koji 5.1 sistem uzeti ali da imam izlaz za cinc ili zicu. Posto risiver ima samo cinc i zicu, nema 3.5mm ulaz. Imam kenwood risiver. Do 150€ zvucnike

Za te pare nista. Ili baci pare na neke Yamaha plastik komplete.

A jel postoji neki wufer koji ima izlaz na cinc? Koji bi prikacio na risiver a da ostavim stare zvucnike

Napisi koji ti model tacno imas pa da ivdimo sta moze a sta ne.

O kom risiveru je rec?

Kenwood KRF-V5300D

I zvucnike Wharfedale diamond . Mislio sam da napravim 2.1 sistem.
KRF-V5300D-RC-WEB.jpg

Woofer sam mislio zato sto zvucnicima fali bas.

a sta ce ti izlaz sa woofer-a?

Verovatno je mislio ulaz...

Upravo to

I sada me interesuje da li je moguce izvesti to sa wooferom ili moram kupiti 5.1 sistem.

Poslednja izmena:
Pa dokupi za sada neki SW npr neku Yamahu do 150e. Kasnije dodaj centar i rear pa kad cujes surround u filmovima...... da se pitas kako si uopste gledao bez toga 😉

Posto na tom risiveru imas Pre-Out za subwoofer, moguce je da nakacis bilo koji PC woofer koji ima slicne ulaze (tipa woofer iz Genius kompleta i slicni), ali posto je u pitanju ozbiljnija stvar od PC zvucnika (imas vec i Diamonde), najbolje bi bila varijanta nekog aktivnog woofera, poput pomenute Yamahe. Kasnije mozes jedno po jedno da dopunjujes (surr, centar). Kupovati PC 5.1 za ovako nesto je cisto bacanje para.

Posto na tom risiveru imas Pre-Out za subwoofer, moguce je da nakacis bilo koji PC woofer koji ima slicne ulaze (tipa woofer iz Genius kompleta i slicni), ali posto je u pitanju ozbiljnija stvar od PC zvucnika (imas vec i Diamonde), najbolje bi bila varijanta nekog aktivnog woofera, poput pomenute Yamahe. Kasnije mozes jedno po jedno da dopunjujes (surr, centar). Kupovati PC 5.1 za ovako nesto je cisto bacanje para.

Jel mozete da mi predlozite neki aktivan woofer? Msm date link gde ima to itd. Posto ne znam sta je ovo SW.

Da li na taj izlaz mogu na nakacim sw sa mog alteca vs4121 ? Ako ne, jel meni treba aktivan ili pasivan sw?

http://www.weg.co.rs/detaljiproizvoda.aspx?productID=1796

Poslednja izmena:
Treba ti aktivan sw, mozes i taj da prikacis pozadi imas pre-out za sw pa ga tamo prikljuci.

Kako da povezem sw sa vs4121

Kakav SW i zasto bi ga vezao na vs4121 kad je to 2.1 sistem koji ima svoj woofer?

Ako mislis na aktivan woofer, kojeg si linkavo mali vislje, njega mozes kaciti na tvoj kenwood receiver...

Sa aktivnim racunarskim zvucnicima tesko da ce to ukombinovati, posto aktivni kompjuterski zvucnici imaju skretnice i pojacalo u wooferu, i ako njega uklonis, sateliti ti ostaju bez izvora zvuka...

turbo

ja to ne bih budzio, nije to predvidjeno da se kaci na takav izvor zvuka

svakako bi bilo dobro da poslusas, mozda ce to biti slabo uz zvucnike koje vec imas...
Da li si cuo doticni woofer mozda kod nekog drugog (u kucnim uslovima da svira, a ne uradnji sa demo snimcima i da odzvanja u nekom prostoru - hangaru, posto to bas nije merodavno za kupovinu zvucnika)

samo zato sto je woofer u pitanju uopste ne mora da znaci da zadovoljava i tvoje potrebe.

turbo

Nazad
Vrh Dno