Imao sam tu yamahu, srecno sam je udomio za 150e, u stanju u kakvom sam je kupio (novu)....e sad da ti ispricam neke detalje...
Npr, znash sta je balans na winamp-u...stisava jedan zvuchnik...znash shta je balans na yamaha av? Stisava jacinu jednog zvucnika, i u milisekundama proracuna koliko ce zvuk sa jednog kanala kasniti u odnosu na drugi (recimo, jedan zvucnik ti je 2m blizi glavi nego drugi...kad podesavas balans da se isto cuju, zvuk na tom tishem ce, lupam, kasniti 20 milisekundi da bi stigli u isto vreme do tvoje glave....priti impresiv
Sa druge strane...Sta znaci to, av risiver? Evo, ja imam yamaha rxv557, koji ima malcice vishe ulaza od 357/359...znachi ovako...
-----
Audio inputi
racunar - povezano koaksijalno, digitalnom vezom
dvd player - povezano opticki
cd player - povezano opticki
tape deck - klasichan rca
xbox - klasichan rca
tv - klasichan rca
satelit - klasichan rca
Audio outputi
Racunar - da bih snimao zvuk sa bilo chega od gore navedenog na komp
tape deck - isto, samo snimanje na kasete
cd recorder - isto kao ono gore, ali da bih snimao na audio diskove
Video inputi
komp
dvd
xbox
satelit
Video output
Tv
u planu dvd rezach...znachi mogao bih jednim klikom na daljinac da na dvd snimam bilo sta sa tv-a, xboxa, satelita, kompa...
-----
U cemu je fora? Jednostavnim klikom na daljinski, birash shta od onih inputa da cujes/vidis na outputu...kliknem dugme na daljinskom, na tv-u mi se pokazuje slika/zvuk sa dvd...kliknem drugo dugme, eto slike/zvuka sa kompa....itd....I pored svega toga, imash radio u njemu...
Znachi, ovo su ti samo neke od mogucnosti...pri tom, sa tim najslabijim modelom, 357, nisam smeo da, uz pomoc aktivnog woofera, pojacham preko pola...volim svoje prozore
Ako imas neko pitanje za yamaha av risivere, pitaj slobodno...sto se tiche logija, ne mogu ti pomoci