Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Taj roming je otkljucan samo na pojedinim lokacijama, prakticno zanemarljiv.

Znate li koliko treba mator fon biti da bi bio 2G only? Prilicno, neke Nokia 1110 i sl. mozda ;)
U sustini ja ni kod matorih ljudi nisam video tako stare i obicne telefone, imaju svi 3G telefon. (nisu smart, nisu uopste novi, ali imaju 3G)

Moj techa ima 3G telefon, a covek ima skoro 90 godina :)

Aj sad iskuliraj malo... Idi malo na grudvanje ili sankanje...
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/mobilni-uredjaji/telefoni/detaljnije/92221/alcatel-1042d
https://www.vipmobile.rs/privatni/mobilni_uredjaji/detalji?device=194
https://www.telenor.rs/webshop/sr/Privatni-korisnici/Mobilni-telefoni/Alcatel/2007X/#?tariff=217

vip ima nacionalni roming ali kod mene u selu to nesto ne funkcionise, korisnici mogu samo da primaju pozive ali ne mogu da pozivaju..

mts takodje u tragovima..

Нажалост огроман је број (малих) места и локација где су (2Г) сигнали оператера само у траговима.
Теленор већ пар година није поставио ниједну нову БС у местима где чешће пролазим, Вип је само надокнађивао заостатак, Мтс можда1-2 нове БС. А у Бг и још понеком великом граду увек има неких „дешавања" и планова за нове БС, мада ни тамо није свугде добро...
(За национални роминг рекох какво је отприлике стање, али више Вип-у то није ни битно јер су током прошле године потпуно „стали на своје ноге". Можда заостају са 2Г покривености тек десетак процената у односу на Теленор у целини, а они у односу на Мтс 5-10%.)

Poslednja izmena:
Znate li koliko treba mator fon biti da bi bio 2G only? Prilicno, neke Nokia 1110 i sl. mozda ;)
U sustini ja ni kod matorih ljudi nisam video tako stare i obicne telefone, imaju svi 3G telefon. (nisu smart, nisu uopste novi, ali imaju 3G)

Moj techa ima 3G telefon, a covek ima skoro 90 godina :)

Moj otac koristi Nokia 230 telefon koji se prodaje nov, a koristi BizNet 300 paket i prosecan racun od 150 do 700 dinara placa. Taj telefon je 2G only.
Moja majka koristi Nokia N79 telefon koji jeste 3G ali ima problem sa time sto nema 3G 900MHz.

Ovde gde zivim (Poljska Rzana, 5km istocno od centra Pirota, 500m od nove trase koridora 10) je sledece stanje:
- Telenor ima odličan 2G na 900MHz, dobar 3G na 900MHz, užasno loš 3G na 2100MHz, promenjiv 4G na 800MHz (uglavnom ima 4G).
- mts ima prilično loš 2G na 900MHz, ispada telefon iz mreže kad se zavučete negde indoor, 3G napolju, na spratu, 2100MHz, 900MHz 3G približno kao 4G 800 na Telenoru. 4G 1800, na određenim mikrolokacijama ok, na ostalim loš.
- Vip ima prilično dobar 2G, ne kao Telenor ali dobar, 3G i 4G samo u nekim delovima, na nekim konkretnim mikro lokacijama, inače nema uopšte 3G i 4G, imam informaciju da će biti dobra pokrivenost s 4G 800 u toku prvog kvartala 2017. ali su od 3G mreže, bar što se tiče ove lokacije potpuno odustali. Biće 4G al 3G neće.

Koliko znam oni su odustali od 3G tj novih BS na 3G a ulazu sada samo u 4G, sto je po meni dobro kad su vec krenuli sa 4G agresivno a 3G nisu odradili ni u BG kako treba.
Tako nemoj niko ni da ocekuje 3G ali da poboljsaju 4G to je verovatnije.

Znaci ko je na Vipu - izuzetno bitno, kupiti 4G telefon koji podrzava i 1800 i 800MHz LTE.

To važi za sva tri operatora, ne samo za VIP.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Uzeo sam iz MTS-a Acer Liquid Jade 4G telefon,medjutim nikako ne mogu da na njemu aktiviram 4G!!!Fora je u tome sto sam telefon uzeo uz MTS tarifu,koju koristi moja zena,njenu sam karticu prebacio u drugi telefon,a u Acer-a sam stavio moj telenorov prepaid broj.Oba SIM slota na telefonu su otkljucana.3G radi savrseno.Stalno stoji H ili H+.Ali 4G nikako.Sve sto sam pronasao u podesavanjima vezano za odabir izmedju 3G i LTE sam stavio na LTE.Dobio sam i one konfiguracione poruke,instalirao ih,ali ne vredi.Izvadio sam u telenorovoj poslovnici novu karticu,bas sam napomenuo da mi treba za 4G telefon.Cim sam stavio tu novu karticu u telefon,video sam da nema 4G,i kazem onom momku tamo,a on meni-"pa to je onda do telefona"!!!Drugim recima,snadji se sam.A da ga nosim u MTS i da kazem da mi ne radi 4G na telenorovoj kartici-osecam da bi me samo pogledali ko budalu.Jedino da uzmem zeninu karticu i da je stavim u telefon,pa tako da odem u MTS,ali njoj je bas potreban telefon i dok nije na poslu,za moje zezancije sa 4G.A i opet verovatno ne bi sredio stanje sa mojom telenorovom karticom.

Jel ima neko ideju sta da radim?Gledao sam ona podesavanja APN,ne znam dali tamo treba nesto podesavati?Valjda bi to sve trebalo da bude automatski.Nemam pojma.

Jesi aktivirao 4G?

Znaš da kod MTS-a moraš da im javiš u call centru da bi ti aktivirali 4G

Jesi aktivirao 4G?

Znaš da kod MTS-a moraš da im javiš u call centru da bi ti aktivirali 4G

Ne znam.A to znaci da bi morao da stavim ipak tu MTS karticu u telefon,pa da zovem i da oni aktiviraju.A jel ce onda telefon ostati aktiviran na 4G,ako posle izvadim tu karticu??

Poslednja izmena:
Kakve veze ima mts aktivacija za 4G ako je u njemu Telenor kartica?
Kod telenora postoji 4G na pripaid-u?

Nisam siguran,ako neko zna neka napiše da se ne mučiš dalje.

Uzeo sam iz MTS-a Acer Liquid Jade 4G telefon,medjutim nikako ne mogu da na njemu aktiviram 4G!!!Fora je u tome sto sam telefon uzeo uz MTS tarifu,koju koristi moja zena,njenu sam karticu prebacio u drugi telefon,a u Acer-a sam stavio moj telenorov prepaid broj.Oba SIM slota na telefonu su otkljucana.3G radi savrseno.Stalno stoji H ili H+.Ali 4G nikako.Sve sto sam pronasao u podesavanjima vezano za odabir izmedju 3G i LTE sam stavio na LTE.Dobio sam i one konfiguracione poruke,instalirao ih,ali ne vredi.Izvadio sam u telenorovoj poslovnici novu karticu,bas sam napomenuo da mi treba za 4G telefon.Cim sam stavio tu novu karticu u telefon,video sam da nema 4G,i kazem onom momku tamo,a on meni-"pa to je onda do telefona"!!!Drugim recima,snadji se sam.A da ga nosim u MTS i da kazem da mi ne radi 4G na telenorovoj kartici-osecam da bi me samo pogledali ko budalu.Jedino da uzmem zeninu karticu i da je stavim u telefon,pa tako da odem u MTS,ali njoj je bas potreban telefon i dok nije na poslu,za moje zezancije sa 4G.A i opet verovatno ne bi sredio stanje sa mojom telenorovom karticom.

Jel ima neko ideju sta da radim?Gledao sam ona podesavanja APN,ne znam dali tamo treba nesto podesavati?Valjda bi to sve trebalo da bude automatski.Nemam pojma.
Prvo proveri da li taj telefon podržava LTE na 800 MHz. Ako ne podržava, onda ćeš moći da se povežeš na Telenor 4G mrežu samo tamo gde imaju pokrivenost signalom na 1800 MHz, a to je trenutno na veoma malom broju lokacija u Srbiji. Ako pak telefon podržava 800 MHz LTE, onda ti nije aktiviran 4G na tom Telenor pripejdu, a to ćeš lako sam da aktiviraš preko Moj Telenor aplikacije koju skineš sa Play prodavnice.

NXT-L09

Poslednja izmena:
Piše da ima,kod Telenora to radi bez komplikacija,zameniš karticu za 4G(usim) i to je to.Nema dodatnih aktivacija kao kod MTS-a.

Ima li LTE signala tu gde živiš?Preskeniraj ručno sve provajdere trebalo bi da vidi i kod MTS-a i VIP-a 4G mreže.

Piše da ima,kod Telenora to radi bez komplikacija,zameniš karticu za 4G(usim) i to je to.Nema dodatnih aktivacija kao kod MTS-a.

Ima li LTE signala tu gde živiš?Preskeniraj ručno sve provajdere trebalo bi da vidi i kod MTS-a i VIP-a 4G mreže.
Kod Telenora na pripejdu mora da se aktivira 4G preko Moj Telenor aplikacije. Barem je tako bilo do pre nekih mesec dana ako to nisu sad nešto promenili u šta sumnjam.

NXT-L09

To nisam znao,na postpaidu sam.

Podrzava 800 MHz.

http://www.gsmarena.com/acer_liquid_jade_z-7072.php

Imam instaliranu app "moj telenor".A gde tamo da aktiviram 4G?Mislis ono da mi posalju podesavanja preko poruke?Uradio sam to nekoliko puta,ali ne vredi.

Ima naravno LTE signala,i kad skeniram "vidi" Telenor 4G,i kliknem na nju,i kaze da je uspesno odradio,ali opet stoji H+!!!

Ne da ti pošalju konfiguracione poruke već ima negde u opcijama da se aktivira 4G, potraži. Ne znam gde tačno jer i ja imam postpaid ali ima sigurno, potraži i naći ćeš.

NXT-L09

Ne da ti pošalju konfiguracione poruke već ima negde u opcijama da se aktivira 4G, potraži. Ne znam gde tačno jer i ja imam postpaid ali ima sigurno, potraži i naći ćeš.

NXT-L09

Vidi stvarno ima!!!Koji si ti car!!!:d E sad jedino,trenutno sam u gostima,a tu nema 4G.Javljam sutra cim dodjem do 4G signala,dali je uspelo!Hvala jos jednom,trebalo bi (nadam se) da je to-to!:D

Extra, u zdravlje da koristiš.

Još samo nešto, kad aktiviraš probaj da restartuješ telefon, ako ne uhvati 4G probaj da ga prebaciš na 3G pa opet vratiš na 4G, to obično upali. Javi sta si napravio.

NXT-L09

Poslednja izmena:
Extra, u zdravlje da koristiš.

Još samo nešto, kad aktiviraš probaj da restartuješ telefon, ako ne uhvati 4G probaj da ga prebaciš na 3G pa opet vratiš na 4G, to obično upali. Javi sta si napravio.

NXT-L09
Vazi,nema problema,ali sad cu da popizdim do sutra,ne mogu da docekam,patim se sa ovim vec danima!:dJavljam.

Aaaaa ti si hteo za Telenor pripaid???

Izvini ja te nisam dobro razumeo

_20170201_121407.JPG
Telenorov 4G na Karaburmi je ocajan. Nikako da ima vise od 3 crte. Nekad zabaguje pa se presalta na WCDMA, a nije problem u telefonu, na vise uredjaja je tako. Kad zovem, nekad mu treba i 10 sekundi da se prebaci na drugi rezim kako bi se ostvario poziv

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Која улица? На Карабурми и немају баш толико БС, као нпр. на Миријеву...

Vrh Dno