Их бре 10 година, ма каквиЗа сваку БС се добија дозвола посебно (на 10 година), .....
Znate li koliko treba mator fon biti da bi bio 2G only? Prilicno, neke Nokia 1110 i sl. mozda
U sustini ja ni kod matorih ljudi nisam video tako stare i obicne telefone, imaju svi 3G telefon. (nisu smart, nisu uopste novi, ali imaju 3G)
Moj techa ima 3G telefon, a covek ima skoro 90 godina![]()
Па и правим, само нисам нагласио.Napravi razliku izmedju licence za frekventni opseg i dozvole za baznu stanicu.
vip ima nacionalni roming ali kod mene u selu to nesto ne funkcionise, korisnici mogu samo da primaju pozive ali ne mogu da pozivaju..
mts takodje u tragovima..
Aj sad iskuliraj malo... Idi malo na grudvanje ili sankanje...
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/mobilni-uredjaji/telefoni/detaljnije/92221/alcatel-1042d
https://www.vipmobile.rs/privatni/mobilni_uredjaji/detalji?device=194
https://www.telenor.rs/webshop/sr/Privatni-korisnici/Mobilni-telefoni/Alcatel/2007X/#?tariff=217
Znate li koliko treba mator fon biti da bi bio 2G only? Prilicno, neke Nokia 1110 i sl. mozda
U sustini ja ni kod matorih ljudi nisam video tako stare i obicne telefone, imaju svi 3G telefon. (nisu smart, nisu uopste novi, ali imaju 3G)
Moj techa ima 3G telefon, a covek ima skoro 90 godina![]()
Jesi aktivirao 4G?
Znaš da kod MTS-a moraš da im javiš u call centru da bi ti aktivirali 4G
Kakve veze ima mts aktivacija za 4G ako je u njemu Telenor kartica?
Kod telenora postoji 4G na pripaid-u?
Prvo proveri da li taj telefon podržava LTE na 800 MHz. Ako ne podržava, onda ćeš moći da se povežeš na Telenor 4G mrežu samo tamo gde imaju pokrivenost signalom na 1800 MHz, a to je trenutno na veoma malom broju lokacija u Srbiji. Ako pak telefon podržava 800 MHz LTE, onda ti nije aktiviran 4G na tom Telenor pripejdu, a to ćeš lako sam da aktiviraš preko Moj Telenor aplikacije koju skineš sa Play prodavnice.Uzeo sam iz MTS-a Acer Liquid Jade 4G telefon,medjutim nikako ne mogu da na njemu aktiviram 4G!!!Fora je u tome sto sam telefon uzeo uz MTS tarifu,koju koristi moja zena,njenu sam karticu prebacio u drugi telefon,a u Acer-a sam stavio moj telenorov prepaid broj.Oba SIM slota na telefonu su otkljucana.3G radi savrseno.Stalno stoji H ili H+.Ali 4G nikako.Sve sto sam pronasao u podesavanjima vezano za odabir izmedju 3G i LTE sam stavio na LTE.Dobio sam i one konfiguracione poruke,instalirao ih,ali ne vredi.Izvadio sam u telenorovoj poslovnici novu karticu,bas sam napomenuo da mi treba za 4G telefon.Cim sam stavio tu novu karticu u telefon,video sam da nema 4G,i kazem onom momku tamo,a on meni-"pa to je onda do telefona"!!!Drugim recima,snadji se sam.A da ga nosim u MTS i da kazem da mi ne radi 4G na telenorovoj kartici-osecam da bi me samo pogledali ko budalu.Jedino da uzmem zeninu karticu i da je stavim u telefon,pa tako da odem u MTS,ali njoj je bas potreban telefon i dok nije na poslu,za moje zezancije sa 4G.A i opet verovatno ne bi sredio stanje sa mojom telenorovom karticom.
Jel ima neko ideju sta da radim?Gledao sam ona podesavanja APN,ne znam dali tamo treba nesto podesavati?Valjda bi to sve trebalo da bude automatski.Nemam pojma.
Kod Telenora na pripejdu mora da se aktivira 4G preko Moj Telenor aplikacije. Barem je tako bilo do pre nekih mesec dana ako to nisu sad nešto promenili u šta sumnjam.Piše da ima,kod Telenora to radi bez komplikacija,zameniš karticu za 4G(usim) i to je to.Nema dodatnih aktivacija kao kod MTS-a.
Ima li LTE signala tu gde živiš?Preskeniraj ručno sve provajdere trebalo bi da vidi i kod MTS-a i VIP-a 4G mreže.
Ne da ti pošalju konfiguracione poruke već ima negde u opcijama da se aktivira 4G, potraži. Ne znam gde tačno jer i ja imam postpaid ali ima sigurno, potraži i naći ćeš.
NXT-L09
Vazi,nema problema,ali sad cu da popizdim do sutra,ne mogu da docekam,patim se sa ovim vec danima!:dJavljam.Extra, u zdravlje da koristiš.
Još samo nešto, kad aktiviraš probaj da restartuješ telefon, ako ne uhvati 4G probaj da ga prebaciš na 3G pa opet vratiš na 4G, to obično upali. Javi sta si napravio.
NXT-L09
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari