Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

200 мега фајл се не прегледа тек тако... Или је нешто неозбиљно (што не значи да није профитабилно) или није оптимизовано за 'прегледати'...
Ajde mi sada drzi lekcije o mom poslu i kako se ne razumem u isti iako nemas pojma o cemu se radi [emoji4]
Ali to je neozbiljno i neoptimizovano... lol [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

200 мега фајл се не прегледа тек тако... Или је нешто неозбиљно (што не значи да није профитабилно) или није оптимизовано за 'прегледати'... И мој кум је тако требао да прегледа неки пдф од 2 мега, седели на Ади, па није могао да преузме преко Випа (3Г) већ је морао да тражи шифру од кафане... еј.... Ада БГ... пре 3 месеца...
Не кажем да је Теленор савршен, али је најозбиљнији провајдер код нас... Што би га иначе озбиљан (и послован) свет користио... Можда је ВИП бржи, ал кад ради.. или су сви будале укључујући и тебе и мене што смо на Теленору...
Ја и кад би пожелео да мењам провајдера, отишао би у МТС, никако у ВИП...
И нисам заљубљеник у Теленор и хоћу најбоље за своје паре... а то је какав, такав је, Теленор са 50% попуста...
И узео сам (девојка) да тестирамо бесплатно тај ВИП и одустали после 15 дана - данас (на путу БГ-ЧА преко Тополе углавном недоступан, Петроварадин килав интернет, на путу МЛ-СП прекида се позив, атар Оџака нема интернет, село Банстол ФГ нема интернет) ....
Nalupa se ti u svakoj recenici!

Da malo citas predhodne poruke, slontao bi da si samog sebe uhvatio u lazi i hejtu.

Skoro sam pisao da sam na tockovima non stop, malo slabije Vojvodina, i ostala Srbija non stop. Beograd-Topola konstantno 4G/3G. Topola-Rudnik, Gornji Milanovac pa sve do uzica vecinom puta 4G i svuda sam dostupan, tako da ne lupaj bezveze.

Nalupa se ti u svakoj recenici!

Da malo citas predhodne poruke, slontao bi da si samog sebe uhvatio u lazi i hejtu.

Skoro sam pisao da sam na tockovima non stop, malo slabije Vojvodina, i ostala Srbija non stop. Beograd-Topola konstantno 4G/3G. Topola-Rudnik, Gornji Milanovac pa sve do uzica vecinom puta 4G i svuda sam dostupan, tako da ne lupaj bezveze.

Izvini,a sto on lupa,a ti govoris "istinu"?
Ja recimo pre njemu verujem nego tebi

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

@n1tro
драго ми је да сам те насмејао... ако не радиш за ФСБ, Мосад, МИ6 и сл... реци шта је то 200 MB а да може хитно и за "пар минута" да се прегледа...
код сигурно није... табеле нису... мени познати прорачуни нису (осим ако ниси преузимао комплетне аналитичке моделе, са резултима - неки коначни елементи и сл. - па ако имаш и тај софтвер на лаптопу, таблету, телефону (који кошта ко ауто) не видим што не би имао и сва три провајдера)... можда нека графика, видео... али онда није оптимизована као што рекох за "прегледти"....

@MaxM
читам с времена на време..
Београд-Мали Пожаревац ВИП ОК, Младеновац-Топола... ВИП онако (килав интернет)... Топола-Крагујевац нема делом интернета (а не можеш ни да позовепш)... Крагујевац-Mрчајевци ко да немаш мобилни телефон.. Мрчајевци-Чачак је углавном ОК...
а ти као да ниси читао целу моју поруку... ВИП кад ради све је у реду (верујем да је на Ади Циганлији добар сигнал - иначе)... проблем је што често (према мом искуству бар 30% "времена") не ради.. и што је сигнал подоста испрекидан (има, нема)...

ружно је рећи било коме да лупета... то могу и ја да кажем и за тебе.. али нисам и нећу.. само нека виде "нормални" људи...да није све 4Г,3Г као што ти и још неки тврде...
иначе супер је што је ВИП дао могућност бесплатног тестирања... стварно милим да је акција ОК... па коме одговара опет ОК...
пишем апсолутно из мог искства (где сам или ја лично учествовао или био присутан)... ништа рекла-казала...
једно си сигуно у праву... моје искуство се заснива на 15 дана "личне" пробе... и врло мали број људи са којима проводим време а имају ВИП.... већина има МТС, Теленор... а сви "нормални" (у смислу дај најбоље за најмање пара)... и двоје што су прешили на ВИП са ових мрежа, вратили се... додше то је давно било...
можда стварно ВИП буде "најбоље за моје новце" у блиској будућности.. САД НИЈЕ (јер сам га сад пробао)... и ту је за мене тачка...
а тема је 4Г... па ајде о томе...
имам само Теленор 4Г... тамо где је покрипо по сопственој мапи и/или Рател-у стварно постоји... и ради доста добро..
слање на Гугл драјв или СпајдерО(у)к или Дропбокс.. не иде преко 500-600 kBps.... али на Теленор Кепчр (који је беспатан такође и криптован слично као Дропбокс) иде 1500 kBps увек....
е сад пошто ти немаш Кепчр.... дај доказ колико ти иде на неки други клауд сервис...
ја ћу ти послати проток са Теленор ЛТЕ.. ако инсистраш на томе...
јер брзина није само Спидтест... ка одеђеном серверу... џабе кад ти већина сервера неда да пошаљеш/преузмеш већом брзином од 1-2 MBps...

Poslednja izmena:
@dzosua

Vidi vidi ko se to javlja? :D Pa normalno da verujes kad se pljuje tvoja bolna tema Vip, tu si odmah. :D

@Novak

Hajde sada da budemo realni, ne zelim zaista vise da se ponavljam sta radim i koliko vremena provodim na putu. Ne mogu da shvatim da si napisao "kad radi, radi dobro" Ispade da uglavnom ne radi, ali se desi neki put i da radi, glupost. Zbog posla posecujem razne prodavnice po Srbiji i Sumadiji i za slanje stanja artikla mi treba net non stop. Na sluzbenom Telenoru imam neta za to, i cesto i Vip koristim za isto, pa mogu i da odgovorim na tvoje konstatacije gde ima neta, a gde ne.

Topola-Kragujevac svuda 3G, Kragujevac-Mrcajevci skoro svuda 4G, sem dela oko Gruzanskog jezera, tamo da si debelo omanuo oko toga da ne moze da se pozove sto je u ovom moment apsurd, ali nije nemoguce na nekoj drugoj lokaciji. Ove koje ja obilazim su odlicno pokrivene i nikada nisam bio bez signala, a kamo li da ne mogu da pozovem.

Telenor mi takodje ok radi, ali je kod Vipa bolja pokrivenost 3G signalom u ruralnim delovima zemlje. Na zalost, imam neki mali biznis paket na Telenoru, pa ne smem da trosim megabajte na speedtestu na sluzbenom, dok na vipu imam 4.2GB neta, a upravo krecem na rutu Grocka-Arandjelovac-Lazarevac, pa istim putem nazad. Probacu da uradim neki speedtest.

Poslednja izmena:
@n1tro
драго ми је да сам те насмејао... ако не радиш за ФСБ, Мосад, МИ6 и сл... реци шта је то 200 MB а да може хитно и за "пар минута" да се прегледа...
код сигурно није... табеле нису... мени познати прорачуни нису (осим ако ниси преузимао комплетне аналитичке моделе, са резултима - неки коначни елементи и сл. - па ако имаш и тај софтвер на лаптопу, таблету, телефону (који кошта ко ауто) не видим што не би имао и сва три провајдера)... можда нека графика, видео... али онда није оптимизована као што рекох за "прегледти"....
Kazem ti da ne lupas gluposti ako se ne razumes. Ako te bas zanima konkretno bio je u pitanju .apk file. Ti nikad nisi video .apk file od 200 MB?

@dzosua

Vidi vidi ko se to javlja? :D Pa normalno da verujes kad se pljuje tvoja bolna tema Vip, tu si odmah. :D

@Novak

Hajde sada da budemo realni, ne zelim zaista vise da se ponavljam sta radim i koliko vremena provodim na putu. Ne mogu da shvatim da si napisao "kad radi, radi dobro" Ispade da uglavnom ne radi, ali se desi neki put i da radi, glupost. Zbog posla posecujem razne prodavnice po Srbiji i Sumadiji i za slanje stanja artikla mi treba net non stop. Na sluzbenom Telenoru imam neta za to, i cesto i Vip koristim za isto, pa mogu i da odgovorim na tvoje konstatacije gde ima neta, a gde ne.

Topola-Kragujevac svuda 3G, Kragujevac-Mrcajevci skoro svuda 4G, sem dela oko Gruzanskog jezera, tamo da si debelo omanuo oko toga da ne moze da se pozove sto je u ovom moment apsurd, ali nije nemoguce na nekoj drugoj lokaciji. Ove koje ja obilazim su odlicno pokrivene i nikada nisam bio bez signala, a kamo li da ne mogu da pozovem.

Telenor mi takodje ok radi, ali je kod Vipa bolja pokrivenost 3G signalom u ruralnim delovima zemlje. Na zalost, imam neki mali biznis paket na Telenoru, pa ne smem da trosim megabajte na speedtestu na sluzbenom, dok na vipu imam 4.2GB neta, a upravo krecem na rutu Grocka-Arandjelovac-Lazarevac, pa istim putem nazad. Probacu da uradim neki speedtest.

Ja kao sto sam vise puta napisao Vip ni ne uzimam za ozbiljnog operatera jer mu je trci-trci pa signal,malo ima-malo nema,bas kao sto rece @novakno1,a tvoja odvala 3g Vipa bolje pokriven od telenora me tako nasmejala da nemam ni komentar na to.
Jedino gde Vip ima bolje od telenora je 4g tj.pokrivenost mu je najbolja u toj mrezi u odnosu na oba operatera trenutno,sve ostale mreze ima po pokrivenosti najlosije i tacka.

Poslednja izmena:
Ti decko odvali sa jednim napisanim slovom, a kamo li sa postom. Eto, sad znas kako je kad tebe niko ne uzima za ozbiljno kada pises ovde nesto, jednostavno nisi kompetentan. Otvori prozor kao sto sam ti rekao, nek udje malo sunca i svetlosti u tvoju sobu. :)

Ti decko odvali sa jednim napisanim slovom, a kamo li sa postom. Eto, sad znas kako je kad tebe niko ne uzima za ozbiljno kada pises ovde nesto, jednostavno nisi kompetentan. Otvori prozor kao sto sam ti rekao, nek udje malo sunca i svetlosti u tvoju sobu. :)

A ti malo trckaraj po Srbiji kako bi navatao Vip ili malo skakuci po kuci i coskovima,bice ga negde ne brini,tako je i ovaj moj navatao ponegde u kuci kad se malo protegao ;)

Poslednja izmena:
Kazem ti da ne lupas gluposti ako se ne razumes. Ako te bas zanima konkretno bio je u pitanju .apk file. Ti nikad nisi video .apk file od 200 MB?
Нисам знао да може да се хитно прегледа апликација која је запакована 200 мега... И да, не сећам се када сам последњи пут видео .apk од 200 мега
И ти то радиш с'ногу.... Свака част...
Надам се да је то стварно нешто неозбиљно (а теби профитабилно)...
Па да можеш да имаш 4Г од сва три провајдера кад следећи пут хитно треба да прегледаш .apk од 1 гига....[emoji6]

@MaxM
Реци овима у твојој фирми да пређу на ВИП... Јер ћеш бити много ефикаснији... а и друге колеге такође... Па можда се то одрази и на твоју каријеру позитивно...

Poslednja izmena:
***, koliko nadobudnih tipova samo u ovoj temi, pa puta X tema ... strašno. To ne da je degutantno nego je orangutantno :)
Nema čovek šta da pročita osim pametovanja, prepucavanja i patkometrije :(

Koliko botova i jednih i drugih i trećih ovde... Ja sam imao VIP dugo, pa sam prešao na MTS pre 2 godine, i sada se opet vratio na VIP. Idem stalno pravac Beograd - Vrnjačka Banja i nije mi se desilo da nemam signal VIPa, propušten poziv ili da nemam neta, sve radi savršeno. Bolja polovina ima Telenor koji isto dobro radi, tako da ne vidim čemu ovo favorizovanje mreže u odnosu na neku drugu i pričanja laži da VIP ne radi 30% vremena i da stalno ispada signal.

Kao da su sve klinci na forumu i toliko su ubeđeni u svoj izbor, da je sve što drugi koriste glupo, loše, ne radi, a da su oni najpametniji.

Samo bi mazohista koristio mrežu koja mu radi loše.

Наравно да је Теленор НАЈСИГУРНИЈИ за просечне кориснике, а сигурно и за пословне који путују даље од централних делова Београда (и можда још понеког већег града). А кад би Вип имао VoLte онда би се могао мерити са Теленором (и бити бољи негде) и у доста ширим подручјима... А Мтс би могао бити сигурно први, кад би били озбиљни, али су далеко од тога.

Poslednja izmena:
Нисам знао да може да се хитно прегледа апликација која је запакована 200 мега... И да, не сећам се када сам последњи пут видео .apk од 200 мега
И ти то радиш с'ногу.... Свака част...
Надам се да је то стварно нешто неозбиљно (а теби профитабилно)...
Znaci nikad nisi koristio Play Store u zivotu? Ajde pogledaj pojedini app-ovi koliki su...
Normalno je da file (pogotovo sa dosta media sadrzaja koji ne vuce kasnije sa neta) bude te velicine ili veci. To sto pricas o stvarima koje ne razumes, to vec govori o tebi kao osobi - odnosno da svakom loncu moras da budes poklopac samo da bi dokazao da si u pravu.
Razmisljao sam da objasnim i ostalo sto sam citirao, ali stvarno nema poente da se upustam u diskusiju - kada budes nasao neki posao mozda neces svoje nezadovoljstvo i komplekse iskazivati na forumu. Moras da shvatis da postoje ljudi koji nisu isti kao ti i koji koriste pojedine tehnologije za drugacije potrebe od ubijanja dosade...

Svaki deo office APKova za Android je preko 200MB. Konkretno ja imam Word i Excel trenutno, oba su >200mb, neki bese mnogo veci od njih. Tu nema puno resursa, tipa images samo, vec je ogroman app, koji stvarno radi sta treba da radi :)

Ali za sta se hvataju neki Tnor botovi... "a nema smisla nesto od 200MB na mobilnom da se skida...". Mislim, preskocimo YT, FB, IG, SC, Vine videe...
Mobilni ne sluzi samo gledanje teksta mailova, vec i kao tehter za poslove na putu. Zato su neke ogromne firme sa juga presle sa Telenora na MTS i VIP :) Cim njihovi komercijalisti, koji idu po zabitima kakve i poglavica ne poznaje, koriste VIP, eto Dzoletu dovoljno :)

Poslednja izmena:
Telenor za dve nedelje pusta LTE prepaid korisnicima. Sto se VoLTE-a tice, ipak nece biti ove godine. Pocelo je da se radi na tome, ali ce potrajati.
Pozdrav

Nja, nja, nja :D

Ipak su ispred MTSa za prepaid, doduse, posto kod MTSa samo oni Tourist paketi imaju LTE.

Danas izmereno u AR opet, upload uzasno los u odnosu na down. Ocekivao sam veci. Vip

Screenshot_2016-11-11-17-53-26-1.jpg

Svaki deo office APKova za Android je preko 200MB. Konkretno ja imam Word i Excel trenutno, oba su >200mb, neki bese mnogo veci od njih. Tu nema puno resursa, tipa images samo, vec je ogroman app, koji stvarno radi sta treba da radi :)

Ali za sta se hvataju neki Tnor botovi... "a nema smisla nesto od 200MB na mobilnom da se skida...". Mislim, preskocimo YT, FB, IG, SC, Vine videe...
Mobilni ne sluzi samo gledanje teksta mailova, vec i kao tehter za poslove na putu. Zato su neke ogromne firme sa juga presle sa Telenora na MTS i VIP :) Cim njihovi komercijalisti, koji idu po zabitima kakve i poglavica ne poznaje, koriste VIP, eto Dzoletu dovoljno :)
@n1tr0

Погледај колико су стварно Ворд и Ексел.. око 60 MB... Имаш и остале офис пакете који су укупно мањи од 60... Једино су игре (неке симулације) веће од 200 MB....
..зато да поновим неозбиљан софтвер.. (не значи да је лош и да није пуно труда и рада уложено)..

Имам ја и превише озбиљног посла, не брини за мене... Само сам хтео да ти објасним да си малко претерао са неистином....
'требало је хитни да преузмем софтвер од 200 мега, погледам и одобрим...'

4Г мрежа треба да омогући видео конференције, дељење видеа вишег квалитета, доста фотографија...
Где је Теленор у предности због Кепчр апликације (моје искуство са њиховим серверима и брзином је крајње позитивно)... плус додатни проток ка њиховим серверима...

А ти што ниси знао шта друго да кажеш, па измишљаш апликације од 200 мега и то хитно треба пустити у етар, а ти у Максију....

@n1tr0

Погледај колико су стварно Ворд и Ексел.. око 60 MB... Имаш и остале офис пакете који су укупно мањи од 60... Једино су игре (неке симулације) веће од 200 MB....
..зато да поновим неозбиљан софтвер.. (не значи да је лош и да није пуно труда и рада уложено)..
.
1) nisam napisao word i excel ja vec alfa
2) opet ti kazem ne vredjaj i ne lupaj da je neozbiljan sw kada ne znas kakav je app u pitanju - opet ti kazem - app ima gomilu medija stvari - slike, video, koji dolaze uz sam app (ne vuku se naknadno sa neta) jer je app namenjen da se instalira na uredjaje koji nece biti online lokalno. Dakle - ne moze nikako biti manje od 200MB ma kako ti solio pamet. Veca kompresija samih media fajlova bi narusila previse kvalitet istih...

Jos jednom te molim da se uzdrzis od pisanja gluposti i prozivki da je neko napravio nesto neozbiljno a da to nisi ni video. Primera radi - da si ti developer i napravio si neki app i ja nemam pojma kakav app si napravio niti sam ga video i pocnem da pricam kako si ga jako neozbiljno napravio - da li to ima ikakve logike tebi?

Poslednja izmena:
Neverovatno sta se pise u temi 4g u Srbiji i kakve se informacije iznose, kakvi komentari u odbrani jednog, drugog, treceg provajdera.
Posto je tema o 4g, jedno je sigurno. Vip za sada ima najvise baznih stanica, najbolje brzine, najbolji download/ upload, najvecu pokrovenost i najvecu teritoriju pokrivenu 4g signalom.
Telenor 4g koliko vidimo radi kilavije nego 3g, u trznom centru jedva 7mega download sto je zalosno koliko se hvale u reklamama.
Mts 4g ne pokrije pola grada mrezom, racunajuci i centar grada vec brda i puteljke pa ga ne bih ni uzimao u obzir.

Poslednja izmena:
Cim BIG nije pustara Telenor se gusi u NS. Sta bi bilo da je guzva... Na 3G net skoro i ne radi...
d195cececcfc109633722ae7484c5aca.png

Pametna mreza...

Evo citirao sam kolegu u cijem postu ima brzina downloada u TC Big u Novom Sadu.

Interesantno da milanpavke totalno ignorise tvoje postove (kao taj iz linka) gde kazes da Telenor losije radi od VIPa za veca podrucja, tipa NS :) pa te stavlja kao primer za pokrivenost posle ;)

Vrh Dno