Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Да су барем погледали своју мапу, видели би да имају 67! Од тих који фале имамо потврду за Лозницу и Власотинце, али нема (велике) сумње ни за остале...

U ovom saopštenju stoji da svi korisnici Telenora mogu da koriste 4g, da nisu i oni pustili za prepaid korisnike?

Po Bg je kod telenora uglavnom 1800,bar tako kaze onaj netmonitor 😉 i ako zapamtih @milanpavke instrukciju da kad pise 1,2 ili 3 da je onda 1800 🙂

У Бг можда 2:1, на Златибору и Копу 100%, НС, Ниш, Суботица мање од пола, а у свим осталим местима 0% за 1800 😉

Па хајде још неко нек се прикључи да понекад убацује резултате покривености и БС:

Cellmapper регистрација

Током снимања мора бити укључен и повезан ГПС, аплоудаовање може и касније.

Poslednja izmena:
Od Srbije ja sam ubacio dosta za VIP i MTS.
Za Telenor nazalost nemam usim.
A nemam ni root tako da nazalost frekvencije nisu zabelezene.

Inace meni je ovaj projekat sasvim ok, vode ga jedan finac i nas covek iz kanade.
Za app cesto izlaze nove verzije, poboljsavaju, prilagodjavaju itd.
Forum im nije trenutno u funkciji zbog nadogradnje, tamo su se mogla izneti misljenja, predlozi, kritike itd.

Poslednja izmena:
Па свако за своји мрежу.
(Код мене показује и за друга два оператера и снима наизглед нормално, али после не покаже ништа на мапи.)

Odavno, samo treba root.
p.s. bilo bi lepo kada bi omogucio record i upload, da i drugi mogu da vide rezultate na mapi... 🙂

Meni prikazuje bez root-a, Android 7.0 stock ROM, Nexus 5X. Upload-ovao je nesto, ali na mapi nije jos uvek azurirano. 🙂

@milanpavke

Da, samo Cells odeljak. 🙂

Poslednja izmena:
Обично после сат-два покаже, зависи од оптерећености сервера.
Код мене (изгледа) не показује band, иако је рутован тел, исто као и на Lte discovery, док на Network Signal Guru показује.

Welcome back, Rock86
To move tower, drag the tower to new location
You have uploaded 28 data points and discovered 1 new cells.
Only Show My Contributions

Jos pre par sati, i jos uvek ne prikazuje na mapi...

Jos pre par sati, i jos uvek ne prikazuje na mapi...

Ovako je kod mene podeseno.
bd5c3b96655c5cf029550ac3a32fc8cf.jpg

9b0e69cd483843c86189af84643987e1.jpg

095a31d170c8972bc19ebdeebe878579.jpg

fd5a3b3acd0896eef8ff05e9f5c0e123.jpg

Ako je na autoupload prikaze posle par minuta, ako je na manual upload mozda do 1h (sve zavisi od guzve na serveru).
Da bi mogao da prikaze mora da ima tacne gps kordinate (ikonica za gps bi trebalo da bude zelena).

Poslednja izmena:
Cekam da se azurira. 🙂 Drugi put cu ukljuciti Instant Upload.

Screenshot (Oct 19, 2016 7-50-26 PM).png

EDIT: Izgleda da je azurirana. Samo sto ne pise gde su predajnici, sledeci put ukljucujem i Low accuracy towers.

Poslednja izmena:
Rock86-ове БС показују и band кад се на њих кликне на мапи! Значи од телефона зависи...

Nexus 5X rules! 🙂 Cak ni root ne treba da bi prikazivao band! 🙂

Baterija mi je bolja na 4G mrezi u odnosu na 3G mrezu na ovom telefonu. A telefon ima inace odlican prijem. 🙂

Pa verovatno ima optičku vidljivost sa predajnikom

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Loš je to signal -62 dBm 😀 Ovo je ok signal sa Note 5 Screenshot_2016-10-07-12-58-30.jpg

Nema veze s temom ali čisto da uporedimo.....
Trenutno slikano, hrvatski autoput vip mreza njihova.... 4g signal vidite na slici....
Njihova turist sim kartica
20gb 4g brzina nedelju dana.... posle pada na 3g......

3b285dfb12657452631a88ec60b10892.jpg

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Svaka čast, ali s obzirom na to da je Telenor i to ograničenje do 50/15 ali opet svaka čast na signalu.

Meni je bitno da je mreza stabilna, ne spada sa 4G kuda se krecem sem kad primam ili iniciram govorne pozive. Izuzetak je deo Kosutnjaka posle RTS-a kad se ide ka Skojevskom, da je pusten 4G na baznoj stanici na RTS-u, ne bi prelazio na 3G na toj mikrolokaciji.

Nazad
Vrh Dno