Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Meni se na Telenoru nebrojeno puta dešavalo da budem nedostupan za pozive dok surfujem na 4G. Jednostavno pozivalac dobije obaveštenje da nisam dostupan, a meni posle stignu poruke da me je neko zvao.
Isto, WinPhone Lumia 735. Samo me retko ko zove voice pa držim 4G uključen.

Zato sto kada drugi pricaju o MTSu isto, onda je to OK, a kada se prica o Telenoru, onda nije :)
Kod mene je balans - svi su njesra, i tako treba da se predstave, a ne da je jedan "kvalitetan", a drugi je "za siromasne".

Prosta logika koju Alfa nece ili ne moze da shvati i to me fascinira. Kako mislis da nesto normalno radi,ako je neka mizerija od pokrivenosti tom mrezom u pitanju? Ovo sad sto pokriva Telenor je cisto mucenje telefona i dok ne bude normalne pokrivenosti i sredjivanja mreze u smislu prioriteta ovi problemi ce se javiti.
Ja imam mob koji ne podrzava 4g i zasto ja nemam takve probleme niti sam ih ikad ima sto je par njih prijavilo,za razliku od ostala 2 koja ih i dalje imaju?
Znaci telefon se zlopati da uopste ostane na 4g,a ovaj Alfa pametnjakovic prica o kvalitetu i zasto covek nije dostupan. Tu je rec o slaboj pokrivenost,ali kad telenor to udesi do kraja godine logicno da ce opet bolje raditi od ostala 2 kao i sve do sada sto bolje radi i pomiri se sa tim.

Auuu koliko je tebi Alfa dosadno u zivotu kad po citav dan ganjas po gradu brzine neta,to su valjda kompleksi kod lose mreze. Imas ti sta pametnije u zivotu raditi,osim tvrditi nesto sto jednostavnonije tacno?
Ti bre dnevno potrosis pola gb samo na merenja brzine,a vremena na pretek imas vidim ja.

p.s.Smaras sa Stenom

Послато са E2105 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Od kako se kod nas pojavio 4G, na Telenoru, nemam takve probleme koje opisujete. Nexus 5 ranije a sada Nexus 5x. Da nije to do prioriteta podešenih ma samim telefonima? Meni je 4G preferred od kako postoji 4G kod nas.

Poslednja izmena:
Eto, javio se :)

Ducka, na iPhoneu, koliko znam, nema takvih podesavanja, vec samo max koji zelis da telefon koristi. Tj.ako je selektovan 4g, to dodje 4 preferred. Ako je 3g postsvljen, ne moze 4g?

Znam, zato sam tu :D

@Dzosua Ту није реч о слабој покривености, него неки људи имају сасвим другачији проблем, проблем да телефон који је на 4Г споро или никако не пребаци на 3Г/2Г, у тренутку кад га неко позива... А да ли ће средити 4Г, да буде бољи од конкуренције (као што је то сада случај са 3Г), никако није извесно да ће тако бити... :)

@Dzosua Ту није реч о слабој покривености, него неки људи имају сасвим другачији проблем, проблем да телефон који је на 4Г споро или никако не пребаци на 3Г/2Г, у тренутку кад га неко позива... А да ли ће средити 4Г, да буде бољи од конкуренције (као што је то сада случај са 3Г), никако није извесно да ће тако бити... :)

I ovo sto ti kazes naravno,ali i ono sto ja napisah. ;)
Veruj mi da hoce,tako je isto bilo i sa hspa,telenor je zadnji krenuo sa pokrivanjem,ali kad je pokrio vidis rezultate ostala 2 znatno slabije rade ;)

Poslednja izmena:
Ja sam rešio problem. Pomogao mi je Alfa konstruktivnim pristupom u saradnji sa svojim arhineprijateljem.

Prosta logika koju Alfa nece ili ne moze da shvati i to me fascinira. Kako mislis da nesto normalno radi,ako je neka mizerija od pokrivenosti tom mrezom u pitanju? Ovo sad sto pokriva Telenor je cisto mucenje telefona i dok ne bude normalne pokrivenosti i sredjivanja mreze u smislu prioriteta ovi problemi ce se javiti.
Ja imam mob koji ne podrzava 4g i zasto ja nemam takve probleme niti sam ih ikad ima sto je par njih prijavilo,za razliku od ostala 2 koja ih i dalje imaju?
Znaci telefon se zlopati da uopste ostane na 4g,a ovaj Alfa pametnjakovic prica o kvalitetu i zasto covek nije dostupan. Tu je rec o slaboj pokrivenost,ali kad telenor to udesi do kraja godine logicno da ce opet bolje raditi od ostala 2 kao i sve do sada sto bolje radi i pomiri se sa tim.

Auuu koliko je tebi Alfa dosadno u zivotu kad po citav dan ganjas po gradu brzine neta,to su valjda kompleksi kod lose mreze. Imas ti sta pametnije u zivotu raditi,osim tvrditi nesto sto jednostavnonije tacno?
Ti bre dnevno potrosis pola gb samo na merenja brzine,a vremena na pretek imas vidim ja.

p.s.Smaras sa Stenom

Amin.

My Samsung S6 sent this

Meni se nikad nije desilo da sporo prebaci sa 4G na 3G ili da se to uopšte ne desi. Iphone-Telenor.
Sa druge strane kod VIP-a mi se desilo (Blackberry Z10), ali sam posle utvrdio da je do telefona, a ne mreže :D

Meni se takođe desilo nekoliko puta da dobijem poruku o propuštenom pozivu. Pretpostavljam neki problem oko prebacivanja sa 4G na 3G, ili pak nešto drugo. Na Telenor mreži. Verovatno će se umanjiti sa VoLTE kada to stvarno zaživi.
Mada ume ponekad isto da mi se desi i na Vip boju koji je na 2G režimu u Sim2 (u dual sim telefonu).
U oba slučaja jako sporadično i ništa strašno...

Ako je VIP u 2G slotu, do fona je. Proverices tako sto iskljucis data ili budes na wifi i neces imati propustene pozive.

Па кад буде VoLte онда неће ни бити потребе за пребацивањем :) Наравно ако ради како треба.

Retko se dešava, pa mi i nije bitno. Ne mogu baš danima ili nedeljama da budem bez interneta.

Poslednja izmena:
Zvao Telenor. Kazu da znaju za problem i da je trenutno jedino sto mogu da savetuju da se drzi na 3G only ili 3G/2G.

To nije rešenje, ali ajde... :S:

Poslednja izmena:
Ух што им је одговор ;) Па што се диче са 4Г, ако се неће користити.

Dobro je što bar kažu da postoji problem, odnosno što se ne prave ludi. Onda će ga verovatno i rešiti.

Poslednja izmena:
Rafiki je pisao da bi Telenor trebalo naredne godine da pusti.
Po meni, trebaju svi da puste da bi efekat bio pun, da što više razgovora bude preko volte.

Poslednja izmena:
Па с обзиром да се не оглашавају по том питању, а знајући их да су склони (само)хвалисању ;) и ја мислим да неће бар годину дана пустити, нажалост.

Mislim da je 12 meseci "best case scenario".

Da li je Telenor grupacija bilo gde u svetu pustila VoLTE?

Edit: U Norveškoj su pustili u januaru ove godine?

Poslednja izmena:
Није то још ни у свету све (технолошки) до краја усавршено, посебно не „имплементирано"...

Nazad
Vrh Dno