Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Da li neko zna da li će se postojeće lokacije na 1800 dopunuti i sa 800mhz,ili ce 800 ici samo na potpuno nove lokacije?

Kako misliš nove lokacije? Lokacije su uvek iste, samo se montira nova oprema.

Verujem da će npr. u centru grada ići uglavnom samo sa 1800Mhz, a u ređe naseljenim područjima samo sa 800Mhz.

4G LTE mts i u Pirotu!
Sutra rezultati merenja :)

Radi LTE, samo je kod mene kući malo reći da je užasan signal :)

No dobro imaju samo jednu baznu stanicu. Biće ih još sigurno. Kasnije kačim rezultate iz centra grada.

IdcXbFx.png RWul4BN.png

uploadfromtaptalk1450103767009.png

Zaječar, mts, upravo sa novim ugovorom

Jbm ti kada mobilni telefoni imaju brzine kakve kucni korisnik i ne moze na broadbandu dobiti u Srbiji :D

Poglavice, -111dBm? Cudo da uopste i radi :D

Opušteno, ja kući hvatam Telenor LTE na -124dBm. Ponekad se desi i da radi :)

Prelistao sam zadnjih 10 stranica i nisam nasao odgovor pa moram da pitam... Da li je u Nisu pustena 4g mreza za ceo grad ili ne, u pitanju je VIP? Posto ja ni jednom nisam uspeo da uhvatim 4g signal, a sto je najjace uopste ne znam da li su mi dali 4g karticu kad sam obnavljao ugovor?! Uzeo sam 4g telefon, radnik u poslovnici mi je zamenio sim karticu, treba nano sim, ali ne znam da li je ona 4g ili ne? Kako to moze da se proveri?

Ima sada svuda 4G signala ...
Samo telefon i 4G kartica ti trebaju.
Zavisi od telefona, ali možeš u podešavanjima naći, za početak skeniraj mreže.

Hvala. Imam 4g telefon, u podesavanja sam izabrao LTE, medjutim to nikada nisam uspeo da uhvatim, najvise h+.Pokusao sam i da skeniram, pokazuje sve tri mreze samo 2g i 3g. Sad ispada da mi oni uopste nisu dali 4g karticu, to ne znam kako da proverim?

Svrati i pitaj ih. Ja sam morao da naglasim da hoću LTE karticu, kao da to nije nešto što se podrazumeva. Imam LTE uređaj, logično da hoću možda nekad da to iskoristim.

Treba da je USIM, ali čim ti ne nalazi 4G mreže verovatno ti nisu dali ...

Izgleda da nije, pise zamenska pop sim nano kartica... Kakvi slepci, reklamiraju 4meseca neogranicenog interneta, 4g uredjaji ogromna slova a daju mi obicnu karticu. Ni na kraj pameti mi nije bilo da to pitam, mislio sam da se podrazumeva...

Poslednja izmena:
Svi postpaid paketi u VIPu podrzavaju 4G. Samo treba da ima 4G karticu, sto ocigledno nema. Ovo sto kaze na linku da je kartica "cetvrte generacije" ne znaci u smislu 4G mreze, vec 4. generacija SIM kartica (Full, mini, micro pa nano).

Svi postpaid paketi u VIPu podrzavaju 4G. Samo treba da ima 4G karticu, sto ocigledno nema. Ovo sto kaze na linku da je kartica "cetvrte generacije" ne znaci u smislu 4G mreze, vec 4. generacija SIM kartica (Full, mini, micro pa nano).

U pravu si.

Trg Republike, Pirot, mts mobilni net L, LG G2:
pYxiYsX.png

Obilaznica oko grada, brzina kretanja oko 100km/h:
B7MfMZl.png

Ovakav odziv (latenciju), i protok na 100km/h apsolutno nikad nisam video na 3G-u.

Da te prijavimo da vozis i meris brzine ^^

Pošto sada imaju licencu za LTE800, ja se iskreno nadam da će za dogledno vreme 4G pokrivenost biti otprilike ovakva.
Znači, i bolja nego 3G pokrivenost. Kao kada sam u jednoj od tema preneo svoje iskustvo iz CH gde sam skoro stalno imao 4G, bio sam ismejan da lupetam jer to kao nije moguće :)
3G -> 3G.png
4G -> 4G.png

Poslednja izmena:
Pa i trebala bi biti bolja pokrivenost od 3G... Ne znam samo ko ti se to smejao :d

A sta ocekujes? Isao si delom CH i tvrdis da je to svugde tako a gomila ljudi koji zive tamo kazu drugacije u to vreme?:)
Ne, ne treba da se ismeva, treba jos vise ;)

U "to vreme" je bilo pre čak dva meseca... :) a i napisao sam gde god da sam bio. Da sam bio u Mađarskoj, verovatno bi ste isto konstatovali... Postoje te mape i za CH; otprilike isto za 3G i 4G. Ali ajde sad...

Poslednja izmena:
Ima mapa, a ima i ono što mts zove mapom :) Btw, Vip i Telenor mape su koliko-toliko precizne.
Ta gomila ljudi koji žive tamo su napisali svoja iskustva jedan post iznad ovog mog :)
Ali nema veze, neka; ja sam slagao, sva tri operatera u CH žestoko lažu za 4G mape, kao i operateri u Mađarskoj ili Nemačkoj...

Mi uvek kasnimo, ja cu biti srecan ako Telenor pokrije i sa 50% ;-)

Nazad
Vrh Dno