Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

To ce biti pravi problem tek kada pocne VoLTE. Sada mi je nebitno kada odem indoor da li imam LTE u svakom cosku, imam WiFi tamo sigurno.
U manjim mestima je vec druga prica, ali njih je VIP vise pokrio.

A Pavke nikako da odgovori da li ima MTS i VIP karticu :)

Signal unutra (indoor) je podjednako važan kao i napolju. Pretrazivanje wifi-a nije mi bi baš u prioritetima kad negde sednem ili odem u goste.

Slobodno se kladim da spadas u manje od 5% ljudi kojima je to bitno.
I bice tako sve dok kolicina neta ne bude tolika da nikada ne prekoracis. Mada ce VIP morati da poradi na tome, posto ima Vikend Net.

Verovatno i jesam u tih 5%, ali mislim da nema to mnogo veze sa količinom neta. Jeste da ga imam dosta, ali svejedno ne držim telefon u rukama kad odem u goste, restoran i sl. Dosta mi je da znam da će stići mail ili poziv koji su zavisni od dobrog neta, te da ne razmišljam o tome mnogo. Ili ako baš zatreba da pogledam nešto, da ne moram da vičem "konobar, jedna šifra ovde" :)

Poslednja izmena:
Reci, koliko cesto si imao na VIPu problema za tako nesto? A da nije bio problem sa Tnor karticom na tom istom mestu.

Ja sam iskreno jedino u Maxi/Idea-i imao problema :D Da, imaju one ogromne neke markete (Idea u onom Stop Shop TCu u Nisu, Alonso u BGu), gde kada se ode najdalje od ulaza (kod vina u Idei, kod suhomesnatog u Alonso-u), sve je lose. Ali ni Telenor prepaid nije imao signal tu.
U restoranima nigde nisam imao problema. U goste takodje nikada. Ironicno, ali u prizmelju moje zgrade jesam :) Ne i u stanovima.

Probacu opet Tnor prepaid ovih dana, da vidimo kako se ponasa. Cenim da u centru LTE nece preci 5Mbps u proseku, jer VIP 3G jedva prelazi ovih dana, a VIP 4G speedtest je vidno sporiji vec neko vreme.

Poslednja izmena:
Pa nisam uopšte ni rekao da sam imao neke probleme. Samo da mi je indoor podjednako bitan kao i outdoor.
Generalno Telenor tu ima prednost, ali opet zavisi kako gde; nije pravilo.

Poslednja izmena:
Jel imaš 4G telefon ? Jesi zamenio karticu ?

Zamenio skoro, imam.
Nikako ne hvatam 4G, iako ostali telefoni hvataju bez problema na tom istom mestu.
mts je u pitanju, Redmi Note 4 - podesavanja da sim "prefer LTE"

Pozovi ih, bilo je primera već, da ljudi zamene, a oni ne aktiviraju 4G, pozovi i rešićeš problem

Drugi ti je besplatan sa fiksnog

Nije samo sa fixnog, besplatan je i sa mobilnog i Telenora i Vipa a naravno i Mtsa.

Nije besplatan poziv kada se trazi za usluge mobilne, mada meni uvek vracaju 10.17, iako kaze da se naplacuje.

Od juče na Karaburmi u jednom delu ne radi mts 3G 4G, a kada je tel prebačen na te dve mreže, u statusu signala piše IWLAN, informacije o tom industrial wlan na netu su oskudne, neka ideja? Kada se prebacim na 2G, u statusu piše normalno gsm. Nije do fona, čim sam promenio lokaciju, 4G radi regularno. Zvao CC, kao proverice, bla bla...

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Proradilo tek danas popodne.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Kako bi bilo da odgovoris na pitanje, umesto da postavis nesto sto nije odgovor?:)

Nema potrebe dodose, odavno si video pitanje, u 3 razlicite teme, shvatili su ljudi.

Ово је био прави одговор, само ти о питањима сигнала и покривености оператера јако слабо знаш; али ти то уопште не смета да стално пишеш нетачне ствари, произвољне, површне и нападаш desp-a, мене и друге људе који боље знају.

Poslednja izmena:
Ne napadam ja despa za operatere, pogotovu ne za signal.

Sa druge strane, ti si isto tvrdio od pocetka, a onda te je poglavica nekoliko puta ispravio da nisi u pravu za nepostojanje baznih stanice, za sta ti je replika bila da "nemas MTS i VIP kartice". To je bilo u nekoliko prvih postova koje si imao na forumu.

Zato i pitam.

Da se razumemo, mislim da si generalno u pravu, ali mislim da se praksa razlikuje.

Poslednja izmena:
Zamenio skoro, imam.
Nikako ne hvatam 4G, iako ostali telefoni hvataju bez problema na tom istom mestu.
mts je u pitanju, Redmi Note 4 - podesavanja da sim "prefer LTE"

Osim ako si baš tražio da kupiš i kupio Redmi Note 4 (snapdragon) global verziju (dolazi sa punjačem za naše tržište, dakle bez adaptera koji budžiš, i obično dolazi u vakum pakovanju) kupio si model koji ne podržava LTE Band 20 (= 800 MHz) već samo podržava LTE na 1800 MHz... što zna da bude problem pogotovo ljudima koji su kod Telenora koji najviše koristi 800 MHz LTE od sva 3 provajdera.

Pa ako je ta lokacija gde si testirao pokrivena samo sa LTE 800 MHz onda ti Kinez ne vidi da uopšte postoji 4G mreža.

p.s. Ja imam Redmi Note 4x ;)

Ne posećujem temu ove teme pa moram da pitam, zašto ljudi na onoj temi gde se postavljaju rezultati LTE mreže imaju mnogo slabije rezultate sa MTS i Telenorom u odnosu na VIP?

Можда захваљујући чаробњаку (мерења) госн' Турку ;)

Prvi put sam uhvatio LTE VIP u gajbi u z polju. Da li su nešto odradili ne znam. Doduše signal je loš dosta .

uploadfromtaptalk1497534031597.png

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Па какви су ти то зидови около ако је то најјачи сигнал који си до сад ухватио? ;) Јер код толико БС у Бг и околини (сремској), увек се неки сигнал пробије бар на кратко...

Poslednja izmena:
Stara gradnja , debeli zidovi .. mada je kritično i kada se izađe. Moracu malo da nagazim turka na YouTube komentarima [emoji5]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Izgleda da je Telenor podigao brzine na nekih 80/30. Konacno moze da se kaze da imaju dobre brzine.

Big deal i 50MB dl je mnogima i vise nego dovoljno... Meni 4G toliko znaci da sam na 3G only i sve je super.

Sent from Dead OS ☹

Vrh Dno