Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Kod mene rutovan S7 Edge neće. Ako je neko uspeo to da namesti nek piše.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Koji chipset ima telefon, Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 ili Exynos 8890? Ako ima ovaj drugi, to moze biti problem.

Ima logike, vecinu stvari prave za sd. Moj je exynos, internacionalni model

Koliko sam razumeo 4g+ nije volte, nego jos veca brzina down i upload, u Hrvatskoj su brzine do 225mb/s sto stoji na njihovom sajtu u odnosu na 4g....

Superbrza 4G+/LTE mreža s brzinama do 225 Mbit/s dostupna je u Zagrebu, Samoboru, Sesvetama, Velikoj Gorici, Zaprešiću, Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu, Zadru, Karlovcu, Dubrovniku, Puli…
a
4G signalom pokriven je veći dio Hrvatske, odnosno svaki grad, svako naselje s više od 4 tisuće stanovnika, kao i kompletna obala....

Telenor u Norveskoj ima 4g+ cak i do 445 mb/s ako sam, dobro razumeo... sa njihovog sajta norveskog: Нето је брже, јер се подаци преносе на више 4Г фреквенција. Довнлоад брзине су до 450 мегабита у секунди (Мбит / с) - неколико пута брже од тренутне 4Г мреже. Различите фреквенције имају различите карактеристике. Нижим фреквенцијама имају већи домет и ослободи лакше кроз зидове куће, док је већи фреквенцијски опсег има већи капацитет и на тај начин може да испоручи више података. Ово је такође нешто заједничко 4Г користи од, али 4Г могу искористити га још бољим.

Sad ostaje glavno pitanje: Da li ce kod nas Telenor skinuti limit mislim glupo da vise cekaju, sta ce im onda i 4g+++++ ....... Mada su u startu negde pricali kada su im pisali kada su tek pocinjali sa 4g zasto ogranicavate odgovori su bili to samo u prvoj TEST fazi, oduzi im se ta test faza ili ljudi hoce da sve lepo skockaju pa da puste :D :D

Turk kralj sreca pa ne cita brzalicu ispod vodee :D :D

Sve je po default-u. Imam Nexus 5X sa stock Androidom 7.1.2, telefon nije root-ovan.

Na nekim telefinima prikazuje frekvenciju bez root-a, a na nekim ne.
Za android 7 netreba root za ostale treba.
Ako se u meniju ukljuci estimated frequency band onda program skida sa neta band i to prikazuje (to nije stvarni band koji telefon hvata nego iz baze).
Inace na obicnoj Lumiji 550 meni sve perfektno prikazuje.
wp_ss_20170520_0001.png
App za Windows 10 telefone.

Poslednja izmena:
Da li neko u Novom Sadu sa telefonom koji nema band 20 (800 MHz) ima problema da mu nestane data konekcija totalno (pojavi se x pored ikonice za signal) u poslednjih mesec-dva?

Poslednja izmena:
Najnaprednija mreza Telenor limit 50Mbps :d
Smesni su, hvale se 4+ a limitiraju na 50, mada ruku na srce za surf i normalan mobilni DL kao i gledanje YT ili slicnih app je ne dovoljno vec i previse.
Al da im je dzukacki taj limit(koji btw sluzi samo za Qrcenje druge dve mreze) jeste.
Ziveo Vip.

Jel ovo taj Telenorov 4G+ sto je zvanicno pusten u Beogradu?

Screenshot_20170524-184802.png

Screenshot_20170524-184651.png

Kod mene su u pitanju brzine pri PUNOM signalu. Evo kako to izgleda kod drugog operatera pri SLABIJEM 4G signalu (testirao je ortak):

4g_test.JPG

Znaci, bukvalno mogu da se slikam sa 4G+ na Telenoru!

A sta to ne kapiram, to je rezultat sa Mtsa?
Evo ti onda ovo
999198dffd230e3a49e7ccbff4ec7a0a.jpg

Prilozi

• Screenshot_20170329-082006_01.png
    Screenshot_20170329-082006_01.png
    340.9 KB · Pregleda: 128
Poslednja izmena:
Tako je. VIP ih tek sahranjuje sa brzinama na 4G mrezi... Video si, sve ti je jasno...

Cuj video, doziveo ovih 157 sam ja odradio i ovih 137, tako da Vip sije Telenor 3X.

Па није нека новост за нас овде, знамо већ 2-3 месеца за то, само још што има тачан списак градова (остало је самохвалисање). Ја имам и приближан списак БС (означено) по Рателу на којима су пустили.

Kod mene rutovan S7 Edge neće. Ako je neko uspeo to da namesti nek piše.

Нема шта да се намести, зависи од телефона; треба тел да је рутован, па ако ради - ради.

П. С. А и не мора сваки бити рутован како рече Famagusta.

Poslednja izmena:
6326378882.png
telenor prepaid internet kartica sa ukljucenim 4g ko da ima neki limit da nemoze brze od ovoga

http://www.b92.net/tehnopolis/internet.php?yyyy=2017&mm=05&nav_id=1264402

Jel stvarno 3 puta veca brzina telenorovog interneta,kao sto kazu ili samo lazu? :D

Један добар коментар у коментарима испод текста:
„Neko ce imati i 5 G mrezu a neko ni 2G.Zasto pokrivenost ne daju po povrsini teritorije a ne po broju stanovnika ?!? Bolje bi bilo da imamo 3G na citavoj teritoriji nego ovo ! Ovo sluzi samo da se brze potrosi mobilni internet !"

Još da neko uradi test da vidimo njihov 4+.

Evo ga telenor 4G+ kod buvljaka juče Screenshot_20170525-144918.png

Nazad
Vrh Dno