Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Odakle ti gledas brojke kads VIP ima 840 BS po RATELu? Poceo si i iznositi neistine ili uzimas samo deo brojki koji ti odg9vara?:)
Vip ina 840 dok Tnor svega 586.
Pokrivenost 4gom im je bolja po avemu osim po tvojim recima.
Niko nije VIP za 4g kritikovao niti Rock ina VIP:) Dzole ih kritikuje za 2g (sto im je stvarno lose), ali ovde he prica i 4g gde su u svakom pogledu ispred Tnora.
Cim malo vise ljudi pored lte800 antena u bg pocne da koristi 4g bice losa pokrivenost ili slab protok. VIP ima vec kapaciteta da nece morati nove BS da dodaje zbog toga.

Dzaba Tnoru lte800 kada NE PODRXAVAJU SVI TELEFONI ISTI i kada nije toliko bitno da odem kod devojke i imam lte kad ionako ima wifi.

P.S. jos jedna telekominikaciona procena za koju sam bio u pravu:)

Hvala bogu da si i ti konacno priznao da je Vip banana operater cim nema ono osnovno,a to je 2g...znaci slaba pokrivenost onim osnovnim i najpotrebnijim automatski izbacuje Vip kao ozbiljnog operera cak i da ima 1840 4g BS... ;) Kao sto vidis Alfa sve sto tvrdim godinama je tacno oduvek,samo tebi sad izlazi na videlo ;)
Izem ti ja njihovih 840 bs,kad cim izadjem malo iz naseljenijeg mesta odma nema Vipa nikako hehe...u pretrazi mreza mob nalazi samo telenor i mts ;)
Cak i telenor i mts nemaju svu pokrivenost sa 2g,ali je ona skroz korentna,desava se da i oni negde nemaju pokrivenost, ali retko,ali Vip bato moj ubija sa nepokrivenoscu ;)
I kakva mi je onda to mreza? Smesna!
Zato ja i kad uporedjujem Vip uopste ni ne uzimam u obzir jer su smesni,sve dok nemaju normalnu 2g,oni su banana,a 4g je samo maska pokrivanja onog glavnog nedostatka pa ko se primi primi ili ko ne ide dalje od svog grada ok Vip da ima.

Poslednja izmena:
A najjaci je mt:s kad navede mapu pokrivenosti 4G , i navede Arandjelovac (moj rodni grad), a zapravo 4G signal je raspoloziv samo 300m oko hotela Izvor u Arandjelovcu

Sent from my iPhone using Tapatalk

A najjaci je mt:s kad navede mapu pokrivenosti 4G , i navede Arandjelovac (moj rodni grad), a zapravo 4G signal je raspoloziv samo 300m oko hotela Izvor u Arandjelovcu

Da,mts je najgore odradio mapu pokrivenosti tako da se u nju covek moze samo delimicno pouzdati ;)

Hvala bogu da si i ti konacno priznao da je Vip banana operater cim nema ono osnovno,a to je 2g...znaci slaba pokrivenost onim osnovnim i najpotrebnijim automatski izbacuje Vip kao ozbiljnog operera cak i da ima 1840 4g BS... ;) Kao sto vidis Alfa sve sto tvrdim godinama je tacno oduvek,samo tebi sad izlazi na videlo ;)
Izem ti ja njihovih 840 bs,kad cim izadjem malo iz naseljenijeg mesta odma nema Vipa nikako hehe...u pretrazi mreza mob nalazi samo telenor i mts ;)
Cak i telenor i mts nemaju svu pokrivenost sa 2g,ali je ona skroz korentna,desava se da i oni negde nemaju pokrivenost, ali retko,ali Vip bato moj ubija sa nepokrivenoscu ;)
Zato ja i kad uporedjujem Vip uopste ni ne uzimam u obzir jer su smesni,sve dok nemaju normalnu 2g,oni su banana,a 4g je samo maska pokrivanja onog glavnog nedostatka pa ko se primi primi ili ko ne ide dalje od svog grada ok Vip da ima.

Ovo nema veze sa vezom sto govoriš. ''Smešna mreža'' Vodiš se nekim podacima od 7-8 godina kada je Vip došao na tržište i nisu imali svoju infrastrukturu. Ja kao dugogodišnji korisnik Vipa koji provodim mnogo vremena u autu i po Srbiji, nikada nisam imao problema sa signalom nigde, skoro svuda 3G i naravno 4G u svim gradovima. Tako da ne budi slep i ne truj temu netačnim informacijama. Boldiran citat vrhunski, baš se vidi da si ''stručnjak'' :) NHF

Poslednja izmena:
Hvala bogu da si i ti konacno priznao da je Vip banana operater cim nema ono osnovno,a to je 2g
Kakva crna osnova kada se 2G gasi i u Evropi vec?
Ovde je tema o 4G, a 4Gem VIP bije Telenor debelo. Hteo ti to da pziznas ili ne, brojke su jasne.
Cak i despove brojke idu u korist VIP LTE-a.

Kao sto vidis Alfa sve sto tvrdim godinama je tacno oduvek,samo tebi sad izlazi na videlo ;)
TI sto tvrdis?:)
Pa upravo brojke sada pokazale da nisi u pravu cele godine, i da je VIP debelo ispred Tnora :) To sam JA rekao da ce biti, ne ti :)

Aha, a LTEom bolje pokrili od TNora :)

Ovo je 4G tema :)
Smesno je sto si zaboravio da VIP koristi 2G roaming na Telenoru, tako da im je 2G barem kao Telenorov :)

Da se prisetimo: VIP jedini daje citav mesec besplatno, da se isproba mreza. Toliko o tome kakve su mreze.
Ako u Srbiji mozes tako nesto ponuditi, a znas da ce debelo biti mrcvarena mreza od strane nekih "bekapera interneta", onda stvarno imas dobru mrezu.

Dzaba sa prackas, brojke te pobijaju. Ne zelis da sam u pravu, sto je VIP LTE bolji od Tnor LTE, i onda se hvatas za 2g :)

Poslednja izmena:

Да, покрили су „чак" све до краја бањског парка. А поља покривености на њиховој мапи су километрима померена у неку страну (света) за сваки град; поред тога што је нису ажурирали више од пола године.
А Вип нема ништа, ни ту, ни у Лазаревцу, ни у Обреновцу, итд. сем у неким деловима града где сигнал допире из околних села. И више других градова само делове, као Младеновац, Бор или Богатић што рече desp. Тако да им је Теленор потпуно равноправан по градовима (евентуално и бољи за неки мали проценат).
Док је по селима Вип (скоро) једини и покривао, око 150 БС (Мтс 10 уз аутопут), што је у том делу свакако за похвалу.

А јел знаш можда да ли је Теленор пустио све четири БС у Аранђеловцу које је Рател објавио, код хотела Извор, преко пута парка (код зелене пијаце), горе близу пута за Мисачу и у југоисточном делу према Врбичкој цркви (или нешто изнад бувљака)?

Poslednja izmena:
Ja sam na vip evo 3meseca posle 10god na mts. I za sada sam zadovoljan ,lte mi je mnogo bolji nego na mts. Npr na mts sam bio na 2g u stanu sada imam 4g lagano..

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

А Вип нема ништа, ни ту, ни у Лазаревцу, ни у Обреновцу, ни Младеновцу, итд. сем у неким деловима града где сигнал допире из околних села. И многе друге мање градове је Вип покрио тако, само делове, као што desp рече за Богатић. Тако да им је Теленор потпуно равноправан по градовима, ако не и за неки мали проценат бољи.
Ne bih se hvalio Telenorom u Ar - pre par godina sam po par meseci godisnje bio u Ar - najcesce na koloniji. Telenorov 3G i pored max signala bi radio sa 3Mbps (cak je mts imao 3G tamo pre njih). Bio sam jos par puta ovog leta i opet 3G nije bas sjajno radio - bolje nego pre da, ali opet se cesto desavalo full signal, a protok 5Mbps. Isto tako na gomilu mesta indoor se gubio 3G... Mislim da poslednji put kada sam bio se situacija popravila jer je na tim indoor mestima po centru hvatao 4G ako se ne varam.

Sto se tice operatera - neki ljudi imaju firmetu u Ar (citaj: bitan im je pouzdan net/telefoniranje) su svi na VIP jer kazu da najbolje radi, pa ti vidi :)

Sto se tice operatera - neki ljudi imaju firmetu u Ar (citaj: bitan im je pouzdan net/telefoniranje) su svi na VIP jer kazu da najbolje radi, pa ti vidi :)
"Neki ljudi", "su svi na VIP"... Baš pogledah u imenik, pet kontakta, tri na mts, dva telenor. Bar po pozivnom broju.

Ovo nema veze sa vezom sto govoriš. ''Smešna mreža'' Vodiš se nekim podacima od 7-8 godina kada je Vip došao na tržište i nisu imali svoju infrastrukturu. Ja kao dugogodišnji korisnik Vipa koji provodim mnogo vremena u autu i po Srbiji, nikada nisam imao problema sa signalom nigde, skoro svuda 3G i naravno 4G u svim gradovima. Tako da ne budi slep i ne truj temu netačnim informacijama. Boldiran citat vrhunski, baš se vidi da si ''stručnjak'' :) NHF

A da,izvini,banana mreza sto i jeste :D To sto ti racunas auto-put ili Bg,NS,NI,Lo,Kg i sl. da ima svugde 3g i 4g okaci macku o rep...cim malo izadjes dalje od tih centralnih delova zlo i naopako.
Vec sam navodio primer,a ti skokni pa proveri ako te zanima.

1. Naselje Gajevi oko 4-5 km od centra Zlatibora Vip ima ali samo kad se popnes na krevet,dignes mob sto vise ka plafonu i to u samom cosku kuce jugo-istocno malo i oko te tacke max po metar da eventualno pomeris,odes li dalje od metra puce veza :D (ovo se zezam sa stranama sveta i coskom kuce),ne treba bas tako ici,ali moras ganjati po kuci mesta gde ce uhvatiti Vip :D i to 2g i naravno molis Boga da obavis poziv.
Ostala 2 su bila solidna pre 2 god.,MTS malo jaci,ali od pre mesec dana kad sam opet bio Telenor je sasio i MTS i sad i hspa tu ima i to jako dobar.

2. Rozanstvo oko 10-15 km od centra Zlatisa,Vip-a nema kao kise u pustinji u vecem delu mesta,ostala 2 solidan signal,MTS je ovde nesto jaci od Telenora,ali je telenor net nesto bolji od mts i ako je signal slabiji. Nisam mts detaljno gledao,ali mislim da ovde hvata samo edge,dok telenor ima h koji je relativno upotrebljiv,zato mu je i brzi net od mts.

To su ti druze moj primeri,a ne kad mi racunas da ima dobar signal u centru grad ai eventialno 5 km oko njega. Na tom najbitnijem polju Vip je najlosiji zato i jesta banana.

Nego ovo nije tema o ovome.

Alfa sto se tice tebe,to sto se 2g gasi u Eu sad,znaci da ce kod nas za koju godinu verovatno i to prvo telenor kao sto je prvi ugasio i gprs. Dakle 2g ce biti kod nas jos uvek prisutan koju godinu.
4g je jos nov kod nas i videces vrlo brzo ko je bolji.
Sta bre ti tvrdis,pa ti tvrdis da je Vip bolji od Telenora,a nema osnovni 2g dobar. :D
Ti brate malo slabije kapiras vidis ja,izem ti bre LTE kad nemam osnovnu svrhu moba da valja pristojno,a to je poziv.
Ovo sto daje besplatno mora jer mora privuci ljude,ako ne moze kvalitetom onda raznim promocijama :D telenoru to nije potrebno i opet ima milion vise korisnika,o cemu ti to govori ;)

Najbitnije od svega je da si cak i ti priznao da Vip ima losu najbitniju stvar :D posle toliko godina mog pisanja konacno si priznao ;)

Poslednja izmena:
"Neki ljudi", "su svi na VIP"... Baš pogledah u imenik, pet kontakta, tri na mts, dva telenor. Bar po pozivnom broju.

Da preformulisem "neki ljudi iz Ar koje znam i kojima je bitno da budu stalno dostupni i online su svi na vip". Bolje? [emoji846]
Naravno da je to 100% relevantno i pouzdano posto nije reprezentativan uzorak (mali je broj), ali kada mi tako neko kaze da je imao probleme sa mts i telenor, pa zato koriste VIP pre cu im poverovati nego nekome ko koristi pre-paid...

Da preformulisem "neki ljudi iz Ar koje znam i kojima je bitno da budu stalno dostupni i online su svi na vip". Bolje? [emoji846]
Naravno da je to 100% relevantno i pouzdano posto nije reprezentativan uzorak (mali je broj), ali kada mi tako neko kaze da je imao probleme sa mts i telenor, pa zato koriste VIP pre cu im poverovati nego nekome ko koristi pre-paid...

n1tro aj da budemo malo ozbiljni,ko god ovde nesto tvrdi npr. telenor je bolji od Vipa misli u globalu,a ne u svakom gradu ili mestu da je bolji od njega i naravno da ce se desiti da je negde i nesrecni Vip bolji od druga dva kao npr.sto ti tvrdis da je tu bolji od druga 2 ( nisam bio i ne znam,pa se vodim tvojom tvrdnjom)
Ali ce mnogo cesce biti da je stabilniji i bolji telenor/mts od vipa,narocito cim malo odes iz centra nekog grada sto je Vipu rak rana ;)

A da,izvini,banana mreza sto i jeste :D To sto ti racunas auto-put ili Bg,NS,NI,Lo,Kg i sl. da ima svugde 3g i 4g okaci macku o rep...cim malo izadjes dalje od tih centralnih delova zlo i naopako.
Vec sam navodio primer,a ti skokni pa proveri ako te zanima.

1. Naselje Gajevi oko 4-5 km od centra Zlatibora Vip ima ali samo kad se popnes na krevet,dignes mob sto vise ka plafonu i to u samom cosku kuce jugo-istocno malo i oko te tacke max po metar da eventualno pomeris,odes li dalje od metra puce veza :D (ovo se zezam sa stranama sveta i coskom kuce),ne treba bas tako ici,ali moras ganjati po kuci mesta gde ce uhvatiti Vip :D i to 2g i naravno molis Boga da obavis poziv.
Ostala 2 su bila solidna pre 2 god.,MTS malo jaci,ali od pre mesec dana kad sam opet bio Telenor je sasio i MTS i sad i hspa tu ima i to jako dobar.

2. Rozanstvo oko 10-15 km od centra Zlatisa,Vip-a nema kao kise u pustinji u vecem delu mesta,ostala 2 solidan signal,MTS je ovde nesto jaci od Telenora,ali je telenor net nesto bolji od mts i ako je signal slabiji. Nisam mts detaljno gledao,ali mislim da ovde hvata samo edge,dok telenor ima h koji je relativno upotrebljiv,zato mu je i brzi net od mts.

To su ti druze moj primeri,a ne kad mi racunas da ima dobar signal u centru grad ai eventialno 5 km oko njega. Na tom najbitnijem polju Vip je najlosiji zato i jesta banana.

Nego ovo nije tema o ovome.

Alfa sto se tice tebe,to sto se 2g gasi u Eu sad,znaci da ce kod nas za koju godinu verovatno i to prvo telenor kao sto je prvi ugasio i gprs. Dakle 2g ce biti kod nas jos uvek prisutan koju godinu.
4g je jos nov kod nas i videces vrlo brzo ko je bolji.
Sta bre ti tvrdis,pa ti tvrdis da je Vip bolji od Telenora,a nema osnovni 2g dobar. :D
Ti brate malo slabije kapiras vidis ja,izem ti bre LTE kad nemam osnovnu svrhu moba da valja pristojno,a to je poziv.
Ovo sto daje besplatno mora jer mora privuci ljude,ako ne moze kvalitetom onda raznim promocijama :D telenoru to nije potrebno i opet ima milion vise korisnika,o cemu ti to govori ;)

Najbitnije od svega je da si cak i ti priznao da Vip ima losu najbitniju stvar :D posle toliko godina mog pisanja konacno si priznao ;)

Gde sam ja rekao da im bitan deo mreze je slab? To si nesto sanjao.
Tvrdio si da ce Tnor 4G biti bolji od Druga Dva. Nije:)

Gde sam ja rekao da im bitan deo mreze je slab? To si nesto sanjao.
Tvrdio si da ce Tnor 4G biti bolji od Druga Dva. Nije:)

Mozda sam ja sanjao,ali si ti onda na nekim opasnim drogama cim zaboravljas sta si rekao.
Tvoj post #4620 i tvoja recenica "Dzole ih kritikuje za 2g (sto im je stvarno lose)",osim ako pod Dzole ne mislis na mene,onda sam ja pogresio,mada mislis na mene :D
To ti je jako bitna stvar,osim ako ti ne koristis tel samo za igre pa ti pozivi nisu uopste bitni,a i taj deo mreze koji je i dalje jako bitan kod nas ;) mani me JK,USA,EU i sta vec uvek nabrajas od tih drzava,mi smo svetlosnu god. iza njih. Ako se kod njih tek gasi 2g kao sto kazem,kod nas ce tek za par godina ;)

Poslednja izmena:
2g nije bitna stvar vise, znaci jesi sanjao nesto:)

2g nije bitna stvar vise, znaci jesi sanjao nesto:)

Mozda tebi,ali E signal i dalje kod nas postoji itekako,do duse kod telenora najmanje ;) smanji te droge.
Eto ti cist primer mts u Rozanstvu,samo i iskljucivo E ima u tom delu.
A i cisto onako da kazem ako neki operater ne hvata E,sansa da vata neki jaci tipa H ili 4g je malo verovatna ;)

Poslednja izmena:
Ma da da:) kad je slab 4g udaras na matori 2g:)
Nema veze brojke ce pokazati jos vise, ovo je tek pocetak :)

Ако прочита колега pajica1, који је написао пре једно два месеца да Рума није била покривена, а сада по мапи изгледа да јесте и то са више села около (дупло у односу на Митровицу, што није баш логично), да ли је ово тачно?.

bio sam pre dva dana u rumi, imaju i telenor i mts 4g. samo sam u centru pogledao, nisam vise pratio. vidim da se telenor signal u centru popravio, pre je bilo 1 "crtica" signala, sad ima 5/5. nisam gledao u decibelima koliko je. mts takodje dobra pokrivenost u centru. nisam skenirao mreze da vidim ima li i vip 4g u rumi. mts signal sam hvatao pre neki dan u ataru oko sela na ~20km od rume (severoistocno od rume)

Poslato sa Note 3

@Dzosua

Privatni Vip, poslovni Telenor. Na tockovima sam svuda, pa i zabitima najvecim non stop. Tvoje tvrdnje padaju u vodu na ova dva primera tebi poznata. Pa naravno sa postoji mesto u Srbiji bez Vip signala, a takodje postoje mesta i bez Telenor i mts signala. Ono sto sam ja primetio u poredjenju ova dva telefona sto nosim: Vip skoro svuda 3G, Telenor 2G, ima gde su isti ali vecinom puta Vip dominira. No 4G se ne moze porediti. Tamo gde sam bio sa oba telefona i pokrivenoscu 4G signalom, Vip je svuda konstantno ima od 3 crte do punog signala bilo periferija grada, bilo centar, dok Telenor radi samo u centru i malo dalje 3G. Beograd ne racunam.

Opet ponavljam, po ovome sto pises sam potpuno siguran da nemas iskustva i da ne baratas informacijama koliko se trudis da pises ovde, verovatno se vodis tudjim iskustvima. Mozes ti godinama da pises da je Vip truba, ali ja nemam nikakvih problema sa signalom, apsolutno nigde. Evo danas sam napravio 550 km po Srbiji i gde god mi je net trebao, 3G svuda sem po klisurama i uvalama.

Molim te da bez konkretnih tvojih primera ne trujes temu vise, a kapiram da si bas lajkovao kada si se nasao u toj rupcagi bez signala.

Batali hejt, utice na lepotu. :*

@Dzosua

Privatni Vip, poslovni Telenor. Na tockovima sam svuda, pa i zabitima najvecim non stop. Tvoje tvrdnje padaju u vodu na ova dva primera tebi poznata. Pa naravno sa postoji mesto u Srbiji bez Vip signala, a takodje postoje mesta i bez Telenor i mts signala. Ono sto sam ja primetio u poredjenju ova dva telefona sto nosim: Vip skoro svuda 3G, Telenor 2G, ima gde su isti ali vecinom puta Vip dominira. No 4G se ne moze porediti. Tamo gde sam bio sa oba telefona i pokrivenoscu 4G signalom, Vip je svuda konstantno ima od 3 crte do punog signala bilo periferija grada, bilo centar, dok Telenor radi samo u centru i malo dalje 3G. Beograd ne racunam.

Opet ponavljam, po ovome sto pises sam potpuno siguran da nemas iskustva i da ne baratas informacijama koliko se trudis da pises ovde, verovatno se vodis tudjim iskustvima. Mozes ti godinama da pises da je Vip truba, ali ja nemam nikakvih problema sa signalom, apsolutno nigde. Evo danas sam napravio 550 km po Srbiji i gde god mi je net trebao, 3G svuda sem po klisurama i uvalama.

Molim te da bez konkretnih tvojih primera ne trujes temu vise, a kapiram da si bas lajkovao kada si se nasao u toj rupcagi bez signala.

Batali hejt, utice na lepotu. :*

To sto ti meni kazes da predjem 550 km okaci macku o rep,evo i ja prelazim dnevno 1000 i sta sad,ti mi verujes?
Isto kao sto i ja tebi za te km "verujem".
I tvrdnja da je Vip bolje pokrio od telenora po tebi skoro bukvalno celu Srbiju,a samim tim ispada da je bolji i od mts je toliko smesna da je svaki komentar suvisan,a ti zadji 10-15 km dalje od centra tih gradova koje obilazis po "550 km dnevno" pa ces videti o cemu je rec. ;)
Ili skokni tu oko Zlatibora pa ces videti stanje kad vec toliko furas po Srbiji,cudi me da nisi bio i oko Zlatisa ;)
Izvini iskusni,ti bre ko neki Tesla pa znas koliko sam ja "neiskusan"...sedi jedan.
I nemoj leba ti ovaj kiss na kraju,nemam te sklonosti.

A sto se tice ovog tvog dela recenice "a kapiram da si bas lajkovao kada si se nasao u toj rupcagi bez signala" nisam je najbolje skontao,ali kapiram da si hteo reci likovao pa si "iskusan" i pomesao termine ;) Da ti pojasnim likovati je radovati se,biti srecan,a lajkovati je eng. like,znaci kad ti se nesto svidja i taj izraz se bas i ne uklapa u ovu tvoju recenicu ;) Previse boravis na fb pa ti samo like u glavi ;)
I da malo nauci geografiju kad su ti ta 2 mesta vec rupcage ;) nidje veze,toliko Srbije dnevno obidjes,a pojma nemas geografiju :D

I za kraj tvog i mog prepiranja evo ti sa jednog sajta gde svako moze glasati po jednom stanje kakvo je:

Bez naslova.png

Isekao sam samo bitan deo i uzorak koji je glasao je solidan jer vec nesto vise od 1000 kad glasa moze se uzeti za malo ozbiljniji uzorak,a ne kao kad je njih 100-200 glasalo.
Negde sam jos jedno glasanje nasao slucajno pre par dana sa drugog sajta i opet je ovaj redosled kao i ovde,ne znam tacno po glasovima kako je bilo,ali ga sad ne mogu naci.
Znaci stanje je jasno,skoro 50% ljudi kazu da je telenor najbolji kvalitetom,ostala 2 dele drugih 50% i ovako i ja gledam stanje da je oduvek,sa tim sto nisam bas siguran da MTS ima bolji kvalitet od Vipa,ali pokrivenost sigurno ima,a to je meni mnogo bitnije pa ga stavljam na 2.mesto i Vip zadnji ;)

Poslednja izmena:
Lajovao sam bas hteo napisati, a ti se napati sa pisanjem, samim tim zakopavanjem samog sebe :*

Apsolutno nemam potrebe tebi dokazivati i bas me briga da li mi verujes koliko km prelazim ili ne :*

Hteo ti da priznas ili ne, a najvise te boli to sto Vip ima duplo vise 4G stanica, taj isti usrani Vip koji ti likujes kako bi rekao :*

Na kraju izadji i te mracne sobe, budi malo socijalan i druzi se malo sa ljudima, prijace ti i lepse ces se osecati. :*

Lajovao? Hmmm taj izraz jos nisam cuo,daj pojasni sta je to :D Mene zabole dusa za 4g znas koliko,uvek sam govorio da je meni i hspa sasvim dovoljna brzina za net mob surf i sto se mene tice ne moraju uvoditi 4g jos 5 god.,bez VoLTE nije toliko bitan,ali mi je jako bitna dobra pokrivenost drzave onim osnovnim,a tu Vip kuburi. I malo taj recnik dovedi na nivo,sto psujes ako si nervozan? I daj neki kom na onu sliku,ti masala gresis itekako u proceni ko je najbolji ;)
Ove kiss-eve salji nekom drugom,nisam ni blizu tog tvog fazona...
A sto se tice sobe,ne brini za mene,danas mi je dan odmora,nemam u planu ni kafane,imam i ja dusu da predahnem malo od socijalnog zivota.

I da brisite ove poruke,omasena tema odavno,ali na vatru se odgovara vatrom ;)

Poslednja izmena:
bio sam pre dva dana u rumi, imaju i telenor i mts 4g. samo sam u centru pogledao, nisam vise pratio. vidim da se telenor signal u centru popravio, pre je bilo 1 "crtica" signala, sad ima 5/5. nisam gledao u decibelima koliko je. mts takodje dobra pokrivenost u centru. nisam skenirao mreze da vidim ima li i vip 4g u rumi. mts signal sam hvatao pre neki dan u ataru oko sela na ~20km od rume (severoistocno od rume)

Poslato sa Note 3

Хвала. Значи пробудили су се мало пре месец-два, кад су покрили и Коцељеву, а на тој мутној Рателовој мапи изгледа и Велико Градиште од нових...
Али нису се пробудили нерадници државних фирми Мтс и Рател ;) први не поправљају своју очајну мапу, а други не решавају проблем на сајту због кога многе објаве дозвола касне скоро цело лето и јесен.
Иначе од тог 4Г сигнала на 20 км нема неке вајде, иако се редовно хвата у траговима на тим даљинама, ако је отворен простор; сем за играње, тј. неко испробавање док не стигне бољи :) (Евентуално за неког на забаченим местима где нема алтернативе за добар интернет, па мора да покуша и са тим на 4Г only...)

А око 3Г Випа и Теленора, нема потребе се свађати :) ; доста се види и на њиховим добрим мапама, по означеним пољима покривености, са рецимо 80-90% тачности. Свакако има места и где је Вип бољи, али то није више од 15-20%. Теленор је прилично убедљив по руралним срединама и у односу на Мтс, камо ли Вип. (Што не значи да га не могу достићи у будућности, за пар година рецимо, ако уведу БС и на 900, као што је Мтс урадио у Пироту сада, а Вип постави 3Г на свим својим БС где има 2Г, што сада никако није случај у доста, углавном мањих општина). Најдрастичнији случај је општина Осечина, где Вип нема још ниједну БС 3Г, а Теленор на свим својим (као и целој Србији). Општине Љубовија и Крупањ Вип по 1 БС, Мали Зворник две, а Теленор у свим овим општинама по једно 7 БС у просеку, са јако добром покривеношћу главних саобраћајница, иако су углавном изразито брдски предели. И у сталим општинама Мачванског округа Випу фали 3Г на одређеном броју БС. А наравно има округа где је много боље стање са Вип 3Г, што се види и по мапи, али ипак је свугде на 2100...
А за 4Г, доста смо већ писали, у градовима приближно исти, изван градова Вип има око неких важних саобраћајница (негде на прескок), Теленор још увек нема.

Poslednja izmena:
@DZOSUA ja ti samo pokusavam objasniti da otvoris oci i prestanes da budes Telenor fanboy.
Btw. Jel imas ti vip postpaid pa da uporedis telenor i vip na speedtestovima? Nemoj mi molin te kaciti opet fotke signala, posla sam ti fotku sa skoro samog centra ns sa vrha zgrade sa max signalom sto je Telenor izvukao cak 10Mbps. Ja kada koristim net od protoka mi zavisi koliko ce se brzo nesto skinuti - dB mi ne znace nista ako jedva ima protoka...

@DZOSUA, čekamo tvoj komentar.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ovo je vec kaceno i meni ne znaci mnogo. Sve dok neko ima slabu osnovnu pokrivenost,dzabe mu i 4g i 5g i 6g...10g itd ;) (ovde mislim na Vip)
Zato je i dalje najbolji i po meni kao sto je iz one ankete sto sam okacio gde su ljudi glasali,bas tim redosledom.
Po ko zna koji put,meni 4g pokrivenost ne znaci mnogo jer mi je dovoljan kao i 95% ljudi net brzine koju daje h+,ali mi zato jako smeta slaba pokrivenost za pozive...

Poslednja izmena:
Sacuvaj boze sta ste pisali, mnogi od vas se raspravljaju kao deca od 4 godine, uzas.
Moje iskustvo sa 4G je da je Telenor najbolji, nema vise BS ali izgleda ima kvalitetnije antene jer sa manje antena ima vecu pokrivenost signalom kao i stabilnost istog.
Vip i Mts ne znam sta je gore od 2G do 4G.
To je neko moje iskustvo sa ove tri mreze i njihovim 4G.
Telenor jeste najskuplji, ali i najkvalitetniji.
Ne zelim nisakim raspravu samo iznosim cinjenice na osnovu sopstvenog iskustva.

Nazad
Vrh Dno